22335
11330766891279474906.jpg
  • fook
    :D:D ja csereérett :D mondjuk még mentem vele utána jó sokat , nagyjából visszahajlítottuk :)
  • DannyL
    cserés
  • Máté94
    Azanyád!
  • fook
    Kormányom ma :D
  • Vaxi

srácok gyűjtsétek a leírásokat és a képeket nyáron, szükség lesz rá ;-)
  • fook
    na most értem haza életem első "komolyabb" túrájáról :) nagyon tetszett kár hogy az auchanbike sokat rontott az élményen :) el is kezdtem gyűjteni egy komolyabb gépre :)
  • VRSDM
    most jöttünk haza 16 ker trélszről.
    hú.
    igazi trélsz ;)
    nagyonjó
    meg olyan agypumpasor ;)
  • gordon 24
    Hát szerinted az.

Szerintem meg nem az:D Nekem egy 17000ft s Syncross fejcsapágyam van mégis azzal használom.

Egyrészt sokkal egyszerűbb összerakni a villát. (dupla vállás Marzo 888)
    Másrészt, ha pl el kell fordítanod a kormányt, nem lazul fel.

Plusz a Dh közbeni nagy pofonok sem tudják meglazítani.

Nem véletlenül találták ki. De ettől függetlenül nem kötelező hasznlni mindenki azt és úgy csinál ahogy akarja.
  • dx
    arra gondoltam,hogy hiába volt összeszerelve tökéletesen,új iparis csapággyal stb. ha az egyik fő alkatrész már nem volt jó.én mindenképp megpróbáltam volna headlock nélkül,épp azért mert új a cucc. csak ennyi.:)
  • Ley Roland
    13 :D:D:D
  • SrAta
    12-13órája jött meg neki kb a villa szal ezt kétlem:D
  • SrAta
    nekem csak 1szer de azé me hülye voltam
    vagyis nem!!!!!
    azért, mert egy olyan alsó kúp volt a villanyakon, ami külső csapágyhoz való és nem félintegrálthoz!!!
  • dx
    régen nekem is volt,hogy kotyogott.oka az volt,hogy elhasználódott a villa,később el is tört...
  • Ley Roland
    Hát nem tudom. :D Nekem mindig is kotyogott mert nem lehetett vele normálisan összehúzni. :D
  • dx
    ez a headlock szerintem marhaság. annyi az egész,hogy megfelelő(nem gagyi) alkatrészt normálisan kell használni/beszerelni és akkor nincs olyan gond,hogy kotyog.

no offense.
  • Ley Roland
    SrAta: Miért nem csinálsz/csináltatsz magadnak?:D
  • SrAta
    nincs képXD
  • gordon 24
    Muti azt.. Mert nem hiszem, hogy másfajta kell ahhoz.
  • SrAta
    jah ok mert e-bikeon egyedül pike villához van azis 2kért
  • gordon 24
    A Rózsa nem kell bele azt ki kell venni. Ez tulajdonképpen két tárcsa (nekem felül a Syncross kormánycsapágy fedője van) alul meg beletolsz egy hasonlót a villa aljába, és egy menetes szár fogja össze kettőt.
    Ilyet lehet venni gyárilag, nem tudom mennyi én esztergályossal csináltattam.
  • SrAta
    ás ez a cucc mennyit kóstál? ha van a-head rózsám már v azis kell új?:D
  • gordon 24
    Mert ha durván tolod pl Dh, a sima A-head simán lelazul és kotyog a villa. Nekem is Head lock van benne.
  • Ley Roland
    Háát... :D Én most már ebben jobban megbízok! :D Ezzel nem fog többet kotyogni a kormány! :D
  • SrAta
    Vágom:d Kösz:d
    És ez miért jobb mint a sima A-heades rögzítés?:D
  • Ley Roland
    Így néz ki. Csak ugye ezt házilag csináltam :D:D A villa alján látszik is a 2 csavar.
  • Ley Roland
    Ami nem imbusszal fogja oda a tetején a kupakot hanem átmegy az egész csövön. :D
  • Ley Roland
  • SrAta
    mi az a head lock?:D
  • Ley Roland
    Sikerült egy házi head lockot csinálnom! :D:D Most már minden fasza!!
  • Ley Roland
    Na megjött a villa! :D Fasza cucc!!
    Most már csak a csapágyakkal szenvedek... :/ Nem akar rendesen összemenni... Meg valahogy megoldom a stucni tetejére a kupakot, vagy lehet veszek head lock-ot.
  • Mark007
    Jaja.
    Eddig is rossz volt, mert nem húzta teljesen vissza a munkahengert, szal időnként újra be kellett állitani. De eddig nem folyt belőle..

