Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
10k körül már lehet jót kapni😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Bike+ Revolution vagy valami Novatech. Még nem tudom,elsõnek pénz kéne 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SrAta
milyen hátsó agyat veszel?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

<#violent>

bardocz
Osztálytárs most megy Barcelonaba, ott 1870 óta nem esett akkora hó, mint most. Na az milyen szopás😄
SrAta
háh nekem megvan minden csak egy új elsõ villa kéne bibibiiii😛

Ma reggel mondta a Németh Lajos (meteorológus),hogy márc. 20-a után várhatunk csak felmelegedést.

Jövõ hét végén már rövid ujjúban fogjuk tolni az ipart. 😊
Csak én nem,mert addigra még nem lesz meg a pénz az új hátsó agyra....:@

Jöhetne már a meleg, tegnap elött tekertem én is, és szenvedés volt. Oké, hogy hideg volt, de még a szél is fújt, amit a legjobban utálok bicózás közben. Inkább essen jég a fejemre, mint hogy széllel szembe tekerjek, nem tudom, ti hogy vagytok ezzel 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Ha jól tudom pont itt esett a legkevesebb, örülhetünk, mindenhol máshol több esett 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
jó nálad persze h esik az nálunk van😄
Gyõrbe szar az idõ.......

ja 😊

SrAta
faszkivan esik a hó...
nálatokis?

SrAta
ígyis széles mint az ökör és jól tompít 4,2 báron😛

VRSDM
meg hozzátartozik az is hogy minél gyorsabban mész.
annál jobban " paszírozódik " a gumi a talajba, és mivel gumi, ezért a lefelé nyomás hatására, oldalirányban szélesedni fog maga a futófelület.
ez egyrészt jobban "tördeli", gyengíti a gumit, másrészt a nagyobb futófelület miatt lassít, és nehezebb hajtást eredményez.

hogyha laposabb a kerék akkor ez mégjobban elõjön, és mégjobban érezhetõ.
szóval senki ne legyen rest felfújni azokat a gumikat 😄

u dont have to listen anybody else but me

Én 2,8-3 baron használom a gumikat. 26x2.0 de valójában inkább 2.1-es Michelin XC Dry2 gumik. Ezen a nyomáson még szép egyenletesen gördülnek, és nem is ráznak. Kisebb nyomásnál tartanék attól, hogy felütöm.

bardocz
Mondjuk vannak, akik meg 1bar alatt nyomják 24"-os brutálszéles gumin.
VRSDM
tubeless megint más kérdés jaja
meg a testsúly. meg mint írtad a technika stb.
szóval nagyon sokminden számít ám... 😊

gordon 24
Persze most nem azt mondom hülyeséget írsz csak nekem az kevés. Próbáltuk úgy én szétcsapom 2 báron. Valószínûleg azért mert nem tudom úgy tehermentesíteni stb stb.

Szóval nekem kell több bele. De így azért jó, de a VB-n 18-2 báron nyomják, igaz belsõ nélküli gumival, mert a belsõs kicsípõdik ilyen alacsony nyomáson!

Downhill!!

repvez
Akkor majd kitapasztalom hogy nálam mi a jo, mivel én nem vadulok vele , de jo lenne ha jol gurulna aszfalton és terepen egyaránt.
Mint alant linkeltem egy fully AM gépem van már hál istennek igy a rázás és a pattogás meg van oldva .
VRSDM
Liszit biztosan ismered.
õ mondta hogy kettõ körül szokott.
és mivel (mostmár a tiedet is) az õ keréknyomását ismertem azért írtam kettõt.
de itt is látszik hogy attól még hogy egy dh bajnok annyit tesz. gordon 3-on szereti.
egyrészt vannak a stílusokhoz illõ értékek. aztán azt finomítani lehet a saját ízléssel 😊

gordon 24
Én kb 3 körülire szoktam, igaz kicsit jobban pattogós úgy, de nem üti szét olyan könnyen a kõ😄

Downhill!!

VRSDM
nincs szabvány nyomás...
ez teljes mértékben a használati körülményektõl függ.
Gordon mikor dh-zik szerintem 2körül tehet bele
Gabo mikor túrázik picit többet tán hogy jobban gördüljön, de nem túl sokat a terep szakaszok miatt (kb. 2.5-3ra jósolom)
srata mint írta 4körül mert streetdirt
én szintén streetdirt és 4nél kevesebb sosincs
de volt már benne 7.6is, a fõ hogy gyorsan guruljon és ne üssön fel akármilyen magasról is érkezek, meg ugye, elugrásnál erõt fejtesz ki lefelé, és érezhetõen sokat számít hogy ebbõl mennyit nyel el a levegõ összenyomódása... nameg instabil is a puha (nekem, az én használati körülményeimre)
amúgy ha flatlandezel akkor 10et raksz bele
ha meg outizol akkor is 10körül vagy feljebb

bardocz
Normál használtra terepgumiba nem kell annyi, hacsak nem akarod kirázatni a veseköved a szar úttal.
SrAta
nekem dirt street gumik vannak azok elvileg felütésvédelem meg defektvédelem MENTESEK!
Ezért ajánlott magas nyomáson használni. Én 4,2 bárt nyomtam beléjük😄

