22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    Sziasztok!
    Megint eltört ez az átkozott váltófül... Ez már a 4. 1 hónap alatt. Minden egyes menet után megnéztem, és nem volt repedve. De egyszer csak csett...
    Ugyanott, ugyanúgy eltört...
    Valaki, akármilyen ötlet, még ha totális baromság is, de egyáltalán valami ötlete van valakinek, hogy ez miért van az legyen szíves írja le.
    Teljesen el vagyok keseredve. Lövésem sincs miért törik a váltófül.
    Szóval légyszíves próbáljatok meg kiokoskodni valamit.
    Nagyon köszönöm!
  • grimm13
    hát én lehet felragasztom D: amúgy jó kis markolat csak csúszkál ...
  • Mark007
    Nekem bilincses van, nem mozdul el, ha akarom se.
    A normál eléggé idegesítő tud lenni..
  • bardocz
    Azt nem tudom, hogy hogy fogom én ezt leszedni, nem kell az enyémet rögzíteni:D
  • gordon 24
    Csavaros markolat:D
  • grimm13
    Azt hogy oldottátok meg hogy a markolat ne csúszkáljon ? Én a hajlakot próbáltam mert valaki mondta, de nem vált be :/
  • Máté94
    Ne hidd, hogy nem próbáltam de még akkor is rendesen odaveri.
    Bár eddig a felni bírja, azzal nincs baj de nagyon zavar akkor is.
  • bardocz
    Nekem is. Inkább a technikádon fejlessz, mielőtt kiadsz tízezreket.
  • Máté94
    + merev váz.
  • bardocz
    Testedet is használd a rugózáshoz. Én ilyen szar utakon felemelkedek az ülésről, a kormányt csak annyira fogom, hogy ne tekeredjen ki a kezemből, és átengedem rajta.
  • Máté94
    Mert országúti 7 baros gumikat nem Szeged nagyon jó kerékpárútjaira terveztek. Néha már szinte sajnálom a bringát akkorát üt rajta.
  • bardocz
    És mi lenne, ha nem 20km után akarnád eldönteni, hogy mit kell cserélni, meg mit nem? :D
  • Máté94
    Remek. Szeretném majd idővel kicserélni a mostani országútis kerekeimet egy ilyenre sajnos szinte mindent cserélni kell. Új felni esetén kell küllőt cserélni vagy sem?
  • bardocz
    Ha nem írják, hogy jár hozzá, akkor külön kell megvenni.
  • Máté94
    Új felniknél szoktak benne lenni felniszalag, vagy azt külön kell megvenni?
  • laci 700
    én mondtam neki:D
    Amúgy is TF2-t használok.
  • Blum
    úú..motorolajat nem szabad rá tenni. Én mindig TF2-t használok,az bevált.
  • laci 700
    előtte*
  • laci 700
    Szerintem sem kell... De csak tisztítás után érdemes olajozni mert nekem a szerelő beolajozta a koszos láncot és utána recsegett, ropogott, előttem meg semmi hangja sem volt... De legalább adtak egy új láncot!:D
    Haverom meg Castrol motorolajat kent a láncra. xD
  • SrAta
    autószerelőnél próbálkozz:P ha van ismerősöd mázli:D ha nincs még apudnál esetleg hátha vett kocsiba:D
  • Mark007
    Honnan tudnék DOT 5.1-es olajt szerezni, kis mennyiségben?
    Multkor kifolyt egy kicsi, és most ha fejreállítom a bicajt, vagy csak függőlegesen tolom ki, akkor a fékkart teljesen be lehet húzni..30-40 húzásra áll be normálisan. Szóval gondolom vissza kéne tölteni bele, de csak nagy mennyiségben látom boltokban...
  • Vaxi
    valószínűleg augusztus elején
  • Vaxi
    végeztem a vizsgáimmal, szóval hamarosan nekiállok csinálni.
    egyébként ha irkálnátok, visszarakom a régit, ott be lehet írni a cumókat, az adatbázis úgyis marad, szóval meglesznek az új oldalon is :D
  • Blum
    Ti mikor mentek?
  • Blum
    Faterom anno országútizott,ők grafitzsírt (vagy mi a fenét) használtak. Ugyanezzel a technikával.
  • grimm13
    Thx a választ :D
  • SrAta
    mikor lesz fenn az oldal?:P mert akk Rain és én sok képet tunk feltolni:D
  • Vaxi
    minden leírásra szükségem lesz :)
    szeretnék egy fasza bringás közösséget összekovácsolni az oldallal.
    mi egyébként Balaton körüli túrát tervezünk, nagyon várom már.
  • bardocz
    Hm, majd ha anyám nem látja, akkor kenek egy kis libazsírt fazékba, aztán hagyszóljon!:D
  • gordon 24
    Az jó Leogang fasza hely. Mi is szándékozunk meglátogatni idén!
  • gordon 24
    Elméletileg az zsír!

