22334
11330766891279474906.jpg
  • kisbesi
    Tényleg, bocsi, nem olvastam végig

De attól még tartom, hogy egy "V" fékkel kevesebb a macera.
  • Vadnokedli
    Hayes fék van rajta, csak a fékkar tektro
  • kisbesi
    Az igazság az, hogy ilyen árkategóriában a Trek, Merida, Cube és hasonló márkáknak főleg a nevét és a vázát kell megfizetni, a bringa komponensei, hát hogy is mondjam, elég ratyik, valljuk be. Tehát főleg Tourney, Acera, Altus, nem a megbízhatóságukról híresek sajnos.

A rockrider 500 jónak néz ki, villa valóban rejtély, de szerintem szét nem fog esni, 160mm-es tektro féket el kell bírnia.
    Aki írta róla a leírást az valószínűleg még nem ült bringán, hiszen a képeken nem marokváltó van, hanem "normál" váltókar.
    És ha e mellett döntesz, akkor szerezz rá egy normális markolatot, mert az iszonyú kényelmetlen lehet.

Bár, hogy érdemes-e ennyi pénzért tárcsafékes bringát venni, azt kétlem, inkább ez ilyen vakítás, egy egyszerű "V" fék veri ezeket a tárcsafékeket és szinte nem is igényelnek karbantartást.
  • Vadnokedli
    Az a rockrider 500 egész jó- Csak a villába nem bíznék.
  • Pipör
    kisbesi #21481 jah igen sry azt kellett volna :)
    ldavid #21482 Igazából csak néha napján használnám pl. ilyen jó időkben meg valami olyat ami sokáig bringa marad :) amiket linkeltél abból a Merida Crossway 10-V 2015 a legtetszetősebb számomra.
    RAZOR27 #21487 húú ezekből az első 2 bejövős

Decathlonból én ezeket néztem ki :

Rockrider 340
    RockRider 500
  • Szabi #21488
    1 hét alatt sikerült összeszednem 2 defektet.. :-/
  • RAZOR27
    pár monti, a magyar aszfalt ellen :D
    cube
    Kelly's
    GT

de szerintem jobb dekatlonosokkal is nyugodt szívvel belevághatsz. Egy jóbarátom csapott le egy előzőéves rockrider 500-ra -vagy valami ilyesmi néven fut- 75ért vette, teljesen korrekt megbízható gép. Elsőre én is csak pislogtam hogy mégis hogy merészelt ott bicajt venni, de meglepően jó, azóta se volt gond vele. Terepen is jól teljesít.
  • ldavid
    azok is használhatók, persze (messze jobb egy filléres tescóstól), de 60-70-nél többet nem érdemes értük adni.
    ha 100-at rászánnál akkor már jobbakat is kapsz nagyobb gyártóktól pl. gepida, merida amiknek a váza már jobb minőségű
  • Vadnokedli
    Itthon 29-er FOX vagy Rockshox villát hol lehet kapni? ebike-ot ismerem szinte csak- Itthon jószerivel csak Suntour-t találtam.
  • bardocz
    Decathlonossal mi a gond? Amiket nézegettem egész jó felszereltségűek voltak.
  • Vadnokedli
    Meridát vinném.
  • ldavid
    meg attól is függ milyet szeretnél.
    városba (ha nem kimondottan városi bringát akarsz) egy fitness vagy tracking, esetleg cross ha terep is előfordulna néha.
    decathlonost akkor vegyél ha csak néha napján használnád, vagy még akkor se.

kiindulásnak
    Trek DS 8.1
    Gepida Alboin 200 Pro
    Sprint Sintero 2014
    Merida Crossway 10-V 2015
    talán még Devron Urbio Urban Men U1.8 2015
  • kisbesi
    Ha linkelsz be bringákat, amelyek tetszenek, akkor szerintem könnyebben tudunk segíteni.
  • Pipör
    Hello Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de mást nem találtam, gondoltam most kicsit bicóznék na de mivel...
    Nézegettem a decathlonban és a Bicajozz.hu is a bringákat de mivel nem értek hozzá így profibbak segítségét kérném. Kb. 100.000 szánnék rá, városban hobby célra lenne :) ajánlatok? és újonnan szeretném
  • raptor22
    Nekem a sima Deore van, nem az XT. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy rendes valamire való hajtómű csilliókért van, de megéri megvenni. Nyilván felesleges olyat venni, hogy a hajtómű többe van, mint a bicó összes többi része. Használtan nézegess, lehet kapni jókat, jó áron.

32e-ért találtam is:)
    Utoljára szerkesztette: raptor22, 2015.07.01. 18:46:39
  • repvez
    A kazettás hátsó agyakat lehet valahogy tisztitani vagy csapágyat cserélni ? mert 2009 óta van nálam a bringa eddig még nem volt szétszedve,de néha olyan érzésem van mintha indokolatlanul erősebben kéne tekernem, mintha valami megfogná a bringát.

