Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De egyszerûbb ha nem te magad rakod össze mert úgy drága, de olyan amit te szerettél volna.
TDUnick: Patrucz
Így nézve a Schwinn-Csepel Adrenalin szerintem kevésnek fog bizonyulni az alap felszereltségével. A váz maga jó lenne, de ezek az alkatrészek valószínûleg hamar szétkopnának ilyen igénybevétel mellett. A váltók még csak-csak bírnák, de a meghajtást szerintem a szezon végére cserélni kellene. A noname fékek pedig szintén nem túl szerencsések. A teló határait is hamar megtapasztalnád.
Ráadásul a bringából 18"-as méret a legnagyobb a gyártó oldala szerint. Ez pedig szerintem túl kicsit a 194 cm-es magasságodhoz.
A nagyobb vázméret mindenképpen tanácsos. 19"-20" környéke talán már jó, de ezt leginkább egy próbával lehetne eldönteni.
Alkatrészekbõl is célszerû lenne jobb szettet megcélozni, mint a Shimano Acera. De legalább is jobb középcsapágyat és meghajtást. Illetve fékekbõl is megfizethetõ legjobbat tanácsos választani. Tárcsafék lenne a célszerûbb, még ha mechanikus rendszerû is, mert így meg lehet spórolni egy késõbbi V-fékrõl való átállás járulékos költségeit. (Egy új kerékszett, vagy legalább is új kerékagyak befûzetése.)
Kerekekbõl szintén olyat tanácsos választani, ami duplafalú felnivel lett készítve. Lényegesen kevesebb gondod lesz a 8-asok miatt.
Lehet, hogy 90 k-ból nehezen fogod tudni komoly kompromisszumok nélkül összehozni a fentieket.
23,5mm széles a felnim belül de ekkora felniszalag nem létezik van 20as 25ös amik léteznek jó bele a 25ös?😄
(most szigszalaggal van megoldva😄)
Csak veszek Table Top gumit aztán nemakarom hogy kivágja a schwalbe belsõt a felni...
Mert a Table Tophoz dukál a schwalbe belsõ és mivel a külsõbe nincs defektvédelem(igen semmi😄) ezért ajánlott 4 bár körül használni ottmeg azér má kitudja vágni a felni a belsõt...
Szal mekkora felniszalag kell jó a 25ös?(ajánlott, hogy faltól falig érjen)
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az értelemhuszár...
Ti mennyit jósoltok neki?😄
http://fmh.hu/cimlapon/20100107_balesetek_2009?s=rel
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Van egy ismerösöm az egyik boltban vele akarom megdumcsizni, hogy probáljon beszámitani üdülési csekket vagy eü számlát. vagy egy két alkatrész cserét eszközöljön ami nem annyira befolyásolja a bringát.Mivel nem versenyre kell igy a válton és a hajtáson tudnék faragni.Azt késöbb ugy is olcsobb apránként cserélni.
Nem is lett drága. a Fox DHx 5.0 7000huf.
Marzocchi 888RCV meg 4500ft lett.
Igazából sok bajuk, nem volt csak pucolták és raktak bele vadi új oilt😄
Downhill!!
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
És persze a fizikai adottságaid sem mellékesek.
XC, dirt vagy városban rohangálás?
Tudtok egyéb típust ajánlani? Ez az ár megfelelõ lenne.<#eljen>#eljen>
csak a vázméret kicsi nekem , de gondoltam hátha van belöle 20"osba is.
Bár nekem a 150mm es ut egy kicsit nagynak tunik a 120assal böven meg lennék elégedve.Ha a hátso tagot is hasonlo mozgásura cserélem akkor már passzolna a vázhoz?
Mondjuk ez csak amolyan tapogatozo hogy mit érdemes venni majd tavasszal .
A legszivesebben egy jo állapotu régebbi kiadásu merida trans-mission tetszene max 150 köruli áron.
De ipari csapágyas, tehát rendesen úgy néz ki gumi szigeteléssel stb stb.
Igaz nekem alul kúp csapágyas. Kb 3 centi magas kúp csapágy van ami belemegy a csapágyházba.. Szóval iszonyat erõs😄 És kurva drága volt 17000ft igaz Syncros. Szóval nem egy szar minõség.
Downhill!!
Láttál már olyan csapágyat amiben 1"1/8 os a lyuk????????😮😮😮
Mekkora csapágy má... Ilyen szabvány nincs...
Tuti nem az a 6.... számozású szabvány mint ami a kerékben van és 100-200FTért lehet kapni😄
Attól függetlenül zárt csapágyas azis😄
Szall golyóscsapágy ígyis úgyis😄
De ha nem is ipari csapágyazás van benne, attól még cserélhetõek a fejcsapágyak és a csapágy csészék is. Persze megfelelõ szerszámok nem ártanak, ha az ember nem akarja szétbarmolni a fejcsövet. És persze sokkal jobb az ilyen melót szakemberre bízni. Én legalább is nem állnék neki egy komplett fejcsapágy cserének.
Az alkatrészek korrektek, semmi sem lóg ki az esetlegesen gyengébb minõséggel.
A villát nem ismerem. Valószínûleg használható példány. Késõbb viszont a bringa jó alapot adhat a fejlesztéshez, így esetleg egy finomabb villa is megfontolandó. 100 mm rugóút fölött és hidraulikus tárcsafékek esetében én már inkább átütõtengelyes villát választanék. Merevebb, kevésbé csavarodik a villa, ráadásul a fék nem nyírja ki a gyorszáras rögzítést. Valamelyik Fox 15 QR-res rögzítésû villa vagy akár egy Rock Shox PIKE. 140-150 mmnél kevesebbet mozgó villát ebbe a vázba nem szabad rakni, mert a hátsó fele is ennyit mocorog. Egy rövidebb villával felborulna a bico geometriája.
A bringán lévõ gumik meglehetõsen szélesek. Aszfalton nem szeretnék velük tekerni. ;o)
Ez a bringa már kimondottan terepre, hegyre való! Az AM gépekkel akár az Alpokban is lehet tekeregni a régi hadiutakon. Nálunk nem nagyon létezik olyan hely, amihez kevés lenne.
Ha a 17"-es vázméret passzol, akkor jó vétel lehet.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
hát ilyen bicajnál a villa azonnal cserés szerintem.
Ha késöbb cserélni kell a villát benne akkor lehet beletenni kisebb telot vagy az a váz csak ekkora mozgásu telokhoz jo?