Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
palmatex megoldotta😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Ley Roland
Enyém se drága, de még jónak se mondható! XD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
😄

Downhill!!

Mark007
Mondom, hogy RST a legjobb..meg se kottyan..még ha préselnék se mozdulna meg <#idiota>
A sok drága villa meg mozog összevissza..

gordon 24
Enyém is lóg pedig az DH villa😄 Ás ráadásul Marzocchi😄

Persze nem nagyon de van kity koty😄

Downhill!!

Mark007
Elég szabadmozgású villáitok vannak.. 😄

Ley Roland
Nekem amikor kijön akkor az egész becsúszószár "lötyög" a lábba, de mind2.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
melegbe nekemse csinálta😄
de az a fekete mûanyag csõ kijár a becsúszón addig, amíg benyomom a villát...😄
de itt a szobába még kihúzni se tom😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ley Roland
Nekem is kijár és így visszafele "csattog" a teló. (de nekem legalább csak hidegbe csinálja amikor befagy)

SrAta
folyton kenem zsírral de ez a rohadék nem marad benn...
Milyen ragasztó fogja meg a mûanyagot a fémhez?😄

Az nagyon nem jó. :| Villa szétszed,gyûrû lehúz,teflonos spray-el vagy vékonyan valami extra lágy zsírral bekenegetni majd minden vissza.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Nem hinném, hogy jót tesz neki😄
SrAta
ui. belelátok a csõbe ha kijön...

SrAta
A villából kijár az a gumi(asszem az a porlehúzó szimering)
az gáz?
Attól baja nemlesz, ha kijár a becsúszó közepéig csak csúnya nem?

SrAta
Készvan csak a többi cucc ottvan mamámnál😄
Ill mamám régi házába😄
Ott tároloma cangát csak beteg vok és áthoztam mostni...
Már megvan a sisak komáromban van havernál kedden mikor megyek suliba hozza aztis😄
Gumit meg majd az Ebike szállít
most addig sztem nem rakom össze
Váltó lánc meg a hajtókar is megvan levan olajozva szépen😄

Alakul! :o)

Használd egészséggel és legyen benne sok örömöd! :o)

repvez
120k volt de nem ment egy métert sem ahoz képest hogy 2006os kiadás.
norbi56
Szabad kérdezni mennyiért vetted?😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Persze, nem is kell ennek rögtön nekiesni, nekem két év volt, mire kerekeket cseréltem, és a váltó még mindig az, amit 2007-ben vettem. Majd szépen lassan.
repvez
köszi , de a fejlesztést most egy idöre hanyagolom , mert igy is veszélyben forog a hátsom az ösöktöl az ára miatt.pedig féláron vettem a boltihoz képest .Max ha törik vagy elromlik valami akkor fejlesztek
bardocz
Grat! Jó alapnak tûnik a késõbbi fejlesztésekhez is.
repvez
Én is ma ujjitottam be egy uj komolyabb bringára a mostani TG bájk helyett egy ilyen lett:
SrAta

Takarítás után gumikra várva😊
Most mondjátok hát nem szép?😛

SrAta
énis ezért takarítom rendszeresen... de most az egyik pedálomnak megnt nemártana egy kis utánhúzás mert zörög...

VRSDM
pedálokról volt szó, így a pedálcsapágyra gondoltam.
én már akkor megõõõrülök ha kotyog. :C

u dont have to listen anybody else but me

- csak a vas maradt (az is ferdén), maga a pedál tûnt el fél úton. Ha a hajtókarcsapágyra gondolsz az most a szerelõ szerint 'örökös' lesz, 3-4e Ft-ért még tavaly rakott bele golyós csapágyat (van saját háza, nem perselyes mint volt elõtte)
- ha a pedál csapágyára gondolsz, az nálam legfeljebb elõzménye a pedál elhagyásának

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

VRSDM
vagy simán meghal bennük a csapágy.

- 1 hónap alatt leamortizáltam a müa. pedálokat (a bicikli út nagyon szar volt, rázógéppel felvehette volna a versenyt), most 1900Ft-ért vettem sima fém pedálokat. Ezek majd gondolom a cipõimet szedik szét ...

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

SrAta
aranyos kis duble büntit kaptál😊
Egyébként szép csaképp 12e ft....

VRSDM
mondtam én 😉

bardocz

Ez egyszerûen gyönyörû.
Ezért 180k-t?? Nevetséges. Konáék nagyon elvannak szállva az utóbbi idõkben.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vaxi
az igen!!!
és emellett PONTOSAN ugyan ezzel a felszereltséggel a 2009-esem [ aminek SOKKAL szebb a festése szvsz ] 100k volt.
hát nem volt olyan pillanat még, hogy megbántam volna, hogy megvettem a kicsikét 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Danyi95
Köszönöm! És valósznõleg a nem a trailt veszem!

