Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garantált közlekedési katasztrófa! ;o)
Azért biztos megállnék neki segíteni. Elvégre szerszám mindig van nálam, meg gumi is akad, pumpálni is tudok még... Egy jó bringás legyen mindenre felkészülve! ;o)

- nekem egy (tréfás) KRESZ kérdés ugrott be elsõre: "szabad-e ilyen helyzetben biciklist elõzni?"

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

- hóba jó, és átlag esõt kibír
- volt alkalmam tesztelni szakadó esõben 2x45 km-n (halottak napjára mentem apám sírjához), a cipõk 10km-n, a nadrág 25km-n, a kabát nagyjából 35km-n ázott át (igazán esni az elsõ 5km után kezdett el, szakadó esõben talán nem indulok neki)
- amikor még új volt egy felhõszakadásban 5 percig bírta, utána teljesen átázott --- nem erre van tervezve, és ezt nem is rovom fel hibának. Egyetlen másik kabátom sem bírja ennyire az esõt, vagy ha bírja akkor nem melegít és nedvesen rám tapad
- 1 évben használjam 100 napot a kabátot (õsszel még bélés nélkül megyek vele), abból eddig 5 nap volt ilyen elázós, a maradék 95 meg nem. Ezen túl, ha 1 óránál hosszabb útra megyek és nagyobb esõ várható akkor rakok el magamnak müa. köpenyt
---
- nem akarok a calgon ellen szólni, mert mosáskor tuti jó a vízkõ ellen. De ha tényleg minden mosáshoz használja valaki, akkor (amennyit mi mosunk 4 személyre) 2-3 év alatt 1 új mosógép árát elmossa vele. Ha a kabát kibír 5 évet, akkor már 'megérte az árát'. 20e Ft-os kabátnál a 7500Ft már több, mint a kabát egyharmada 😊
- persze senkit nem akarok lebeszélni a javasolt szerek használatáról, minden bizonnyal megérik az árukat. A magam részérõl úgy fogalmazok, vegyszertõl függetlenül vannak kétségeim a házi impregnálás hatékonyságáról

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Csajok a csúcson 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Máté94
Valamelyik film jutott eszembe errõl a képrõl amiben a csaj egy bicikli üléstõl lett orgazmusa<#idiota>
Kösz Gabo!

A fejemet merem rátenni, hogy a kerékpár nem kiállítási darab volt és sérülésekkel is tele van. Szerintem ez már egy leharcolt gépezet, még ha nem is teljesen. Garancia nincsen rá, ami aggaszt egy már kihasznált kerékpárnál.
pajti
<#vigyor3>

Ha esõkabátot húzol fölé, akkor mi értelme volt lélegzõ anyagból készült ruhát venni?
Egyébként a Tengerszemnél 1500-1600 Ft körül vannak a ruhákhoz való ápolószerek. De ha drágább is, szerintem évente egyszer kibírja az ember, hogy ismét teljes értékû legyen az adott kabát.

Egy forgáspontos rendszer, annak minden elõnyével és hátrányával. Elõnye, hogy csak egyetlen forgáspont okozhat gondot. Hátránya, hogy hajlamos pogozni, illetve soha nem fog olyan egyenletesen, finoman mozogni, mint egy 4 forgáspontos rendszer.
A bringa alapvetõen nem egy rossz konstrukció, jó alkatrészekkel szerelve. Az mtbr.com-on 4 pontra értékelték, ami egyáltalán nem rossz. Ha valóban kiállítási darab volt és nincs leharcolva, agyon nyúzva, és még a mérete is passzol, akkor megfontolandó darab, ha freeride gépet keresel. Az viszont biztos, hogy annak ellenére, hogy elõl fent van a három lánctányér, nem egy túragép. Fel tudsz ugyan mászni vele, de ez inkább lefelé érzi jól magát.
Viszont ha nem FR gépet keresel, hanem inkább XC/Trail, akkor ezért a pénzért itt-ott már Giant Trance, Trance X és néhány Merida gépet is megkapsz újan az elõzõ évi modellekbõl.

