Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

viszont hajtásban a truvativnál kevés szarabb létezik(sram termék).
sramnál az alsó kategóriás váltók nem hinném,hogy jobbak lennének a hasonló shimanoknál.amugy deore agyból van nem centerlockos is csak most nincs raktáron ahogy láttam ebikenál.

Mark007
Nem olyan rossz az a deore agy azért..
De az neked nem lesz jó BB7-hez..nem kompatibilis a tárcsája.
Persze, ha megveszed a BB7-et, eladod belõle a tárcsát, és veszel egy shimano (centerlock-os) tárcsát, akkor semmi gond, de ez macerás.

SrAta
Zúzásba gyenge...
A Sainton kívül az összes váltó feszítése 0 és leszórja a láncot az ugrásból a beérkezésnél😄 ,jah meg törik....😛

Neked meg az lesz a gondod, hogy nemtod majd felrakni rá a féktárcsád, mert a center lockra nem megy fel a 6csavar és fordítva se. A shimano buzi mániéja ez a Centerlock

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

de most mi a gond a shimano val?
nekem rendesen mûködik minden shimano alkatrész 😄

SrAta
Mármint a BB7 szal én a novateceken gondolkoznék vagy BTS de inkább NOvatec a Novatec a legjobb agygyártó ezekben a kategóriákban (mivel csak agyat gyárt ezért nagyon tapasztalt)

Szal várd meg még az okosabbakat is de én így gondolom.
Bár tegyük hozzá teljesen shimano mentes vagyok a biciklizésben (már hálistennek😄)
Minden SRAM ami van rajt😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Caprine Epik 30

SrAta
UI:
A Shimano neked nem lesz jó, mert a Shimano Center Lock tárcsarögzítést használ, az a tárcsafék, amit 13000ér néztünk ahhoz 6 csavaros rögzítésû tárcsát adnak. Nah most ezt a tárcsát arra az agyra nem rakod fel az tuti

SrAta
NOVATEC DO41SB
Nekem ilyen van ütöm vágom de bírja😄

SrAta
A NOVATEC agyakat nagyonnagyon tudom ajánlani😊
Milyen vázad van?

kb 65 kiló vok de nincs még agyam
már néztem azt is shimano deore t

SrAta
A fékkar után ment a bowden link, csak valamiért közbeékelõdött aszöveg nah mind1😛

NÁLATOKISOKÁDÉKAZIDÕ????

SrAta
UGYE 6 CSAVAROS TÁRCSAFÉKES AGYAD VAN????????????
Igen a 185ös elõre nagyonjólesz!😊
Hány kiló vagy?
Én a 60 kilómmal a 160mmes tárcsával is megvok elégedve de a 185ös tutijólesz.
Nah ehhez még kell:
AVID SPEED DIAL 7 FÉKKAR

Meg most e-bikeon nem találtam bowdenházat, de abból is vegyél egy 1,5 métert (kb 750FT) A lényeg, hogy TEFLONOS belsejû legyen a fékbowdenház!
Meg ha meg akarod szakítgatni ott a felsõcsõ alatt, akkor kellenek még bowdenházvégek asszem +2 vagy +4 de én pl direktbe végig bowdenházba húztam, és csak 2 kupak kellett (darabja 10 FT szal nem horribilis😊) Csak nagy meló vagdosni a cuccot (épp elég 1szer elvágni a házat vágja többször a hóhér😄DDDD)

Jagwire Ripcord teflonos fékbowden

Köszi a sok segítséget 😊

SrAta
Speed dial 7es fékkarom van hayes GX2 fékkel, úgyhogy én a speed dial 7 kart ajánlom mert nekem nagyonjól bevált. Nah most én four crossozok vele és van 1 centi útja a fékkarnak de az nagyon használva van szal elképzelheted mit kap az ott😊)) és simán jó😛
UI:
A gázolaj szaga mitõl jön le a kezemrõl????
Láncotmostam😊)

Mark007
Ez az.
185mm bõven elég, fõleg CC-re 😊
Fékkart meg vagy Avid Fr-5, vagy Speed dial 7. Szerintem

gordon 24
Én mindenképpen a Tárcsa féket ajánlom, és innentõl pénz kérdés.

Ha van pénzed olajost egyértelmûen ha nincs bovdenest.

Bovdenesbõl mindenképpen Avidot, olajosból is, de ott már bejátszik más márka is Hayes, Hope, Magura stb stb. De ez tényleg pénz kérdés.

