22334
11330766891279474906.jpg
  • tutuhawer #21533
  • hefii
    Sziasztok!

Nyerjetek bármilyen kerékpárt 600.000 Ft összértékben a TestBike-on!

Részletek itt >>
  • kelly1
    Saját vidi, akit érdekel lesse meg :D
  • Pipör
    hát van rá némi kedvezmény de sztem még úgy is 100 felett lenne olyan 105 ezer körül, de az 1.0- a simán belefér az eladó még kérdezte is, hogy akarok-e valami cserélni rajta vagy alakítani esetleg más kormány más ülés más pedál mert ezekre szoktak panaszkodni a vevői de hát nem tudom
  • ldavid
    Ezt már vártam, köszi!
    a rivierák után már nem volt mit néz ni, de szerencsére vannak régebbieket bőven, amik kimaradtak :)
  • cobranco
    Üdv!

Egy kis hiánypótlás:

Alpok-Expedíció befejező rész.

Felhívom a figyelmet,hogy a lehangolónak tűnő cím ellenére nem lesz unalmas…

Útvonal:
    Finale de Ligure-Cole di Melogno/1028m/-Osiglia-Lago di Osiglia-Millesimo-Montezemolo-Bra-Carmagnola-Vinovo-Castellette-Torino

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex6.2014..html

Túrablog:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Komplett,közel félezer képből álló fotóalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095692238108250753

További videók,képek,túrabeszámolók itt:http://cobranco.atw.hu/

Jó szórakozást és kellemes nyarat mindenkinek!
  • bardocz
    Nekem nincs vele gondom, énis első tárcsával állok meg, ha vészfékezni kell. Hátsóval eddig egyszer sem tudtam volna megállni. Amikor lehúztam az ülsét, és elkezdtem bunnyhoppozgatni, akkor éreztem a csuklóm eléggé.
  • raptor22
    Lábujjhegyem ér le, nem telitalp. Próbáltam úgy, hogy magasan ültem, de nem éreztem biztonságosan magam. Nagyon előre került a súlypontom. Leggyakrabban első fékkel (tárcsa) fékezem, akár keményebben is, hirtelen, dőltem előre. Meg a csuklómnak nagyobb súlyt kellett tartania, szar volt. Valamint ritka, mikor padka mellett állok meg. Csak szenvedtem, így visszaállítottam alacsonyabbra.
  • bardocz
    Nekem se ér a lábam ha ülök, nem is kell. Ha padka mellett állok meg, akkor le tudom rakni.
  • Vadnokedli
    Nekem nem ér le a lábám csak ha nagyon lerakom az ülést.
  • raptor22
    Nekem 26-os montim van. Pont meg is néztem, hogy a kormány a nyereggel van egy vonalban, mint ahogy írta lentebb valaki. A lábam tekerésnél közel sincs kinyújtva (állítólag úgy a jó). Viszont ha emelek az ülésen a lábam már nem ér le a földre úgy, hogy ülök az ülésen.Olyan mintha létrán ülnék.
  • Vadnokedli
    188 vagyok és 19" es vázat használok (29 es MTB mondjuk). Nyereg cső jelzéséből 1cm van még.
  • raptor22
    Én 187cm vagyok és 22"-es a váz, pont jó.
  • bardocz
    A gyalogosoknak mindegy mi van felfestve, útba lesznek, de legalább nem viacolor hanem rendes aszfalt.
  • pajti

• bardocz
    A jel még benne van a vázban, úgy lett véve. Koppra van húzva az igaz.
  • Blum
    Szinte biztos, hogy kicsi a váz.
    A nyeregcső nincs túlságosan is kihúzva? Mert ha a jelnél tovább van engedve akkor simán letörhet a francba, sőt...még a vázatis eltörheted. Nem tűnik az ott túl egészségesnek nekem...
  • kisbesi
    Igen, ez már bőven kicsi neked, én is kb. ennyi vagyok, 19" vázam van, de nagyon magasan ülök és nem annyira szeretem.
  • bardocz
    18" a váz, én meg 184 vagyok, és ehhez képest szerintem picit hosszú a lábam.
  • kisbesi
    Mekkora a váz és hány cm magas vagy?
  • bardocz
    Max valami új stucnival tudnék játszani. Akkor zavaró csak igazából, amikor táska van rajtam, amúgy lépcsőzni is tudok vele, legalábbis hármasával megy.
  • kisbesi
    Hát figyelj, nagyjából ezek a bringák egy "súlycsoportban" vannak, azt választod, amelyik jobban tetszik, kényelemebben ülsz rajta.
    De a CTM Terrano 2.0 belefér amúgy a 100k-ba? Mert ha igen, akkor azt vedd meg szerintem.
  • kisbesi
    Elvileg akkor jó a bringa(montiról tudok nyilatkozni csak), ha a kormány és a nyereg egy síkban van körülbelül.
    Igen, valószínűleg kicsi már neked ez a váz.
  • bardocz

