Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ley Roland
Vááá most nézem utolsó 2 db és piros :S Ha valaki talál fehéret vagy szürke/feketét pls linkelje. <#rolleyes>

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Ley Roland
Akkor 4299 FT ért jó vétel?

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Rendben,fél óra múlva képek!

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Nekem ilyesmim van csak fehér! Tök jó..

Downhill!!

Ley Roland
Fox Digit kesztyû mennyi lehet jó?

Mert a mostani már teljesen szétszakadt.... 2 éves.

gordon 24
Fotózd le!

Downhill!!

Ley Roland
Hát nekem úgy van hogy a villanyakra jön legalulra 1 Ritchey-s szar mûanyag aztán arra jön a golyós kosár. Azt jön ugye rá a váz és felülre 1 ilyen gumi szerû vmi és bele még1 ami így szétnyomja az egészet.

Na,olyan a cucc,hogy van 2 golyóskosár,1 megy alulra,1 pedig felülre. Van 2 nyúlékony gyûrûm (gondolom az a porvédõ) van 1 nagyon pici mûanyag szerû (Fogalmam sincs,hogy az mi),majd van 1 B+ Cane Creek feliratú "kis kúpos lószar ami megvan vágva" és a hézagolók (2 vastagabb egy vékonyabb)

Ha 3 órát nem szarakodtam még vele,akkor semennyit. :/ Kurva béna vagyok ehhez.

gordon 24
De mindegyik egyszerû.. Ha csapágyas, akkor meg pláne abba fele ennyi cucc nincs.

Nem tudom egyébként sose melyik a fél integrált meg mittudomén😄

Amit írtam ilyen volt a régi bicóban, az Intenseben, abban kurva egyszerû😄 a Villára rá van ütve egy kúp csapágy (azt hogy hogy veszem le róla többet, ne kérdezd😄 A vázban ven ennek egy ellen kúpos darabja.

Felül egy csapágy csésze egy ipari csapággyal tetején egy takaró lemez azt szevasz tavasz😄 pedig syncross.

Downhill!!

SrAta
*berakd a vázba

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Nah a félintegráltnál a csészéked csapágyastól neked kell belerakni!
Amit gordon mondott az az integrált!
De Rohaggyak meg hogy neked a külsõ csapágyas van XD 😄
Azt nemtom hogykell összerakni de sztem te azzal vagy bajban nem azzal, hogy azt a 3 alkatrészt belerakd
papírja megvan? abban van robbantott ábra (összeszerelési útmutató)

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Hát akkor kezdjük a villától😄

A villa nyakán van egy futó felület. A golyóskosarat, úgy rakd hogy a zártabb része legyen itt, és a nyitottabb része a vázban.

Alul erre a villán lévõ dologra szoktak tenni egy porvédõ tömítést. oda kell 1db.

Akkor van a vázban a csésze azt gondolom nem cseszteted.

Felérünk felülre. Ugyan úgy van egy csésze a vázban, majd abba bele megy egy golyóskosár szintén. Ennek is a nyitotabb része van a váz felé, a zártabb kint. ennek a tetejére jön egy nagyobb csésze ami leborítja az egészet. Abba pedig megy bele egy olyan kis kúpos lószar ami megvan vágva. az szorítja össze.

A nagyobb csésze alá szintén szoktak rakni egy porvédõt de nem mindig van benne.

és elvileg ezzel kész. Ha ennél több alkatrészed van, akkor csinálj egy képet és megpróbálom kitalálni😄

Downhill!!

SrAta
integrált félintegrált vagy külsõ csapágyas?(kívül van 2 karika és az a csapágy, vagy maga a csapágy bennvan a vázba?)
Félintegráltam van abban tudok segíteni😄 (Az olyan hogy külön van a csapágy nincs a vázba kialakítani, de a külön csapágy bennvan a vázba)A külsõsön meg kívül van

ATOMZSÍÍÍR AZ ÚJ GUMI!
Poron átbunnyztam egy 30 centi mély és fél méter hosszú kátyút és megse csúszott ATTTOMJÓÓÓ!😄

SrAta
17,8at mozog mert 03as boxer😄

Szétszedtem ezt az Istenverte kormánycsapágyat,frankón kipucoltam,de nem bírom összerakni :/

Van 1 csomó gyûrû ugye. De a hülye fejemmel nem néztem meg szétszerelés elõtt,hogy mi-hova tartozik. És most akárhogy rakom össze,lötyög az egész elsõ villa. Valaki egy rövid instrukcióval tudna szolgálni,hogy pontosan mi-hova való?

gordon 24
Nem szeretem ezt a stílust, nagyon fel tud bosszantani, de mivel nagyjából normális a hangsúlyod, megpróbálok kulturált maradni😄

Szóval..
A bringa lehet közlekedési eszköz. Lehet Hobby célra használt dolog, és lehet sport eszköz.

