22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    Nem a tárcsa a rossz!

Nézzétek meg milyen betét van benne. Lehet túl kemény. Így nem lassít csak súrlódik ezért melegszik túl. Vegyetek bele puhább betétet. Hamar kopik, de nem melegszik annyira.

A nagyobb tárcsa is lehet jó megoldás, de egyelőre ezt próbáljátok ki.

A máisk. Egyetlen tárcsaféket nem lehet a végtelenségig húzni. Én is ha jövök le egy 5km es pályán nagyon sok olyan hely van ahol hiába durva meg stb nem fékezek. Nem lehet azt, hogy 5km-et behúzott fékkel jössz. Nincs olyan fék ami azt kibírja. Csak akkor kell fékezni ha feltétlen szükséges.
  • bardocz
    Márpedig úgy kell fékeznie. Más a félmilliós biciklijén fékez úgy.

Más: tegnap a 4x-nél egyik srác Yeti-je mennyire durván nézett ki. Legjobb bicó volt aznap, amit láttam.
  • gordon 24
    Elmegy:D
  • SrAta
    hát nem:D
  • Blum
    De ez így nem megoldás. Elég maximalista a srác...."vettem egy bringát 200akárhány ezer forintért,nehogy már szakaszosan kelljen fékeznem"
  • SrAta
    háát
    picit csavarja az tuti...
    Ami bicóval mentem és Dart 2 volt benn azt nemtom mér deén úgyéreztem hogy egy Mx4 es is csavarja a 180as tárcsával:D pedig az bowdenes:D de lehet cska én éreztem így...
  • VRSDM
    nemszar :D
  • bardocz
    Először kezdjen el szakaszosan fékezni, a tárcsaféket is meg kell tanulni használni.
  • Blum
    185-ös tárcsa Juicy3-al egy dart2-nek már sok lenne?
    Haverom akar venni egy 185-ös tárcsát a Juicy3-hoz,mert állandóan túlmelegedik,fékbetét is állandóan kitükrösödik neki,úgy véljük,hogy egy 185-ös tárcsa megoldaná a problémát...
  • bardocz
    Kotyogást már sehogy, elkopott a becsúszó vagy amibe becsúszik, szerintem az javíthatatlan.
  • kisbesi
    Még egy kérdésem lenne
    A teleszkópomat azért is szedem szét hátha megtalálom a kotyogásra az orvoslást
    Nem tudjátok hogy hogyan lehetne ezt a problémát akár csak ideiglenesen megszüntetni?
  • gordon 24
    Hát picit tudnak a srácok:D

De Gee is mit ment iszonyat durva.. Én Lahikonnenek drukolok egyébként:D

Pont olyan bicója van mint nekem:D Intense-is Marzocchi is:D Csak mindenből a legjobb legujabb:D És kb dupla annyit ér de pont olyan:D
  • SrAta
    Komoly volt ez a DH:D
    Nemsemmi amit Minnaar ment középen:D
  • SrAta
    Énis ezzel értek inkább egyet!
  • kisbesi
    rendben
    köszönöm a válaszokat
  • gordon 24
    Az adaptert szedd le a villáról! Így nem állítódik el a féktest az adapteren. Tehát amikor vissza rakod akkor jól fog állni a féktest a tárcsához képest!

Szóval adapterestül!
  • bardocz
    Két imbusz fogja a féktestet, szerintem csak azt szedd le.
  • kisbesi
    Sziasztok
    Eljött az idő hogy kitakarítsam a dzsuvát a teleszkópomból
    Csak az a gond hogy fent van a tárcsa
    Ezzel szeretnék tanácsot kérni mi lenne a praktikusabb.
    Ha csak a féket veszem le vagy ha leveszem adapterrel együtt?
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • grimm13
    Ott azért kicsit közrejátszott az is hogy a másik versenyző(re) ráakadt előzés közben .Amúgy jó nyálkás idő volt, az nagyon kafa amikor a kőre ránő a moha és arra rárakodik egy kis nyálkás akármi, az jobb mint a jég xD
  • Balee 007
    Srácok nekem állandó jelleggel kifagy a böngészőm és nem tudom nézni. =(
    Valaki nem tudja mitől lehet?
  • SrAta
    Jah faszavolt:D
    Csapattak a srácok rendesen:D
    Jah szegéy srác elég rendesen széttörte a lábát:S
  • gordon 24
    Hát ez fasza verseny volt! Ez a Marosi egy állat:D

Azt a gyerkőcöt nagyon sajnáltam szépen széttörte a lábát szegény.

Holnap DH remélem jó lesz az is.
  • Brand
    Köszike :)
  • Blum
    Igen,26-os.
  • Brand
    Sziasztok!

Ti biztos tudjátok, a képen látható mtb 26-os?

köszi.

• SrAta
    de igen!
    Nálunk a versenyen is csak simán egyensúlyoztak...
  • Rainbow15
    Szerintem semmi, az első kerékkel támaszkodnak neki a rajthoz. Legalábbis képeken nem látszik semmi más.
  • bardocz
    A rajtnál mi tartja a bicót? Gondolom nem egyensúlyoznak ilyen szépen. (4x)
  • Blum
    Értem. Amúgy ha jól bele gondolok,akkor aszfalton én is főként csak az elsővel szoktam lassítani. Terepen meg életbe lép a törvény,miszerint "első fékkel lassítok,hátsó fékkel kormányzok" :D
  • bardocz
    Lámpánál néha hátsóval fékezek, amikor még messze vagyok, és piros, hogy amikor odaérjek zöld legyen, de amúgy csak az elsőt használom. Meg még hóban szoktam a hátsót használni, mert ott számít a féktávban, meg nagyon csúszós úton, de az ritkán van, meg sajnos terepre sem járok, így elsőféket húzom addig, amíg érzem, hogy picit emelkedik el a bicó segge.
  • Blum
    Jah,hogy te csak első féket használsz? :D
  • bardocz
    Nekem nem kell, amíg van első fékem úgyse használom.
  • Blum
    Nyugi,az enyémet is. Lehet kapni úh. fékmerevítőt,az valamelyest megmerevíti a vázat ezen a ponton. Gondolkoztam rajta,hogy veszek olyant a bringára,de ANNYIRA RONDAAAA!!! :S
  • bardocz
    Hehe, hátul a vfék tök szépen nyitogatja a vázat...:D Még szerencse, hogy nem használom szinte sose, és így nem lesz baja a váznak:D
  • Ley Roland
    Oké kösz! :) Mert szerintem ezt a villát fogom megrendelni. :) Most összejött 1 kis pénz.
  • Blum
    Igen,ez duro.
  • Ley Roland
    Megint lenne 1 hülye kérdésem. :)
    Ez a villa a Duro?:D Mert itt van raktáron. :)
  • grimm13
    Erröl a bowdenröl van véleménye valakinek ?
  • gordon 24
    Egyébként, ha valakinek nincs eurosport2-je de nézné a Freecastertv élőben nyomja! Neten elérhető:

katt
  • SrAta
    Eurosport 2 műsora