22335
11330766891279474906.jpg
  • S2000
    Sziasztok!
    Erről mi a véleményetek? Vannak nagyon gyenge pontjai? Teljesen átlagos, egyszerű használat mellett valami kevés lehet?
  • SrAta
    Ez kurvajó:D:D:D
    Városba jobbat nehéz elképzelni!
    Egy zseni a srác!
  • VRSDM
  • VRSDM
    Vagy még annál is jobban. Egy 21 éves ifjú titán újraértelmezte az összehajtható bringát. Nem a helytakarékosság vezérelte, hanem a biztonság. Gyakorlatilag beépítette a masszív bringalakatot a vázba.

Annakidején az volt a vagány, aki az elöl 28-as bringavillával csopperesített összecsukható Campig bringájával úgy tekert, hogy nem volt középen lezárva. Irtózatos esések és természetesen röhögések fakadtak ebből a mókából, de el lehetett vele így is tekerni. Ma már nincs Camping bringa, vannak viszont 20 kilós masszív lakatok, amikkel meg lehet védeni (egy darabig) imádott paripánkat az illetéktelenektől.

http://articles.imgsrv.tech.hu/002348/originals/8873439741.jpg

Kevin Scott úgy gondolta, miért ne cserélné le a vázat egy ilyen masszív lakatra? Így nem kell külön cipelnünk a bringa súlyán felül a sok vasat. A lényeg, hogy egy belső (gondolom nem 1 mm-es) huzal megfeszítésével a kis csődarabok egymásba feszülnek és merev lesz a váz, míg ha engedünk a dróton, a bringát szépen tekergethetjük az oszlopok köré. Még jól is néz ki a cucc.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy így még mindig kell egy lakat, hiszen valahogy az oszlopnál kell tartani a drótszamarat és az sem nagy baj, ha az ülést és a kerekeket nem lopják el, míg beugrunk a boltba. Ennek ellenére tényleg jó az ötlet, kifejezetten tetszik, hogy nem csak a rajzasztalon létezik és elég szériaérettnek is tűnik a dolog.
  • SrAta
    Nemmegy a képbeszúrás...
  • SrAta
    hát ha V alakú volt és nem egydarabból, akkor az BMX kormány és nem DH
    A DH kormány így néz ki:
  • grimm13
    remélem tudtok segíteni !! anno láttam egy dh-s kormányt (sajnos csak láttam ) ha jól emlékszem "V" alakban állt és mintha nem 1 darabból lett volna hanem 2 részből . Esetleg valakinek ismerős a leírás ? Nagyon bejött az a kormány de azóta sem találtam sehol !
  • SrAta
    akkor elszállt a kalapácsszerkezet vagy hogyhívják a hátsóagyadban...
    Ezt csak agycserével tudják szerintem megoldani...:S
  • miki10
    igen a racsni forog
  • SrAta
    szerintem hátsóagy csere....
  • Blum
    racsni forog miközben tekered? mert ha igen,akkor valószínűleg a hátsó agy lesz a ludas,ha nem,akkor monoblokk/középagy
  • miki10
    sziasztok!

nekem a bicajommal van egy olyan problémám hogy hiába tekerem meg a háso racsni nem tekeri meg a kereket és ahogy tekerem sercegő hangot add ki, de a lánc nincs le esve.

szerintetek vigyem szervizbe vagy megtudom csinálni itthon is és hogyan?
  • grimm13
    mert van olyan hülye aki szagolgatja ? amúgy én főként a női versenyzőkre gondoltam D:
  • Ley Roland
    ja nem rossz ötlet XXDXDXD egyesek biztos szopogatnák is XDXDXDXDXD
  • SrAta
    ha benyeled a kormányt?XD vagy női versenyzőknek?^^XDDDDD
  • grimm13
    izésítét nincs ?
  • Ley Roland
    Wááá ez mekkora! XXDXDXDXDXD
  • SrAta
    Spank Tweet Tweet illatos markolatok mekkora fless mááá:D:DD:D
  • Ley Roland
    Te is rokon vagy! :P:P :D:D
  • fook
    na akkor ez lesz :)
  • Blum
    Haverom ugyanilyent vett.csak sárga-feketében.
    Hibátlan,nagyon fasza gép!
  • Blum
    Szövetig kopott már a külső,azért kaptam durr defektet. :)
  • gordon 24
    faja. jaja..
  • gordon 24
    Jó belső gumit kell venni:D

Jó mondjuk nektek nehéz:D De ha van egy 2.5 ös Dh gumid, benne egy 2.5 ös Dh belsővel:DDD Azt nagyon nehezen szúrja át akármi:D Mondjuk köveken néha mi is szétcsapjuk, de akkor felnivel néha együtt:D
  • SrAta
    rohattul megéri!
    Nemtalálok benn hibát:D
  • fook
    Sziasztok :)Vélemények ?:O:)
  • SrAta
    szövetig koptatta a külsőt:d azért írta h onnan van defekt:D
  • VRSDM
    melyik külső nem szövetes? :$
  • VRSDM
    én is csatlakozhatok? :D
    képes vagyok hetente 8-10(!) defektet szerezni...
    szétbasz agyilag :CCC
  • Ley Roland
    ja :D:D nekem is kéne már ragasztani csak azok nem olyan jó belsők, majd amikor kapok defektet megragasztom ezt az jóvan. :D
  • Blum
    Nekem is van itthon vagy 15 defektes belső. Ha kell új belső,akkor fogom magam,átmegyek bringaboltba (tulaj jóhaver),aztán a defektes belsőkből összeválogat nekem pár darabot és oda adja nekem. Én meg itthon unalmamban megragasztgatom őket. :)
    Most is 2 általam megragasztott belső van a bringán már lassan 1 éve. Vagyis nem,mert múltkor ugye szövetes külső miatt kaptam egy kurva nagy durr-defektet...
  • Ley Roland
    Defektet én is sokat kaptam XDXD vagy 10 belső áll lukasan... :D:D Rokonok vagyunk akkor mi is XDXD
  • SrAta
    XD akk teis rokon vagyXD
  • Blum
    Én meg régen minden nap kilyukasztottam 1 vagy 2 belsőt. Vettem új felnit,új küllőket,belülről rátekertem 5 réteg szigszalagot,vettem új külsőket,de mindig defektet kaptam.
  • Ley Roland
    Nemtudom :D:D Még van 1 pár régi szval azokat rakom be :):D:D
  • SrAta
    3. fülecske volt nekem 1 hó alatt:S
    mennyi egy tengely?
  • Ley Roland
    Az lehet. XDXD de ez már nekem is a második :D:D
  • SrAta
    neked tengely törik, nekem váltófülXD lehet rokonok vagyunkXD vagy a Duro szerencsétlenséget hozXD
  • Ley Roland
    Na ma megint sikeresen eltörtem a hátsó tengelyem... Befordultam, majd rátekertem azt már hallotta, hogy éri a gumi a vázat... Mindjárt összerakom.:)
  • SrAta
    a Gt-n sztem már vásárláskor cseréld a fékeket legalább egy shimano deore v fékre vagy egy avid fékre