Lenovo Y500 iPhone 5S BMW E30

Mark007
Hát nekem az alsóhoz 50,6mm, a felsõhöz pedig 86,5 mm. Tengely középtõl a csavar közepéig. Ennél pontosabbat nem nagyon tudok. Logikusan nézve 50mm, és 85mm lenne szerintem, de nem annyi jön ki.

A trail tõlünk nyugatabbra monti esetében az egy nyomsávos erdei, hegyi utakat, vadcsapásokat jelenti. Ez olykor kicsit durvább használatot jelent, mint egy szépen kiépített XC pálya. Nem véletlen a vázak erõsebb kialakítása és a 120 mm körüli rugóutak. ;o)

Nézd meg a vázak geometriai adatait is!
XC esetében a fejcsõ általában meredekebb. Ez a felfeléken jobb, illetve a technikásabb részeken könnyebb, aktívabb kormányzást eredményez. Pláne ha egy alacsony emelésû kormányszárral és egy rövidebb egyenes kormánnyal van kiegészítve. Az XC bringákba max. 100 mm rugóuttal rendelkezõ villát szabad rakni. Az XC vázak kicsit (olykor nem is kicsit) könnyebbek, inkább verseny orientált felhasználásra valók.
Egy Trail váznál a fejcsõszög az XC-hez képest kicsit laposabb. Így a bringa lejtõzéskor valamivel nyugodtabban viselkedik. A nagyobb emelésû stucni, és az enyhén hajlított, szélesebb kormány ehhez szintén hozzájárul. Merevfarú Trail vázba max. 100-120 mm-es, össztelósba 120-140 mm-es villák passzolnak. A váz valamivel jobban meg van erõsítve, mint egy XC bringáé. A Trail bringák inkább örömbringázásra valók. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy-egy marathon vagy teljesítménytúra ne lenne vállalható velük. Az ülés pozíció kevésbé nyújtott, valamivel egyenesebb, mint egy XC gépnél. Lejtõzéskor elõnyösebb a felépítése, de ez továbbra sem DH vagy FR bringa!

A fentiek persze nem csak a Merida vázaira igazak, hanem általánosan a két kategóriára. Tényleg azt kell mérlegelni, hogy mire szeretnéd használni.

Danyi95
oké! köszi!

VRSDM
ma betekertem a suliba
fót-duna pláza
majd hazafelé duna pláza - margithíd - fót 😊
bmx-el
befelé 40perc, hazafelé 1óra 5perc volt.
még hogy a bmx nem haladós 😄

SrAta
Attól függ mire akarod az egyik egy XC váz a másk egy Trail váz. Sok különbség nincs a trail az az erdõben rohangászás, az XC szerintem durvább.
FIGYELJ A MÉRETRE IS!

Danyi95
Sziasztok!
Ha én vázat akarok venni, és választani szeretnék, csak nem tudom hogy van-e a kiénzeten kívül valami más külömbség is? Vagy csak attól függ melyiket akarom!? A Merida Matts HFS XC 1000D és a Merida Matts HFS Trail 1000D váz között?

Mr Spock
A pirossal jelölt méretekre lennék kíváncsi:
kép

Köszönöm szépen elõre is!
Amúgy errõl a rajzról az 51 mm miatt tudtam számolni egy méretarányt. Így egy 85 mm és egy 45-46 mm jött ki.

-muszáj-

Mark007
Gugli nem dob ki semmit, esetleg ha megmondod, pontosan mit mérjek, akkor leméregetem holnap. De lehet, hogy más talál infot.

Mr Spock
elsõ, IS. Saját készítésû gokartszerû jármûhöz akarok konzolokat csináltatni. Ezeken lenne kialakítva horony a kerékpár tengelynek és furatok a tárcsaféknek meg a váltónak. Azt tudom, hogy a tárcsafékhez járó adapteren 51 mm-re vannak a furatok egymástól.
Nyilván 2 féle konzol lenne, egyik oldalon csak a váltónak furat, a másik oldalon meg csak a tárcsafékeknek.

-muszáj-

Mark007
Elõl-hátul, IS vagy PM? Esetleg mire kell?😊

Mr Spock
Sziasztok!

Hol lehet interneten megtalálni, hogy a biciklin a tárcsafék felfogására szolgáló furatoknak mekkora távolsága és elhelyezkedése a kerék tengelyétõl? Vagyis hol lehet megtalálni ezt a szabványt ami ezt leírja?

-muszáj-

bardocz
Ojjee, végre találtam egy boltot ahol van BTs kormány meg stucni is olyan,a mi kéne, asszem majd meglepem magam szülinapomra😊 58centi széles, 7°-os hátrahajlás.
Kormány
Stucni

Csak legyen majd normál kormány, ne csak túlméretes. Sajna a felsõbb kategóriás kormányaik mind túlméretesek.
SrAta
jah április közepére ígérik...