Máté94
Keselyû!<#eplus2>
bardocz
Amit ráírnak a gumira max, abból egy nagyon picit levonsz, akkor biztos nem fog eldurranni. Amúgy ha ráülsz, akkor egy picit nyomódjon össze a gumi, elvileg úgy a jó. A nyomás függ még a gumi szélességétõl is, minél keskenyebb a gumi, annál többet kell belefújnod.
repvez
arrol mit tudtok mondani, hogy a kerekekbe a nyomást , hogyan állitsam be a külsö gumin találhato értéken használjam vagy csak ugy érzésre ?Mikor lesz jobb az élettartama , defekt és egyéb sérülés állosága?
Most egy bonteger külsö van a bringán amire 40-65 PSI van irva, ami átszámitva 3.1-4,5 barnak felel meg, most 2,9 van benne a régit max 3ig lehetett igy nem kockáztattam hogy eldurranjon.
VRSDM
én céltudatos és kerékpárimádó ebbõl fakadóan vigyázó gazdája lennék 😊

Kár,mert nagyon szép és jó kis bringa.

pajti
Tavaly is megtudom számolni a kezemen hányszor vettem elõ.

pajti
Vén róka vagyok már.Ha 10-el fiatalabb lennék..<#idiota>

Tavasszal meg nyáron azért majd csak-csak elõ fogod venni. Akkor meg majd sirathatod.

pajti
Hát ez az, nem is használom már. Nincs idõm sem meg már kedvem sem. Sok pénzem benne van ki sem használtam jóformán.. Talán van benne max 800 km. Ez egy külön összeépített bicaj szinte mindent az Xfactorban vettem hozzá õk is rakták össze.. Pont a napokban gondolkodtam el újra hogy el kéne adnom (Már tavaly is elõjött ez a téma, de sajnálok megválni tõle mert tudom hogy mégegyszer nem lesz ilyenem..)

Mire használod ezt a gyönyörû bicajt? 😊

pajti
Ez nem az enyém!😄 A sajátom a galériámban van.😊

VRSDM
ha ülök a biciklin akkor nem tudok tekerni. mert annyira lennt van az ülés hogy nem tud körbefordulni a lábam, ergó nem tudok hajtani.
szóval ehhez nem tudok mit hozzáfûzni...
az biztos hogy minden egyes apró bicikli módosítás teljesen más izomzatot igényel.
a hátam, és a derekam, csípõm, bizony kemény mint a kõzet, a sok évnyi folyamatos görnyedéstõl :/ lehet nem egészséges annyira de ezt szeretem.
szóval megszokható 😄

SrAta
bazz véres megjött a nyeregcsõ hátradöntöttem a nyerget addig, hogy a felsõ csõvel egy szögben álljon...
Ha valaki azt mondja hogy tekerjek vele ülve fél órát szétverem a fejét😄
Kurvára fáj tõle a hátam, viszont rövidtávon sokkal kényelmesebb és nem fáj és fárad a lábam rajt de a hátam aljának csípõnél valami borzadály.
Azért neked mondom mert te vagy a nagy nyeregdöntögetõs😄

Hogy a jó francba manuáloznak olyan kis sebességnél? 😮
Nagyon fasza videó! <#eljen>

VRSDM
sokan mondták már hogy olyan vagyok mint egy élõ és folyamatos reklám 😄

amúgy akinek van nyolc és fél perce kikapcsolni kicsit annak ajánlom.
sötét szoba - hangos zene - hd bekapcs - teljes képernyõ és nézés.

jóóóó tudom bmx és uncsii. de ez a film ez nagyon adja... nem csak mint kerékpározás, hanem mint színek, mint fények, mint vágás, nincsenek is benne nagy trükkök csak stílus sok sok í-vel és sok-sok hosszú ú-val 😊

Ez nagyon jó kis markolat,nekem is volt ilyen! 😊

köszi a tippet,de nekem más a felhaszn. területem, amugy van másik markolatom is,csak felhoztam példának.

bardocz
Vegyél egy ehhez hasonlót, Gabo a hasonló formájú sajátját dicséri, jóval kényelmesebb, mint ezek a sima markolatok.
mindig olyan érzésem van a hsz-eidtõl mintha valami commercial lenne. (:
amugy a peremes markolat jó dolog, csak engem idegesít,így mindig levágom a peremet róla. ahogy elnézem ez kb olyan lehet mint a demolition markolatom ami 2 hónap alatt tiszta ragadó,nyákos szar lett.persze kikéne próbálni ezt is.😊

Nagyon szépen kösz 😄 De állítani hogy lehet vele ? csökkenti a légnyomást vagy mi ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

A RockShox oldalán nézelõdve úgy tûnik, hogy kompatibilis.
Arra szolgál, hogy menet közben is lockolni tudd a villát, illetve a csillapításon is állítani tudj. Tehát nem kell megállnod az állítgatás vagy a lockolás miatt, ami egy versenyen azért nem elhanyagolható elõny.

VRSDM
jól látom hogy nincs rajta kormányvégdugó?
hanem a markolat alapból olyan hogy bezárja?
én tuti vennék rá valami csodaszép cnc-zett dugót, meg valami dizájn markolatot
mondjuk aaron ross markolat 😉

Tetszetõs, ízléses minimál design! <#vigyor3><#eljen>
Jól látom, hogy a lánctányéron lévõ csavarok is kékre vannak eloxálva, ugyan úgy mint a gyorszárak?
A lánc leeséssel nem szokott gondod lenni?

Ba**za meg,de széééép...<#wow2>

VRSDM
aaa. szép 😉

pajti

De jól néz ki, fõleg hogy sárga 😊