- a túrafelszerelést áruló boltokat nem tudom megfizetni (~7000Ft egy mezei sültös sapka náluk, és ez volt a legolcsóbb árujuk). A kabát az elmúlt 2 év alatt legalább 4x lett mosva (tudtommal mosószer nélkül), a sima esõt kibírja, ha meg zuhogó esõben kellene közlekednem akkor legfeljebb felhúzom rá a ~400Ft-os müa. esõköpenyt. A bélése szerencsére külön leszedhetõ, azt persze gyakrabban mossuk. Összegezve: nem látom hasznát és értelmét az újraimpregnálásnak

A lélegzõ anyagból készült ruhákat idõnként újra kell impregnálni, illetve normál mosószer helyett vannak kimondottan ezekhez készült tisztító szerek. A túra felszereléseket árusító boltokban ezeket is meg lehet kapni.

SrAta
Kijár a porlehúzó szimering a villából milyen ragasztó fogja hozzá a mûanyagot a vashoz?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
õõõrület 😊

u dont have to listen anybody else but me

- én munkaruházati boltban vettem télire bélelt nadrágot (~5e Ft) (belül azt hiszem thermo a bélés), eladó szerint pecások és vadászok is szívesen vesznek ilyet. Én nagyjából fél órát hajtok, de ha végig szabadban vagyok akkor ilyen idõben nem izzadok bele. Ha melegre megyek (boltba) akkor viszont van rá esély. Szerencsére munkahelyen is átöltözök, szóval le tudom cserélni ha bent vagyok
- kabátból akciósan (~20e) vettem ilyen lélegzõ (bélelt) kabátot, bár 45e-ért akartak adni olyat ami alá a hó se megy be (síkabát vagy mi). Ez elvileg 3000mm-ig vízálló, de ez csak eleinte volt igaz, elsõ mosás után erõsen csökkent a vízálló tulajdonsága. Szakadó esõben nagyjából 5 perc alatt szétázik (a nadrág addig se bírja), de ilyen csipp-csupp esõt észre sem veszek benne. Elvileg elég egy póló a kabát alá, de szoktam még mellényt is felvenni (ha boltba megyek és kizippzározom magamat akkor ne fázzak meg azonnal)

Tud valaki Budapesten\ Debrecenben olyan helyet ahol használt bicikli alkatrészt lehet eladni ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Pl.:
Egy lélegzõ anyagból készül dzseki esetében a vacak szimplán meg van varrva. A minõséginél viszont a varrások le vannak hegesztve és szigetelve, hogy ott se tudjon beázni. A védettebb részeken vannak szellõzök, amiket ki lehet cipzározni, hogy tovább fokozhasd a levegõmozgást.
Sokat számít a ruha szabása és az, hogy a varrások hova kerülnek. Egy bringás nadrágnál a comb belsõ felére kerülõ varrás garantálja a kidörzsölõdést.

Nekem eddig viszonylag jó tapasztalataim voltak a decás cuccokkal. Az áruk arányban volt azzal, amit el lehet várni tõlük. De pl. az olcsóbb rockrideres pedálcipõt nem venném meg.
Igazából apróságok dönthetnek, hogy beválik-e valami neked vagy sem. Volt szerencsém bringaboltban holtdrágán vacak minõségû mezt venni. Míg a Decathlonban megvett mezemmel máig elégedett vagyok.

Igazából nem tanácsos hirtelen mindent egyszerre megvenni. Egyszer ezt, máskor azt kell beszerezni. Aztán ami beválik annál kitartani, ami nem ahelyett másikat nézni.

repvez
és mi különbözteti meg a jót a szartol ?
VRSDM
Bizony...

Decathlon egy nagyon jó dolog, annak aki szeretne olcsón belekóstolni a legkülönfélébb sportokba.
Viszont!

