22335
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    Nem is meséltem nektek.
    A minap volt szerencsém megtapogatni, megnyomkodni egy vadi új DT Swiss XC villát. A pontos típust nem tudom, de igazán szép darab. Carbon kompozit külső szár, kormányra szerelhető lockout. 1,2-1,3 kg között van a súlya a lockout karral együtt.
    A vicces az egészben, hogy a srác még ezt is nehéznek találta. Persze akinek egy full carbon Trek Top Fuelje van, annál magasan van a mérce... ;o)

Mondtam neki, hogy szép-szép, de én inkább maradok a 120 mm-is 15 QR-es Foxomnál. :o)
  • I.C.ram
    Tudtok nekem ajánlani jó első lámpát max. 5k-ig? Olyan kéne, amivel én is látok, és nem csak engem látnak.
  • greg benz
    Áh,amilyen seggfej még a postára sem szivesen menne el:) Meg van jobb dolgom is,mint gyökereket szivatni
  • Gladiator
    Vagy szopasd be. Hívd el egy másik városba, mondd, hogy fizeted az utazási költségét, azt ne menj el a "talira":D
  • Máté94
    Ja igaz:DD
  • greg benz
    Hát jah,ez van.. nem tehetek róla,hogy egy f*szkalap az eladó.
    De másik mail cimről még nyugodtan megvehetem:DD
  • Máté94

Akkor elszalasztottad az egyik esélyedet:D
  • greg benz
    Ennek irtam,majd válaszul kaptam egy kedves levelet,hogy pofátlanul felhasználtam a képét a hirdetésemhez az engedélye nélkül (ugyanis később feladtam bikemagon egy hirdetést,hogy keresek 105ös fehér fékkart,és a képek közé betettem ezt is),válaszul kiröhögtem és közöltem,hogy inkább dugja fel magának a fékkarját akkor:) (ezt így most tömören irtam le amúgy)
  • Máté94
    Ez?
  • greg benz
    Egyrészt nem akarok fékváltókart (nekem tökéletesen megfelel a mostani vázra nyúlós módszer is),másrészt az kb. 5x annyiba kerülne
  • Máté94
    Fékváltókar nem lenne egyszerűbb?:D
  • greg benz
    Hali!

Shimano 105 (BL-1055) vagy 600 SLR fékkart keresek párban,kizárólag fehér színű érdekel!
    Mindegy,hogy használt vagy új,ha szép állapotban van megegyezünk.
    Érd.: [email protected]

• zoli800301
    Ok, megnézem amit javasoltál.Kösz.
  • SrAta
    merre szalajt? felfele ugrik vagy lefele? ha lefele akkor a váltókarnál feszíts a bowdenen ha felfele akkor lazíts. A feszességet és a végállásokat is nézd meg. illetve legfőképp azt, hogy a váltófül és váltókanál egyenes e?
  • dx
    hát aki ilyen kormányt meg felnit használ dh-ra...
    azzal a bicoval max városban lehet tekerni,tehát érdemesebb valami kényelmesebbet venni v outi.
  • Gabo
    Én óvatosabb lennek azzal a vásárlással.
    Tökig leengedett ülés, DH kormány, DH felni és 2.35" szintén DH-ra való külsők. Mindez egy XC vázzal és villával összetársítva. Gyanúm szerint a bringa kaphatott rendesen a használat során.
    Csak egy jó alapos szemrevételezés után mernék nyilatkozni arról, hogy valóban megéri-e az 50k-t.
  • Blum
    Bőven megéri az 50k-t szerintem.

zoli: Lehet,hogy egy kicsit állítani kéne a hátsó váltón,ha az nem,akkor lánc lesz a ludas.
  • zoli800301
    Hali! A problémám a következő: néhány seb.fokozatban a hátsó váltó kanala elkezd fel le mozogni kb 1-1 cm-t és néha szalajt is, kicsit recseg is. 3500 km van a gépben, a láncot mindig olajoztam, meg tisztítottam, nem tekertem eröltetve, állva. Létezik h megnyúlt volna? Nem látom a fogaskerekeken, h el lennének kopva. Mit tegyek?
  • Balee 007
    Srácok lenne egy gyors kérdésem.
    A múltkor kinézett KONA-t sikeresen elmulasztottam de találtam mást.
    Erről mi a véleményetek? Megéri azt az 50K-t?
  • Blum
    őő..ja :D
  • greg benz
    Kurvát árultak bikemagon?
  • Blum
  • greg benz
    A hirdetés már nincs az adatbázisban..

Mi vót?
  • DannyL
    A hajtókar topikban próbálkozott?
  • Máté94
    egy kurva:D
  • Gladiator
    Törölték, mi volt az?
  • Blum
    xDDD
  • Máté94
    bikemagon mit nem árulnak....
  • Blum
    Elvileg jó,de egy XT váltókarral biztos jobban produkálna.

A bowdenek meg használat közben nyúlnak,főleg ha új. Szóval annak után kell állítani. Esetleg érdemes beszerezni egy speckó fékpipát. Ilyen nagy bumszli van az elején,nem tudom hogy megfogalmazni. A lényeg az,hogy hirtelen fékezésnél,amikor tényleg szükség van arra,hogy blokkoljon a kerék,akkor harap a fék,ha meg lassan akarsz megállni,akkor engedi tövig behúzni a fékkart és nagyon jól adagolható ekkor. Én Tektro-t vettem,pár száz forint és marha jó.
  • Gladiator
    Egyébként Shimano XT első váltóhoz jó a Sram (asszem X7-es) váltókar, vagy cseréljem le azt is XT-re?

Meg most cseréltem le a hátsóféket, meg újra bowdeneztettem mindent. Mikor elindultam tekerni, minden fasza, de aztán egy 10-15 km-es erdei szakasz után, ahol elég keményen használtam a hátsóféket, a végére már tövig be kellett húznom a kart, hogy fogjon. Most meg már nem tudom úgy beállítani, hogy ne is kelljen tövig behúznom és ne is fogja alap állapotban a kereket. Amúgy a fék az egy sima V fék, vmi 3000 ft-os Shimano, de az is zsír új volt, a fékpofák is, meg a bowden is, szal nem értem. És nincs 8-as a kerékben.
  • Gladiator
    Gondoltam, csak gondoltam megkérdezem:) Köszi.
  • Blum
    Pl. ha elől a legnagyobb tányéron fut a lánc hátul pedig a csoportkerék legfelső lánckerekén. Vagy ha elől a legkisebben van,hátul pedig a legutolsó legkisebb lánckeréken.
  • Gladiator
    Mi az, hogy keresztbe váltani?
  • Blum
    Egyszerűen nem kell keresztbe váltani. Az XTR váltót meg a többi csúcskategóriás váltó is meghal keresztbeváltásnál. Főleg a lánc kapja ilyenkor a legnagyobbat. Sokkal jobban nyúlik ilyenkor,ennek hála a csoportkereket is jobban koptatja.
  • gordon 24
    Nem! Nem kell keresztbe váltani:D

Ugyanis tök felesleges.
  • grimm13
    mondjuk ha valahol szorul ....
  • I.C.ram
    Hogy lehet javítani azon, hogy keresztbeváltásokat jobban bírja az első/hátsó váltó? Jobb lánc? Jobb első váltó?
  • Blum
    Túl feszes a bowden?
  • grimm13
    milyen típus ? amúgy lehet hogy túl feszes a bowden vagy gyenge a fül :D
  • SrAta
    nekem meeg egy isteni sugallat kéne (megmég vagy 4 nagykernek és 20 embernek akok ezen gondolkoznak) hogy miért törik a váltófül...