Ha így van beállítva nekem az ülés, akkor gyanús, hogy kicsi a váz? Nem mintha lenne pénzem cserélni, meg így használom évek óta.
  • Pipör
    húú komolyan annyi bicó van mindenki annyit ajánl nem tudok dönteni xd :D
  • Pipör
    kisbesi #21506 : Na közben megnéztem a környékbeli bicós boltot is, mert a Decathlon nekem messze van kicsit és ha valami lenne a bicóval nem lenne jó ide-oda menni, a Boltban 4 bicót ajánlottak ezeket :

Gepida Mundo
    Gepida Alboin 200 CRS
    CTM Terrano 1.0
    CTM Terrano 2.0

2 CTm-et kipróbáltam elég bejövősek :)
  • cenobite
    Ha még aktuális a bicó kérdés. Én februárban vettem egy ilyen Kross-t. A 2014-es változatot Napi használatban van, ár/érték arányban szerintem jó választás. Főleg városban használom, de jól teljesít terepen is, mert a hétvégéken azért néha meghajtóm a közeli erdős, dimbes-dombos részeken. Ja, első nap mindenképpen pedálcsere mert valami katasztrófa műanyag pedálja van gyárilag.

Szerk. Ez a 2014-es.

Utoljára szerkesztette: cenobite, 2015.07.07. 15:20:08
  • kisbesi
    Szervizben kicserélik neked, főleg ha ott is veszed meg.
    De ha szépen beszélsz esetleg a Decathlonosokkal, akkor lehet, hogy ők is megoldják.
  • Pipör
    kisbesi #21502 : igazából semmilyen tapasztalatom nincs bringa ügyben :)
    RAZOR27 #21503 eddig csak sima váltós Montiaim voltak, de havernak Marokváltós és nem tom valahogy bejött :D régen mindig gondom volt a sima váltóssal de ne valami full drága váltót képzelj el hanem sztem olcsóbbat :D remélem ez jó lesz majd próbálgatom aztán hanem jön be akkor cserélném csak :)
    Blum #21504: fentebb leírtam Razornak :)
  • Blum
    Miért akarsz marokváltót? Undorító egy találmány...
  • RAZOR27
    Csak azért írta kisbesi kolléga, hogy nem marokváltós, mert el van írva az oldalon. Nem azért mert hiányosság, félre ne értsd. Nagyon is jó az a váltókar rajta, ha szépen be van állítva. Ha csak nincs valami titkolt fétised a marokváltóval szemben, én azt javaslom hagyd meg a klasszikust rajta. Kényelmesebb, pontosabb, gyorsabb.
  • kisbesi
    Szerintem ez a bringa megéri az árát így ránézésre.
    Ha nem vagy márkahű vagy ilyesmi, akkor a leírt igényeidnek megfelel.

Kicserélni nem nagy dolog, két bovdent kell csak áthúzni és persze feltenni a kormányra. Hogy mennyibe kerül, azt nem tudom. Ebike-on néztem Sram marokváltót, ott csak ilyen drágábbak vannak, de szerintem léteznek olcsóbbak is.
  • Pipör
    akkor szerinted jó vétel lehet a bringa? nagy macera lecserélni a váltót marokváltóra? árba kb- ?
  • kisbesi
    Ha használtan is játszik, akkor én nem kockáztatnám ezt be. Nem tudom eredeti Shimano-e, de ha az is, akkor is "csak" 355-ös.

Használtan testbike-on 5-7000 Ft ért lehet venni már ilyen kategóriájú tárcsaféket, simán ki lehet fogni pár jó vételt.
  • kisbesi
    Én szétszedném a féket, megpucolnám hígítóval vagy benzinnel, persze nem ráborítani, csak éppen hogy, majd lecsiszolnám a felső réteget.
    (Olvastam olyat is, hogy bele kell tenni egy napra a betéteket hígítóba és az ki tudja belőle szedni a zsírt, olajat és koszt. Nem próbáltam, felelősséget nem vállalok érte.)
    Tárcsát szintén ugyan így. Hígítóval lepucolnám.
  • repvez
    Abban mekkora zsákbamacska lehet ha Kinai webshopból rendelne az ember komplett féket? Mert "eredeti" simanonak látszó első hátsó olajos fékszettet láttam 56 dollárért ingyen postával.
    Simano 533ast ha jól emlékszem
    #21419 erről lenne szó
  • bardocz
    Igen, csak a tárcsa meg fék járt hozzá, kar nem.
  • Vadnokedli
    Én is néztem hogy 22- ezer újonnan. És még akkor (ha jól emlékszem) külön kellett megvenni hozzá a fékkarokat.
  • bardocz
    Most akartam írni, hogy avid bb7-est kapni olcsón, és azzal tényleg semmi macera, meg esőben is fog, de látom eléggé felment az ára. Én még valamai 11 vagy 13k-ért vettem.
  • Vadnokedli
    Amúgy nekem a régi biciklimen Avid BB7-volt, mostanin Avid DB1- utóbbi iszonyat rossz, pedig olajos. Nyekereg az első fék terhelés függvényében főleg kanyaroknál.. :D Ötletek hogy ne nyekeregjen. (nem kenem be a tárcsát olajjal az tuti.)