Meg lehetne csinálni gondolom, új fedő, légtelenítés, de nem éri meg nekem..
    új fék meg drága..jókor jött..
  • bardocz
    Hát a fékrendszeren semmilyen lyuknak nem kéne lennie szerintem.
  • Mark007
    Vettem ma nyerget végre, tök jó.
    Próbálgatás közben tünt fel.
    Lyukas a fékkaron a kiegyenlítő tartály.. Ugye van rajta egy fedő, amit két csavar fog. Ennek a közepén van egy fél mm átmérőjű szabályos lyuk.
    Ha meghúzom a fékkart, akkor jön az olaj. Ez nem volt ott eddig, és nem is kéne levegőznie annak.
    Én fedeztem fel csak most, vagy annak tényleg nem kéne ott lennie?
  • Ley Roland
    Na úgy néz ki, hogy holnap vagy szerdán jön a Duro. :D Az alsó kúpot pedig simán le tudtam szedni. :D:D
  • gordon 24
    BSz így utólag!
  • gordon 24
    Jobbulást!
    Én tegnap és tegnap előtt megint Mariborban bicóztam.
    Mentünk a Világ kupa pályán. Van egy rész ahol egy ugrató van benne, majd ahova érkezel tiszta gyökeres rész következik. De ilyen kb 20 centire kiálló nagy bazi gyökereket képzeljetek el.
    Összesen 2 "nyom" van rajta ahol bringázható.Van persze több is de arra még szarabb, ezért használom ezt. Magyarul amikor elugrasz van egy 30-40 centis helyed ahova érkezhetsz ez van bal oldalon jobb oldalon pedig ugyan ennek a fának még nagyon abszolút nem bringázható gyökeres része:D Tehát ténylegesen 20-25 centi van arra, hogy oda érkezz és hogy tovább tudj menni.
    No mentünk a 2 nap alatt kb 8-9 kört. Mindig sikerült, de tegnap az utolsó előtti körben elugrottam leérkezés nem lett meg a 20 centi:DD szemből elkapta a bal oldali gyökeret átvágta jobbra bele azokba a nagy barom gyökerekbe az megfogta a kereket, teló kopp és a bringa ott meg is állt:D én meg át a kormányon fejre vállra oldalra bukfenc:D rá arra a tovább rettenetesen sok gyökérre:D Úgyhogy eddig volt szép a six six one cross bukom:DDD tiszta karc már megint hogy bassza meg:DD

De szerencsére semmi komoly baj nincs, de igaza VRSDM, mindig hordjatok bukót és védőket! Nagyon nagy a baj, ha nincs!
  • Mark007
    Esetleg..fékmerevítő? :) Előre is fellehet tenni, ha van v-fék szem szerintem.
    Merevíti a lábakat elvileg abban az irányban is.

De amúgy nem tudom. Nekem egy rst villa van, egy 185mm-es juicy 5-tel. Kisújjal fejreállhatok vele, de igazázból nem tünt fel, hogy csavarja. Pedig nem egy erős villa.
  • grimm13
    Lehet hogy hülye kérdés de elsö teleszkóphoz nincs valami megoldás ami kíméli a villát fékezéskor (én most tárcsafékre gondolok mert elöl az van )? Úgy mint a hátsóféknél a fékmerevítő .
  • SrAta
    Tájépítészethez nincs köze a bicós pályának?:p
    Mert azt ha építenének egyet arrafele sztem lenne jelentkező a használatra:P:D
  • Vaxi
    Boldog szülinapot!
    ajándék: