Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2 kérdésem lenne : Ez 😄http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=0&id=571&fokatID=232&katID=257 kompatibilis-e Rock Shox Sid villával ? És ha igen mire jó ? Elõre is kösz a választ 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Szerintem meg 4 vagy 5 csapágy több mint 2. Ráadásul a kalapács szerkezet sem mindegy. Szóval inkább ez:
http://ebike.hu/termekek/kerek/agy-hatso/disc/7535+bikepositive+revolution+disc/

5 ipari csapágy, 6 kilincses racsni. Szerintem az ár és a tömeg is elfogadható.

De ez sem rossz:
http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=0&id=172&fokatID=232&katID=234

Bár nem tudom ennél milyen a racsni. De a V-fékes változatát nyúztam egy darabig nagy megelégedéssel.

Ezen filózok most nagyon.

helyi boltban csinálnának most nekem olyan akciót,hogy 8k-ért megvhetném és át is fûznék annyiért,küllõkkel együtt. Jó ez az agy?

A boltos nagyon "reklámozta". Mondta,hogy rengeteget eladtak már belõle,sok olyan embernek,akik ütik-vágják a gépet és nagyon bírja. Alattam állítása során rengeteget bírna és ezt kimosni sem tudom,merthogy nem kónuszos,hanem iparis.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Azt passzolom, nem tudom milyen a súlya. De keress utána tuti van leírás róla, de az egy jó agy tényleg..

Downhill!!

De az nem nehéz?

gordon 24
Novatech! Fasza és iparis. Én olyat nyúztam a Konába. (igaz átütõ tengelyest de bírja és tényleg jó agy!) van belõle fehér és fekete is.

Downhill!!

Srácok,milyen hátsó agyat vegyek 10-12k-ig?
Nem utolsó szempont,hogy ne legyen rohadt nehéz és iparis legyen,gyorszáras és....szóval FAIN legyen.
Shimano agyakkal hagyjatok,határ sz*r az összes. (Kivétel Saint,XTR..stb. De azok ugye nem is ez az árkategória)

norbi56
19,5 az nem nagy neked?Én is 180 vagyok kb, nekem a meridám 18-as, ez nekem most pont jó, de nem akarok hülyeséget mondani igazából nem tudom biztosra csak azt hogy nekem a 18" az pont optimális.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

SrAta
Magjött a nyeregcsõ nagyon pöpec lett a cucc😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

laci 700
Köszi a segítséget! Most kb 180cm vagyok. Az ebike-nál elfogyott a 19,5-ös, de keresek máshol. www.akerekpar.hu-nál vásárolt már valaki? Thx!

Tényleg, azt nem is kérdeztem, hogy milyen fizikai adottságokkal rendelkezel? Bár egy Deore szettes bringánál ezzel talán kevésbé lesz gond.
Minden esetre a testmagasságodat figyelembe kell venni a váz méretének kiválasztásakor. Ha visszaolvasol, volt már errõl szó. Linkeltem is néhány oldalt a váz méret számításához.

Egy ilyen bringával egyébként már sok szép helyre el lehet jutni. Ha DH-zni szeretnél idõvel, amúgy sem árt némi állóképességet és erõnlétet fejleszteni. ;o)

Nem azt mondtam, hogy használhatatlanok a Tektro fékek, de a minõségük nem az igazi. A fékpillangók elég szépen csavarodnak. Ehhez képest ha megnézed a Shimano fékei nem kerülnek egy csillagászati összegbe, de merevségük és így a fékhatásuk lényegesen jobb. Ha ehhez még valami jobb fékpofát is társít az ember, és rendesen beállítja a fékeket, akkor egy darabig nincs gond a fékezéssel.
Ráadásul vásárláskor díjmentesen elvégzik a szerelést és esetleg az eredeti fékek árát még le is vonják az újak árából.

bardocz
De ráadásul le is írja, hogy csak sima terepezésre kell neki, meg túrázgatásra.
A lényeg, hogy a második az nagyon jó választás, ha a méret megfelel. Nekem az egyben vett bicóm majdnem ennyibe került, és ha a hajtását le akarnám cserélni olyanra, ami ezen van, az alsó hangon 30ezer lenne. Egyedül tényleg a fék gyengepont, bár én durvábban használtam hasonló fékeket, és még élek.
VRSDM
szegény srác.
komolyan mondom egyesek itt nyomják egybõl a saját lovuk alá a zabot hogy
faszomtudja vegyél félmillióért, eznemaztefasz satöbbi.
ne vedd magadra Srata mert nem csak rád igaz.
de elég lett volna értelmesen szólni neki hogy bocsiii
de ez nem dh. leírod mi miazt kész.
erre itt vitáztok és elhordjátok mindennek.
választ persze nem kap csak gabo-tól részletesen.

