22335
-
Blum #13448 Mifelénk bevált. :D -
#13447 Én mondjuk nem vagyok ennyire erőszakos meg nem tolok ilyeneket,inkább megvárom türelmesen míg félremennek..de lehet át kéne térnem a te módszeredre -
Blum #13446 Én ha bicikliúton is megyek,akkoris megoldom,ha gyalogos vagy kutyasétáltó,esetleg egy komplett nyugdíjas klubb szuttyog előttem. Egyszerűen ráordítok,hogy "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ". Félreugrik,lelassítok és mondom,hogy "milyen jó a bicikliút,mi?"
Van 1-2,aki veszi a lapot,elnézést kér és átmegy a "helyére",de többsége néz mint a birka vagy még vissza is ugat. Aki vissza ugat azt többnyire lerendezzük...:) -
#13445 Nem olvastam ezt a kommentet,de durván hangzik. A légkürtös ötlet jó,én olyanra gondoltam,hogy robogó akksi + autó dudája:)) Nálunk ráadásul sok a túrista,akik természetesen szigorúan egymás mellett sétálnak,szinte álló tempóban a járdán,és ha mögöttük 2 centivel bénázok még akkor sem tűnik fel nekik,hogy arrébb kéne menni.. Most mégis mit kéne akkor csinálnom,egy országúti bicóval oszlassam a gyalogosokat? Mert akárhogy nézem,az sem oké,ha a járdán megyek,mert ott meg a gyalogosoknak vagyok útban,vagy ők nekem.. -
#13444 Azt már nem is mondtam inkább.. -
Blum #13443 Teljesen egyetértek veled! Én montival is kiszoktam menni az útra. Van bicikliút ugyan,de nagyon bután van megoldva.
Nem tudom olvastad-e azt a bejegyzésemet,amikor is arról írtam,hogy pont a rettentő rossz kivitelezés miatt kapart össze a mentő.
Ezek után pláne nem fogok azon a szaron menni. Haverom régebben azt csinálta,hogy vett egy boltban nagy légkürtöt,ha ment egy gyalogos a kerékpárúton,akkor csendben mögé gurult és a fülétől 10 centire megnyomta. Mivel semmi eredménye nem volt hosszútávon,ezért feladtuk. Biciklizés ezentúl csakis főúton. És leszarjuk.
Ja,és akkor a kerékpár út mellé ültetett 2centis tövises bokorról meg nem is beszélek.... -
#13442 2010-ben az lenne az elvárható, hogy normális kerékpárút legyen minden városban. -
#13441 Oké,akkor mondok mást. Csuszi,szerinted azért vettem országútit,hogy aztán az extra szar minőségű kerékpárútnak nevezett szaron basszam szét a kerekét,vagy kapjak defektet minden egyes út során? De egyébként kifejezetten nem is nevezném kerékpárútnak a kérdéses szakaszt,mivel gyalogosok is közlekednek rajta (egy aszfaltcsík megy,nem kettő,tehát nem külön járda és kerékpárút. Van olyan szakasz is,jó minőségű térkővel lerakva,azt használom is,örömmel! Csak ez kb 800m-es szakasz,az egész környéken) Vagy vegyük például a robogókat,kisebb motorokat.Akkor ők sem mehetnek az úton?Mert lassabbak,és "akadályozzák" a többieket a haladásban? Tudom,azok forgalmival és jogosítvánnyal rendelkező résztvevői a forgalomnak,de ezzel az erővel őket is "ki lehetne tiltani".
Az pedig,hogy magamat veszélyeztetem legyen az én bajom..mondjuk talán 2010-ben elvárhatna már annyit az ember,hogy egy tök egyenes útszakaszon fényes nappal nem gázolják el. De tudom,ebben sincs igazam,én mentem ki,én kerestem a bajt,dögöljek meg. -
#13440 Ha van bringaút, akkor ne menjünk már az úton...
