22335
-
#14128 És igen,sikerült bal oldalról elhagynom a kormány végdugóját -
#14127 Múltkor elindultam kamaraerdő fele, és így hosszabb úton elégé elkezdett fájni a vállam. El sem mentem addig. Ma visszafordítottam a stucnit, remélem így nem lesz majd ilyen problémám.
Volt egy nagyon kemény emelkedő, nem arra kellett volna mennem, de ezt akkor még nem tudtam. Szép köves volt az egész, elöl középső tányér, és kiállva tekerve kapart el a hátsó kerék. Ha ott megállok, nem tudom hogy lépek ki az spd-ből esés nélkül, de jó volt, lefele csakis fékkel mertem jönni:D -
#14126 Ja meg itt egy kép az új matricákkal,ezt elfelejtettem:D
-
#14125 Köszi:)
Nem,klipszes. De leszedtem róla mert én nem tudnám elviselni ha klipszben lenne a lábam,jó nekem így simán is:) -
#14124 Király!
Az patentpedál rajta? -
Gabo #14123 -
#14122 Na ha már itt vagyok dicsekszem kicsit
Sikerült új matrinyákat szereznem a vázra,nagyjából tökéletesen ugyanolyanok mint az eredeti:) Tegnap fel is raktam őket
Régi:
Neu:
Régi:
Neu:
-
#14121 Én tegnapelőtt 62vel mentem lejtőn és már akkor nem láttam semmit,minden tökre elmosódott..pedig szemüveges vagyok -
#14120 Tour-on a motoros ráirányítja a kamerát a motor km/h órájára, és százat mutat, majd utána mutatja bicikliseket. Az azért nem semmi abban a semmi ruhában. -
Blum #14119 jelentem,megvettem ma mindent a bringára:
-Csomagtartót megheggesztettem
-Vettem rá 3 részes táskát-9k
-új hátsó gumi-6k
-új lánc-5k
-új fékbetétek-2,2k
-gumipókok-800ft
-bowdenek,bowdenházak
A napokban még lesz egy teljes nagytakarítás,aztán kész is. Jövő hét Szerdán már fel lesz rá pakolva minden (csütörtökön indulunk),akkor majd dobok képeket! ;)
-
dx #14118 :( -
Blum #14117 Már megint ontod magadból a hülyeséget? -
#14116 Nahh egy ujjabb tudatlan hülye hozzá szólás a részedről.
Egy dh bringát oda adok neked tekerjél fel vele egy hegyre. Kb 40 méter után beszarsz, nem hogy feljebb juss.
A Downhill, az arról zól, hogy csak lefele kell menni. Én is ezt csinálom. A Bringa geometriája, súlya, mindene teljesen alkalmatlan arra, hogy felfele tekerj vele.
Általában láncterelő van rajtuk, hiszen a kemény lefelékben lesne a lánc. Így viszont a hátsó fogaskeréken max az alsó 4 fogat tudod használni. Tehát hegyi áttételt nem tudsz használni rajta.
Ezek a bicók 20 centit mozognak elöl hátul. Amikor tekersz vele, kb az energiád 70% a a rugók mozgatására megy, mert akkora rugó úttal rendelkeznek.
Ha gondolod, akkor találkozzunk, valahol oda adom, az én gépemet és megnézem, hogy mászol fel vele. Adok hozzá egy állvédős sisakot amibe levegőt nem kapsz, de csak azért hogy könnyebb legyen.
Amikor feltekertél (toltad, mert úgyse tudsz vele felmenni) majd vissza adod, és elindulunk lefele. Majd lent találkozunk, mert kb kizártnak tartom hogy akár 20 méterig tudd tartani a tempót velem.
Szóval, ha nem értesz a dolgokhoz akkor inkább maradj csendben. A Downhill erről szól.. Olyan helyeken megyünk le ahol a turisták gyalog nem bírnak sétálni. A CC-sek meg hétszentség hogy nem tekernek fel rajta. Mert pl egy 60 centis letörést nem hiszem, hogy egy bringás felteker. Jahh és ahol te azt hiszed baromi gyors vagy ők ott tolják fel. Nem ott jönnek le viszont, hanem olyan helyeken, ahol te lemenni nem mernél.. Nahh ők/mi ott megyünk 50 nel, vagy inkább többel. -
#14115 Ma 2 srác jött velem szemben Kabhegy környékén dombnak felfele Motorosbukószerű sisakban és tolták a bicajt
Gondoltam, mi ez a vicc, hogy jön egy kis emelkedő és a vérbeli bringások tolják a cangát
Gondoltam odapörkölök nekik, megmutatom hogy kell ezt csinálni
eléggé lejtős kacskaringós kátyus kavicsos az út kb 7%-os lejtő 2-3km hosszan, azt tudni kell.
