Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊 Lehet fordított sorrendben is esni,hidd el 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ley Roland
Van amúgy bukóm. Ehhez hasonló:

Hát nem tudod szerintem kicsit hülyén mutatnák benne simán csak a faluba.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

VRSDM
írtátok hogy aki 9000ft-ot sajnál bukóra az ...
én egy helyi sráctól aki abbahagyta a biciklizést vettem meg a 661 tipikus dirt bilijét, 1500-ért 😊 semmi baja, csak neki nem kell már.
majd lecseréltem (meg volt kopva a festés) egy szintén ugyan ilyen biznisz során a 2009-es verzióra 4000ft-ért.

bukó használtan is bukó 😊 és fillérekért dobálják az emberhez (bmxmag.hu)

u dont have to listen anybody else but me

Ley Roland
Na jó néha odalépek, de akkor se veszélyesen. Ha látom tiszta az út és biztos vagyok benne hogy nem terülök akkor nem kímélem persze.(nem a biciklire gondolok) De van olyan, hogy én is azt mondom ezt most inkább kihagyom.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

VRSDM
bmxezek ugrálok. igen nagyokat, sõt nagyon nagyokat 😄
trailsre mindig felveszem a bukót.
streetre nem szoktam.

a szülinapom utáni még kissé másnapos bágyadt fejjel mentünk ki streetelni, találtunk múlt éjjel a buliból hazafelé séta egy jó kis spotot, frankó korlát lépcsõ ami kell.

sima lett volna átugranom, nem magamat fényezem de bárki aki akár csak félkomolyan ugrál/streetel megcsinálja csukott szemmel.

elsõre megnéztem a sebességet meg hogy a tekerés hogy jön ki, másodjára nekimentem.
odáig emlékszek hogy elemelem az elsõ kereket
a következõ képek hazafelé ilyen foszlányok, meg hogy folyik a fejemen le a fülembõl a vér.

kb. 10km/h-val mehettem max, a korlát sem volt magas, vagyis konkrétan simán elestem, az hogy a jobb vállam máig sajog a kisebbik gond.
az már inkább para hogy telibe a fejemre estem
a nyakam hátracsuklott picit, eszméletvesztés, agyrázkódás, belsõ vérzés, a fülem meg picit elvált a fejemtõl felül.

az orvos másnap jól a fejemhez vágta hogy belsõ vérzésben simán meghalhatok az esti nyugis alvásom során (másnap mentem csak el én dilis)
szóval lényeg a lényeg hogy a legkisebb akármibõl is lehet hatalmas baj. csak épp rossz lapot oszt az élet 😊

hozzá tartozik hogy a trailsen átlagba kb. 2méter magas egy ugró, arra veretünk rá jó gyorsan kb. 4-5 méter magas a csúcspont egy ugrásnál.
onnan is estem már milliószor, még se lett semmi komolyabb bajom

itt meg alig fél méterrõl zakkantam egy szintén kicsit csak szarul.
nem papolni akarok csak lásd ittvagyok nem mendemonda hanem tény, tanulj az én hibámból és hordj bukót!!!

és akkor a képek elrettentésként ...
másnap

pár nappal késõbb

u dont have to listen anybody else but me

gordon 24
Ácsi van! Te nem errõl beszéltél! Ha errõl lenne szó senki nem kötne beléd.

Downhill!!

gordon 24
Én is.. Csak én azért nem veszem fel mert mondjuk 30 fokban eltekerni a szerájba egy gyrost megenni elég hülyén néznék ki egy állvédõs bukóba😄

Downhill!!

Ley Roland
Épp ezt mondom hogy ha nyugiba tekerek minek? Ma is voltam és volt elõttem 1 lépcsõ. DE nem mentem le 1. sajnáltam a biciklit mert nem arra való hogy lépcsõ másszak vele. 2. hogy láttam milyen éles kanyar van benne így inkább levittem.

Vaxi
pedig közutakra én kötelezõvé tenném a bukót.
kerékpár úton nem érzem eget rengetõ szükségét.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Fullface nem kell csak ha Dh-zol. Különben szerintem felesleges. Igaz én dirtre is azt hordanám😄

De Dirtnél nincs sebbeség. Ha esel egyszer puff le esel a földre azt csumi. Nagyából tudod irányaítani az esést is. Dh-nál ha perec van hosszú idõ amire megállsz. 2-3-4 bukfenc és földhözverõdés is van. Nem tudod kontrolálni mikor hogy álljon a fejed. Persze ott is tudsz tompitani, meg ha összehúzod magad kidebb a baj, de azért 60-70 km/h kicsit keményebb az ügy.