Amellett hogy vannak nagyon jó termékeik, bizony ottvannak köztük a szarok is, amiket szintén a nagyonjók között akarnak eladni.
Szóval tessék vásárolni mert olcsó és jó és mindenvan (szinte) de azért csak ésszel 😉

SrAta
Decatlonba csak decatlonosat kapsz az a B'Twin vagy Rockrider vagy mi az isten...
Kilehet fogni jót, de van szar is...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

repvez
Ezek a 4-5k max 10k körüli árak teljesen elfogadhatoak csak azért irtam az olcsót , hogy ne a csillagos egek szintü cuccokkal gyertek példaként hanem a belépöszintü minöségit.
Esetleg példákat vagy márkaneveket tudtok mondani , nagyon nem vagyok otthon az ilyen cuccokban.Könnyû turára valot (20-40km)ami akár gyalogturához is használhato.Kesztyüm az van géles neoprém anyagü hosszuszárú.
Technikai öltözékekbõl nehezen fogsz olcsót és jót találni. Egy bizonyos szintet kénytelen az ember megfizetni.
Aláöltözetnél anyagok szempontjából a pamut felejtõs. Használható minõségben pedig 4-5k körül indulnak a mûszálas aláöltözékek.
Erre jöhet a normál bringás szerkó.
Majd egy réteg polár. (4-5k egy poló)
Végül a szél- és esõ védelem. Ha lehet lélegzõ anyagból. Száraz idõben WindStopper, esõs idõben GoreTex és társai. (5-10k-tól indulnak és határ a csillagos ég.)

Ezek egy része kiváltható kimondottan téli, hideg használatra szánt bringás ruhákkal. Nekem van olyan hosszú bringás nadrágom, aminek az elülsõ része WindStopper, a hátsó, szélvédett rész pedig polár jellegû. (10k körül lehetett.)
Talán a legfontosabb az izületek védelme. Térdmelegítõ, kamásli és egy megfelelõ kesztyû hidegben szinte elengedhetetlen. A Shimanonak van pl. kimondottan téli használatra szánt pedálcipõje is, ehhez már kamáslira sincs szükség.
Ha nincs kimondottan bringás szerkó, akkor a futó és a túra felszerelések között is lehet nézelõdni, de ezeknek a szabása nem minden esetben lesz kényelmes tekeréshez.

Boltok szempontjából szerintem Decathlon kínálatában akadnak megfizethetõ darabok. Máshol ki kell fogni az akciókat.

VRSDM
az a baj hogy pl. egy kabát nem azért drága mert márkás
jó az is bennevan az árban
de olyan anyagokat használnak, amiket az olcsóbb társak nem.
röviden és tömören, megtartják a testhõt, mégis párologsz kifelé, nem izzadsz be, de mellé az esõ sem jön be.
so a lényeg hogy hány mm-ig szellõzik, meg hogy hány mm-ig vízálló

(ÉN! legalábbis ez alapján vettem idén kabátot)

repvez
sziasztok tudnátok tanácsot adni hogy ilyen hideg , hüvös idöben milyen öltözet jo bringázáshoz amibe nem izzad annyira az ember vagy ha megizzad akkor felszivja és nem kap tüdögyulladást ha megáll pihenni , mert egy viz a ruhája meg a háta?
Föleg aláöltözékre gondolok, de jöhet külsö ruházat is .Csak lehetöleg ne ezek a strech ruhák legyenek és nem hight tech cuccokra hanem az olcso de jo cuccokra
Mark007
Én láncot azzal szoktam letakarítani, aztán vizzel leöblítem, meg letörlöm, és utána olaj.
Meg amikor vettem a váltómat, azt is azzal takarítottam. Szóval hasznos az, csak nem kenésre 😊

SrAta
A WD-40 zsíroldó és tisztítószer.
Nah most gondolj bele kell zsírt oldani egy láncon?😄
Pont hogy kenés kell neki nem a kenés oldása😄
Vagy használhatsz még mûszerolajat is

kösz még szerencse hogy megkérdeztem

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
biciklin ne használd!
inkább teflonos láncspray

LoL

bardocz
Nálunk a kilincsnél megszüntette a nyikorgást egy jó idõre, biciklin nem tudom milyen<#idiota>
Hello mindenki .Valaki használ WD-40et? Mennyire hatásos ?