Jöttem le a hegyről vagy 60-ra felgyorsítottam és 10cm-re mellettük repültem/mentem el
Mondanom se kell kicsit megijedtek :D és majdnem beugrották az árokba
Nem értem ilyesmikkel voltak, de már luxus feltekerni a tetejére
ezek mindig csak lefele mennek az erdőbe
-
#14114 hát dirt sem túl jó nagy túrákra szerintem :)kerékpárutakra meg ez is tökéletes :) -
#14113 igazából azért néztem dirt bike-ot mert az jó lenne sima kerékpárutakra is illetve a városban "próbálkozgatni" vele. szóval szeretném valamivel az időmet elütni gép előtt ülés helyet. bmx-el véleményem szerint nem lenne alkalmas egy kerepártúrára. -
#14112 szóval túrázás ?:) akkor inkább valami ilyesmit nézz :)link :) -
#14111 hát mivel most nagyon kiestem a biciklizésből így az elején még csak sima utakon, kerékpár utakon használnám. aztán később ha visszarázódtam, kondiba, utána próbálkoznék "komolyabb dolgokkal". -
#14110 mire használnád ? -
#14109 Jó a bráner! :DD Gratula! -
#14108 üdv
nézegettem a neten a bicókat mit, miért. ezt találtam. ennyi pénzért szerintetek megérné? kezdésnek lenne. netán van valakinek ilyen biciklije? -
#14107 Jah igen, BB7 és Juicy 5-öm van, ott rugó van, és nem kell szerszám.
De lehet hogy van mágneses, én még nem láttam :) -
zola88 #14106 sziasztok! kéne egy kis segítség!
Shimano Revoshift hátsó váltót hogyan kell (jól) beállítani??? kérlek benneteket, hogy segítsetek!
köszi előre is
zola88 -
#14105 Gumira sokkal jobb a ricinus olaj, mint a szilikon. Több gumis is mondta nekem, és én is tapasztaltam, hogy sokkal jobban ápolja. -
Blum #14104 Szerintem jobb minőségű guminál nem is fontos. Azok a gagyi,nagyon merev falas gumik igénylik az ápolást,mert az tényleg teljesen pókhálós tud lenni egy idő után ápolás nélkül. Mindenesetre én leszoktam ápolni,hihetetlen mennyire fel tudja dobni a gépet. :) -
#14103 2007 óta nem ápolom a gumimat, nagyrészt aszfalton mentem vele, de most majd elkezdek terepre járni, és még semmi baja, csak kopott, de azt ez úgysem akadályozza meg. -
#14102 Amúgy rég jártam erre :( Eladtam még áprilisban a Konámat (galériámban a fénykép).. Most pihizek.
-
Blum #14101 +1. Jó cucc.
Közben megjött a gumim. :) Még ezen a héten el is hozom. Ma megheggesztettem az eltörött csomagtartómat,szóval az is klappol. Még arra kell a batyum,meg a lánc,átnézem a bringát és jövő hét csütörtökön let's go. :) -
#14100 Gumira vegyél Sonax Tiefen Pleger-t abból is a Glanzend-et az a fényes. Hihetetlen milyen szép lesz és ápolja védi UV ellen is.
-
Nem lehet rossz :D -
#14098 nekem a Genesisemben 3425 km van eddig. azert vettem ilyen szeles gumit mert eleg sokat jarok vele terepen is és jól is mutat rajta :), viszont ahogy elnezem az aszfaltot is eleg jol birja nemmigen kopik. jah es a villa es lancvedorol dobhatsz egy pm-et hogy mennyibe lenne.
thx -
grimm13 #14097 Megerősítem ! -
#14096 Amúgy meg az Avid BB7-ben is kézzel cserélhető a betét, és nem mágneses, hanem rugó van benne. -
#14095 A pofához semmi köze annak, hogy beleér a tárcsa kanyarban, az azért van, mert nem merev a villa, meg a tengely, és az deformálódik, emiatt ér bele. -
#14094 mágnes van!