Kátyús? Tenni kell ellene. Érdekes, szegeden ha nagyon kátyús lenne egy bringaút, lenne 300 ember, aki képes lenne a polgármesteri hivatal elé kivonulni. (Dova pl. felmászott egy villanyoszlopra a bringájával, csak mert van egy veszélyes szakasz. feljelentették, és KÖZÖSSÉG ÉRDEKÉBEN elkövetett izgatás miatt semmit nem csináltak) na ezért szeretem én szegedet, itt nem lefosnak minket, hanem tesznek a bringásokért. 60km bringaút van csak szeged belterületén.
visszatérve: arra van a bringaút, hogy használjuk.
csuszinak igaza van, nem kell még erősíteni a feszkót. ha elvárjuk, hogy szabályosan viselkedjenek velünk szemben, akkor nekünk is úgy kell másokkal szemben. -
#13439 és nincs ugyanúgy jogod, ha van keróút, erre valók a szabályok, én is zokon veszem ha egy faszkalap autós ráparkol, vagy gyalogot kerülgetek a keróúton amikor ott a kurva járda. de reméljük ehhez hasonló faszparaszt hozzáállása lesz nekik is, és más is ott megy, más is ott parkol elven szarik bele, vagy közli velem, hogy "nekem is ugyanannyi jogom van hozzá mint neked." -
#13438 ajánlom figyelmedbe az alábbi szót:
" főútvonalon"
tőlem menjetek az autóúton, üttessétek el magatok, mélyítsétek a kerósok és autósok közötti feszültséget, adjatok igazat a kerósokat illető sztereotípiáknak, és basszatok a szabályokra, más is baszik elven. -
#13437 Nah azért nem így van az.. Engedély? hova ember?
A bicikliutat mint irta, azért nem használta, mert kráterek vannak rajta..
Ugyanúgy jogom van az úton közlekedni, mint az autónak..Azt meg tényleg nem értem, hogy miért is zavarom őket. -
#13436 hát szerintem elég elbaszott a logikátok. ha az autósok x százaléka tahó, akkor nekünk is szabad? pont ez gerjeszti az állandó feszültséget. ott a keróút, miért nem jó az? jobb autók között bénázni? ahol veszélynek vagy kitéve?
és rosszul tudjátok, kötelező keróúton menni, ha van. főútvonalon amúgy is csak engedéllyel mehet a kerós. az külön prosztó, hogy tanyasi tahó barom, akkor te se zavarsz senkit. ennyi erővel szemetelj is, hisz azt is csinálja egy valag ember. -
#13435 Hát annyira nem. :D Szinte észre se vettem csak azt hallottam hogy koppant. :D Azthittem hogy akkorát vissza fog ütni, hogy leesek, de nem. :D:D -
#13434 Gondolom pislogtál mint a szemafor.
...csak hogy valami idevágót írjak. -
#13433 Na ma sikerült kicsit meghajtanom a hátsó váltom. :/
Nekicsattantam a vasuti átjáró lámpájának, de szerencsére más gond nem lett. :D Szinte észre se vettem hogy elkaptam, csak egy nagyot koppant. :D
Most 7esbe 6ba van, 6osba pedig 4be megy. Majd holnap kicsit visszahajtogatom, szerintem még megmenthető. :D -
#13432 Csak az egyik oldalon van kerékpárút,szóval akkor ebben is igazam van:)
Szürkületben mondjuk nem fogok útra menni az is biztos,még a végén elüt valami köcsög.. -
#13431 Köszi srácok:)
Mark: Végül is van igazságtartalma annak amit leírtál,de szerintem ha a kocsmából szabadult tanyabájkos fószer nem zavar senkit,akkor talán én sem.. És ahogy írtam is,abszolút az út legszélén mentem,a kutyát sem zavartam.. csak azt,aki kötekedni akar meg azt hiszi ő szarta a világot mert 4 kerék van alatta,nem 2. Azzal az erővel,hogy majdnem letolt az útról,dudált majd leugatott és továbbment nyugodtan továbbmehetett volna az egész procedúra nélkül. -
Gabo #13430 Ha jól emlékszem a legújabb kresz módosítás szerint már nem kötelező a keróút használata ott, ahol csak az út egyik oldalán van kijelölt bicoút. Szóval talán a kedves autósoknak illene egy kicsit tájékozódni.
