22335
-
#14288 Cyclocross a neve, és versenyen nem indulhat vele, mert a tárcsafék tiltott, csakis cantifék használható. -
#14287 Nekem a Hauserem 11 éves, eddig 1 db defekt volt a hibája. :) Vagyis az enyém inkább.
Haverom meg országúti KTM-mel teker, az se fiatal, szerintem 15-20 simán meg kell legyen. -
#14286 Lenne egy hülye kérdésem. Ki milyen öreg bringával szokott tekerni? Az enyémen sokminden ki lett cserélve, de maga a váz az már 15 éves. Használ bárki ilyen öreg vasat? : -
#14285 nem nagyon akarok belefolyni a vitába, mert nem izgat, de:
már ne is haragudj maszka, de mi közöd van neked ahhoz, hogy milyen anyagi helyzetben van a másik? valószínűleg nem a szél fújta neki össze.
ne ilyen ócska szarsággal akard bizonygatni az igazad.
"bárki ellen szívesen kiállok, meglátjuk ki mit tud"
ez most komoly? huszoniksz évesen ilyen óvodás hülyeséggel jössz? -
#14284 De jó nekem! Gazdag vagyok:D Ó te jó ég.....
Én azért a bicóért összességében, a régi bicók árával együtt dolgoztam, nagyjából 5 évet.. Ha gazdag lennék vadi új lenne, nem használt.
Az biztos, hogy bazi fontos nekem, így a fizum jó részét erre rakom el.
Ezt a tolás dolgot meg kérlek hagyjuk.
Nem tudsz egy ilyen biciklivel mászni, és egyáltalán tekerni. Egy ilyen bringán az országúti tekerés is 2x annyi befektetés, mint egy sima bringán.
Leírod, hogy nem próbáltad a Dh-t.. Így nem ismerheted ezeket a bikekokat, nem tudhatod, milyen, hogy működik. Ezért mondom, és tök komolyan, ha Pesten jársz, találkozzunk! Oda adom és kezdj el bringázni vele.. Nem fogsz tudni hidd el.
Egy dh-s amikor fel van öltözve, védőben cipel vagy 5 kiló súlyt. A bicó súlya minimum 20kiló. Plusz ő.. Áttételt nem tudsz úgy váltani, hogy hegyi fokozat legyen rajta. Max olyan áttétel van, ami a te bicódon a középső tányér, és hátul az alsó 4.
Próbáld ki a te bicóddal, hogy elől középen hagyod, hátul meg mondjuk 6 oson. És próbálj így tekerni felfele. És még ez semmi, mert a rugók mozgatását nem tudod lemodellezni.
Higgy nekem, és ne fröcsögj. Nem azért tolják a dh-sok mert gyengék, vagy nem tudnak feltekerni, hanem azért mert teljesen alkalmatlan a kerékpárjuk erre. A Dh egy sprint futó versenyhez kell hasonlítani. Az alatt az 5 perc alatt amíg lejössz egy ilyen pályán, hihetetlen módon elfáradsz. Nagyon kemény az egész dolog, de mivel nem próbáltad úgyse hiszed el.
A versenyzők zöme, egyébként cross country gépekkel szoktak edzeni, így baromi sokat hajtanak felfelé..
Én az országútival simán feltekerek hegyre, sőt túrázgatni is szoktunk vele, pedig single speed. Az intenssel nem lehet felfele tekerni.
Ennyi.. Nekem nem az a bajom, hogy nem szereted, egyéni dolog, de hülyeségeket ne írj! -
#14283 Hali -
#14282 Najólvan én megyek pihenni jó8. -
#14281 Pont mint a krossz kántri is:D -
#14280 Az a lényeg tárcsafékes országúti, de könnyű terepen is jól használható és alkalmas rá. A gumi is másmilyen kialakítású. -
#14279 Jó, csak azt nemirtad oda h mire találtál olyat,és anélkül olyan mintha a Toscana biciklire találtad volna azt a két képet.
Vita lezárva.
-
#14278 "google képtalálatok közt ilyet találtam:"
volt odaírva -
#14277 De nemérted.. Belinkelted azt a két országutit, és azt irtad h az Toscana..
-
#14276 Ez akkor mi ha nem gyári Toscana kerékpár?
-
#14275 Már a top 10 ben van a topic.:D -
#14274 Találkoztam már Toscana val de ez nem Toscana te észlény hanem Marin..
Ha nagyon régen volt akkor kb olyan idős lehetett mint az enyém.