Te úgy olvasom arra használod rendben. Neked ennyit ér meg rendben. Senki nem mondta hogy hülye vagy, hogy ezt vetted ezt csinálod te dolgod.

De! Milyen jogon mondasz véleményt másról? 1 nem értesz hozzá ez kristálytisztán kiderül amiket írsz. Ugyanis egy 100 k alatti géppel te semmilyen normálsi sport tevékenységet nem tudsz végezni mert nem bírja ki. Ha egy olyan bringát nézek ami ezeket az igénybe vételeket bírják bõven 100-de inkább 300 felett vannak.

Ott van az én bringám (galériába nézd meg ha érdekel) körülbelül nekem 650 ezer forintomban van használtan. (váz volt használt) újonnan több mint 1.5 millió forint.

Ezt a pénzt én kerestem nem apuci vette. És nem azért ilyen szép mert vitrinbe van tartva és nem merem használni, hanem azért mert vigyázok rá. Nem hagyom szét rozsdásodni, ha sáros lesz lemosom kivan mindene pucolva mindig. Holott külföldre járok vele 2000 méter magas hegyekre ahonnan száguldunk lefelé sáros, szutykos helyeken úgy szokott néha kinézni, hogy nem ismersz rá.

Ehhez képest nem csak töled hanem sok emberrel való beszélgetés során megkapom néha, hogy ez sose látott hegyet, meg stb stb.. Azért mert pl a városban egy sapiba bringázok vele😄 Igen, mert nincs más bringám (most már van egyébként, de eddig nem volt)

Szóval az, hogyha valakinek a bringája szép, és jó állapotú nem azt jelenti, hogy vitrinben volt, hanem azt hogy vigyáz rá és nem úgy kezeli mint eb a szarát.

Nahh nem szaporítom. Ha neked nem tetszik akkor szépen döntsd el magadban, vegyél olyat amilyet akarsz, de ne minõsíts senkit, mert kb fingod nincs hogy a másik miért vette mire használja stb stb..

Az a srác, meg nem szarból épített várat, hanem egy jó bringát épített. Csak! egy idióta és nem tudja mi mire való. Az a dupla vállas villa több mint 20 centit mozog. Abba a vázba meg plafonba egy 13 centit mozgó villa való. Ezért rosszul terheli az elejét, ami nagyon valószínû, hogy el fog törni. Pont. Nincs értelme tovább ragozni.

Downhill!!

Hunter of Deer
Én is bringával járok melóba, napi 20km. múlt éven vettem nyáron 130e Ft-ért részletre mert nekem így volt jobb, nekem sem jön ki így egy hónapban olcsóbbra mint a bérlet, de szeretek bringázni (még meló után is jólesik hulla fáradtan hazatekerni). Még ennyiért is szinte csak belépõ szintû bringa (Genesis winner, suntour xcm-v2 100mm villa, deore váltók, truvativ hajtás, shimano deore agyak, és shimano hidrós tárcsafékkel), de a corabájk után sokat számít az hogy nem kell 2 havonta hajtást cserélni illetve állandóan bütykölni mert minden lötyög rajta.
ha belegondolok 3 éve mikor vettem a corabájkom 40e Ft-ért egy gagyi ösztelós tárcsafékes bicót, csak azt néztem hogy húúú de zsírul néz ki meg menõ meg stb, mert nem értettem hozzá, most visszagondolva látom hogy milyen szemetet vettem 40k-ért. aztán ahogy meguntam az állandó hibáit inkább kértem segítséget a tapasztaltaktól hogy mit és hogyan.
Nem bántam meg ezt a bicót, vehettem volna jobbat is de nekem ez jó és ha úgy alakul tudom rajta cserélni a cuccokat jobbakra is.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Akkor ess neki drótkefével,aztán mosd le frankón,kend le és elvileg jó lesz.

