Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pajti
Nem tudjátok, Vaterán kívûl hol érdemes még hírdetni. Eladom a Konámat.😞 Plusz még van egy felesleges Váz+villa.

bardocz
Rövid is átfogja azokat a sebességi fokozatokat.
Mark007
Attól függ, de szerintem xc-n mind a 8 vagy 9 sebességet használod, amit a rövid kanál nem fog át.
Rövid kanál szerintem csak DH-ra vagy olyan bringára való, ahol elõl csak egy tányér van, hátul meg 3-4. Többi kategóriára hosszú kanál.

Xc-re hosszú vagy a rövid kanalas hátsó váltó a jobb ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Ennek zéró azaz nulla szellõzése van. Szerinted mennyire fog belefülledni a fejed?

zaki

ilyet hol lehet venni, nem tudjátok?nem kéne béna sisakban bringáznom, ha tudnék egy ilyet beszerezni 😄
vaterán árul egy ilyet egy srác, csak kicsi lenne nekem a mérete

SrAta
Végülis jobb ha megkérdezed, mint ha vissza kellene küldözgetni...😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mit tudom én ...Ahogy magamat ismerem megrendelem és nem férne össze a 2 dolog !

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Mind1,most nem ez volt a kérdés,tudtam,hogy Sram gyártja õket.
Amúgy nekem FR5 fékkar van Deore váltókarokkal.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SrAta
Ma voltam 4X pályán!
Atomjóóvoolt😄
Képek holnap mert haver akkor küldi csak me ma nemér rá😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Mind2õ-t sram forgalmazza. Azért jó mert nekem az avid Speed dial 7es fékkarba gyönyörûen beleül a SRAM X-5 ös trigger kar😊

Így nehezebben törik le és jobban néz ki😛
Pont úgy van kivágva, hogy beleüljön a váltókar😛

Az egyik fékkar,a másik váltókar. Miért ne lennének kompatibilisek?

Az Avid '08 Speed Dial 7 fékkar és Sram X-5 Trigger Shifter kompatibilis egymással ?

Ok ha ti mondjátok . A tárcsással semmi bajom de azt nem hiszem hogy hátulra tárcsát vennék valaha de még az is elõfordulhat 😄

bardocz
Na meg a késõbbi fejlesztés miatt is érdemes tárcsásat venni.
Ha nem baj,hogy tárcsás,akkor vegyél olyan,mint amilyent én fogok 😊

Kinéztem magamnak agyat xc-re de mind a 3-ról olvastam jót is meg rosszat is nektek mi a véleményetek ?
1.
2.
3.

Ley Roland
Errõl mi a véleményetek?
Fullface

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Én úgytudom, hogy nincs, de ha tévedek, majd kijavít valaki 😊

thx csak azt hittem van valami különbség a teljesítményében is

Mark007
Alsó/felsõ húzásra gondolsz? Tudtommal váztól függ, vagy alsó, vagy felsõ bowden elvezetés van rajta. Nézd meg a tiéden hogy van, és olyat vegyél.

Én most akarok váltót venni elõre és azt szeretném megtudni hogy a bowden helyzete és a bilincs helyzete mit befolyásol ? vagy melyik variáció a jobb ?

Értem.

Nekem eddig Country Disc volt,de megadta magát. Állandóan tele ment belül retekkel,aztán egyszer lusta voltam elvinni szervízbe,amikor megint telement retekkel és frankón berágódott. (Mert ugye az golyós-csapágyas).

De 11ezer km-t karbantartás nélkül faszán ment. Most csak azért is szét fogom szedetni az elsõ agyat és megnézetem,nehogy legközelebb az adja meg magát...

bardocz
Nem, nekem travel disc van asszem, az picit butább ennél, de teljesen jó eddig. Hidegben eltûnik a racsni hangja, de amúgy semmi problémája sincsen.
Neked is ilyen van,igaz?

pajti
Ekkora kerékméret mire jó? <#vigyor3>

bardocz
Ez teljesen jó.
Na srácok,holnap megrendelem a hátsó agyat,ha minden igaz.