Viszont Dirtnél meg ott van az, hogyha kiakad pl az eleje a gépnek azzal a lendülettel belever a földbe, szóval ott is lehet állcsonttörés simán.

De ne beszéljünk errõl, mert felidegesedek.

Akinek van bassza meg arra pénze hogy sram x5 legyen a bringán, vagy 15000ft kormány plusz Stucni kombóval menjen, ne sajnáljon már 9000ft az életére!

Majdha szívószállal fogjátok inni a csirkemell szörpöt, biztos nagyon büszkék lesztek arra, hogy de kemény voltam nem bringáztam bukóba! Agyatlanság!

Az persze más kérdée, ha nyugiba bemész a városba bringázgatni. Oda én sem veszem fel. Viszont olyankor (pedig alattam van a fully dh gép) még egy lépcsõn sem megyek le!

Downhill!!

bardocz
De ez olyan, hogy azért nem kötöm be a kocsiba az övet, mert biztonságosan vezetek. Aztán valami idióta belémjön, és meghalok. Nem vigasztal senkit, hogy én biztonságosan vezettem. Az meg, hogy utoljára ér le a fejed, egy faszság. Bármikor beverheted elõször azt, aztán már úgyse érzed a többit.
SrAta
kül enyhe ugrabugrálásra megfelel a dirt "bili " is nem kell fullface ugye?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ley Roland
😄 Én is estem már így. Akkor úgy volt, hogy kiment a hátulja és le a picsám és utána a könyököm. A fejem igen csak messze volt az aszfalttól.

Ley Roland
Igen én is full face bukót akarok majd venni, de nem most mert egyelõre nincs rá szükségem.

Ley Roland
Tudom hogy hülyeséget beszélek és azt is hogy kell bukó! De az utcára amikor elmegyek kicsit tekerni nem fogom felvenni... Mert ha úgy megyek akkor sose hülyülök. Ne úgy képzeljetek el, hogy 60al repesztek a faluba. Ilyenkor szép lazán szoktam menni ülve tekerve.

Vaxi
hát srácok, egyelõre nekem sincsen sisakom 😄
igaz hamarosan veszek.
Az ok, amiért városban nem éreztem feltétlen szükségét sisaknak:
Szegeden kifejezetten jó a kerékpáros közlekedés, és az autósok hozzáállása is pozitív a bringásokhoz.
Bárhova el tudok jutni kb csak és kizárólag kerékpárúton.
Viszont nyáron, amikor túrázni megyek, mindenképpen fel fogom tenni a sisakot [ amit hamarosan veszek ]. továbbá mint említettem régebben, veszek egy full face bukót is 😊

SrAta
az embernek elõször a térde ér le majd a válla könyöke oldla keze és csak utoljára a feje😄
(én estem nagyot aszfalton és a fejem nem ért az aszfalthoz😄(kopp kopp kopp))

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Ne fejezzük be, ha nem látod be hogy hülyeséget beszélsz inkább te ne szólj! A siksakot nem azért találták ki, mert valaki meg akar gazdagodni.

Aki meg extremkedik , ugrál és nem hordja az konkrétan hülye!

Szóval te fejezd be és ezzel gondolatmenettel fárasz másokat!

Egyébként megha majd az orvosin fogsz feküdni betört fejjel, és esetleg maradandó sérülésekkel akkor gondolj a nagy bölcseségedre amivel oktatsz olyanokat akik vagy 10 éve bringáznak!

Downhill!!

Helyedben nem lennék arra büszke, hogy sisak nélkül tekersz! Tudnod kellene, hogy 9 km/ó-val is lehet úgy esni, hogy a fejed szétcsattanjon. Akkor ugrálás közben szerinted mennyire nehéz ezt összehozni? Kérd meg VRSDM kollégát, hogy tolja be a balesete utáni képeket! Õ is "csak" ugrott... Aztán agyrázkódás, fül leszakadás...
Egy miskolci barátom "csak" átrepült egy elsõbbséget meg nem adó kocsi motorháztetõje felett. Ha nincs rajta sisak, a feje csattan az aszfalton.