Btw,tegnap én benzinnel pucoltam meg a láncot. Szárazra töröltem,hagytam 1-2 órát száradni,aztán TF2-vel lágyan lekentem. Isteni lett,majdnem mint a gyári. Olyan szép sárgaaaaa *_* 😄

bardocz
Csak a rozsdára tudok gondolni, mivel elõzõ idény végén nem ugrott. Használaton kívül meg gondolom nem igazán nyúlik.
Lehet a hiba oka. Attól nem feltétlenül,hogy rozsdás,de ha ki van nyúlva,az már inkább nagyobb probléma.

bardocz
Attól ugorhat a lánc, mert rozsdás? Amikor meghajtom rendesen, akkor szépen ugrál. A fogaskoszorú is van már pár éves, de én nem látok rajta olyan mértékû kopást.
Van valakinek ötlete hogy hogy lehet egy fényes felületet mattá tenni ?.... (nem akarom újrafújni a biciklit csak mattá tenni azt a szint ami most van )

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Vaxi
nah csak nem értettelek félre az elõbb teljesen. tehát nálad a bringa elsõsorban közlekedési eszköz.
itt van a kutya elásva, sokaknál itt nem csak az, hanem hobbi, és sport is egyben.

ezt az egészet egyébként úgy mondod, mintha csodálkoznál azon, hogy hogyan képes valaki 100e+ ft-ot kifizetni egy bicajért..
nézd, én , nem anyuci pénzébõl vettem a bicajomat, és nekem is jönnek a számlák bevásárlás albérlet stb. Ahogy Gabo is mondta, elég sok lemondással járt az, hogy megvegyem a bicajt [ 100.000 ft volt ].
igen, ezt a bicajomat alkalmanként használom. Ettõl most haszontalan? Nem. Gyönyörû helyekre jutottam el vele, és fogok még. És szeretek bicajozni. Fölösleges volt tehát kiadni érte a pénzt? Nem.

Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy attól mert valaki nem használja a bringáját - ami picit drágább volt - minden nap, attól még nem biztos, hogy csak szobadísznek tartja.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

- ezt is magamra vehetem, ha rossz az alapgép hiába veszek akármilyen jó alkatrészt hozzá, az attól még szar marad
- félreértés ne essék, nem utasítanék vissza egy +100e Ft-os gépet, de ez a bringázás nálam úgy indult, hogy olcsóbb lesz mint a buszos közlekedésem lenne. Ez havi ~5000Ft körüli összeget jelent ... éves szinten ezt (60000Ft) eddig mindig túlléptem (amióta minden munkanap használom õket). Most nem tudnék 160e Ft-ot szánni egy biciklire, jövõre sem meg talán 3 év múlva sem
- néha elfelejtem, hogy a többség nem naponta használja a bringát, hanem csak alkalmanként

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Tusy:
Ebben az esetben a szarból várat dolgot értsd úgy, hogy bármilyen magasra tornyozza is, attól az még szar marad...

A probléma pedig ebben az esetben nem a te hozzáállásoddal van. Az, hogy neked érzésed szerint jobban megfelel, hogy rendszeresen olcsóbb alkatrészeket cserélgetsz a bringádon, vagy éppen a komplett bringát cserélgeted, az a te dolgod. Gondolom te nem fogsz országúti versenyen indulni a bringáddal, mint ahogy valószínûleg világ körüli útra sem a mostani keroddal indulnál el. Ergo semmi bajom azzal, amit csinálsz. Én legfeljebb annyit tudok tenni, hogy elmondom a tapasztalataimat és a tanácsaimat. Ha valaki úgy érzi, hogy hasznára van, akkor éljen velük. Ha nem, akkor pedig a saját dolga, hogy mit tesz.

A probléma az olyanokkal van mint aki a lenti példában is szerepel. Az UMF Hardy egy erõs váz. Ugrálásra, ökörködésre tökéletes. Ha ehhez passzoló villát rakott volna bele és erre akarná használni, akkor senki nem tenné szóvá a dolgot. Hegyrõl is le lehet jönni vele, de nem úgy, mint egy DH bringával.
De emberünk azt hiszi, hogy ezzel a bringával DH-zni is lehet majd, csupán attól, hogy egy duplavállas Boxxer villát rakott bele. A gond az, hogy ezt a vázat nem erre tervezték. Nem duplavállas villára és nem DH-s zúzásra. És ezen a 24"-es kerekek sem segítenek. A 24"-es kerekek is inkább streetre és dirtre valók, nem zúzásra.
Egy DH bringát nem lehet olcsón megúszni. Nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Ha olcsón akarja megúszni, mint delikvensünk, akkor szinte biztos, hogy tönkre fogja vágni a vázat és jó eséllyel saját magát is. És ami a legszebb, hogy ha túléli a dolgot, még õ fog leghangosabban kiabálni, hogy milyen vacak a Hardy, hiszen ropiként törik. (Vagy eladja az agyongyötört vázat valakinek, aki jóhiszemûen elkezdi használni, és nála reped el...)
Ugyan így egy XC bringa nem ugrálásra lett kitalálva, egy corabájk pedig nem biciklizésre...

Abból se kellene talán téves következtetéseket levonnod, hogy ki milyen drága bringát, hogyan és hol használ.
A bringám egy sport eszköz, ahogy pl. Gordoné is. Akkor használom, amikor sportolni szeretnék. Ha elsõ sorban közlekedési eszköznek kellett volna, nem egy középkategóriás (mert van ettõl még feljebb is) össztelós montit veszek. (Vettem volna helyette egy rekumbenst, jó minõségû alkatrészekkel, hogy a világból is kitekerhessek vele. ;o) )
Nem vagyok sznob és nem azért válaszottam ilyen bringát, hogy vitrinbe tartsam. Saját magam kerestem meg rá a pénzt, nem kevés lemondással és használom, amikor nekem jól esik.
Soha nem mondtam olyat, hogy mindenkinek ilyen bringát kell vennie. De van összehasonlítási alapom, vannak tapasztalataim és ezeket szívesen meg is osztom, mert így talán más elkerülhet olyan buktatókat, amikbe amúgy igen könnyen bele lehet futni. De ahogy mondtam mindenkinek szíve joga elfogadni vagy elvetni a kapott tanácsokat.

SrAta
MEGJÖTT A GUMI OTTVAN NAGYMAMÁMNÁL SULI UTÁN MEGYEK ÉRTE!😊
A sisak emg ittvan nálam😊

Vaxi
rendben igazad van, félreértettelek.

- nem kiforgattam hanem pontosítottam. Nem ua. szerintem

- ha neked a "nem látom sok értelmét == gyökér vagyok" akkor igen
-- vannak (gazdag) emberek akik sok kocsit tartanak mert csak. Annak sem látom sok értelmét, mégsem mondanám rájuk ezért azt, hogy gyökerek

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Vaxi
az elsõ részhez csak annyit fûznék: nem kell kiforgatni az ember szavait.
a másodikhoz: na most nekem is a szobában van a bringám, télen is ott volt. tehát akkor én gyökér vagyok ezek szerint...
nem azért van ott, mert nézni szeretem, hanem azért, hogy ne lopják el a tárolóból.

szarból nem lehet várat építeni

- szarból nem lehet LÉGvárat építeni -- én legalábbis így ismertem
- régen (apám anyja) konkrétan marhaszar + vályog ( = agyag + szalma) keverékébõl húzta fel a ház alapját. Középen egy akác deszka, körülötte a döngölt keverék. Amikor 30+ év múlva lebontották, a vasgolyós bontógép 3. nekifutásra ütött rajta 1 lyukat (téglát elsõ lendületre szétszedte volna). Végül az ablak helyén meg ezen a lyukon átfûztek egy kötelet és elhúzták a falat
--= =--
- én próbáltam teleszkópos bringával haladni, de nem az én stílusom. Én sem éreztem magam rajta biztonságban és bár csak kölcsönben volt a gép nem tudtam vele a szokott tempómban haladni. Kicsit nagyobb tempónál a hirtelen fékezéstõl szinte ráfeküdtem a kormányra (az eleje ettõl csak még jobban megsüllyedt), és az nem volt jó érzés. Szerintem ezeket sem 100+ kg.-ra tervezik

Az ilyen olcsójánosokra az észérvek nem hatnak

- nem tudom mit értesz pontosan 'olcsójános' alatt. Akár én is beleeshetek ebbe a kategóriába, mivel megpróbálom minél költséghatékonyabban venni / üzemeltetni a kerékpárjaimat. Több százezerért talán én is inkább szobabiciklinek használnám õket (mint teszik itt szerintem páran), csak annak meg én nem látom sok értelmét. Nekem ezek használati tárgyak, nem mutogatni való (szoba)díszek

Úgy látszik, emberünk nem volt valami túl jó fizikából. Attól, hogy 24"-es kerekeket használ 26"-so helyett a fejcsövet csavargató erõkar csak 1 inchhel csökken. (Csak a kerék sugara számít, nem az átmérõje!) Ha ehhez még hozzá veszem, hogy a Boxxer "kicsit" hosszabb, mint egy jobb szimplavállas, hát... Alapvetõen nem csak a vázszögekkel, hanem ezzel az erõkarral van a probléma. A másik, hogy a 24"-es kerekeivel a középcsapágy magassága is csökken. Meg lehet nézni, a pedálja és a talaj között jó esetben 4-5 cm van a teló beülése nélkül is. Terepen ez aztán igazán elõnyös, így van ám értelme a Boxxernek is. De végül is mindenki olyan halálnemet választ magának, amilyet akar.
Mindenki tudja, hogy szarból nem lehet várat építeni, mégis akadnak mindig olyanok, akik megpróbálják. Az ilyen olcsójánosokra az észérvek nem hatnak. Addig, míg össze nem törik magukat vagy a bringát, nem hallgatnak senkire és utána sem mindig tanulnak a dologból.

