22335
-
#13288 a tojás akkor is lehet a felnibe, ha az egyik oldala baszottbód megvan húzva a másik meg baszottmód ki van lazulva, ott ahol laza kijjbb van ott ahol feszes beljebb van és így nincs középen az agy:D
érted?:D
lehet 1-2 mm de rugdalni tud akkoris...
jah 1000ft a centír..... -
#13287 vanbenn azt látomXD
-
#13286 Megfordítod a bicót, megforgatod a kereket, és látni fogod, hogy van-e benn nyolcas, vagy nincs. -
Blum #13285 A küllőknek mi köze van ahhoz,hogy tojás van a felniben? :O
Ha tojás van a felniben,akkor maga a felni van eldeformálódva. Amúgy onnan tudod,hogy hol a nyolcas,ahol meghajlik kicsit a felni. Centírozó állvány nélkül elég nehézkes egy nagyobb nyolcast kiszedni. Amúgy ahol benne van a nyolcas,ott elvileg a küllők meg vannak lazulva. Vissza kell őket egyengetni,de ugyanakkor a többit is vele együtt állítani. Elég macerás meló és nagy szakértelmet igényel. Szerintem ne nyúlj hozzá,mégnagyobb galibát tudsz csinálni. Vidd el szervízbe,ott frankón megcsinálják,igaz pénzért...
[Már akinek..:D] -
#13284 (a tojás és a 8as sem amiatt van hogy odabasztam és meggörbült a felni szimpla küllőcsere miatt vannak) -
#13283 hogykell centírozni?
Valami tapasztalt emberke véleménye érdekelne:D
Van benn egy tojás is (tehát a felni nem kör alakú), meg van benn 8as is...
Ti hogy szoktatok centírozni?
(Onnantól érdekelne a centírozás, hogy hogyan találom meg benn azt, hogy melyik részén van a 8as) Centírozóállványom nincs, anélkül esetleg?
Kösz
SrAta -
#13282 Vélemény? -
#13281 Na, megrendeltem ma a bicót. Péntekre elvileg itt is lesz :) -
#13280 Ha csak városba kell, akkor szerintem valami országúti megtenné. Azt pedig akár 20ezer ft-ért is kaphatsz használtan. -
#13279 Gabooo????! : ) -
#13278 Sziasztok!
Meguntam a tömegközlekedést, gondoltam biciklire váltom. Elsősorban városban használnám (munkába járás stb:).
Viszont nincsen tapasztalatom bicikli vásárlás terén, ezért jól jön minden tanács.( mire érdemes odafigyeleni stb)
Sajna anyagi helyzetem nem teszi lehetővé az új bicikli vásárlást, ezért az is érdekelni, merre lehet jó állapotú, de használt biciklit kapni?!
Köszi
-
#13277 -
#13276 bazze a 2. képen te vagy?:D
egyébként végigmennék rajta! :) grat -
#13275 ástunk
pumpahuplilongjumpmandiner racingpályát
meg trélszt nagyra :)
-
#13274 Én gyári Hayes tárcsával használom, melegszik ugyan de a fékhatás nem csökken, kékesi sípályán lefelé pedig használtam druván, és ugyan úgy fogott a végén is amikor meg kellett állni -
#13273 Én ha egyszer váltok, akkor Az Avid Cleansweep G3-asa lesz. Csakhát rohadt drága, annyit nem ér meg, amig jó a mostani :( -
#13272 Shimanonak az új XT tárcsáját dicsérik, én majd olyanra fogok váltani, ha lesz pénzem, akkor az alubakos verzióra. -
#13271 Jah, gondolom az alap, Shimano 160-as tárcsa, sok-sok lyukkal, ugye?:)
Haveromnak is az van, tektro fék, nem fog vmi jól, mégis felfő a tárcsa.
Eygszerre jöttünk le egy kb. 200m hosszú, meredek lejtőröl. nekem Juicy 5 van elől 185 Polygon tárcsa, hátul BB7 Cleansweep 2 160.
Neki tektro fék elől hátul, mechanikus, 160-as shimano tárcsa.