De azt gondolom, ha CC-zel és kurva könnyû jó féket akarsz, akkor avid elixir carbon! Isten fasza All mountain fék (dh világkupán is használják pl😄) könyû és iszonyat erõset fog!

Downhill!!

http://ebike.hu/termekek/fek/fek/mech-tarcsafek/13267+avid+bb7/
Erre gondolsz ugye?

SrAta
10kból kijön az avid bb7 annál jobbat most nem kapsz mechanikusba ennyiért. (bb7 féktest+adapter+tárcsa+bowden+fékkar)

SrAta
hát minél nagyobb annál nagyobb a fékerõ, viszont az CC/XC váz nem lyan combos, hogy hátul, vagy az elsõ villát ne csavarja a 203mmes tárcsa. szóval szerintem 180mmes tárcsánál sehova se rakj nagyobbat, mert csavarja vagy az elsõ vagy a hátsó villát, vagy min2õt

Csak elõre vennék és kb olyan 20000-22000 FT a fék + az agy meg a többi

Igen én is azt nézegettem csak nem tudom hogy melyik a jobb
a nagyobb vagy a kisebb méretû tárcsa?

SrAta
Nekem Hayes GX-2 van ami az MX 2 kicsit moddolt verziója, sztem ez is nagyon atom,de most vagy BB5öt vennék vagy BB7et.
Vagy mennyit szánsz rá?
Mert olyan 40bõl már elõre hátra tudsz Hayes Stroker Trails féket.
Ami már nagyonnagyonatom hidraulikus fék

Mark007
Attól, hogy CC, nem feltétlen mechanikus kell.
DE, ha mindenképp mechanikusat akarsz, akkor csakis Avid BB7. Ennél jobbat nem igen találsz.
Beállítani gyerekjáték, ára elfogadható, fékereje tökéletes. 😊
Hátul nekem bb7 van, 160mm tárcsával, kisújjal blokkol.
Elõl, ugyan nem az én bringámon, hanem egy ismerõsén volt 203-as tárcsával elõl, azzal is fejre lehetett állni erõlködés nélkül 😊

Sziasztok
Szeretnék venni tárcsaféket mert úgy érzem hogy a V fék nem állít már meg 😊
Mit gondoltok?
Melyik a jobb, a V vagy a tárcsa?
Tárcsafékbõl is a mechanikus kéne mert CC zem
Ha a tárcsa akkor tudnátok valami jót ajánlani?

Mark007
Már nincs is.
Mielõtt irtad volna, hogy nem látod, én még láttam a képre mutató linkeket. Képhost vagy vmi hasonló helyen volt.
Linkeld be újra 😊

a bmx cuccok stimmelnek,de azt eddig még nem hallotam,hogy csõdbe mentek volna.

SrAta
õk mentek csõdbe és gyártottak BMX cuccokat?😛

"UK nemtommi" = unknown revolution 😊
angol cég.

SrAta
Itt semmilyen kép nincs

SrAta
télleg😄

Ley Roland
Nincs itt semmilyen kép! 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

norbi56
Akkor most látszanak?😄
Én még mindig nem látom.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mark007
Elõbb ott voltak a linkek, lassan, de betöltötte.
Gratula, jó lehetett 😊

norbi56
Csak nekem nem hozza be a képeket?:S
Egy új hszbe is beszúrtam õket de ott sem látszott:S

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Na megvolt az idei elsõ nagyobb túránk😊
Karácsond-Gyöngyös-Mátrafüred-->Kékestetõ egybõl kék+en fölfelé aztán lefelé már sípálya és utánna 24-es útons zépen vissza Gyöngyösig majd onnan Karácsondra.
Megtett táv 56Km
Átlagsebesség mivel kék+ en tolni kellett azért sokat felfelé ezért naggyából 15km/h(már lenulláztam azóta az órát😛😄)
Maximum sebesség:62Km/h
Fent a sípályán még hó is van, jó kis túra volt😄
Pár kép😊

VRSDM
az decade amirõl beszélsz.