mindegy. megint geciokos voltam azthiszem. ja

u dont have to listen anybody else but me

A kettõ közül a Kelly's jobb választás. Az alkatrészek egyértelmûen jobbak rajta. Egyedül a fék lenne az, amit kapásból cserélnék. A Shimano Deore vagy XT V-fékei, esetleg egy Avid V-fék ezerszer jobb fékhatást produkál, mint a nonamehez közeli Tektro fékek.
Szerintem azért nézz szét más gyártók és boltok háza táján is!

http://hegyikerekpar.lap.hu/
http://kerekparbolt.lap.hu/

bardocz
"Túrázgatásra, könnyebb terepre, erdõbe stb."

Én megértettem, hogy nem DH bicót akar venni, mivel most nincsen rá pénze. És akárhogy szépítjük, a második sokkal jobb választás.
laci 700
-.- tudom

laci 700
Igen félreérthetõen írtam. Most csak túrázgatásra kéne mert csak ennyit tudok rászánni és tisztában vagyok vele hogy nem bírnák a DH-t.

Máté94
Ezek MTB-k!
SrAta
dhs bicót nézett azt mondta 100 000ér nah mind2 kurvamessze van a dhtól

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Ez a 2 nem DH bicó!
Nagyon jó BELÉPÕ szintû bringa mind a 2õ.
LAZA TEREPET TÚRÁZGATÁST ÉS ERDÕT KIBÍR.
De azt, hogy 60al jössz le egy gyökerekkel és 2m-es letörésekkel teli pályán azt ne várd el tõle.
Azt 300 000FT felett már el lehet várni de itt még nem.
11405# hozzászólásban látod a bicóm azzal már laza Freerideot be lehet vállalni, de az se DH bicó mivel merevfarú.
Namost abba az elsõ villa nem túl jó(szar) és így van a vas közel 200 000-be.
Mondjuk nemis DHzni akarok vele😄
De ezektõl ne várj csodát. Alapnak jók alkatrészt cserélgetni majd kell rajt de egyik se döngetésre szánt vadállat.

bardocz
Egyértelmûen a Kelly's a jobb választás.
laci 700
Csá! Nemsokára jön a nyár és jó lenne egy bicikli mert a régit ellopták... DH-s bicón gondolkodtam, de most csak 100 000Ft körül tudnék rá költeni. Eddig kettõt néztem ki:
Merida '10 Matts 40-MD
Kelly's '09 Oxygen

Túrázgatásra, könnyebb terepre, erdõbe stb. kéne. Ezen kívül mit tudnátok ajánlani és ezekrõl mi a véleményetek, melyiket lenne érdemes megvenni.
Thx!

gordon 24
Már amelyikhez Dh ra használt pedálok direkt olyanok, hogy tud taposó pedálként is használni. Tehát ne mindig kelljen beraknod.

Downhill!!

bardocz
Inkább a shimano, az könnyebb asszem ;D Na meg SPD-hez tök fölösleges a keret.
De mér piros? :S

SrAta

DannyL
Na de melyik lánc tagja? 😊
Én pesti vagyok, gondolom ha lánc, akkor itt is lesz boltja.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

norbi56
A helyi boltban gyöngyösön(lánc hálózat tagja).

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Köszönöm a segítséget, pár héten belül szerintem húsvétkor veszek is😊

DannyL
Köszi a tippeket! 😊

Azt megkérdezhetném még hogy hol láttál 1.990 Ft-ért ilyen Conti-t?
Én a Hajtánynál találtam, de ott 3 felett van az ára.

gordon 24
Igen, de ahhoz vérprofinak kell lenni. Nagyon nehéz vele, egy átlag dh-snak nem ajánlom mert abból nagy baj lesz😄

Downhill!!

bardocz
Sõt, DH-sok között is van, aki patentpedált használ.
Én is Shimano M520-at használok. Ha megnézed a fizikai felépítése szinte teljesen ugyan az, mint az XTR pedálé. Csak a felhasznált anyagokban van eltérés. Szerintem amatõr szinten nem fogod észrevenni a különbséget.
Elõtte volt Wellgo pedálom is, de annak a minõsége messze nem ugyan olyan. A Shimano esetében határozottan érzem, hogy mikor kattan be a helyére. Ráadásul a sártûrése is jobb, a nyitott kialakításának köszönhetõen.

Nem csak a gyorsaságba számít bele. Miután megszokod azt, hogy pörgess és körkörösen tekerj, az energia felhasználásod is javul. Egyenletesebben terheled az izmaid és az ízületeid. Mivel nem csak taposol a lábaiddal, hanem húzol is, más izomcsoportok is beszállnak a tekerésbe és így megoszlik a terhelés közöttük.
Sprint esetében elég erõs áttételt kell használni. Ha itt nem csak a testsúlyodra tudsz hagyatkozni, hanem húzni is tudsz, akkor az szintén számít.

Azért persze meg kell szokni a használatát. Észben kell tartani, hogy megállás elõtt ki kell oldani a lábaid. De egy szezon után ez már szinte automatikussá válik.

Szóval szerintem XC jellegû bringázásnál csak elõnyei vannak. De 4x versenyeken is lehet látni, hogy néhányan patent pedállal nyomják.

bardocz
Pedál.
A cipõm pedig ilyen.
norbi56
Akkor még egy utolsó kérdés, Shimano az ok de abból melyik pedál és cipõ?

bardocz
Én sokkal jobban tudok gyorsítani vele, és pörgetésnél nem pattogok, mint elõtte.
norbi56
Gyors részeknél sprintben is jobban lehet vele menni?

norbi56
Ég és föld például már egy gyári merida 2.1-es gumi és a conti között is a külöbség nem is beszélve a tescos gumikról, új bringával jó gumival sokkal jobb lesz és gyorsabb, egyébként ez a balaton kör 15 óra alatt megy végig 206km, lehet hogy én is megyek csak a többieket rá kell venni itthon, ami tuti az a tour de tisza tó😄

bardocz
Sokkal elõnyösebb. Rázós terepen is tudsz vele tekerni, nem kell félni, hogy leesik a lábad a pedálról.
repvez
nem hiszem hogy a gumin mulna a tura.Én már 2x végigmentem a teljes kört egy tesco bikon brutális terepgumival és a bicikli is volt vagy 25kg +a táska. igaz mi 2 nap alatt mentuk végig.
Majd idén kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb az uj géppel ami legalább fele olyan nehéz és több sebességes.
norbi56
Azt szeretném kérdezni hogy a patentos pedálok mennyivel elõnyösebbek versenyeken?Az által hogy nem csak lefelé taposni hanem felhúzni is bírsz hajtás közben, kisebb erõfeszítéssel lehet ugyanolyan tempóban haladni mint egy hagyományossal illetve lehet így gyorsabban menni?

norbi56
Mi pénz egy ilyen?😊

bardocz
Ha ár ennyire slick, akkor a Maxxis Xenith is elég jó választás. Én kis hóban is tudtam vele menni😊
norbi56
Continental Sport Contact 1.6
TFS 700-as Meridámon is ezt rakom fel ha országútra megyek egy defektem sem volt még vele, tavaly nyáron vettem most veszem a második szettet mert repedezik már de hát 1900ft/db szóval nem is drága és nagyon jó kemény keverék, esõben azért ésszel kell menni.5 bar nyomás van benne.És szerintem jól is áll a meridán😊LINK

DannyL
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni abroncs ügyben.

Megyek áprilisban a Balaton kör elnevezésû bicikli túrára és a Magellan Polaris-omra szeretnék venni valami olyan abroncsot, amivel nem pusztulok el az aszfalt utakon. Most egy nagyon durva terep gumi van rajta és azzal borzalom az aszfalton még 2,5 bar felett is.

Szóval aszfaltra keresnék abroncsot, olyat ami nem nézne ki totál hülyén rajta és lehetõleg defekt mentes vagy erõsített.

Megköszönném ha adnátok egy két tanácsot, mit érdemes, merre nézelõdjek.

Nagyon köszönöm!
Dani

VRSDM
olyan kicsi hogy nem is látszik a fejed ne stresszeld már túl 😄
szép a bicikli ennyi 😊

u dont have to listen anybody else but me

Ley Roland
Oké kösz!

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
ÉS itt is..

Az elõzö link Six six one.

Itt van Fox és olyan fox is:

ridebike

Downhill!!