Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Nah, ez velem is így szokott lenni..Ritka, ha veszek valamit, és tökéletesen mûködik.. Mindig van valami gond 😞
Utólag már mindegy, de lehet, hogy a Novatec még is jobb lett volna.."márkásabb". Persze azzal is elõfordulhatott volna 😞

A surlódást hogy érted? Nekem elõl Gepida van, és egy kis gumi cucc van a gyorszár körül, szigetelés végett. Annak van egy kis hangja.
Neked ilyesmi nincs rajta?

Vaxi
sajna esélytelen, hogy nullforintból meglegyen =(
sajnálom, hogy így jártál 😞(

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Ha tegyük fel,hogy felajánlják,hogy elküldöm a kereket,akkor gondolom esély sincs rá,hogy ezt megint kiadások nélkül ússzam meg!?...:S

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Igen,vastagabb a gyors zár,mint a régiben. Amúgy igen,úgy érzem,hogy 13ezer forintért elég gáz,amit csinál. Súrlódik,érezhetõen nehezebben gurul és még a csoportkerék is érdekesen jár rajta. Nekem ez az egész procedúra majd 15ezer forintomba került,ami nekem igenis sok pénz. Kicsit el vagyok keseredve. Ráadásul ha még valami tönkretesz a bringán,akkor nem állok jót magamért....

Most írtam nekik,megvárom mit mondanak.

SrAta
jól látom hogy 10mm-es gyorszár van benn és nem a szokványos 5ös???
Nagyon gáz, ahogy "viselkedik" az agy?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
várom a fejleményeket.
De kül nagyon gáz??

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Írok nekik egy ímélt,meglátjuk mi lesz 😊

SrAta
jahhjjj ez pech....:S
Nekem kopp kopp kopp már 2100km óta hibátlan a tõlük vett nova agyam...
Beszélj velük, hogy már befûzetted a kereket valszeg adnak egy olyan kompromisszumot, hogy küldd vissza a kereked és õk belefûzik az új agyat
E-mailezd meg velük

Na,elmentem kipróbálni a cuccot,belehajtottam egy laza 10-est,de amikor már hazafele tartottam,akkor vettem észre,hogy a csoportkerék "8-asban jár". na,azonnal legurultam bringaszervízbe,ahol közölték,hogy valszeg az agytesttel nincs valami rendben. Valamint az is feltûnt,hogyha kilazítom a gyorszárat,akkor nincs az a bizonyos súrlódó hang,amit tekerés közben ki ad.

A javítás nekem megint +pénz,most mi a fészkes fenét csináljak? ha visszaküldöm ebike-nak,akkor ugyanott vagyok,mert ha visszaküldenek egy jót,akkor nekem megint át kell fûzetni. Ha meg beviszem szervízbe,akkor az megint +pénz.

Ejjjj,hogy én mindig megszívom az ilyennel....múltkor a netrõl rendelt telefonnal nem volt okés valami,mostmeg ez....

<#eljen>
Köszi,meglesz! 😊

Mark007
Jah, értem. Csak nem értettem, hogy miért van befedve, ha egyszer ott vannak a menetek 😊
Sok jó Km-ert vele 😊

Tárcsás,csak ez olyan,hogy Centerlockkal és sima 6 csavaros tárcsával is lehet használni. Ha centerlock kell,akkor rajta kell hagyni azt az adaptert,ami befogja a lyukakat,ha meg sima 6csavaros,akkor értelemszerûen leszeded. Én rajtahagytam azt az adaptert,mert V-fékkel tolom...😄

Mark007
Szép!
A tárcsafelfogató csavarok miért vannak befedve? Arra a szürkés lapra gondolok.
Vagy nem is tárcsás, és félrenéztem? 😊

Én egyrész ehhez nem értek,másrész nincs hozzá centírozó állványom....
Na,de a képek:

és õ adta meg magát: <12800 km körül....R.I.P 😄 >

Hát el lehet ám b*szni ha nem figyel az ember... 😄
a centírózás egy dolog de a fûzéshez hozzá nem fognék 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Én annak idején mindig magam fûztem, és centíroztam a kerekeket... volt centírozó állvány, több fajta küllõkulcs, aztán jól elvoltam vele mire tökéletes lett... 😄
2k-ért. Már el is hoztam. Fél óra és jön 1-2 kép.

menyiért füzik újra ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Tenzing
Köszönöm!