Sok sikert,várjuk a továbbiakban a fejleményeket örömmel!

bardocz
Bár spanyolviasz lenne, de belevehetitek azt, hogy a kéz is benne van a hajtásban, ne csak a láb.
Köszönöm a válaszokat és a véleményeket!
A Mûszaki Egyetem Terméktervezõ MSc szakán, gépészmérnöki karon tervezzük majd a jármûvet, vegyes, gépészek és terméktervezõk által alkotott csoportokban, ami elsõsorban nem bicikli lesz, hanem egy újszerû emberi erõvel hajtott jármû. Alapos mûszaki, ergonómiai, funkcionális megfontolások lesznek mögötte kidolgozott mûszaki dokumentációval és mûködõ prototípussal, amit egy cég finanszíroz.
Úgy néz ki a városi közlekedést és ezzel kapcsolatos problémákat próbáljuk majd megoldani. Nem célunk a professzionális, több éven át kifejlesztett kerékpárokat megdönteni, inkább valami egészen új megoldáson törjük a fejünket. 😊
SrAta
kül zúzós bicót ha terveztek szívesen tesztelem😄

Ez tetszik :]

Máté94
Volt szerencsém már olyan koncepció terveket látni, amik formatervezõk agyából pattantak ki, de nélkülöztek minden ergonómiát és mérnöki megfontolást. (A net teli van ilyen képekkel.) A kerékpárok, legyen szó bármelyik változatukról nem véletlenül néznek ki úgy, ahogy. Szóval minden rossz szándék nélkül azt mondom, hogy nem kell ismét feltalálni a melegvizet!
Egy ember hajtotta jármûnél szerintem a legfontosabb szempontnak az ember, mint utas és mint a jármû motorjának a kényelme kell, hogy legyen. Ebbõl adódik, hogy a személyre szabhatóság is fontos szempont. (Az egy méret passzol mindenkinek elv itt nem érvényes.) Utána pedig az irányíthatóság és a hajtáshatékonyság következik. Ha ezeket a feltételeket teljesíti a jármû, utána lehet minden egyéb szolgáltatást, funkciót, design elemet rápakolni.
Azt is mérlegelni kell, hogy minden felhasználási területen más elvárásokat kell teljesítenie egy bringának. Országúti száguldáshoz, terepen való zúzáshoz vagy a városi cirkáláshoz más-más feltételeknek kell megfeleljen a bringa és a felhasznált alkatrészek. Nem lehet egyetlen általános, mindenhol használható bringát készíteni.
A fentieket pedig erõsen bekorlátozza a tömeg kérdése. Nem mindegy, hogy mekkora a bringa súlya, amit fel kell cipelni az emeletre. Nem mindegy mekkora a holt súly, amivel meg kell mászni egy emelkedõt és amit meg kell fékezni a lejtõn. Bringa esetében nem lehet azt megtenni, mint pl. egy autónál, hogy csupán azért rárakjunk egy légterelõt, mert azzal jobban néz ki. Egy bringa esetében grammokban mérik a hasznos tömeget. A gyártók lényegében azon versenyeznek, hogy az ésszerûség határán belül (olykor azon is túl) a lehetõ legkisebb tömeggel tudják elérni a lehetõ legnagyobb terhelhetõséget.