Szerintem az aki bringásnak tartja magát és nem visel sisakot, az felelõtlen!
Nem csak magával szemben, hanem a társaival szemben is. Ugyanis nekik kell majd ott állni mellette, míg a mentõk kijönnek érte.
De aki kerékpáros az példát is mutat... Gondolkodj el ezen!

Ley Roland
Jóvan ezt fejezzük be!

bardocz
De értsd már meg, hogy ahhoz nem kell nagyot esned, hogy beleálljon valami a fejedbe.
Ley Roland
Igen elég gyakran repkedek mivel van pályánk. 😄 De akkor se olyan állatul. Akkorát ezen a kis ugrókon nem tudnék esni hogy a fejemre ráessek. Akartam most bukót. Most elmegy majd 11K stucnira+kormányra. Majd lesz... de nem most

Ahogy olvastam itt, elég gyakran ugratsz. Oda azért kéne bukó. Remek példa erre egy barátom,aki-ugyan robogón-de sikerült neki úgy elesni,hogy a feje a padka szélére érkezett. Ha nem lett volna rajta bukó,akkor nem lenne ma köztünk. Olvasni+Látni való.

Igazság szerint aki bringázik gyakrabban komolyabb terepen,túrázik,városban rohangál,ugrál el se induljon bukó nélkül. Visszanézve én is elég hülye vagyok,hogy majd 13ezer km-t tekertem bukó nélkül. Pláne most,hogy a bringásokat egyre inkább szankcionálják és rá vannak kényszerítve,hogy ebben az õrült nagy forgalomban közlekedjenek. Ez még nem is lenne akkora probléma,csak van 1 komoly tényezõ:

Ez Magyarország.

Külföldön az autósok egymást szidják le,ha valami olyant tesz,ami nem a közútra való. Itt mi megy? Azt hiszem nem kell részleteznem. Hülyék mindenhol vannak,Mo. sajnos elég sokat kapott.

Ley Roland
Jó tudom de engem ne hasonlíts 1 dh-shoz! Annyira meg nem mek állatul. xD

Most jó nagy butaságot mondtál.

Esni nem csak úgy tudsz,hogy elcsap 1 autó. Pl oldaladra esel és odavágod a fejed. Nagyon nem mind1,hogy a sisak törik,vagy a koponyád. Vagy háttal esel és odavágod a tarkód. Ugyanaz. Ennyi erõbõl a DH-soknak sem kellene fullface...

- amikor lefejeltem az aszfaltot (orrom ért le elõször) akkor egy ilyen csúcsos fejvédõben kitörhetett volna a nyakam ...

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

bardocz
Inkább a fejed védd, mint a térded, meg a könyököd. Inkább sántítok, minthogy szétrepedt fejjel feküdjek valahol.
- nincs olyan bringám amit annyira lehetne hajtani, városban meg azért annyira nem tartom ésszerûnek. Toponárig az utam több mint 2/3-a bicikli út illetve falun belüli fõút így kibírom, ha a városban nem lehet száguldozni
- könyökvédõn, térdvédõn viszont gondolkodom
- mindig rajtam van ez a kukás mellény (láthatósági mellény) de úgyis simán elütnek, legyen szó körforgalomról, mellettem/elõttem balról jobbra bekanyaradó autóról vagy csak akár simán zebráról (ahol toltam a bringát, de a sofõr meg a forgalmat nézte nem engem ... )

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

bardocz
Nagyon nem mindegy, sok olyan eset van, hogy bukó nélkül meghalsz, bukóban meg nem lesz semmi bajod.
Ley Roland
Én bukóért nem fogok fizetni! 😄 Ha elcsap a kocsi akkor már mind1 hogy van e rajtad.(na jó azért nem egészen) Nálam már többször volt olyan, hogy majdnem elkaszáltak... 😄 De az is csak az miatt mert a barom nem ismeri a KRESZ-t és forgalommal szembe ment... :@

Nem kötelezõ,de hidd el megéri befektetni. Én is most azért vettem,mert azt nézem,hogy évente min. 12ezer km-t tekerek,kb. 70%-át városban,nagy forgalomban...Jobban éreztem magam bringástól hazafele,sisakkal a fejemen 😊

Mark007
Nem, de sisakkal mehetsz 50-el is. Nélküle nem tudom mennyi a megengedett.

Vaxi
sry, nem jó postra válaszoltam 😄DDDD
attól még ajánlom xD

Az elég messze van innen,több mint 300km szerintem. 😞 Kéne találni valami jó kis bringás környéket,mert itt felénk már semmi nem marad. Deseda-tavat is körbe aszfaltozzák...pff.

