Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó estét. Voltunk ma kicsit bringázni. Mire hazaértem,valami gebasz történt a fényképezõmmel,mert kb. 10 képnél azt írja ki,hogy képhiba. :/ Sebaj,maradt még 1 pár.

Ezek a gyertyánosban készültek. Sajnos ezekbõl is "megsemmisült" pár jól sikerült kép..😞 Utolsó képen a 67-es út,ami visz felfele. Azon másztunk fel kb. 3km-t illetve maga az erdõ,ahol bringáztunk.

Ezek pedig már a Deseda tóra kivezetõ úton készültek.

Illetve haverom újdonsült bringája. <#zavart1>

Holnap érkeznek még képek. Deseda tó körül horror amit csináltak.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Nekem a Bovdenek alatt matricák vannak. Vagy átlátszó vagy valami logos matrica.

A kõ ellen nem védem, teljesen felesleges. Most tudom szarul hangzik, de ezek használati tárgyak. Fõleg egy DH gép, mint az enyém. kap ez annyit, nem egy kõfelverõdés lesz neki a legnagyobb baja😄

Downhill!!

bardocz
Lekentem a láncot teflonos zsírral, és most nem ugrik, pedig próbáltam kiállva tekerve is(persze nem értem el a zöldlámpát). Spóroltam pár ezret így. Mit kibír ez a fogaskoszorú, már van 3 éves simán 😄
Kavics felverõdés valószínûleg eddig is volt, legfeljebb nem tûnt fel. Egy könnyebb, vékonyabb csöveket használó váz sokkal jobban felhangosítja az ilyen jellegû zajokat.
A villa karbantartásával kapcsolatban szerintem a gyártó oldalán kezdj el nézelõdni. Annál pontosabb, részletesebb infokat nem fogsz kapni.

SrAta
sztem az XCR az egy rugós villa szal abba nem nagyon kell olajat cserélni. Nekem is suntour villám van szétszedtem, egy mili olaj nincs benn jól be kell zsírozni azt összerakni. Szal sztem abba sincs olaj de lehet...

Egyébként meg nekem is pattog néha a kavics de nem veri le a festéket szal allright😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

repvez
ki milyen modszerrel ovja a vázat a kavics és bovden meg faágak koptatásátol sérülésétöl?
Mert vettem átlátszó fóliát, de nem vagyok teljesen meggyözödve arrol hogy nem fog a por megálni a széleinél vagy ha le kell szedni akkor a ragasztot nem tudom majd maradéktanul eltüntetni és csunya marad .
Mert valamiért ez a gumi felkapkodja a kavicsokat és csak ugy kopog a váz alja a másik bringán szinte egyszer sem hallottam hogy a vázhoz csapodik a kavics most meg olyan mintha lönének rám .

A santour XCR120remotelock villárol ki mit tud szervizelésröl milyen idöközönként kell karbantartani ha a becsuszokon mindig meglátszik az olaj ameddig berugozott az normális jelenség vagy ott száraznak kéne lenni egyáltalán mikor kell olajat cserélni benne és milyen olajat ha egyáltalán kell bele .

norbi56
Huhú holnap megyek a Meridáért a boltba és végre indulhat😊
Hétvégén megyünk is valamerre😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mark007
Én ma néztem egy nagyot..
Szép idõ, itthon is vagyok, semmi dolgom, megyek tekerni. olyan 20-25km-es utat néztem ki. Eleje aszfalt, jó meredek hegy, onnan földút szinte végig.
Felérek, ráfordulok a földútra, és hoppá..mintha lenne egy kis sár.
Hát azthittem elõrebukok, olyan erõvel fogott le, kerék elsüllyedt.
Kivonszoltam magam, nah, leszedtem amit tudtam sarat, de lejtõn lefele olyan volt, mintha lõnének rám..😊 kocsik legalább kerültek, mikor meglátták, hogy minden irányban repül a sár.
Szóval ma tekerés helyett takarítottam 😞

Valószínûleg 400 km alatt nem kopik annyit, hogy a forgatás igazán gondot okozzon. Gondolom én...