Nekem langyos volt egy kicsit, ő is megnézte. 1 hétig látszott az égésnyom a kezén :) Szóval ha nagyon zavar, akkor nézz egy másik tárcsát :) -
#13270 Ha dh pályát használsz, meg sokat fékezel persze, hogy melegszik. -
#13269 és újonnan is melegedett?
a fékhatás csökken?
Tiszta a tárcsa pl nem zsíros?
teljesen gyári a szett?
a tárcsafékek természetes velejárója, hogy melegedhet fékezéskor -
kisbesi #13268 Hát Hayes stroker Trial fékem van Shimano 160 as tárcsával(lehet nem a legjobb párosítás) de XC zem hivatalosan csak a DH pályát használom ezért lehet hogy felmelegszik -
grimm13 #13267 Valakinek van véleménye a bikestore nevű boltról ? -
#13266 Milyen fék, milyen tárcsa?
A kissebbek jobban melegednek, anyagától is függ, meg használattól is.
Betét sztem nem sokat változtat.
Próbálj szakaszosan fékezni, minthogy folyton, de kicsit, így elvileg kevésbe melegszik, vagyis inkább van ideje hűlni. -
kisbesi #13265 Sziasztok
Mitől van az hogy nagyon gyorsan felmelegszik a tárcsám?
Nem vagyok nehéz és már egy kisebb fékezéstől is elég meleg
A betét a gond?
Gyári van benn még -
Balee 007 #13264 Ahham értem. Én is pár helyen olvastam már de azért szeretnék egy személyes tapasztalatot is ha nem gond :)
Nem mintha nem hinnék a többieknek de azért nem kis összeg ez nekem és szeretném tudni hogy valóban jó lesz-e a paripa -
#13263 Nekem azt mondták, hogy ahol kiépített út van (döngölt erdei, földút, murva), ott simán elboldogul a cross is. -
Balee 007 #13262 Nekem csak egy viszonyítási alapul kéne hogy a cross gép mennyire jó laza terepen (döngölt földút és társai).
Most szeretnék montiról váltani crossra, mivel egyre többet használom aszfalton a gépemet, de azért még laza terepek is az utamba kerülnek a túrák során. -
#13261 Kb 6 év után ez lesz az első bicóm, szóval nem tudom, hogy mennyire lesz hasznos a tanácsom, de azért leírom a véleményem, persze :)
Viszont ezen hátul csak Alivio van. 110ről van leértékelve 80-ra. Szóval, szerintem egy kategóriával lejjebb van ez. -
Balee 007 #13260 Majd ha meglesz akkor egy kis véleményt írnál róla? Én is most akarok egy cross bicót, de még nem tudom milyet. Eddig egy Rock Machine CrossRide 350-el szemezek azért mert azon deore váltó van hátul és csak 104K e-bikeéknál -
#13259 Úgy néz ki, hogy egy Gepida Alboin 300 CRS, 2009-es modellévből. -
Balee 007 #13258 Esetleg megtudhatom hogy milyen lesz? -
#13257 Jaja. Ha minden jól megy, akkor a héten meg is veszem. -
Balee 007 #13256 Te is cross bicót akarsz venni? -
Balee 007 #13255 Hát én ezt a számítási alapot az intersportnál található táblázat alapján írtam szal vszeg jó lesz -
#13254 Kiszámoltam. Elvileg 56 cm körülire jött ki. 56-os a legnagyobb ebből a bringából, amit gyártanak, gondolom, akkor jó lesz, ugye? -
Balee 007 #13253 Sztem olyan 18-19es kell vszeg ha collban van megadva.
Ha pedig centiben akkor könnyen kiszámolhatod:
leméred a belső lábhosszodat (ágyéktól a földig) és beszorzod 0,67-el -
#13252 184 cm-hez mekkora vázméret jó cross/trekking-ből? -
#13251 Hmm, van egy Abus Bordo-m, talán a tolvajok nem gyárnak elektromos körfűrésszel:D -
#13250 jah és még felhívnám a figyelmed egy kötelező plusz költségre:
lakat
javaslom egyébként mindenkinek, hogy olvassa el.
többször.. :) -
#13249 én is ezt javasolnám! nagyon jó ára van!
majd kérnénk képet róla ha megvan :)