Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Állóképességem úgyérzem bõségesen megvan,fiatal is vagyok,kedvben sem szenvedek hiányt.
oszt. társam indul majd nyáron valami "bájkfeszten" a Balaton partján,de õ DH-zik,XC meg nem tudom hogy mûködik. Még van addig idõm utána kéne majd járnom.
Mindenesetre a linket köszönöm,olvasgatok majd. (De a Scott akkoris finom...😛 )
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Anno ezt is nézegettem, mikor keresgéltem, de végül valamiért mégis csak a Giant mellett döntöttem.
Amúgy azt tudom javasolni, hogy amíg a pénzt gyûjtögeted, addig nézz szét alaposan a külföldi oldalakon, fórumokon, kinti magazinok oldalain. Nagyon sok hasznos tapasztalatot és véleményt lehet összecsipegetni.
Egy kis olvasni való, hogy addig is fájdítsam a szíved:
MBA Trail Bike Shot Out 2009
(Nézd meg, kiket utasított maga mögé!)
Az Anthem X-rõl.
Ezt szintén érdemes elolvasni, bár a teljes cikket nem sikerült megtalálni. Minden esetre ha esetleg az XC versenyzés is érdekel az Anthem X is megfontolandó.
Persze nem meggyõzni akarlak. De ha már egy halom pénzt készülsz kiadni, akkor érdemes tájékozódni. Sok mindent le lehet szûrni abból, hogy milyen körülmények között tesztelték a bringákat és milyen versenytársak ellen.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
1 évet még csak kibír,hogy rohaggyonmeg...😄
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Végül maradt EZ.
Ez pillanatnyilag üti a kiszemelt Trance-t. <#gonosz1>#gonosz1>
Istenem,csak jövõre is legyen,ugyanilyen árban....
Marha jó lenne, csak aggódok attól, hogy használt :\
Éjszaka is jöttem már kocsival, hazafele van egy kb 500m hosszú egyenes lejtõ. Elejérõl megláttam a tanyabájk 😊 lámpáját, és mikor olyan 50m távolságban lehettem, akkor tünt csak fel a kukásmellény rajta, addig nem világította meg a fényszóró.
Persze ártani nem árt, ha hordja az illetõ, nem is ezt mondom 😊
De ISIS rendszerû truvatív hajtást találsz olcsóbban is.
A Truvativ márkát csak ajánlani tudom!
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
jó tudom én is papolok mindig biztonságról meg bukóról meg mindenrõl.
de hatszázszor nézek hátra jobbra balra miközben így " cikázok " és csak akkor megyek ha szabad utat adnak az autósok. én sem veszélyeztetem azért sem a saját, sem a többi jármûvel közlekedõ testi épségét.
11821
igazából nem lehet elrontani, jön a csapágykosár, majd egy hézagoló hogy tuti jól "befeszüljön" aztán porvédõk és kész is.
ettõl független elsõre azért fogsz egy jót babrálni vele. de nem egy nagy ördöngösség.
u dont have to listen anybody else but me
ha nem integrált akkor tuti szétesik.
hiszen a villanyak, és a nyakcsõ között helyezkedik el a villanyakra húzva, és a nyakcsõben lévõ vájatokban elhelyezkedve.
integráltat még nem láttam szétszedve.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Lámpa viszont nappal minek? Nem sok értelmét látom.
Este viszont kötelezõ, de akkor fényvisszaverõ minek?..
Plusz a "kukásmellény" is egy hülye dolog bringázáshoz..Eleve hamarabb látja meg bárki a hátsó lámpád, mint a magasabban lévõ mellényt..
lámpa elöl
fényvisszaverõ elöl-hátul
bukósisak
két különálló fék...
aztán hogy mennyire figyelik jókérdés.
bmx-em már baszogatták, a fentiekbõl 1db fék van, meg egy bukó a táskámon ha csak közlekedek...
Sisak nem kötelezõ, és még nem büntették meg érte. Mármint ha városban használod.
Lámpa se, de azt hiszem fényvisszaverõs mellény este kötelezõ.
kis bmx-el kocsik között száguldozni 😊 nincs is jobb annál
ha a lámpa piros lesz járdára fel, mert akkor meg a zebra zöld 😛
majd ha ott piros vissza az útra
imádom 😊
Nekem is nagyon szimpatikus ez a Crater. Az egyik helyi boltban elvileg van egy ilyen 83.000 ft-ért. Bár ez gyanúsan olcsó nekem. Az a baj, hogy a honlapon nincs részletes leírás, csak egy kép (ami a Sram X4-es felszereltségre utal...de lehet tévedésbõl rakták ki ezt, és gyengébb alkatrészekkel van szerelve). Nem is lényeges, ma elmegyek megnézem személyesen, és ha nem jó, akkor meg rendelek netrõl 90-ért.
Világítás az tényleg elsõdleges lesz. Régen egyáltalán nem használtam, de gyanítom, hogy manapság már szó nélkül büntetnének érte.
A másik fontos dolog valóban a lakat. Hááát nem is tudom, ha valaki ellopna egy ilyen értékû bringát, a fejét leszaggatnám.
Az egyik havernak sorozatban (kb. egy év alatt) 3, vagy 4 bicaját lopták el. Ebbõl a legértékesebb olyan 60.000ft értékû lehetett.
Szóval a fentiekre mindenképp költök alapból. A sisakot meg meglátom...Ha a hiánya miatt nem büntetnek meg, akkor egyelõre hagyom.
