Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
egyébként jobb lenne, ha pontosabb összeghatárt mondanál 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Challanger
Sziasztok!

Beköszöntött a jó idõ és úgy gondoltam veszek egy bicajt. Hogy mire használnám? Városon belül gyors, rugalmas közlekedésre. Esetleg nyáron a közeli erdõben hajtanám egy kicsit.

Mivel az utóbbi ~15 évben egy kerékpárt használtam, így nyugodtan mondhatom, hogy fogalmam sincs milyet érdemes venni. Ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Nem kell 200ezres bicikli, de a 20ezer forintos teszkós sem. Valahol középúton szeretnék találni egy jó megbízható, strapabíró és kényelmes biciklit.

Fontos hogy ne szakadjon össze alattam😄 194cm/115kg vagyok.

Elõre is köszi a segítséget!
Máté94
Mindegy, nem értitek😄
Vadnokedli
méküldte el kétszer? valakit ki ütöttem : /

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SrAta
Kortárs😊
Énis😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vadnokedli
17 vok he, és betegvagyok, elvileg csak gondoltam lehetne tekerni : D

gordon 24
Sram nagyon jó de a Saint üt ver jelenleg mindent! Nagyon jók a fékek a váltók a hajtás minden.

A Fél Vb azzal megy. Nagyon jó cucc. Én Shimano ellenes vagyok, de jelenleg ennél nincs jobb😄

Downhill!!

SrAta
jah😄
De neked van jogsid és nincs másnap suli jólmondom?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vadnokedli
no én miskolcra meg ózdra járok hétvégente cöh : D

SrAta
mennék de Budapest 120kmre van innenXD

SrAta
Shimano egyébként azért nem Schimano mert japán a cég nem német😄😄

bardocz
X0 cross countryra van tervezve, Saint meg direkt durvulásra.
SrAta
Azért nem hinném hogy a saint váltókat ne verné oda a SRAM X.0. szett.
Meg sztem hajtásba is odaveri õket a Holzfeller vagy a HammerSchmidt😄

De a hajtásba nemvok biztos
váltóba tutijobb

Vadnokedli
tengerész kék DaBomb Grenade / Snow White MTX33 as hácsó fel ni fel ismerhetõ jegyeim, és az ülés elején piros szigetelö szallag XDD ÛÛ

ha láttok ordítsátok "HÉÉ JETI!" 😄

Vadnokedli
hello, holnap valaki nem jön el tekerni jánoshegyre? valami lazát?

Mark007
Várjál, ezt hogy érted? 😊
Nincs rajta matrica, gyári festés.

gordon 24
Jó a c-t ne olvasd bele😄

Downhill!!

VRSDM
nonfiguratív matrica -500grammot számít úgy vigyázzatok az ilyen vad gépekkel 😄

u dont have to listen anybody else but me

Máté94
Tudom, csak biztos németesen akarta írni😄
ja ezt ismerem,volt ilyen nekem is.

De ha egyszer Shimano a márka neve......😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Máté94
Schimano németesen akkor már😄
SHIMANO B+!! 😄DD

Bocs,de fájt elolvasni 😄

Mark007
Mali Slalom m2
(kihúzott nyereggel nem szép..meg a nyereg se szép.. <#lookaround>)

milyen váz?

Mark007
Shimano deore integrált hajtókarom van, eddig nincs rá panasz.
Viszont néha eszembe jut, hogy kár volt a mali vázat venni...
Erõs, elpusztíthatatlan, meg minden, hegyen lefele, földúton nagyon jó vele, de az évben eddig nagyjából aszfalton voltam csak, ahova jó lett volna egy nagyobb, xc jellegû váz..Kona blast deluxe volt még az esélyes régen, de nem azt vettem..

de az atlas.😊
amugy az integrált shimano hajtások szerintem is igen jók.

Máté94
Kaptam 2010-es Merida katalógust. Kell az valakinek?
Nekem már csak a Sram hiányzik ,még mindig Shimano van 😄 A bb7 tényleg jó nekem is az van 😄 Könnyû beállítani , olcsó ,erõs minden +.
Ezt a videót biztos sokan látták már de jól jellemzi a különbséget Sr. -Sh. között

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

gordon 24
Ez teljesen igaz, mind addig amíg a shcimanonál el nem érünk a Sainthez.

És itt befejezõdik a beszélgetés😄 Jelenleg annál jobb cucc nincs😄

Downhill!!

Mark007
Egyetértek 😊
A Shimano az olyan izé..mindenkinek az van..(csak viccelek 😊)
De valahogy mikor építettem a bringát, én is Sramnál nézelõdtem, A BB7 például messze a legjobb mechanikus fék, Rock shox villákról is azt mondják, hogy magas szinten vannak.
Ennek ellenére shimano a hajtásom.. 😊

SrAta
mivel mind a 3 sram forgalmazású ezért valószínû, hogy színben méretben és stílusban is passzolni fognak egymáshoz😄

😄 Sram , Rock Shox , Avid a 3 kedvenc márkám 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
rövid faszábban feszít meg nem kapja el az ágakat😄

Mark007
Értem, logikus így már. Köszi a javítást 😉

gordon 24
Precízebb váltást biztosít. Egy CC-snek sokkal jobb. De egy Dirtös vagy Dh snak nem jó, mert könnyen sérül és nagyon leng.

A rövid kanalas is szépen vált, de egy hosszú kanalas még precízebb.

Downhill!!

bardocz
Azt hiszem jobban viseli a keresztbe váltást.
Mark007
Akkor tévedtem, hiszek nektek 😊
De ha a rövid kanál elég, akkor mi értelme a hosszúnak?

SrAta
má hogyne fogna át 9 sebességes váltóm van és mid kanalas(ami a SRAMnál a rövid kanál)Shimanonál meg a rövidkanalasból is van 9es

bardocz
Ha valakinek gumi kéne. Ha elkezdek terepre is járni, ami még mindig nem történt meg, akkor lehet beszerzek egy ilyet.
Valaki használ Alligator bowdeneket ? Vélemények ? 😄

bardocz
Szerintem elviszi, csak a lánckerekek között kisebb lehet a különbség.
Mark007
A három lánckereket elõl, és 8-at hátul? Én úgytudom, annyit nem, de szóljatok, ha téves, kiváncsi vagyok.

pajti
Háát, egybe akarom eladni a vázzal.. Meg aztán vágva van a csõ ehhez a vázhoz, nem biztos hogy jó lenne egy másik vázhoz.

Mennyiért adod ezt a telót?

pajti
köszi, megnézem

pajti
bardocz
Milyen villa?
Máté94
bikemag.hu