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
Bár lehet az nem a DS volt mondjuk valami olyant mondott hogy DS meg valami szám asszem 180 vagy 360 vagy valami ilyesmi. Azt tom amit láttam hogy tolt a gyerek ott a bicó állt és a srác forogta a kormánnyal a 360at.
Meg a 360 duplavápé nah azis egy szépség.
Me mondjuk amit a srác a 2 ugró között csinált az a footjamekkel tarkított ugrabugrálás faekikbe meg mentaz mindeniránybamár azis atomul nézett ki elsõ hátsókeréken állás meg ilyenek, de utána ez a srác is kitolta a sima vápét. A duplát csak a Koni tudja

SrAta
a-a itt a srác forogta a 360at kormánnyal együtt a váz állt vagyis nem forgott.
De mondom atomul mentek tehát ezt ilyen közelrõl látni hihetetlen volt.
Mondjuk ez a Koni az a tipikus nagyképû tirpák BMXes volt amúgy jófej meg érti amit csinál...
É az az UK nemtommi az milyen vázmárka lehet?
Meg a titán hajtás milyen márkájú lehet?

VRSDM
mi ma ástuk rendbe a pályát a tél után
sikerrel leoffoltam a jobb seggem 😄

az nempara hogy csupavér, az a baj hogy volt már ott bicózásból egy szív alakú hegesedés, na azt most lejött 😞

amúgy ma seatgrabet csináltam spine-on összvissz.

amirõl beszélsz az meg a downside (DS) vápé. tulajdonképpen olyankor a felét a bicaj forogja a felét meg te ellentétes irányban. úgy néz ki.

SrAta
ui maga a bicó 9 kiló volt amirõl tom ,h mibõl van

SrAta
VÉRES ez fõleg neked szól!
Ma kinnvoltam apor mögötti dörtön/trélszen és a gyerek olyanokat csinált bazz.
Koni:
Betolta a 360 duplavápét, meg valami ds nemtommit aminek az volt a lényege, hogy megforog a kormánnyal együtt a bicó körül.

Márton:
Footjam vápé, meg ugrott még 360 sima vápéket, de ezt mind 2 ugró között tolta egy ilyen pool szerû izébe szal kis helyen

Nagyon atomul nyomták a srácok
Komolyan ilyent még nem láttam... Asszem megértettem mit szeretsz a BMXben

Kül maga a cucc valami atommárkás titánium hajtás, NS elsõ agy de csak azé me könnyû a hátsóagyat nemvágom a felni valami Gsport, a váz meg valami UK vagy US nemtommi, ami nemrég ment csõdbe, mert kurva drága volt, csak a váz 100 rugó aztmondta a srác.
Ez volt Koni bicója, a Mártonét nemtom.

De igentudtak:S
Égett a pofám, hogy 4Xos létemre érted rá se mek a pályára mondom be nem égetem magam.
Jah az ugrok egy simát az a 360at jelenti ezt megtudtam😄

Te miket tudsz véres?

Ley Roland
Nekem 6-7 defektes van, de nincs ragasztó. XDXD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

VRSDM
én ma is foltoztam kettõt is 😄

megszoktam már hogy átlag kéthetente kapok egy tüskét. 😊

Nekem is egy párszor. Volt olyan,hogy akkorát durrant,hogy egyik küllõt kiszakította a felnibõl...:S 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

pajti
Nekem már volt durr-defektem is, x'D akkorát szólt

Nyugi,én is elkaptam az elejével egy jó nagy csavart tegnap reggel. És baszki,úgy volt,hogy mentem reggelit venni ( :L ) egyszercsak egy pukkanás...megállok,.nézem egy csavar bennevan az elejében. Mind1,bennehagyom,max hazafele tolom,odafele legalább tekerek. De nem! Haza is el tudtam jönni vele,épphogy nem a felnin gurultam. Kibírta a rohadtja! 😄
Egy ménkü nagy menetes csavar ment bele. :/ Foltom elfogyott,szal max. Kedden tudom megcsinálni.

bardocz
Hátsó kereket de utálom kiszedni...😄
Desiderata
kilyukadt a kerekem 😞 semmi kedvem hozzá, de szerencsére van itthon foltozó cucc, annyi a mákom hogy az elsõ kerék
Éppen kormányfej problémám van 😄 Biztos tud segíteni valaki .... Csak annyi érdekelne hogy miket kell lemérjek hozzá ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Én vettem egy Meridás szemüveget 4500-ért még tavaly nyáron. Ugyanazt tudja,mint ez a BBB,csak nincs odaírva nagybetûkkel,hogy ilyen olyan gumírozás,meg ez kemény 10grammal nehezebb.
Ezt a szemüveget én azért már a túlzás kategóriába sorolnám. Fõleg átlag usernek. 😄