Annyira bírom őket. Mindig olyan jól tudják, hogy hol van a keróút. Csak akkor felejtik el, mikor ráparkolnak, vagy keresztezik...
Egy ideje egyébként bennem van a kisördög, hogy a legközelebbi ilyen alkalommal lazán csókot dobok az illetőnek. ;o) -
Gabo #13429 Szép jószág! Pláne ezzel a fehér bandázzsal. Jól harmonizál a nyereggel és a kék vázzal.
Használd egészséggel! És kívánok neked sokezer letekert km-et vele! :o) -
#13428 Az a baj, hogy sajnos igaza volt. Ha van bicikli út, akkor ott vagy köteles tekerni. Az már sajnos senkit nem érdekel, hogy milyen állapotban van :(
Gratula az outihoz! -
#13427 Meg,első utam az volt,hogy elmentem a szomszéd városba megvenni a bandázst:D Nem volt túl nagy úgy,oda-vissza kb. 7km..De menetpróbának jó volt:)Azt pedig rögtön le tudtam szűrni,hogy parasztok az autósok (nemtudom csak errefelé ilyenek-e)
Odafelé még bringaúton mentem biztos ami biztos,visszafelé már az úton. Négyen dudáltak rám,és egy skodás picsa először majdnem letolt az útról,majd mellémgurult és azt mondta: "Szia!Ott a bicikliút,ott tudsz menni"..majd elhajtott. Szivesen mondtam volna neki,hogy "nem elég széles az út,ribanc?:) De nem volt időm frappánskodni. Na meg arról is megkérdezném szerinte miért országúti bringa a neve,világosítson már fel. Vagy menjen egy karikát azon a bicikliútnak nevezett valamin ezzel,ami tele van huplikkal,kráterekkel,repedésekkel.. -
Blum #13426 Szép ez a bicaj!
Menetpróba megvolt már? (: -
#13425 Sziasztok!
Megtörtént a bandázscsere,ahhoz képest,hogy először csináltam szerintem jó lett:) Csináltam pár képet is
-
dx #13424 na arra pont jó. -
#13423 Én csak street-ezek -
#13422 Végülis nem drága, ha meg ennyire törik neked, akkor megéri.
Nem engedi hajlani a fület, szal így nem is tud törni elvileg. -
Blum #13421 Ez egy FOS. -
#13420 Illetőleg!
A Váltótartó fül töréseimre ez nem jelentene egy bizonyos fokú bebiztosítást?:
Acor ARD-2601 -
#13419 Outi olcsón:D
Valaki tud ajánlani?:D
Ittvan haver peugeotja azt hajtom mert az enyém eltört:S
És beleszerettem:DDDD -
#13418 ezzel mit akarsz csinálni?:D
Mert Dirt meg Four cross sztem felejtős vele... -
#13417 Még szerencse hogy nem az enyém. -
#13416 Ez egy szar.... -
#13415 ez szerinted jó villa?
-
#13414 Köszi,szerintem is jó vásár volt:) A váz is makulátlan,nagyon gondos gazdája volt (egyébként kerékpár szervizben dolgozik a volt tulaj,és van neki otthon még egy rakás összerakott/félig összerakott országútija is)
Amit cserélni kell rajta az a bandázs,és idővel majd a gumik,mert azok már sajnos nem az igaziak,főleg a hátsó. -
#13413 Szép, megkímélt darab!
-
#13412 az király. -
Blum #13411 Ja,azt hittem a vázat kérdezed.
A kerekek 26-osak. -
#13410 én úgy gondoltam hogy 20",24" vagy 26" -
Blum #13409 Talán 15-16"
Kerekek meg kezdésnek biztos jók lesznek.