Vaxi
el vagyok havazva egyéb melókkal, nem fogtam még hozzá 😊

SrAta
😊

SrAta
VAXI!
Hogy áll a szakdolgozatod?

SrAta
Holnap jön meg a 2 gumi 2 belsõ 2 felniszalag meg a sisak😄
Aztán hétvégén gooo 4x😊
Nem voltam kinn már vagy fél éve😊

bardocz
Biciklisidõ van végreee!!
De jót tekertem gellérthegyen, csak felmentem, meg le, de jó volt, és egyszer sem estem el😊 Olyan tempóban mentem fel kicsit puha traktorgumin, mint taposóval a slickgumin:-))
Na,Polaris holnap 1 hetes nagy szervízbe megy,kap pár új dolgot. Ma 4,5 órán keresztül tisztogattam. (Azért mégse adhatom be szervízbe retkesen vazze 😄)

SrAta
fõleg a hosszabbik komment amit írt mekkora idiótaság😄

SrAta
Aluról felfele olvassátok úgy van idõrendbe... A legalsó az én kommentem a többi azé a sügéré aki ezt:

HARDY RS BOXXER ELSÕ VILLÁVAL...

ezt a szar hardyt duplavállas villával használja...
vannak még ostoba emberek...

olvassátok el és írjatok rá ide nekem véleményt....

Meridafun - 9 napja
válasz
(akkor ne írj kommentet ha kioktatni akarsz vagy a biciklit fikázod természetesen minden ötletet meghallgatok de mégegyszer mondom offolni nem kell..😊

Meridafun - 9 napja
válasz
köszönöm h így izgulsz a biciklim állapota miatt (hát igen vannak rendes emberek is...pffff)
Ja és ha már ennyire felkeltette az érdeklõdésedet vehetnél bele valami jókis szimplavállasat azt megköszönném!Egyébként meg te is gondolkozhatnál h miért vannak benn 24-es kerekek(talán azért mert (talán) máshogy áll a fejcsõ és (talán) nemszabja le semmi és (talán) az agynál található forgástengely is segít valamit (talán..) de ez mind csak talán..

SrAta - 9 napja
válasz
Duplavállas villa merev bicóba??
Értelmes...
Remélem nem szakad ki a fajcsõ...
Teis reméld...
Nem véletlenül tesznek szimplavállas villát merev bicóba gondolkozz!...

SrAta
köszke akk belemegy a 2.4es holy😄
Elis felejtettem hogy neked is konád van😄

Nem ér hozzá, de sok hely nem maradt

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Nekem 2,5-ös Minion DH van hátul, ha ez segít.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

gordon 24
Nem! Én 2.35 ös Highrollerrel használtam. Nem tudom a 2.5 bele megy-e.

Downhill!!

SrAta
GORDON!
Jól emlékszem, hogy te a shredet 2,5ös hihg rollerrel használtad?
Belefér a 2,4es holy roller hátra?

Mr Spock
Köszönöm szépen. Már fából kipróbálgattam a konzolt. Nagyjából ez az 50-51 mm és 86-87 mm a nyerõ.

-muszáj-

SrAta
* vársz 2 percet utána nyomod össze

SrAta
takarítsd le a peremet ami a villa tetején van rá egy kis pálma meg a mûanyag csõre is vársz 2 percet osz jó😄
Letakarítás higítóval vagy féktisztítóval😄
Kaptam keresztapámtól lánchabot😄
ilyent még nem láttatok😄
olyan olaj ami hab és így betud mindenhova jutni és átalakul olajjá😄

Ley Roland
Áhh ez nagyon nagy! <#nyes><#nyes> Szívesen kipróbálnám én is szeretek keresztbe menni.<#vigyor>

Mark007
Kész 😄 Kipróbálnám azért 😊

Ley Roland
😄 😄 Én is gondoltam már rá. Most van is itthon! XD
Ha még párszor kijön beragasztom én is... XD