Szerszám nélkül cserélhető pofáról beszélünk!
Mágnes tartja ott kézzel kitod venni, ha nincs benn tárcsa.
-
#14093 Hú:D
Mágnes nincs, rugó van, annak is tartania kéne a pofát, de végülis lényegtelen ha hozzáér:)
Viszont azért 40-ről nem kéne felforrósodnia. Persze ha vki csiszolja, szóval csak kicsit húzza be, akkor ne csodálkozzon ha jön a fűtés alulról :) -
#14092 Ja hát olajos tárcsát használni tudni kell!
Ott ha megtéped a féket 40nél akkor az nem fékez sokáig:D Mert totál elmelegszik.
Tárcsaféknél egyébként teljesen normális ha döntöd a bicót és hozzáér a pofa. Elvégre nincs rögzítése, csak ien mágneses cucc. -
#14091 Semperit
ilyen Semperit régí típusa van gyárilag a KTM-emen
meg vagyok elégedve vele, itthon nem nagyon kapni :(
Top Life az van 5eFt-ért
-
#14090 Vettem Prevent Szilikon Spray-t is a gumikra
jelentem semmit nem ér szinte
elfogyott 1 flakon a 2 biciklire és 1 hét múlva már meg se látszódott szinte, alig ápol valamit, de kiderült pénzkidobás volt csak
Én hülye pedig volt olcsóbban kimondottan Prevent gumiápoló kenőcs olcsóbban, csak kisebb tubusban
Ismerős szokott kapni ipari gumiápolót, attól 1 hónapig úgy néz ki a gumi mintha új lenne és 2 év után se töredezett ki, valóban ápol
Legközelebb azt veszek
Valami autósampont kéne vennem még, meg viaszos polírozót
A Genesis-nél az olajos tárcsafék pofái se kopnak jelentősen (műgyanta alapú) és nem is melegszik túlságosan.
A sarat meg a vizet nem szereti, de azt egyik tárcsafék se
Jól harap és jól is adagolható.
De viszont nagy kanyarsebességnél erős kanyarban néha hozzáér a tárcsa a pofához.
Ismerősnek 3x drágább nem Shimano olajos tárcsaféke van, ő meg melegedésre panaszkodik pedig nem is fékez erőseket.
Én azért adok neki, de vigyázok rá.
A hátsóváltót kell majd még beállítanom. Meg ide-oda egy kis olaj is elkél.
A lánc az indokoltnál jobban használódik (Truvativ+SRam+Shimano HG párosítás miatt talán). Nyomatékből tekerek többnyire
Összességében meg vagyok elégedve, nagyon megérte az árát.
Bár örültem volna, ha pár apróság nem csúszik be.
Az intersportban a beállítás messze van a professzionálistól.
Összecsapják azt fogd és vidd az elvük.
Sok jó akciós bicaj van náluk. Érdemes ott vásárolni.
Hozzáteszem én saját magam akartam összerakni, de azt mondták akkor nem adnak rá garanciát.
Összerakták otthon meg saját magam, beállítgattam ami nem tetszett, meg utólag vettem rá pár kiegészítőt, -
#14089 Én 1 hét alatt lenyomtam a 415km-t
KTM-el ebből 376km
volt olyan nap, hogy eltekertünk a Kinizsi-vár fele 126km lett
A Genesis-be 1219km van eddig, félig terep félig erdős sima út
ezzel voltam tavaly a Gázló 2009 Teljesítménytúrán 108km(kemény)+visszaút összesen 150km fél nap alatt
Idén el kéne menni valami 200+km-esre
Szerintem valami házi távtartóval biztosan rá lehet tenni a sárvédőt
Ha érdekel tudok neked szerezni 4-ed áron olyan Giant villavédőt, Shimano láncvédőt pedig féláron.
A Continental gumival meg vagyok elégedve
soka azt írtak, hogy állandóan defeket kapnak
én 1 év alatt egy lassú defektet kaptam a Gázlón amin elég sok rossz ut volt telis-tele éles kövekkel
http://www.gazlo.eu/
én vékonyabbra cserélném ha lehetne 1.75-ösre
Continental TravelContact Reflex-et néztem ki a drágább erősebb változatát, de itthon nem igen kapni és marhadrága 15-20eFt egy szett