22334
-
ToMy_ #21453 Mert most már nem a prizma kötelező hanem... -
#21452 Én egy 8,4V 8400mAh-ás akksipackkal vettem igy 3-4 napot mentem vele nappal melóba 2x fél óra és még 2 led világít a töltöttség jelzőn .
Igaz a leg alacsonyabb fokozaton hajtottam , igy talán folyamatos üzemben talán 4-5 óra kihozható belőle.
Amit még meg akarok oldani, hogy egy kapcsolót beiktatok az akksik és a lámpa közé, mert ha összedugom akkor folyamatosan ég a töltöttségjelző és gondolom ez is fogyasztja az akksit, használat után meg macera mindig széthuzkodni a kábelt , vagy ugy tekerni, hogy ott lóg, ha nem kell.
Mert az akksit és a kábelt elvezettem a vázon igy csak a töltöt kell rádugni , nem kell kiszedni a helyéről. -
#21451 Kötelező a prizma, de nekem a rendőr megelégedett a gumin lévő fényvisszaverő csíkkal :) -
#21450 énis pont ezzel a modellel szemezek. Azt írják érdemesebb csak a lámpatestet venni, mert amit mellé szoktak adni aksipakk az nem túl izmos. Ahogy néztem egy decens csomaggal (panaszonik pl.) kilehet belőle hozni 2-3x több időt. Mindenesetre, ha mentél már vele este is, tarthatnál egy beszámolót :) -
#21449 Én egy solarstorm x2-t rendeltem kinából, hasonló áron. Igaz, hogy nem birja ilyen sokáig, de 75 lumen helyett 5000 lumenesnek irják, mégha csak a 10-edét tudja is jó. Még sötétben nem mentem vele vagy közúton, igy a reakciókat nem tudom vele, de nappal is elég jól látni mesziről is hogy világit.
Én csak ugy hivom: " országuti rohadjon ki a xeon lámpád" :P -
#21448 Tudtok ajánlani jó első lámpát?
Kezdetnek Blackburn Local 75-öt néztem ki.
Másik, lehet probléma abból hogy nincs Prizma az első kerékben? (Azt hiszem 1-2 darab ajánlott legalább az első küllők közé.)
-
Blum #21447 Én se nagyon ragaszkodtam a drágább első váltóhoz. Annyi különbséget vettem észre az Acera és a sima Deore között, hogy a Deore-t egyszer belőttem és úgy is maradt, az Acerát minden héten állítani kellett. De ha az Acera is bevolt állítva akkor a világon semmi különbség nem volt a kettő között.
Igazából nem is nagyon tudom, hogy egy első váltón milyen világ megváltó újítást lehetne kitalálni. Adott egy átdobó, amit mozgat a bowden, kész.
Az első váltó váltási érzetét szvsz inkább a lánc és a hajtómű határozza meg, mert úgyis a hajtómű bütykei veszik fel a láncot. Az első váltó csak a láncot dobálja ide-oda. -
#21446 Nekem egy 2014-es TNT 20-asom van.. Erre is Altus került.. A kezdetek óta szar(De hát nincs rá már keretem kicserélni meg stbi. :D -
#21445 Nálam az első váltó kb csak disznek van, mert olyan ritkán használom, hogy szinte csak a külső nagytányéron van a lánc és a hátsó sorból is a középtől lefelé.
Csak nagyobb turák alkalmával kell egyszer kétszer odaváltogatnom, mikor a domborzat ugy kiványja ,de legtöbször sik terep. -
kisbesi #21444 Megmondom őszintén, az első váltó között sose éreztem különbséget.
Két bringám van, egyiken az első váltó vagy Acera vagy Alivio, a másikon pedig XTR.
Semmi különbséget nem érzek, mindkettő teszi a dolgát, de árban nagyon komoly különbségek vannak.
De értem mit mondasz, ezért az árért már tehetnének valami jobbat is rá. -
#21443 De hogy még arra is a fostos Altust-teszik rá... nem értem.. -
#21442 Fairfaxot -
#21441 a feketét :D -
#21440 Hello.
Szerintetek melyik bringát érdemes ezek közül megvenni (kb. 500 fontért):
http://www.buyabikeonline.co.uk/portfolio/marin-street-larkspur-cs3-500-00/gallery/sports-hybrid-bikes/
http://www.buyabikeonline.co.uk/portfolio/marin-street-fairfax-sc3-550-00/gallery/sports-hybrid-bikes/
http://www.buyabikeonline.co.uk/portfolio/claud-butler-urban-500-499-99/gallery/sports-hybrid-bikes/
?
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.06.10. 15:01:50 -
#21439 #18157 :D
-
#21438 Kazettában a kalapácsok voltak szarok.. -
#21437 vagy a lánc és a fogaskoszorú el lehet kopva megnyulva vagy ha uj akkor nem illenek össze egymással. -
kisbesi #21436 Esetleg a váltópapucs nincs elferdülve? Vagy a váltókanál? Akkor szokott ilyet csinálni. -
#21435 Megvolt.. Gyakorlatilag tökmindegy merre hova mikor csavarom. :D volt hogy mm-enként csavartam.. figyeltem hogy 1 / 1-2-3 .. 2 / 4-5-6 .. 3 / 7-8-9 - be legyen, de teljesen mindegy hol van ugrik egyet.. -
ldavid #21434 bowden feszítőt tekergesd tekerés közben -
#21433 Hello, lenne egy kérdésem. Adott egy hátsó váltó, tök mindegy hogy állítom be a váltót amikor terhelem ugrik egyet.. Pl; ha hajtásnak ellenkezőleg megpördítem fel ugrik egy fokozatot hátul és a "görgőről" le is esik félig. Gyakorlatilag mindegy melyik fokozatban van, vagy hogy van beállítva a váltó. Ötletek? (Világ életemben SS-ben toltam.) -
raptor22 #21432 -
#21431 : )
-
#21430 Hoppá! Esti program meg is van! -
pauly #21429 Köszi! -
cobranco #21428 Sziasztok!