SrAta
Tényleg nem mindegy, hogy hogy rakom vissza a láncot?😄
Mert én 400km-ente takarítom de eddig még nem figyeltem, hogy ugyanúgy rakjam fel😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Desiderata
Biciklitúra Szatmárba és a Felsõ-Tisza vidékére, akinek van mensa-s ismerõse az jöhet, én valószínû megyek
Mark007
Én eddig csak befûztem, alúl volt a két vég, egyik kézzel váltókanalat felhajtottam, és egyben fogtam az egyik véget, másik kézzel a másik véget, összeakasztottam, aztán lefogtam a váltó felõli véget, pedállal meg húztam rajta egyet, és így összehúztam.

bardocz
Ez hasznos ötlet. Én eddig úgy csináltam, hogy a hátsó váltóba befûztem a láncot, aztán elõrehajtottam, kitámasztottam térddel, hogy a rugó ne tudja visszahúzni, és így is laza maradt a lánc.
Egy apró trükk, hogy könnyebb legyen a láncot felrakni. Miután a helyére igazítottad, a két vége elõtt 2-3 szemmel fûzz be egy drótdarabot és azzal húzd közelebb egymáshoz a végeket. Így a lánc végei lazán lógnak addig, míg a patentszemet a helyére teszed és rögzíted.

bardocz
Azt már nem tudom hogy volt felrakva😄D
bardocz
Nem nyomtam össze, ezért nem jött le, utána simán😊
Most körömkefe+zsíroldó+mosogatószer kombóval lehoztam róla a dzsuvát, meg a rozsdát, szerencsére csak felületi ;D Holnap, vagy valamikor meg szerzek rá valami kenõanyagot, addig hagyom ázni.
pajti
Ha leszeded a láncot lehetõleg ugyanúgy rakd vissza.. <#idiota> Mert nem szerencsés fordítva visszarakni, mondjuk úgyis észreveszed mert érdekes hangja lesz a láncnak 😄

Mark007
Sram lánc szétszedés

Csak nyomd össze, és szétesik. NE erõltesd, nagyon kis erõvel szétjön. Ha erõlteted, akkor nem jól csinálod.
Megsúgom, én kétszer szedtem szét, mindkétszer ráment 20 percem. Szóval, sok sikert 😊

bardocz
Sram patentszemet hogy szedjem szét? Nem akar lejönni. Meg akarom tisztítani a láncot, mert nagyon ugrál, leszedem róla a rozsdát, újrakenem(bár nem tudom mivel kéne), aztán ha úgy is rossz, veszek hátra új sort. Meg annak a szereléséhez szerszámokat. A hajtókarnál lévõ fogaskerekek nagyjából ugyan úgy néznek ki, szóval tuti nem az kopott el. A fogaskoszorún viszont a gyakrabban használt fogaskerekeknél nem ugyan olyan az íve a két fog közötti résznek, mint a használatlanoknál.
Hali! Nem tudom,jó helyre írok-e a kérdésemmel kapcsolatban.Haverommal mennénk egy rövid biciklizésre Szegedrõl Szabadkára.Az utat viszont ismerem kocsis távlatból,ezért is kérdezném tõletek,hogy a régi fõútról(röszkei)valahogyan rá lehet csatlakozni biciklivel a vámhoz,ami az autópálya végén van? Illetve ha már megvolt az átkelés a vámon,Horgos felé le lehet valahol kanyarodni a szerb fõútról?
DannyL
A softshell inkább azért jó mert vízhatlan, nem kifejezetten melegít.
A jobb darabok hónaljban is lehúzhatóak a szellõzéshez.

A ripstop annyit jelent, hogy szakadás mentes anyag. Azaz ha valahol megindul, akkor az anyagában steppelt varrás megállítja a szakadást.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

repvez
melyik kabát a jobb hideg idöbe a softsell vagy a ripstop anyaguak vagy ezek csak nevükben térnek el a lényeg mindegyiknél ugyan az ?
esö , szél és légzöképesség terén mire érdemes figyelni kabátvásárláskor ?Mert bár föleg bringához használnám, de nem szeretnék hátsó zsebeket rá mint a legtöbb kimondottan bringázáshoz ajánlott terméknél, hanem amit bármikor felvehetek a városba menet is.
A felhõk fölött mindig süt a nap 😄 Amúgy itt P.ladányban még most is hullik a hó ami reggel elolvadt D:

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
itt esett éjjel de el is olvadt de ma úszóedzésem van holnap meg matek tz szal sehova nemmek énse....:S