A Toscanak meg ez a bicaj két külön világ. -
#14273 Cimbinek nagyon régen Toscana olasz országútija volt
google képtalálatok közt ilyet találtam:
-
#14272 Nekem is van egy montim elég ratyi reboll márkájú kell a telójába gumigyűrű vagy micsoda meg a tárcsafékbe betét. -
#14271 Nem.Ha táskában viszed akkor is ugyan ugy kimelegedsz megha elesel legalább nem egyből a bőrőd sérül. -
#14270 Országútit vegyé!!!!!!!!!!:D -
#14269 Én most majd párszor elmegyek terepe, aztán vagy a montira költök, vagy egy országúti, majd eldől. Most kéne egy új váltó, meg egy teleszkóp. -
#14268 Pécsen is van országútis klub,van egy üzlet is ami csak országútis cuccokkal foglalkozik:) De szokott is asszem lenni valami bringa verseny minden évben,emlékszem,hogy régebben jöttünk haza autóval pécsről,és rendőri kisérettel mentek..de ez már pár éve volt -
#14267 Ilyen melegben, 35-40 fokban, viccelsz? -
#14266 Jaja,a fixi olcsó és jó móka:) Ha már olyan lesz a Bianchi,hogy úgy érzem egy ideig nem nagyon kell rá költeni,akkor szeretnék belefogni egy fixi építésbe -
#14265 Nálunk azért többel mert ugye gyömrőn van egyesület és mindig monorra tekernek le és a főúton 3-4et biztos látsz hanem többet de monoron kevés országutis van.:D -
#14264 A skidelés igen, viszont fixinél nem hiszem, hogy van olcsóbb bicikli:D Még fékből is csak 1 kell rá, aki ügyes, az egy huszasból olyat rak össze, hogy megszólal. -
#14263 Hát akkor az ilyen úrigyerekek sportja:D -
#14262 Örülj neki,nálunk szinte csak elvétve látni országútist.. Bár az utóbbi napokban napi 3-4 országútissal is találkoztam:) -
#14261 Ezt csak mellékesen jegyzem meg, ha te mész fel a hegyre, és tegyük fel tolod a bicajt akkor táskába meg kézbe viszed a ruhát meg a sisakot?
Hát nem célszerű beöltözni? -
#14260 Csak azoknak kell a nemkopó gumi, akik fék nélkül nyomják. Skidversenyek a jók, csúsznak 100 métert, majd kukázzák a gumit:D -
#14259 Itt monoron egyre több már az országutis gyerek, mióta nekem van azóa sok gyereknek megtetszett:D
Néha idegesit de amellet jó érzés is. -
#14258 Hát az nem kizárt,a fixisek extrém használatnak teszik ki a gumikat...asszem ők eleve spéci gumit használnak ami bár nehezebb és kevésbé tapad,de sokkal jobban bírja a kiképzést. Tuti nem olyat használnak mint az országútisok -
#14257 Pont azért mondom, a kondim jó, nem úgy mint azoknak akik tolják a biciklit
max a kocsmából hazafele fordul velem elő ilyen -
#14256 Akkor oké:)
Jól emlékszem, hogy a fixisek skidelték szét, ugye?:D Vagyishogy egy-két skiedléstől szétment a gumi. -
#14255 Ott kenda full fehérről volt asszem szó:) Az országútisok nagy többsége vittoria gumikat használ,ki vittoria-t,ki zaffirot,stb..Egyébként indexen már rákérdeztem,ott sem panaszkodtak rá -
#14254 A hercules bicó tényleg jó sok ezer km-t lehet beléjük tenni.
Egy ismerősőm árul használt bicókat osztrákoktól hozzák mert az osztrákok olyanok h egy defekt és kidobják a biciklit szal ott nincs szegénység aztán neki javitgatom egyik barátommal a bringákat.:D
Maszka temeg kezdessz normális ember módjára viselkedni.:D
Amint elmondták nem az a lényeg h mien a bringa hanem h milyen kondiba van aki rajta ül. -
#14253 Régen nem volt nagy divat kerékpározni hosszútávon
15-20 éve alig lehetett látni valakit Országútival
A rendszerváltás után jött be sok az országba
nekem 1999-ben volt az első komoly használható versenykerékpárom
akkoriban volt divat a króm villa, Michelin tükörsima slick gumi
de sajnos ellopták a kerékpárt :(
Weissman Weinmann fék
Hercules márkájú volt, GMBH német gyártmány
a váltó nagyon pontos/precíz gyors volt, nagyon könnyű volt tekerni a betonkeményre pumpált gumikkal
egy mai így néz ki ebből:
Itthon is már kaphatók a Hercules kerékpárok -
#14252 Ez a a fehér gumi biztos nem az rengeteget bír.:D -
#14251 Kérdezz rá bikemag fórumon, hogy mit ajánlanak. Ott volt egy fehér gumi, amit nagyon nem, mert nem bír ki semmit, és hamar elkopik, nehogy ez legyen az. -
#14250 Ez jó is lesz nekem sztem de lehet maradok a schwalble nálmert az ittvan helyben nemkell érte többet fizetni a postaköltséggel együtt.
-
#14249 Végülis igaz mondjuk ismerem a szakosztály vezetőjüket és ő biztos nem becsül le mondjuk neki félmillás bringája van 11kg környékén asszem vagymég annyi se de a garázsában ottvannak a múcsodák:D