Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elméletileg a nagyobb kerék legfõbb elõnye, hogy könnyebben átgurul a kisebb egyenetlenségeken
- amikor gyerekeim bmx gépeit próbáltam ki akkor azt hittem, az elérhetõ sebesség miatt tetszik jobban a nagyobb kerék (ami részben igaz), de talán ezért is éreztem kicsit darabosnak õket (sima gumival is)
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
De ez, hogy kevésbé ráz..Nem látom értelmét.. Azért egy normális villával megoldható, hogy rendesen rugózzon, annál simább futás meg minek?
Ezért tûnik elsõre furának a hátsó kerék pozíciója. Amihez az is hozzá járul, hogy a nyeregcsõ ívelt. Annyira próbálták lerövidíteni a hátsó háromszöget, amennyire lehetett egy ekkora kerék mellett, hogy a súlypont jobb helyre kerüljön.
Elméletileg a nagyobb kerék legfõbb elõnye, hogy könnyebben átgurul a kisebb egyenetlenségeken, így kevésbé ráz. Viszont mellette ott van egy hatalmas hátrány is, méghozzá a tömege. Sokkal nagyobb tömeget kell lendületbe hozni gyorsításkor és megállítani fékezéskor. Ráadásul a kormányozhatóságot is befolyásolja. Az is probléma, hogy egy 29"-es kerék kevésbé merev.
Tõlünk nyugatabbra sokan megörülnek érte, de szerintem baromi otromba megoldás. Nekem legalábbis nem tetszik.
u dont have to listen anybody else but me
Köszi
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Nem hiszem, hogy javít annyit(javít egyáltalán valamit?), hogy megérje..
Bár biztos meg fogják venni 😊
Ha száraz az idõ, akkor no problem. Ha viszont kicsikét nedvesebb, és földút, akkor oda nem sok sár fér.. Pedig nem outi...
Schwalbe Table Top 26" 2,25 elõre
Maxxix Holy Roller 26" 2,4 hátra
Continental 1,5-2,5 belsõk
Schwalbe felniszalag
Cakk und pakk 11 622FT szállítással együtt😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
70e-ért már új kink bicót kapsz.
az a 10e meg megéri hogy minden új.
bár ez épített bringó. szóval sok alkatrésze igencsak megéri
pl. macneil kormány jóság 😉
salt hajtás szintén zsír (nekem is az van)
szóval ha ez jó állapotban van akkor megéri.
viszont figyelj mert ez brakeless birngó (nincs rajta fék)
60e ft. 70-80ért már újat kapsz, ami biztos hogy hibamentes
a "csapatból" idén õsszel eltört egy colony hajtás meg egy ns váz.
váz 100.000 hajtás 30.000
nem gagyi alkatrészek. és egyik napról a másikra minden jel nélkül eltörtek (bár a srác rendesen biciklizik hozzá kell tenni)
ez a necc a használt bicóba
és ezért mondom hogy inkább megéri azt a plusz 10-15 ezer forintot az új.
mondjuk elég magas vagy, de 20.25-ös wtp már van 70e-ért
wtp meg igencsaknagyonnagyonjóság 😉
21-es váz lenne az ideális (papírforma szerint)
de hozzá kell tenni hogy street-re rövidebb vázakat használnak.
Budapesti vagy?
ha igen akkor be kéne nézned az OG-ba, a webshop-ban csak a 2010-es bicók vannak fennt, de a 09-eseknél -10/20e ft-al olcsóbbra kell számolni.
szóval most ettõl a márkától független
60-70között már lehet belépõ szintû bicókat kapni
viszont ezektõl a rockmachine - mongoose és társaitól ózkodj
ERRÕL mi a véleményed?
Fõleg utcán szeretném használni pl manual, bunny, és kisebb társaik
Ha tudnál segíteni abban a használtan vételben azt nagyon megköszönném.<#worship>#worship>
Az a gond hogy nekem a 60-70 az már a nagyon max árban<#szomoru1>#szomoru1>
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
http://www.bikefun.hu/downloads
és azt ajánlom hogy
1, spórolj / kérj anyuéktól / várj még és vedd meg a profi cégek belépõ kezdõ biciklijét (80.000ft), azok lényegükben azonosak a profi társaikkal, kiforrott technológiákat alkalmaznak, kicsivel nehezebbek, de kezdésre vannak kitalálva!
2, nézz körbe (ha szeretnéd segítek) mert a 80-100e-s bmx-eket, sokan árulják 50-60e ft környékén, ha egy jó vételt fogsz ki, akkor szinte egy sérülésmentes (karcok mindegyiken lesznek) középszintû biciklid lesz, közel féláron... 😊
3, a bmx-en belül mit szeretnél csinálni vele?
Szeretném elkezdeni a BMXet teljesen az alapokról.
Már ki is néztem egy bringát ami szvsz jó lehet a célokhoz de azért szeretném kikérni a véleményeteket vele kapcsolatban: Rock Machine
Szerintetek megéri az árát?
Ezek mennyire jó fajták?
Nem akarok majd nagyon belemélyülni a bmxbe de azért az alapokat szeretném megtanulni és ahhoz kellene, de nem szeretném azt se hogy már az elsõ esésnél megrepedjen vagy pár ugrás után szétmenjen a felni.
Esetleg ebben az árkategóriában tudtok nekem mutatni olyat aminek az ár/érték aránya jobb?
Ma felhivtam az eladot de csak annyit mondott hogy 61,5cm a mérete a váznak, de azt elfelejtettem megkérdezni hogy hol mérte mertha a monobloktol a nyeregcsö végéig mérte akkor az 24"-nak felelne meg ahogy én néztem abbol a bringábol meg 21"os volt a legnagyobb igy most nem tudom hogy jo vagy nem a méret.
Egyébként a merida transmission bringa lenne .Azokhoz a bringákhoz hol lehet beszerezni hátsó rugostagot (LRS), mert gondolom a hagyományos kialakitásut nem lehet felgogatni oda.
Majd még meggondolom mi lesz, még egyelõre nincs rá szükségem.
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
akkor gondolj el egy fullface-t
ugyan nincs erre stabil infóm, de ha megnézed azok hordják akik csak rövid ideig veszik igénybe magukat 😄 (jó magyar mondat)
dh-s legurul, óriásidirtös ugrat pár kört stb.
de folyamatos használatra alkalmatlan SZERINTEM!
fel-le venni meg baromság, senki nem akarja magát szivatni.
persze vegyél nem lebeszéllek csak én ezek miatt se vennék fullface-t
másrészt nem kell hogy bili formája legyen egy bukónak
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
továbbá sokkal nehezebb is lesz
sokkal jobban belemelegszel...
Egy jobb fajta bukó mennyibe van meg? Gondolom 15-20 felett kezdõdik.
Ui: Blum pls ne szólj be. <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
TDUnick: Patrucz
szépek-könnyûek-erõsek-olcsók 😊
BTS 2009 katalógus
KÖSZ
most mondjuk itt szemerkél, de azért sikerrel tudtam menni picit 😊
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM