22335
-
Blum #14008 Nem,mert a mostani az sima menetes,viszont a tárcsás agy az kazettás és arra másfajta racsni kell. -
#14007 Nem éri meg rá fejleszteni. -
CAC #14006 Azt szeretném kérdezni, hogy az agy okés, de a többi miért cserés? A meglévő fogaskerekeket nem lehet ráapplikálni az új agyra? -
CAC #14005 Na most nem örülünk. :) -
#14004 Maradjunk annyiban, hogy új keró:D -
Rainbow15 #14003 Ez szerintem nem az :(
Csomagtartónak van ott sztem. -
Blum #14002 oh anyám...
Ez a létező leggyengébb felni típus...
Ne csodálkozz,hogy állandóan telibe van verve,ez egy papírvékony felni,arra találták ki,hogy járkáljál vele SIMA felületű utakon,aztán örüljél...
Erre ne akarjál tárcsaféket,mert bezúzza az egészet...
nameg erre kéne új hátsó agy,csoportkerék,de akkor már váltó is,lánc,hajtómű...minden. Felejtsd el...
-
CAC #14001 Parancsolj! :)
Van a vázon mindkét oldalon két szemnek is nevezhető lik... lehet, hogy szerencsém lesz? :) -
#14000 Igen, belegondoltam, meg tapasztaltam is, mikor pont nekem csavarta ki a kereket a helyéről.
csak gondolom ott nem csúszópapucs vagy, szóval feszülni fog.
Mindegy, képet róla :) -
#13999 A kerékre is hat így csavaró erő, a küllők meg is lazulhatnak tőle. -
#13998 Speciel én a vázadra gondoltam csavarásban, nem a kerékre, de lehet, hogy a kerék se fogja szeretni.
De mivel noname, és patkófékes váz, így nem valószinű, hogy fogad tárcsaféket. De küldj képet. -
#13997 Amikor tárcsafékkel fékezel, annak van egy csavaró hatása. Ha a kerék nem elég merev, márpedig neked nem az, akkor lehet érezhető. Lehet érdemesebb lenne új kerékben gondolkodnod, sokkal drágább, de valamennyire megoldja a problémát, és később nem kell feltétlenül egy új bicót venned, hanem szépen összepakolgathatsz egyet, ami bírni fogja alattad. -
CAC #13996 Tárcsaféknél a fékezés miatt deformálódik a kerék? Ezt nem gondoltam volna.
Természetesen a telibe kapott kövek, buckák miatt továbbra is szép ütése lesz a keréknek, de ennek nem lenne szabad befolyásolnia elképzelésem szerint a tárcsafék hatásfokát, mert az a tengelynél fékez, a patkófék meg a felninél.
Persze lehet, hogy rosszul gondolom. :) -
#13995 Patkófék mellett nem hinném, hogy lesz tárcsahely..
De ettől nem oldod meg, ugyanúgy deformálódni fog az egész, sőt, a tárcsa csak baloldalt fogja, tehát csavarni fogja az egészet.
Inkább ruházz be egy új gépre, ha komolyan gondolod. -
CAC #13994 Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Kicsit vázolom a helyzetet. :)
Szóval az a kiképzés, amit terepen tőlem kap a canga, teljesen megöli a kereket, és akkora ütése lesz, hogy nem lehet normálisan beállítani a patkóféket (még csak nem is V fék). Egy darabig centíroztattam az abroncsokat, de meguntam. Az agyhoz közel sugáron pedig nincs ütése a keréknek, így úgy gondoltam lecserélem tárcsafékre.
Azért kell hátulra, mert előre nem akarok nagy fékerőt, így tuti nem állok orr-ra.
Továbbá sima mechanikusra (bowdenes) gondoltam, nem kell nekem hidraulikus.
A váz noname, az egész bicikli arra jó, hogy felpattanjak rá, és a Bakonyban halálterepen toljak egy adrenalinlecsapoló 12-15km-es vágtát. Tehát a kerék deformálódik ezerrel. Meguntam, hogy kb 5 éve nincs fékem, mert már lusta vagyok holtpontot állítgatni, küllőkulccsal szívni.
Ezért kéne egy igénytelen, de használható tárcsafék.
Mark007:
Nem tudom mi az a tárcsafékszem (gondolom amire fel kell fogatni a féket, de nem vágom merre kell lennie), ezért csinálok egy képet a vasról, és felteszem hamarosan. -
Blum #13993 Én meg közben felraktam az új hátsó váltót -2008-as Deore- (ami valójában kicsit használt,de semmi baja sincs,ezért kaptam meg baráti áron 3ezer forintért). Még mindig utálok váltót beállítani...:D -
#13992 Mondjuk először el kéne mennem valami terepre, hogy legyen értelme is ennek. De már kamaraerdőt kinéztem, kár, hogy csak az odaút kb fél óra, és sose voltam még benne:D -
#13991 Mire ez véghez megy, addigra az alsóbb kategória is 9 sebességes lesz, viszont nem egyben kell ezért fizetnem:D Hajtókarból mindenképpen minimum integrált deore kéne, az meg 9 sebességes, bár működik 8-as lánccal is. És most a váltóm az cserére szorulna, mert nem tart semmit a rugó benne, és okosabb már most 9es váltót venni. -
#13990 Megér annyit +1 sebesség? :D -
#13989 Nincs.