Apuék amikor régen crossoztak csináltak olyat, hogy a leszedett láncot berakták egy fazékba raktak bele egy jó nagy adag gép zsírt. Majd az egészet felforralták. Így a zsír elolvadt és folyóssá vált, így bejut minden pontjába. Majd amikor kihűlt csak letörlöd és nagyjából ugyan olyan fogása lesz mint amikor kiveszed a zacsiből.

Szóval elvileg felhevített zsír van rajta.
  • VRSDM
    szintén semmivel.
    ha tiszta akkor teljesen selymesen és hangtalanul fut a lánc :)

Gordon.
    mi idén augusztusban tervezünk egy linz - leogang - bécs körutat parkozni ugrálni, meg déhá bicót bérelni és gurulgászni (én csak így hívom azt a szintet amilyen szinten én jönni mernék) :D

remélem összejön minden :)
  • bardocz
    Annak a gyári kenőanyagnak rá kéne jönni a titkára, mert annál tartósabb tényleg nincsen.
    Amúgy beszarás, 2007 óta megvan a hátsó fogaskoszorúm, és nem ugrik rajta a lánc. Látszik, hogy nem túl izmosak a lábaim:D
  • gordon 24
    Én megmondom a frankot:D Nem igen szktam ezzel foglalkozni. Mindig mosva van és tisztán tartva. Én nem olajozom, mert csak jobban olaj sáros lesz.

Én kb évente, veszek rá új láncot. Az azon lévő gyári kenőanyag meg egy jó ideig védi mindentől.
  • grimm13
    Ti milyen gyakran és mivel oldjátok meg a kenését a dolgoknak ( lánc, váltok, stb. )? Úgy hogy szép "tiszták" maradjanak az alkatrészek .
  • gordon 24
    Mi meg mindig viszünk gépet:D Lent a kampingben fotózunk van egy rahedli kép Semmeringből Mariborból.

Aztán felvisszük a gépet a hegyre, és ott egy kép se csattan:D

Mivel bicózunk... És nem igen szoktunk a pályán megállni. Hacsak nem közelebbi ismerkedést eszközölünk az anya természettel:D De ebben az esetben sem kerül elő a gép.

De most gondolkoztunk azon, hogy valahogy felkötjük legközelebb a bukóra, és csinálunk egy onboard felvételt:D
  • VRSDM
    mi ahova megyünk fotózunk, fotókból meg jönnek az emlékek
    amikból leírás.
    szóval ha trélszdörtparkstreet témájú is kell akkor abban számíthatsz rám :)
  • SrAta
    képekkel tudok szolgálni, mert van most dögivel:D De leírás sajna nincs és nemis lesz mert csak four crossozunk:D
  • Máté94
    Vigyél el valahova
  • Blum
    Az meglesz!
    Július 29.-én Indulunk Kaposvárról idei évi túránkra,szűk baráti körrel. Számításaink szerint olyan 380-400km-t teszünk meg,4 nap alatt. (Napi 100km röhögve meglesz). Kaposvár-Balatonlelle-Székesfehérvár-Velence (Velencei-tó északi részéről megközelítve)-Gárdony-Székesfehérvár(Itt ugye már meg is kerüljük a Velencei tavat)-Tihany-Keszthely-Balatonlelle-Kaposvár.

Elég kemény kis túra lesz,de megcsináljuk! ;) Rajtunk nem múlik...
    Ugyanúgy csináljuk mint tavaly. Csak vadkemping lesz (fa** fog kiadni több ezer forintot egy éjszakáért egy kempingben,csak azért,hogy a sok idióta közé felverjük a sátrat). Egy nap 100-110 km-t lazán hoztuk tavaly is 38 fokban. Csak majd az időjárás legyen kegyes hozzánk..na meg bírja a technika a kiképzést! :)