22335
-
Gabo #13768 Köszönöm a köszöntést mindenkinek! :o) -
Mirmingi #13767 Sziasztok!
Elég új vagyok még ezen az oldalon, de remélem azért sokatokhoz eljut ez a kis bejegyzés!
A Corvinus Egyetem Tájépítészeti karán írom a szakdolgozatomat "Szentendre kerékpárútjainak vizsgálata - Állapot és kapcsolódó zöldfelület vizsgálata" címmel. Ahhoz, hogy kerékpáros szempontból is megfelelő (és reális) legyen a dolgozatom kéne egy kis segítség TŐLETEK, bringásoktól!
Annyi a dolgotok, hogy Szentendre közigazgatási határán belül futó kerékpárutakat minősítitek a kérdőívem alapján...és ki tudja, a végén még lehet, hogy hozzájárulok/tok a Szentendrei kerékpárútszakasz állapotának javításához, aminek mindenki örülne! :D
Ez a link, ahonnan elérhetitek a kérdőívet: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFJNNXBXN0xrYVpaV2p1a3NyeTJ4dlE6MQ
Remélem minél többen segítitek majd a munkámat!
Előre is köszi mindent,
Szandi
ui.: Konkrét utcanevek nem kellenek, max ha ismered jól az utat és van alami konkrét megjegyzésed hozzá, ami segíthet nekem a fejlesztési javaslatokban.
Másrészt én csak a kijelölt kerékpárúttal foglalkozom, tehát ha a 11-es főúton vagy a kisebb utcákban mész akkor ne azokat jellemezd, hanem esetleg véleményezd, hogy miért nem használod a hivatalos utat (rossz minőség, sok gyalogos, stb..).
Tehetek fel képeket is, ha gondoljátok, de itt most a lényeg az, hogy ismered - vagy legalábbis egyszer már jártál ott és emlékszel az útra - a szakasz jellemzőit. -
Rainbow15 #13766 Boldog szülinapot! :) -
#13765 Boldog születésnapot! -
#13764 Boldog Születésnapot Gabo!^^ -
#13763 Boldog szülinapot Gabo!
Köszönjük a sok segítséget meg mindent!:)
-
#13762 hát a birnga is kapott :(
le kellett porolni a markolatot :)
én ugyan hamar leoffoltam magam, de a többiekről azért készültek jó kis képek :)
heffán
-
Blum #13761 amúgy, HBD Gabo! -
Blum #13760 Első fékkel sokkal hamarabb meg lehet állni. Én csak esőben szoktam hátsó fékkel fékezni. Főleg ha már jó kopott a gumi. kicsit felemelem a seggem,előredőlök és finoman adagolom neki. Olyan supermoto csúsztatásokat szoktam bemutatni,hogy beszarnak a gyalogosok. :D -
#13759 Mert ha az elsővel jól fékezel, akkor a hátsó már nem is számít semmit. Na meg megnézem, hogy ki tud hamarabb megállni 40-ről hátsófékkel, mint én elsővel. -
grimm13 #13758 Miért mondja azt mindenki hogy elsö fékkel kell fékezni? Nekem eddig a hátsó is megfelelt :D -
#13757 Megerősíthetem, hóban csúsztam még meg vele csak, de ott is minimálisan, és bőven biztonságosan lehet vele közlekedni szánkópályán is.
Illetve alig kopik nekem, pedig nagyrészt aszfalton használom. -
Blum #13756 EZ egy brutál jó gumi. (Tapasztalatból mondom) -
#13755 hali!
tudnátok ajánlani valami jófajta külső gumit? olyan max 4k körül legyen ballonos 2.2es minimum, nagyrészt földút / kavicsos úton lenne használva illetve városi aszfaltot is kapna azért :)
előre is köszi és további jó tekergélést. -
#13754 Segítsetek! Nem találok sehol se 622 mm-es fekete, 32 lyukas, 21 vagy 23 vagy nagyobb belső szélességű felnit!:S
-
grimm13 #13753 Neked csak 1 fejed van ? Az nem túl normális. Mikből maradtál ki életed folyamán... a hátránya hogy 2 sisak kell :D -
Blum #13752 bal fejed? :D Van jobb is? :P
Amúgy jobbulást és én is csatlakozom,HORDJATOK MINDIG BUKÓT!!!!44444négynégyötöt -
grimm13 #13751 Orvodnál voltál ? 2 perc a légüres térben nem tesz jót ! Amúgy jobbulást :D Hülye kérdés ilyenkor, de a bringa túlélte ? -
Blum #13750 Sima drótperemes,"defektmentes" verzió.