Kérlek ne vedd rossz néven, de szerintem egy használható, ember hajtotta jármû elkészítése elsõ sorban mérnöki és csak másodsorban formatervezési feladat. Hagyományos felépítésû kerékpároknál lényegében lehetetlen a piacra belépni egy egyedi tervezésû jármûvel. Talán fekvõbringák terén van még mozgástér, de ez egy erõsen réteg igényeket kielégítõ bicikli típus, leginkább az árak miatt. Alapanyagok terén talán a szénszálas kompozitok valamivel több lehetõséget adnak az egyedi megoldásokhoz, mint a fém.
Valószínûleg ahogy egyre inkább belemélyedsz a dologba, annál inkább leszel kénytelen azzal szembenézni, hogy vagy egy használható jármûvet készítesz vagy olyat, ami a tanáraid formatervezéssel kapcsolatos elvárásait teljesíti. A kettõt nehéz lesz összeegyeztetni.

Ajánlom a Bikemag oldalának a böngészését. Több cikk is íródott ebben a témában. Ezek közül az egyik pont egy formatervezõ kollégád története, aki szintén hasonló cipõben járt.
http://bikemag.hu
http://bikemag.hu/tech/a-kerekparok-fejlodese-formatervezoi-szemmel
http://bikemag.hu/tech/design-vagy-funkcionalitas

Illetve az emberi erõvel hajtott jármûveknek van saját nemzetközi szervezete. Jó kiindulási alap lehet az oldaluk ötletek gyûjtéséhez.
http://www.ihpva.org/

Itt pedig néhány ritka példa arra, amikor a mérnöki megoldások és a formatervezés szerencsésen találkozik.
http://www.flevobike.nl/content/view/16/79/lang,en/
http://www.hpvelotechnik.com/produkte/sm/gte/index_e.html
http://www.hpvelotechnik.com/produkte/scorpionfx/index_e.html

(A linkelgetést most megspórolom magamnak... :oP )

VRSDM
1. 20 vagyok
2. outival cruise, bmxel trails - street, citybikeal cigiértjárás 😄
3. a biciklim maga a minimalista precizítás (bmx ugye) nincs hibája, amire készült arra tökéletes. az hogy nem hagyom utcán az meg alap.
4. markolatbecsúszásvédõ gyûrû? bowdennyakcsõhözfogótépõzáras mütyûr? 😄 bowdenvázatkoptatásaellenikarbonmatricaavázraakényespontokon? kábé 😄
5. pivotal ülés ûjszerû és jó, szívesen használom, integrált üléscsõbilincs szintén, levehetõ fékkonzol szintén, cnc-zett alkatrészek tökéletes felülettel szintén, jól tapadó de kevésbé kopó markolat viszont kéne 😛
6. széleskormány 😄 amúgy az elõbbik ide is jók kábé.
7. rollerem volt a sima alu, még ma is tökéletes (nem a tecsós félét kaptam) aztán rá pár évre, kaptam egy nagyobb kerekû, üvegszál+fa rétegekbõl álló lapú frankó kis rollert, tetszett hogy a nagyobb kerékkel még a keményebb földúton is simán ment, tetszett hogy jól csapágyazott, mint kés a vajon könnyedén gurult, tetszett hogy fixen szerelt, minden illeszkedett, nem rázkódott, csörgött. és a lapja is rugózott a kényelem érdekében 😊
amúgy arra használtam amire egy rollert, mentem vele ide oda 😄 meg csövön csúszkáltunk a kertbe 😄

Ba**ki,azok a lábak...:-O Az tény,hogy eddig a történelem legnagyobb o.utisa,no de itt van Mark Cavendish...<#nyes>

Armstrongot lehet szeretni, lehet utálni, de mindentõl függetlenül a világ egyik legnagyobb bringása. Ezekre a képekre ma akadtam rá:
http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1743&Itemid=257&bandwidth=high

Na mert ha azt nézzük te vagy 80 kiló. Én igaz csak 60 vok de egyszerû számolásokkal kijön, hogy amit alattam pályán kap a gép az hajtókaronként 100 feletti kiló!
Szal nagyobb terhelést adok neki, mint amennyit te adnál!