Így apránként összerakhatom, ha egyben csinálnám, az 50ezer lenne kb. -
#13988 Akkor nem értem.
Eddig nincs meg semmi a 9-es rendszerből? -
#13987 Nem csak az lehet. -
Blum #13986 Hi!
Gyenge vázra komoly,nem no name féket nincs sok értelme tenni,előbb utóbb úgyis szétvágja. Szar féket meg nincs sok értelme venni.
Amik kellenek.
Hátsó agy-5000Ft-tól kezdődik az értelmesebb,határ a csillagos ég...
Fékszett-Hidraulikus: Hayes Stroker-14000Ft,határ itt is a csillagos ég.
Tárcsa-2-3Ezer forintért már kapni értelmeset
Fékcső-5ezer
Szvsz nem éri meg. Vegyél rá egy értelmes V-féket és kész. Ha jól be van állítva,az is tud úgy fogni,mint egy tárcsa. Na meg persze az anyagiak szempontjából nézve sem utolsó... -
#13985 Ha van hozzá tárcsafékszem, akkor fellehet tenni. Viszont agyat is cserélni kell, ha nincs rajta tárcsának hely.
De hátulra minek. Elég az V-fék is, az is megfogja, inkább előre ha fékerő kell. -
CAC #13984 Sziasztok!
A nevenincs, de sokat kibírt montimra szeretnék hátulra tárcsaféket a v-fék helyett. A kérdésem az lenne, hogy miket kell ehhez vennem, és milyen márkákban érdemes gondolkoznom?
Van aki azt mondta, hogy elöl pl villát is kell cserélni. Mivel nekem csak hátulra kéne, de ott ugye meg a váz van, remélem azt nem kell cserélni, mert akkor egyszerűbb lenne beruházni egy új cangára. -
#13983 Mármint a 2010 Deore?
Gondolom csak az lehet:DD -
#13982 Rájöttem hogyan fogok 9sebességesre átállni. A deore váltó használható 8 sebességesként is, így először elég csak a váltót megvennem, és be lehet kötni a mostani váltókarhoz. Korábban is eszembe juthatott volna:D -
#13981 Mondjuk külföldön az Xc pályák olyanok néhol, mint itthon a dh:P -
kisbesi #13980 Értelek
XC zem hivatalosan csak nálunk az erdő nagy része DH pálya
Ne úgy képzeljétek el hogy én Dh zom XC bringával, mert nem csak lejtmenetbe azon jövünk -
#13979 XC és DH két külön dolog.
Vagy az egyikre veszel bicajt vagy a másikra, vagy mindkettőre. -
kisbesi #13978 Hát figyelj
Caprine epik 30 am van azzal mentem naponta DH pályára(NEM ugratni csak még is legurulni rajta) és elégg jól bírja a vékony alu váz -
Blum #13977 XC bringával még néha sem kéne betévedni DH pályára.... -
#13976 Kevés. Szerintem ennyiért nincs olyan ami neked kell. -
kisbesi #13975 Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami jó MTB ot?
XC zem de néha betévedek a DH pályára szóval nem árt ha erős a váz.
Mindenképpen tárcsafékeset szeretnék mert jelenleg az van.
KB 100- 110 000 Ft ba gondolkodom.
Ebike on már nézegettem ott csak 1 meridát láttam.
Tudnátok nekem más oldalakról ajánlani? -
#13974 Van a környéketeken Hervis? Ott szoktak lenni leárazott nagyon jól felszerelt bringák. -
#13973 Csak az nincs készleten, és lehet nem is lesz:\
Pedig tényleg mérföldekkel jobb gép, mint a KTM. -
#13972 Én a Rock machine Tundert venném vagyis amit badorcz az elsőnek ajánlott. Toronymagasan veri a KTMet -
#13971 Tudom sajnos, hogy a ktm erősen túlárazott, csak egy helyi boltban ajánlották, valamit az ár is kicsit barátibb lenne, mint a webshopban:), ezért kérdeztem rá. De ettől függetlenül köszi az ajánlatokat!
Szeretném már lecserélni a mostani biciklim, remélem lesz lehetőségem rá. -
#13970 Ez, meg ez, meg talán még ez is jobb választás. -
Blum #13969 Leggyengébb pontja talán a hátsó váltó meg a teleszkop,de ész szerű használat mellett nem hinném,hogy lehet velük jelentősebb probléma.
na meg persze a karbantartás sem utolsó szempont...