Akkor ez mehet?

Novatecet hasonló árban találtam,csak nem írja,hogy hány ipari csapágy,illetve az 20dekával nehezebb :/

Mark007
Vékony slick gumikkal érdekes lenne, de ezeket kigyorsítani..singlespeeddel..
Érdekesen néz ki..
Csak trolloknak 😊

:|

VRSDM
36os 😄

u dont have to listen anybody else but me

Ugyanolyan ülésem van! 😄DD

Amúgy: ezmiez??

VRSDM

SrAta
én 1400ért vettem egy ICETOOLZ láncbontót nagyonpöpec...
A nonamet sajna széttörtem láncbontás közbe...
De ez nagyon jó

SrAta
visszalehet😄
Mire a SRAM PC950es láncba visszaraktam vért izzadtam és bele telt vagy 3 óra kalapács meg csipesz meg ilyenek kellenek hozzá szal igazad van tényleg nem ajánlatos...
görény munka visszatenni:S

norbi56
Köszi😄 majd beszerzek egyet😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mark007
Az se rossz. Legalább hatásosabb edzés 😊

bardocz
Ahol haladok vannak zászlók, és ott figyelem, hogy merrõl fúj a szél, meg mennyire, és visszafele tényleg mindig gyengébb😄 Emlékszem, egyszer oda-vissza szembeszélben mentem o.O
Mark007
Nem-nem, én is meglepõdtem. Jó, persze ha olyan távolra állítom, akkor már halványka, de használható 😊

Hát igen, valahogy a szembeszél visszafog, a hátszelet meg megsem érzed..

bardocz
Az nem gyenge teljesítmény.
Ma én is voltam tekerni, meg holnap is fogok. Kár, hogy odaúton nagyon erõs szembeszél van, visszafele meg szinte teljesen eláll😄
Mark007
Megesik 😊
Végre volt elég meleg most este, és kipróbáltam a lámpákat.
Tetszett, sötétben tekerni, kellemes idõ is volt 😊 Hátsó lámpa elég erõs, Elsõ meg 20m-ert bevilágít, de az út melletti "karókról" még 100m távolságban is visszatükrözõdik a fény 😊

bardocz
😄DD
bardocz
Láncbontó.
Pl ilyen.
Mark007
Például ilyen

norbi56
Milyen szerszám kell hozzá?

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Szerszámmal lehet. Ha van, akkor arra figyelj, hogy a pöcköt ne nyomd ki teljesen, mert nem tudod majd visszarakni.
norbi56
Egy sima egy sebességes KMC láncot szeretnék rövidebbre szabni, hogy tudom szétszedni a szemeket?Sosem szedtem még szét a patentszem kivételén kívül láncot😛

norbi56
Az hogy jött össze?😮

VRSDM

repvez
Köszi majd azért valamit alkotok, mert szeretem megovni a használati tárgyaimat is.
A teloval kapcsoaltban meg leszedtem az alkatrészábráját a gyártó oldalárol, de ott nem találtam utalást arra, hogy van e esetleg valami olyan karbantartás ami idöhöz vagy km-hez köti a belsö tisztitást esetleges olajcserét.Mert ahogy néztem az egyik szárban sima rugo van a másikban van valami munkahenger szerüség ami a csillapitást végzi, ezt nem tudom hogy szervizelhetö e házilag vagy ez csak cserélni lehet ha meghibásodna.
Mivel még zsir uj a bringa igy hála istennek nem sürgös a dolog csak szereték beszerezni némi infot ilyen teloszerviz ugybe hogyha elérkezik az idö ne álljak hülyén neki( ez az elsö telos bringám)

Blum: tetszik a külsö gumi a bringán jo a fényvisszaverõ csik rajta