De lehet,hogy veszek csak egy darab WTB All Terrainasaurust,ami eddig is volt,az nagyon bevált nálam. Csak ez azért mégis csak Schwalbe. :) -
#13749 tegnap eldobtam 1x aranyhegyen.
futok le az érkezőn
egyre gyorsulok majd paff elbotlottam.
szemüveg off.
szemöldököm felrepedt.
2perc eszméletvesztés.
és még mindig mocskosul fáj a bal fejem.
és ha nem lett volna rajtam bukó? :)
MINDIG HORDJATOK BUKÓT! :) -
#13748 Schwalbe az jó cucc!:)
Nekem egy Table Top van elől, azzal csak az a gond, hog nincs benn védelem se felütés, se tüske elleni...:D
Mind1 4,2 báron nemigazán tom felütni:D -
Gabo #13747 A Schwalbe jó fajta gumikat gyárt.
A land cruiser viszont inkább trekking, túra jellegű gumi. Ráadásul az egyes típusokon belül is különféle változatok vannak, eltérő védelemmel, összetétellel, kevlár vagy drót peremmel. Szerintem nézd meg a gyártó oldalát!
3800 jó ár lehet érte, de tudni kellene pontosan milyen változatról van szó. -
#13746 ?? -
#13745 Helyes! :D De lehet, hogy itt esni fog. :( Na nembaj! -
Balee 007 #13744 Hnap estefelé vszeg én is elmegyek egyet csapatni oda. Úgyis rég jártam már ott -
Blum #13743 Schwalbe Land Cruiser gumiról van valakinek tapasztalata/véleménye? Hátulra kéne,mert ma,~13ezer km után annyira lekopott a WTB-m,hogy egy kicsi blokkolásnál eldurrant. :(
3800-ért kapnék egy darabot (5k helyett :P). Nem tudom megéri-e.
Illetve 1-2 hét múlva nagy generál lesz a Polarison! ^^
Kap új láncot,pedált,gumit,bowdenházat,csomagtartót és rá egy nagy batyut (csomagos túra lesz a nyáron),szal kicsit most fel lesz spanolva a gép. :)
Majd ha kész lesz minden,akkor rakok képeket. -
#13742 Most hazafele elkapott az eső! :D 4-5 km volt hazáig úgyhogy kár volt akkor már sietni. :D:D -
Balee 007 #13741 Én is ha jó az idő meg a kétkerekű is XD Utóbbi mostanában nem éppen jön össze :( -
#13740 Aha! Általában minden nap! -
Balee 007 #13739 Gyakran jársz arra amik a képen vannak? -
#13738 A régiből kiszedtem már az egyiket! :D:D Van még1 ami jó. :D -
Balee 007 #13737 Hehe Én is itt szoktam "terepelni" a motorommal még amikor megvolt :P -
#13736 akk sztem vegyél újat és neszórakozz a fel levétellel mert a széthullott helyett úgyis új kell ahoz meg adnak olyan cuccot:D -
#13735 Még nem jött meg :( Majd a héten fog megjönni. Csak előre fel akarok készülni :D:D:D Amúgy szedtem már szét a csapágyat úgy hogy tudom mi vár rám. :D Egyik kosaram nagyon szétment már és a golyók magától kipotyognak. :D -
#13734 ja mert megjött a duro:D:DD
Ha Félintegrált a csapágyad vigyázz mert annak az izének ami rajtvan a villanyakon alul van egy kis gumiszoknyája. Nah azt könnyű szétbaszniXD
Egyébként a kis bevágás nem a gyűrűbe van hanem a villaváll tetején amire felül:D -
#13733 Oké kösz! Majd megpróbálom holnap! :) Úgy is ott van a régi szar Zoom telóm... majd arról elszedem. :D:D -
#13732 Rohadt nehezen!
Van az aljába egy ilyen bevágás. Oda beleböksz egy csavarhúzót és lefeszegeted.
Mindenképp a csavarhúzóval leoperálás a megoldás! -
#13731 Ameddig a kérdésre várom a választ bedobok még egy képet! :D
-
#13730 És 1 kérdés!
A kormánycsapágy alsó kúpot hogy tudom leszedni a villanyakról? Valami fogóval esetleg? -
#13729 Utánaolvastam, és a Grand Sport-ból volt pár modell, amit japánban gyártottak. Amúgy angol-amerikai márka. elvileg az egyik legrégebbi, ma is létező bicikli gyártó.