Üdv!
A sok idióta autósra és hogy mennyit tekerek való tekintettel ma beszereztem egy bukósisakot. 9,5k volt,nagyon fasza. 310g. Szinte nem is érzem,hogy a fejemen van 😊 Cytec márkájú...

- KRESZ szerint már kötelezõ (vagy hamarosan kötelezõ lesz) kerékpáron a sisak viselése? Kolléganõim szerint már kötelezõ, de ha igazuk is van szerintem bicikliúton és lakott területen akkor sem lehet kötelezõ

Vaxi
javaslom majd neked is a holt-maros környékét 😊
igazi csemege az alföldön 😄

Ley Roland
Na megrendeltem a kormányt+a stucnit!
1db Truvativ Hussefelt kormányszár ( Hossz: 60mm Szín: Fekete )
1db Truvativ Stylo Team kormány ( Hossz: 680mm Emelkedés: 30mm )
😄 Remélem jó lesz

Mark007
Nem értek hozzá, de szerintem ha mozog a teló, akkor ugye levegõnek is mozognia kell.. Tehát ha benyomod, a levegõnek távozni kell vhol, de max a szimeringen keresztül tud, ami elég lassú. Ha kiveszed a csavart, akkor szabadabban áramlik a levegõ, mivel a csavar egy csõben van, ami felmegy a becsúszóba..

Viszont azt nem értem, hogy egy jobb villán sincs furat vagy ilyesmi, tehát akkor nem ettõl kéne mozognia neki..

Ma finomítottam RST-n. Levágtam a kecybe másfél centit elasztometerbõl. Asszem ezt nagyon eltaláltam. Minden szir-szart kimozog és nem tudom lekoppantani. +valami rejtélyes módon most 80mm helyett 90-et mozog. :] Jobb alsó szárban van 1 kis csavar,nem tudom baj-e,de azt én kivettem és most szuszog mint állat. Leugrottam véletlenül csõrben 1 kb. 20centis padkát,na mondom magamban ez most lecsattan. ÉS NEM!! De akkorát szusszant,hogy 20méterrõl néztek,hogy mi volt ez.
Lehet,hogy most ezzel meggyilkolom a telót,de leszarom,tavasszal jön bele a Dart. 😄
ja,és nem dermedt meg a hidegben <#ravasz1>

Máté94
Meg ne halljál nekem amíg nem láttam a pofád!
Nyáron beindítom a pénzkeresési hadmûveletet Meridáért!^^
Vaxi
majd tavasszal több esélyed lesz rá, hogy engem látsz, ilyen szar hidegben biztos nem ülök bringára 😄
nemrég voltam tekerni egyet, leizzadtam, megálltam, hogy beszaladjak a boltba, és megfáztam 😄DDDDD
szal a szívem vérzik, de akkor sem fogok bringázni 😄

Máté94
Franc!Bár kicsit öregenk tünt a pasi de mindegy.😄
Vaxi
nem 😄
max villamoson 😄

Máté94
Ma kettõ darab piros színû Konát láttan.Vaxi te voltál ma a Novotelnél?😄
gordon 24
Keress meg! Én is a körül szándékozom megválni tõle😄

Kell az adó visszatérítés ahhoz😄

Downhill!!

Ley Roland
Na megjöttem az esti tekerésbõl! 😄 Az utak jól csúsznak! Aki teheti üljön bringára és menjen! 😄

Na igen, sokat számít hajtás hatékonyságban. :o) Nem csak taposni tudsz, hanem húzni is a lábaiddal. Egy idõ után pedig teljesen megszokod a pörgetést és a körkörös tekerést.
Ha lenyomsz egy szezont így és visszaülsz egy normál platform pedálos bringára, elõször nem érted majd, hogy mi hiányzik. Piszokmód zavaró tud lenni, hogy emeled a talpad, a pedál meg nem jön vele együtt. ;o)

bardocz
Amúgy teljesen más dimenzió spd-vel tekerni, aki teheti vegyen egyet. Nem is túl keményre fújt terepgumival tudok olyan tempót menni, mint 4-4.5 barra fújt slick gumival.
bardocz
Nemnem, a földön már kioldott, csak krumpliszsák effekt volt😄 De csak 2-t estem elsõ használatnál, ez teljesen jó😄