Az elején azt gondoltam a bütykös gumi,de azóta már lekopott a közepe. Gondoltam, hogy akkor más nem nagyon lehet csak valamelyik a hajtásban részvevő alkatrész.
  • Tetsuo
    Az igaz, hogy drága, de itt-ott egy-egy alkatrészt be lehet szerezni olcsóbban, másrészt örök. Tovább bírják, mint a váz... állítólag. ;-)
    Engem meggyőznek az olvasott review-k.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.01. 16:12:29
  • MerlinW
    Jó a Deore XT, de egy fél bicikli ára:) Csak a hajtómű 60k
  • Tetsuo
    Deore XT-t nézted? Én arra cserélem majd az egész hajtást, ha tönkremegy valami.
  • Vadnokedli
    Egy alsó bilincses Altus első váltóm van, tegnap 2-ről 3-ra köztes úton megakadt a lánc; jó vissza 2-be majd 3-ba. Na azóta hozzá ér a váltó Papucs/Fül/Kanál (hívjuk akárhogy is) hoz a lánc. Persze állítgattam de tovább már nem lehet.

Tudom az Altus a legalja mindennek ezért kérdezném másodiknak; Van olyan első váltó ami bírja az erős hajtás közbeni váltást? 20-22% os emelkedőnek mondjuk. Akár. ?
  • ldavid
    kicsit kitekered igen, és lenyomod egyszer hogy megmozduljon a levegő, aztán lehet fújni
  • Vadnokedli
    Francia szelepet hogy fújok fel Auto átalakítóval? kicsit meg kell lazítani a szelepet nem? (Életemben nem fújtam még ilyet.)
  • pajti
  • pajti
  • Vadnokedli
    Vettem egy ilyet; BlackBurn Local 75 . Gondoltam megnézem hogy kell elemet cserélni, elcsavarom a fedél csavarját és nem tudom leszedni. Kerestem Revieweket vagy egyéb videót róla. De nem találtam. Ötletem sincs miért nem jön le. :D Ötletek? Papíron csak annyi volt "easy tool less" stbstb.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.25. 17:49:11
  • Szabi #21468
    a Fatbike hóba és homokba jó :D

szép bringa jó alkatrészekkel, sok-sok gondtalan kilométert vele
  • pajti
    fatbike? hmm.. ha mondjuk elérted a 160+kg-ot xD Én nem látom értelmét.. sorry :)
  • Vadnokedli
    Nem flame céllal de mire jó a Fatbike? Miben van nagyobb előnye mint mondjuk az én biciklimnek?

2014 - TNT 20 (by the way; egy ilyet vettem használtan (2 hónapos) 3 hete kb. szerintem megért 110-et, szerintetek?) Had sírjak ha szar üzlet volt [mondjuk voltak vele gondok..]. :D

Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.21. 12:14:23
  • pajti
    köszi:) tényleg jó volt.:))
  • Rev Hard
  • Szabi #21463
    hangulatos képek, jó kis túra lehetett
  • pajti
    Egy kis saját:
    (Velence túra volt, 82km-t mentem)

• ldavid
    Hát még én hogy le vagyok maradva. az alpokból még van egy, aztán jöhetnek a riviérák. és a régiek nagyrészét nem is látttam...
    Nagy köszi ezekért!
  • pajti
  • cobranco
    Sziasztok!

Egy kicsit le vagyok maradva,mivel tavalyi túrám következő epizódját ajánlom mindenki figyelmében,közben már tombol az idei nyár…

Szóval,…Bringával a Rivierán 2.rész,ezúttal egy kis ízelítő az olasz-részről:

Útvonal:
    Grimaldi-Ventimiglia-Vallecrisia-Bordighera-Ospedaletti-San Remo-San Stefano al Mare-San Lorenzo al Mare-Imperia-Diano Marina-Marina di Andorra-Alassio-Albegna-Borghetto-Loano-Pietra Ligure-Finale Ligure

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex5.2014..html

Fotóalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095697900124172945

Irásos túrabeszámoló:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html

Fogadjátok szeretettel!

Cobranco
  • shaba23 #21458
    Persze, hasogatod a szőrszálat.
  • ToMy_
    Nem, te nem ezt írtad, hanem azt, hogy:

"Kötelező a prizma, de nekem a rendőr megelégedett a gumin lévő fényvisszaverő csíkkal :)"

Tehát az írásod szerint "kötelező a prizma" felszerelése, de a rendőr "megelégedett", vagyis engedményt tett irányodban a fényvisszaverő csíkkal.
    Ami így nem igaz.
    Mert a "küllőprizmák helyett alkalmazható a fehér fényvisszaverő felületű körgyűrű felület a gumiabroncsokon".

Aki magyar nyelv szövegértésből az elégséges-közepes szintet eléri, az így értelmezte, amit leírtál, ezért linkeltem be a hatályos jogszabályt magyarázó lapot.

Érted a különbséget?
  • shaba23 #21456
    "legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ–EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon."

Ezt mondtam
  • Vadnokedli
    Az jó nekem csak első meg hátsó lámpám van..(6-7 éve most kezdtem újra biciklizni.), bár este 8x is körbe nézek.

Reflexcsíkos 29-er 2.2 / 2.1 es Gumit hol szülök? (Ez lenne a legideálisabb számomra.)
  • Szabi #21454
    nekem a felnin van 2-2 narancs fényvisszaverős csík :D