Ha tehetem, úgyis járdán közlekedek. Biciklivel nem érzem jól magam az autók között, illetve ha én vagyok autóval, akkor meg én is utálom a bicikliseket kerülgetni 😊
Még egy utolsó kérdés: a Truvativ hajtás helyett melyiket javasolnád, ami már elég megbízhatónak mondható, viszonylag reális áron?
lakat ["alapszabály": a lakat értéke ~10%-a legyen a bringáénak további infók]
ha mész külterületre láthatósági mellény sem árt
javasolnék vázvédõt a lánc alá, illetve valamiféle kesztyût is 😊
Ezek közül én is a Magellan Crater Disc Sram X4-re szavazok. Lényegében a 2010 és a 2009 között nincs jelentõs különbség, a 2009-sel is bõven jól jársz. Ár/érték arányban nehezen lehet jobb gépet összehozni. (A Magellánokra ez amúgy is igaz.)
Nem ismerem ugyan a Truvativnak ezt a hajtását, de valószínûleg ha nem durvulsz és ésszel használod, akkor nem lesz gond a hajtómûvel. Minden esetre én ezt látom egyetlen gyengébb pontnak rajta, ismerve az adottságaidat. Esetleg megfontolandó, hogy már a vásárlásnál valami erõsebbre cserélni a középcsapágyat és a hajtókarokat. Négyszög tengelyes rögzítés helyett octalink, isis vagy valami hasonló. Valószínûleg csak az alkatrészek közötti árkülönbözetet kell kifizetned, viszont hosszú távon jobban jársz vele. (De ahogy írtam, az eredeti is teljesen használható. Nem hinném, hogy bármivel rosszabb, mint a Shimano olcsóbb montis készletei. Legfeljebb ha szétmegy, cserélni kell valami jobbra.)
Ahogy VRSDM is írta, a bringa mellé számolj még néhány kiegészítõvel is. Ha bárkit megkérdezel itt a topikban, mindenki azt fogja mondani, hogy a sisak alap!
Írtad, hogy gyúrtál. A testépítés alapvetõen erõnlétet fejleszt, viszont a bringázás inkább állóképességi sport. Mind a két mozgástípus más-más izomrost típust használ. Annyi elõnyöd van, hogy a keringési rendszered valamelyest már fel van készítve a terhelésre, illetve a sprinteknél és a kaptatóknál az erõnlét inkább számít. Viszont a hosszabb utaknál tanácsos odafigyelni a tartalékaid beosztására és pótlására. Ha mindig izomból, mindent beleadva tekersz és nem gondoskodsz az energia pótlásról, bármilyen jó fizikai állapotban is vagy, csúnyán el lehet éhezni, anélkül, hogy az éhség érzet kialakulna.
aztán meglazítod a stucni tetején a rózsát / egyéb akármit ami behúzza a nyakcsõbe a villát.
villa ki
új villa be.
elõször meghúzod felül, esetleg távtartózol ha lógna a villa, vagy vágsz a hosszabb nyakból. majd ha már meghúztad annyira hogy szoros legyen ne lógjon, de a csapágy még elforogjon teljesen simán, akkor húzod rá újfent a stucni 4 csavarját imbusszal.
a kormánycsapágyat meg úgy rakd vissza, ahogy szétszedted 😊
esetleg pici különbségek a vázban (más fajta rögzítés) stb.
lényegében el kell kapni a jó évjáratokat.
elõfordult már hogy egy bicikli az évek alatt jobb lett az apróságok miatt amikben módosult évrõl évre.
de volt már ellenpélda is.
az viszont tény hogy valamit mindig buherálnak hogy megvedd az újat 😄
1éves lesz nemsokára a bmx-em
van már belõle 2010-es ami néhány milivel itt ott nagyobb / kisebb, meg az egész biciklibõl lefaragtak még fél kilót. (az ára ugyan maradt)
de ha most vennék akkor is a tavalyit venném, mert az azóta olcsóbb lett, és semmivel sem lett rosszabb mint egy éve 😊
szóval ha lényegében nincsenek más alkatrészek rajta (többiek segítenek, én a te problémádban világtalan vagyok) akkor 30e ft-ot inkább tedd el ruhára . cipõre . táskára . BUKÓRA! 😊 ... mert egy biciklin kívül sok minden egyéb kell még a használásához 😊
De én se külsõre, se a felsorolt alkatrészekben nem találtam különbséget.
Nektek szakértõi szemmel feltûnik valami? Leegyszerüsítve: megéri megvenni a 90ezres változatot is?
Magellan Crater Disc Sram X4 2009
MAGELLAN CRATER SRAM DISC 2010
egyébként én sem panaszkodom a dart2-re, lehetne jobb [ ha lesz rá keret cserélem is ], de ár/érték arányban nagyon jól teljesít 😊
Régen volt egy nagyon ritka szériás Rock Shox Judym, (Rock Shox Judy C Magnesium) csak akkor még nem értettem annyira a bringákhoz és a marha fejemmel eladtam. Ajj de bánom...bitang jó kis teleszkop volt.
Volt SR XCR-em is (nagyon szépen mozgott,de elcseréltem egy RST Gila-ra,amit azért szerettem,mert nagyon,de nagyon bírta....tényleg hihetetlen,hogy mit ki nem bírt az a teló,ahhoz képest,hogy RST),az is fasza volt. Most RST-m van,nem rég szétszedtem,kicsit faragtam rajta és most nagyon szépen mozog. Bár bele kellene néznem,mert néha a rúgó koppan egyet.
A lényeg: A CBA-s túrórudi igen is szar. 😊
a deore viszont annyira szépen vált, hogy egy jó darabig asszem nem kell jobb rendszer. 😊
[ a telót csak azért említettem, mert volt szerencsém mindkettõt próbálni már [ nem saját ], és a suntour nekem annyira nem jött be =) ]