22335
11330766891279474906.jpg
  • Mark007
    Olaj megeszi a szimeringeket...
  • Mark007
    Én szilikon spray-t használok.
    Mindig, ha megyek vhova, letörölgetem a becsúszókat, lefújom, és máris mozog.
  • Ley Roland
    Nem 1 kannányit öntöttem bele... XD Csak raktam keveset a becsúszókra, kicsit megmozgattam majd letöröltem róla... ennyi volt xD
  • Blum
    Mi a ráknak kell olajozni egy telót? Főleg egy durot,amin nincs semmi porvédője a becsúszóknak. Van abban gyárilag kenés...
    Néha le kell törölgetni a becsúszókat azt annyi.
  • Ley Roland
    jaja :D Én is így most olajozás után rendesen megijedtem, hogy hogy a f**ba mozog ennyit.
  • SrAta
    nemtom énnekem majdnem a legkeményebbre van állítva és még ígyis puha nekemXD vagyis a beérkezéseknél lehetne keményebb is:d de már megszoktam:D Végülis nekem is keményedett, mert puha volt túúúl puha:D
  • Balee 007
    Nah ma is megvolt a30km-es ride
    Igaz közben elfogyott bő 2 liter víz de megérte... Nagyon szép volt a táj. Legközelebb már képeket is csinálok majd hogy ti is láthassátok merre jártam
  • Ley Roland
    SrAta: Neked milyen hamar keményedett be a Duro?:) Mert nekem ez a pár nap után igen kemény lett, ma kicsit olajoztam és ugyan olyan finom a mozgása mint volt. :)
  • SrAta
    nem tuti mert érted, ha folyton fut a gép akk csak ezért nem fogja megállítani, meg programot kell hozzá írni meg minden:)
    De a remény hal meg utoljára!:)
    Ha valami fejlemény lesz írok!:D
  • Mark007
    Szivesen
    Akkor ő tuti megcsinálja :)
  • SrAta
    nemfog a vűz eltörni az tuti. ez mind sima hirtelen törés sztem az a cucc annyira gyenge konstrukció, hogy egyszerűen csak nem bírja...
    A váz meg a váltó bírná szerintem, csak az nem...
    Aztmondták a szervízbe már a múltkor is, hogy túlépített a bicó és az az 1 alkatrész annyira gyenge h nembírja.. Bár ez sztem hülyeség, de ők is azt javasolták kül, hogy cncztessek egyet...
  • SrAta
    kössz:D
    Az első találat A. Most derült ki h ismerősXD
  • bardocz
    Akkor meg a váz fog eltörni

Nem lehet sehogy sem a vázhoz rögzíteni?
  • Mark007
    CNC győr @ gugli
    Sztem nézd körbe, hátha megcsinálják neked :) van ott pár a térképen
  • SrAta
    Győri vagyok igen:D
  • Mark007
    Győri vagy, vagy csak én emlékszek félre?
  • Mark007
    telefonkönyv? :) Esetleg ismerős ismerőse, stb. Tuti van vhol.
    Szerintem az lenne a legjobb. Meg tudtommal az SRAM váltók merevek, nem dobálják a láncot, viszont a rezgést így a váltófül kapja, és annak kéne elnyelni :S
  • SrAta
    énis gondolkoztam rajt csak nemigazán találok cnc-st ehhez:S
  • Mark007
    És ha csináltatnál acélból egyet? CNC-s tuti megcsinálja.
  • SrAta
    szombaton zárva:S aszittem péntek van:S
  • Rainbow15
    peppénél jártál már?
  • SrAta
    köszi a segítséget!
  • SrAta
    őő oks majd megnézem csak így fül nélkül ez nem túl megvalósítható:D
  • gordon 24
    Egyszerű. Váltsd fel mondjuk alulról a 6 dikra pl.. És nézd meg hogy áll a váltó. Ha teljesen kinyúlik úgy hogy már szinte egy vonalban van a kanál és a váltó teteje akkor rövid:D
  • SrAta
    és hogynézhetem meg, hogy rövid-e?:D
  • gordon 24
    Igen az egy lehetséges ok, hogy a váltó kifeszül. És vagy ő törik vagy a fül.. A Váltó erősebb, szóval...

Ez simán lehet egy ok.
  • SrAta
    sztem nem a vázat egyengette, hanem ott vmit egyenesbe tett ien központozóval v mivel:D
    Csak aztmondta ott volt egy kis eltérés egyébként, asszem alulról a 3.on használtam:D
    v 4.en
    De ink 3. on. De amikor először tört akk pl a közepén használtam...
    Azt hogy nézzem meg, hogy túl rövid e a láncom?
    Kössz a helpet
  • gordon 24
    Alu vázat egyengetni??????? WÁÁÁÁÁÁ Melyik volt ez a jó képességű? Innnetől kezdve ne csodálkozz ha nem a fül fog eltörni..

A Fül sajna ilyen. Nekem 2 tört el az évek során.

Azt nézd meg nem túl rövid-e a láncod, és amikor felváltasz mennyire terheli.

Ugyanis, ha Dirtelsz és az első terelő fogja a láncot hátúl nem igen tudod a felső 3 fogat használni, ugyanis ilyenkor kifeszül a váltód, és ha gyenge a fül simán töri.

Tehát az utolsó 3 fogat felejtsd el, vagy vegyél országúti sort.
  • grimm13
    kíváncsi vagyok a képekre ,amúgy ebbe a melegben lehet hogy a váz egy kicsit " visszaugrott" nekem is most egyenesítették de nekem jó lett :) viszont a hátsó váltómat úgy állították be hogy túlvált :/
  • SrAta

Ezt a képet csak ezért, hogy lássátok, hogy mennyire elvan csavarodva, kitérve az egyenes síktól.

• Máté94
    :/
  • SrAta
    nincs énis acélból kerestem, de csak ebből a szar alu kompozitból van...
  • SrAta
    Igen a legutóbbi elvileg ezért tört!
    Csak most egyenesítették ki a vázat,meg a fület is szervízbe és aztmondták most nem lesz gond és mégis:S
    Csinálok fotókat a fülről, most az előzőről is meg erről is.
    De elszámoltam magam ez csak a 3. fül volt nem a 4.
  • grimm13
    lehet hogy egy kicsit el van görbülve ott a váz és egy döccenésnél a kerék berántja a váltót és kész a baj, csak ez úgy tűnik mintha okozat lenne nem ok .
  • Máté94
    Szerintem a váltófül a rossz. Nincs karbonból váltófül? Ha az is törik akkor el vagy átkozva.
  • grimm13
    váltófüled amúgy hol szokott eltörni elején, végén, közepén ?
  • Máté94

Írj bikemag.hu fórumra, ott biztos lesz valaki aki tudja.
    Képet tudnál róla csinálni?
  • grimm13
    csak kérdeztem :D összeesküvés elméletet gyártok :D
  • SrAta
    SRAM X5 Trigger 9fokozatú:D Miért?:D
  • grimm13
    milyen váltókarod van ?