Egy kis néznivaló az ünnepekre…
A tavalyi alpoktúránk folytatódik,bár egy kicsit másképp,volt egy kis átkötés két régió között,amit a Francia-Riviérán keresztül oldottunk meg.
Útvonal:
Nizza-Villafranche sur Mer-Cap Ferrat-Beauliau Sur Mer-Eze-Bord de Mer-Cap d'Ail-Monaco-Cap Martin-Menton
Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex4.2014..html
Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095697900124172945
Irásos túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html
Kellemes időtöltést!
-
#21427 Ha már Cube akkor erről mi a véleményetek? -
Blum #21426 +1 a használt bringára
Beszédültem jómúltkor egy üzletbe és az agyam eldobtam, hogy milyen szemetekért kérnek el horror árakat.
170k-ért Acera váltó, Suntour hajtómű meg Tektro fékek...mi van itt? :D -
ldavid #21425 jó a giant, nekem is az van, de ez a defy legalja, inkább egy 3-ast nézzél, az már sora felszereltségű (+1 sebesség, karbon villa) és nem sokkal drágább
de megnézheted még a cube-okat is (peloton pro), vagy pl. merida - de a használtakat se hagyd ki, jókat lehet találni -
#21424 Uhh, ez nagyon tetszik..
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ebben az árfekvésben ki mit venne?? : P -
#21423 Grat. bárcsak én is olyan lehetnék mint Te.
De én úgy látom, hogy Györgyi ki akarja követelni a "tiszteletet", magamutogató stílusú, plusz még a másikat is alázná.
Az ilyen embert nem tudom nézni semmibe, hiába a nagy sport teljesítmény:(
Ellenben Cobranco videói lazák, szórakoztatóak. Igazi kikapcsolódás számomra egy-egy (úti) film megnézése:) -
#21422 Köszi. -
#21421 A másik amit még kiszemeltem egy ilyen km óra, csak egy gondom van vele igy első látárról, hogy a felfogatása a kormányon van és én a stucnira akarnám rászerelni, mivel ott nem zavarna és nem is olyan sérülékeny a hely, viszont akkor 90 fokban el forditva tudnám csak a felfogatást rögziteni.Van erre avalami megoldás? mert az összesnél ez lenne a probléma mégha más tipust is veszek. -
Blum #21420 DeoreXT szvsz túlzás ilyen célra, simán jó lenne a sima Deore is bár ha nincs olyan nagy árkülönbség akkor go for it.
Szerintem első körben láncot és koszorút cserélj, de amit még cserélj le az a váltókar. Nem tudom most mi van a vason de feltétlezem, hogy valami Altus kompatibilis cucc. Ha egy jó váltót egy vacak karral használsz akkor adsz a sz.rnak egy pofont, mindenképp cseréld!
Hajtóműből én nem vennék Shimanot...ha olcsó kell és jó akkor Truvativ, kicsit drágábban ott vannak az FSA-k. -
#21419 Ezekről az olcsó fék szettekről mik a vélemények? érdemes lehet ilyenben gondolkodni? mert itthon ugyan ez szinte duplája. mennyire lehet belöle gond a későbbiekben esetleg egy sram tektro vagy egy noname verzióval? -
#21418 Kérdésem lenne. Korábban volt róla szó, hogy Shimano Altus hátsó és M191 első váltó van a vason, SR SUNTOUR hajtókarral, stb (részletek).
A váltót nem szeretem, le szeretném cserélni. A kérdés, mire lenne érdemes és mit. Azaz ha pl a hátsó váltót lecserélném Deore XT-re, annak lennének-e függőségei (gyak cserélni kell-e / érdemes-e a fogaskoszorút, első váltót, a hajtóművet, stb), illetve az első váltó esetében ugyanez. Tehát mi az ami ezen a területen kompatibilis vagy nem egymással? Mert pl a Deore váltó ára még elmegy, de a 60k-s hajtókar árán kiesett a szemem:D
Esetleg van-e a Deore XT-nek és minőségének más / olcsóbb alternatívája? Nem feltétlenül akarok high end cuccot, elég ha tisztességesen végzi a dolgát:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.05.17. 12:19:10 -
np #21417 Köszi a választ. -
#21416 A hidraulikus fékkel szerelt a jobb választás, bár talán az egy kicsivel több gondozást igényel, néha olajat kell cserélni benne , mint az autóknál,de ha nincs agyonhasználva akkor talán nem kell olyan gyakran.
A mechanikus tárccsafék az lényegében csak abban különbözik a V féktől, hogy a felni helyett egy tárcsára szoritja rá a pofákat ,de mivel kisebb az átmérő ezért nagyobb erőt kéne kifejteni ugyan akkora hatás elérésében, és a bóvden nem annyira jó ilyen esetben , a folyadék a hidraulikusnál,meg ugye nem összenyomható igy könnyebb nagyobb erőt is kifejteni vele. -
np #21415 Melyik a jobb melyiket érdemes venni. Nem tudom miben különbözik a ketté fék? -
#21414 Az MD-nek (Mechanical Disc) mechanikus tárcsaféke van, a D-ésnek meg hidraulikus.