Vaxi
nemááááár :|
Szegeden még süt a nap, de az ég fele felhõs :S

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

norbi56
Na emberek ma sem megyünk sehova(legalább is itt nem)szakad a hó már van vagy 5 cm<#falbav><#levele>

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Ley Roland
Szerintem aki azt se tudja hogy vegye fel a bukó az már inkább motorra se üljön! 😉

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Vaxi
asziszem, elõre esik, és végeztünk

VRSDM
csak ha egy esésnél a sisak szilánkosra zúzza a csigolyákat 😄

u dont have to listen anybody else but me

Ley Roland
Ha nem esik le akkor nincs gond. 😉

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

<#ticking>

Vaxi
kicsit hasonlít rá 😄D
de éntõlem lehetne teve formájú is, csak megvédje a fejemet 😄

gordon 24
Hát mindannyian úgy nézünk ki az állvédõsbe😄

De valóban jó sisak!

Downhill!!

Ley Roland
Ennyire UFO-s lenne?? 😄 Egyik csaj is ezt mondta mikor meglátta elõször. XD Szerintem jó! <#alien2><#alien2>

Vaxi
kössz <#alien2><#alien2><#alien><#alien><#alien2><#alien2><#alien><#alien><#alien2>

😄DDDDD

gordon 24
Ufóó ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ segítség!!!😄D

<#wow1><#wow1><#merges2><#merges2><#ijedt><#ijedt>

Downhill!!

SrAta
mert ha valaki ennyiért megveszi akk veszek egy másikat😄

VRSDM
én is így jártam tegnap 😄
dolgoztam most a hétvégén mert sok buli jön azt meg finanszírozni kell.
és értitek ha már itt vannak a ház elõtt hogy megyünk akkor nem tudsz itthon maradni.
átérzem a helyzeted vaxi... ezek a barátok tönkreteszik az embert 😊

/amúgy találtunk egy nagyon meleg részt a közeli dombon, ma fotózkodunk aztán mutatom.
lényegében képzeljetek el sok nagy (4-5)méteres puklit egymásra szórva, de évek óta évszázadok óta 😄
szóval kemény puklis földkupacok nagyok, azokba mindenhova ívet ástunk, szóval most van 30nm2-en nagyon sok ív, nagyon sok felé, és össze vissza keresztbe akárhogy lehet csavargatni, meg kiállni mindenhova, esetleg kiugrani a negyedívekbõl a tetejére placcra meg minden . nagyonjó 😊

u dont have to listen anybody else but me

norbi56
Miért adod el?

SrAta
eladó a Shred egyben 220kért vihetitek, de nektek baráti áron 200kért odaadom😛
Boltban 280k lenne😛

Máté94
Micsoda problémáitok nincsenek nektek.
Én is gyûjtök, eddig 0 Ft van meg.<#eplus2>
Jézusom,ez rettenetes. <#szomoru1>

<#hehe>

Vaxi
olyan erõszakosak voltak a haverok na...
"Vaxi, este sör?"
úgy megijedtem, hogy megölnek, ha nem megyek, hogy inkább elmentem.
😄DDDD

Képzelem mennyire kellett erõltetni,hogy elmenjél sörözni...😄

Vaxi
hát igen, nem semmi amit kibírt 😄
tegnap én is elkezdtem gyûjteni egy újabb bicajra, csak a rohadt életbe kényszerítettek, hogy elsörözzem mindet =(

Máté94
Wáó!😄DD
bardocz
Rárakod a kezed, és elkezdi mérni ugyan úgy, mint a gagyi vérnyomásmérõk. Ha meg elveszem a kezem, akkor nem méri. Sebességméréssel én sem foglalkozom, bár ez valóságosnak tûnõ adatokat írt, csak nem tudom, hogy kmh vagy mph volt. De elég jó gép, kéne egy otthonra is. Voltak olyan emberek, akik annyira kicsi pedálfordulattal tekertek, hogy a gép nem kapcsolt be😄DD
Értem.
Mert gondolkodom rajta,hogy egy hátsó agy csere vagy teljes rendbetétel után a Polarist eladom és veszek valamit. Bár nincs semmi bajom a Polarissal,még ennyi távolság után is brutálisan egyben van.

Szép lassan gyûlik a pénz külön a Giant Trance-re is. Már kerek 7k megvan rá. <#hehe>