- 105kg vagyok
- én ennyire nem számolok, de kicsit tempósabb tekerésnél nekem 2x vagy 3x hosszabb a fékutam mint 60kg-os kolléganõmnek (ugyanazzal a bringával). Õ megáll a kilépõ gyalogosok elõtt én meg nem. Neki napi 2x40km-es erdei úton (Kaposvár - Hedrehely) 3x tovább bírta a bringája mint nekem ... szerintem ennyit jelenthet a súly egy biciklinek

SrAta
1. 17 éves vagyok.
2. Four cross, durva, rövidtávú terephasználat, ugrálás.
3. Közterületen való tárolás lehetetlen egy bolti áron 320 000FT-os kerékpár esetében. Ismert okokból...
4. Hmm ez a kérdés érdekes szerintem semmit.
(Nem tudtam értelmezni a kérdést)
5. Teljesen defektálló gumi😊 Olyan duplavállas villa ami nem töri el a merev vázat😊
6. Kovácsolt alumínium hajtókar, Kovácsolt alumínium csuklók a váltóban. Nagyon hasznos mivel nem törik. Illetve a zárt csapágyazást és a teljesen alumínium vázat és a hajtáson kívül teljes alumínium alkatrészszettet(könnyû és erõs) is ide sorolnám. Szívesen kipróbálnék egy olyan bicikli vázat, ami opcionálisan (gyorsan és olcsón) alakítható merev vázból összteleszkópossá. Újszerû megoldás még a Hydroforming a biciklivázgyártásban.

Több ötletem nincs😊

Sziasztok!

Ipari termék és -formatervezõ szakra járok, és egy tervezési feladathoz szeretnénk a segítségeteket kérni. A csoportommal az alábbi feladaton dolgozunk, kérem, hogy aki tud szánjon egy kis idõt arra, hogy válaszol a kérdésekre!

Köszönjük elõre is a segítségeteket!

-----------

A feladat:

Egy új, 1-2-3 kerekû, emberi erõvel hajtott jármûvet fogunk tervezni. Kiinduló pontnak tekinthetõ a bicikli vagy a roller, de ettõl teljesen el is rugaszkodhatunk.

A kérdések:

1. Hány éves vagy?

2. Milyen célra használsz biciklit? (pl. hosszútávú/hegyi túrázás, kisebb kirándulás, városi közlekedés, stb.)

3. Milyen problémák merültek fel benned a saját bicikliddel kapcsolatban? (pl. tömegközlekedésen való szállítás, gyerekszállítás biciklivel, otthoni tárolás, közterületen való tárolás, stb.)

4. Milyen plusz kiegészítõket, extrákat használsz?

5. Milyen plusz funkciót találnál hasznosnak a biciklin? (pl. változtatható csomagtartó, bicikli+roller egyben - a városi tömegben való lavírozáshoz, integrált kiegészítõk, stb. )

6. Milyen újszerû megoldásokkal találkoztál már, mit próbálnál ki szívesen?

7. Ha használsz vagy használtál már rollert kérlek, hogy azzal kapcsolatban is fejtsd ki véleményedet. Miért tetszett? Hogyan használtad? Mivel lehetne jobbá, használhatóbbá tenni? Mit tartasz elõnyeinek, hátrányainak? stb.

Bármilyen a témával kapcsolatos észrevételt szívesen fogadunk.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Lala
Majd megnézem, hátha...

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
pedál csapágyas?????????
Az nagyon durván tud zörögni csörögni recsegni rázni szal az még egy megoldás vaaagy:
A Középrészben van elkúródva a csapágy!
Az be tudja rázni a vázat fõleg h alu

Mark007
Az is egy megoldás..
De am nem tudom elképzelni ezt a rezgést..Pedál esetleg?

Lánc az friss. Hajtókar is stabil. Mintha az elsõ fogak rezegnének be, de azok is stabilak, nem tudom, lehet el kéne vinni valami hozzáértõhöz.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Mark007
Milyen a hajtókar? Nem az van elhajolva esetleg? vagy hajlik, és azt érzed rezgésnek?
Esetleg a lánc kopott..