Teacher of English in Miskolc - [email protected]

Na,most hívtak a szervízbõl,hogy mehetek délután a bringáért,átfûzték a kereket. Amint hazaértem,jön 1-2 kép 😊

VRSDM
Még Gabo-tól loptam az ötletet.
fújjátok be hajlakkal a kormányt, úgy szépen felcsusszan a kormányra, 10perc alatt jól odaszárad és el nem fog lecsúszni meg elforogni stb 😊

u dont have to listen anybody else but me

Ez is kellemes bringa.
A váz talán egy hajszállal jobb, mint a Magelláné. Legalábbis egy kicsit szebb az, hogy nem rondítja el hátul a támvillát a V-fék tüskéje.
Jobb a telo is, bár ez még mindig belépõ szintû villa. Tehát túl sokat az Dart-tól sem szabad várni. Késõbb 60-70k környékén lehet találni már használható minõségû villákat.
Mind a két hajtómû négyszög tengelyes, kb. egy szinten lehetnek. Késõbb, komolyabb használat esetén érdemes jobbra cserélni. (Octalink, ISIS és társai...)
A váltás és a meghajtás többi részén egyértelmûen a Kona jobb. Komplett Deore szettet kapott a bico, ami váltás teljesítményben és pontosságban nem elhanyagolható elõny. Igazság szerint ennél komolyabb váltóra vagy meghajtásra csak akkor van szükség, ha valaki versenyzésen gondolkodik, vagy nagyobb terhelést kell elviselnie a gépnek.
A fékek és a többi alkatrész nagyjából azonos szintet képvisel.

Ha ilyen árfekvésben nézelõdsz, akkor a Magellán Polaris-t is érdemes megnézegetni. Azzal sokan már hobby szinten versenyeznek is.

Ley Roland
Nekem elég a szivacs, amíg le nem rágta haver kecskéje. XDXD Azóta kemény tesco-sat használok... ebbe max beletörik a foga. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Máté94
Kényesek vagytok, nem élég nektek a szivacs?😄
SrAta
jah énis charger markolatot néztem de 6000et ki ad ki markolatér megvannak ezek bolondulva?

UFO takony...

Mark007
Jah, valami olyasmit tervezek.. Valami zöldet mindenképp akarok rá 😊

nyomtasd ki sima fehér matricára és vágd ki 😄 vagy még jobb ha átlátszóra nyomtatod .....

Mark007
Nah azért 4e-ret nem adok ki egy matricáért 😉
Markolatból is Lizard skins charger-t akartam, de mikor megláttam az árát, akkor otthagytam 😊

Tenzing
Nagyon köszönöm! Ráakadtam mégegy bringára, ha véleményeznéd ezt is a Magellanhoz képest megköszönném: Kona Fire Mountain Deluxe 2009.

Teacher of English in Miskolc - [email protected]

Máté94
Nem, engem ütöttél ki. Ez akkor van ha két hsz megy egyszerre.
Ley Roland
Svédfogó! 😉 Én csak azzal tudtam "lekaparni". 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Sry,kétszer ment. (Nem az én hibámból,SG bug)

Máté94
-.- Blum
Na, tehát hajszárítóval.<#idiota>
Egyszerû. Laposfejû csavarhúzóval alámászol és öntesz alá egy kis vizet. 😊

bardocz
Ez jó ötlet, köszi. Az nem köt bele. Mondjuk leszedni nem tudom hogy fogom, ha új kormányt veszek majd.
Nekem sem akart rámenni.

Kis vízzel próbáld,én azzal csináltam.

bardocz
Najó, ezt én ne bírom felrakni😄 Kisebb a markolat belsõ átmérõje, mint a kormányé. Erre kell valami kenõanyag, hogy felmenjen.
bocs az elõzõ Mark007-nek ment

pl. : innen

bardocz
Basszus, de nehezen megy fel😊 Erre nem rakok semmit, hogy ne csúszkáljon, mert leszedni nem lehet majd 😄DD
bardocz
Vettem BBB ergonómikus markolatot. Csak 2500 volt, és kézben fogva is eléggé kényelmes. Hétvégén majd letesztelem menet közben is.
Mark007
Én Monster energy matricát akarok szerezni vhonnan.
Fekete vázon zöld jól mutat szerintem 😊

Igazából ahogy utána olvastam van olyan hogy festékpigmentet szórnak a frissen fújt lakk felszínére majd még egy réteg lakk de ez így macerás meg drága nekem valami egyszerû de jó megoldás kéne .... ha nincs más bonyolult is jó 😄 legalább a láthatósággal nem lenne gond

Vadnokedli
nekem a küllõkre kéne olyan😮

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

VRSDM
nõvérem barátja hang és fénytechnikával dolgozik, õk szoktak minden féle vizuált lefesteni ilyenekkel. majd rákérdezek ha itthonlesznek 😊

u dont have to listen anybody else but me

Tudnátok nekem tanácsot adni abban hogy hol találok olyan átlátszó lakkot ami sötétben foszforeszkál ? Bringát fújnám le vele 😄

Bocs, de csak most tudtam választ írni!
Az céljaidhoz szerintem megfelelõ lesz a Magellan Crater Disc Sram X4. A Mongoose Tyax Compnál jobb alkatrészekkel van szerelve. A fékek pedig határozottan jobbak.
Ahogy pedig kopnak az alkatrészek, a késõbbi fejlesztésekhez is megfelelõ alap lehet még a bringa.
A vázméretre érdemes odafigyelni. A neten kis kereséssel találsz kalkulátort a megfelelõ méret kiszámításához, de szerintem saccra 18"-as méret lehet jó a magasságodhoz. Érdemes azért valamelyik rendes boltnál próbálni is.
Olvasd el a #11809 hsz-t is! Az ott leírtaknak szerintem te is hasznát veszed.