Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazság szerint engem nem izgat az, hogy ki kit vásárol fel, mindaddig, amíg van kutatás-fejlesztés a cuccok mögött, és van egészséges versenyhelyzet a piacon. (Szerintem mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb gyártó csak akkor fejleszt, ha rákényszerítik. Addig pedig csak újracsomagolja a meglévõ termékeit.)
Amennyire követtem a dolgokat, a Marzo és a Manitou is mostanában kezdett magához térni, az SR pedig kezd felzárkózni. Valahol a RockShoxnak is használt, hogy a Sram felvásárolta. Valószínûleg ennek köszönhetõen tudták tartani a viszonylag állandó színvonalat.
Persze itt most csak általánosságban fogalmaztam. Valószínûleg az egyes modelleket összehasonlítgatva hol az egyik, hol a másik gyártó nyújt többet.
Szerintem tudjátok rólam, hogy soha nem a márkanév alapján válogatok. Mindig is annak a híve voltam, hogy érdemes jó alaposan utána nézni, hogy mit is nyújt az adott dolog és mik is az elvárt igények. Ahol a kettõ között a legnagyobb az átfedés, azt kell választani. Másoknak is ezt szoktam javasolni. ;o)
Szóval semmi bajom az SR-rel vagy a Marzoval vagy bármelyik másik gyártóval. Mindig az adott eset szerint kell mérlegelni, hogy jó-e. :o)

bardocz
Én most egy suntour axon-ra gyúrok, marha könnyû Xc teló, és elvileg a szervízháttere is eléggé jó.
gordon 24
Hát ez az álom😄 Kb 500000 huf😄 1990 euro😄

itt megleshetõ az olcsóbb is. 1690 euros😄

És ugye az elérhetõ árú, Fox 40 rc2.:

ára

Downhill!!

gordon 24
A Mrzocchi villák még mindig jók.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit írsz nem állja meg a helyét, csak úgy😄

A Marzocchinak a nagyon nagy elõnye az, hogy "ugyan azt" a technikát megkapod mint a fox, vagy a Rock Shox esetében viszonylag kedvezõ áron.
(nyílt olajfürdésre gondolok😄)

Mire gondolok😄 Pl Vegyünk egy Boxxer Racet. Vagy egy Marzocchi 888 rv-t
A Boxxer Race 140000-150000ft a 888Rv pedig kb 100000ft.
Ugyan ez a 888 RCV és a Boxxer Team. A Boxxer Team majd 200000ft a 888rcv pedig 140000ft körü van.

A wc -nál már ez a differencia elenyészõ.

És nem csak ez a Marzocchi elõnye, hanem az is, hogy nagyon szép. És ráadásul baromi erõs fõleg az 888 RCV, 66 alsó lábas villák.
A Boxxer nincs ilyen erõs, a 2010 es meg egyenesen szar, a boxxerbõl sajnos. Törik és a minõsége is elég gagyi. Nem is nagyon szeretik , majd kiforrja magát, de egyelõre nagyon rossz.

Én azt mondom, hogy függetlenül attól, hogy Sauntur vagy eredeti Marzo, nagyon jó villákat gyártanak, erõsek és olcsóbbak, és ráadásul vastag szép design-el ellátottak.

Én Boxxert nem vennék, mert a 2010 elötti olyan mint egy fogpiszkáló a 2010 es meg nem jó.

Ha lenne pénzem Fox 40 RC2 vagy BOS, egyértelmûen. De így hogy nincs Marzocchi😄

Downhill!!

Mark007
Nah akkor máshogy😊
Nem függ össze a kettõ, két külön dolgot közöltem csak 😊
Az, hogy felvásárolta, tényleg nem jelenti azt, hogy jobbak lettek.
Ezt én mások véleményébõl hallottam, és egyre több bringán van suntour villa.

SrAta
ahhaaa szal akk azért lett Tenneco marzocchi?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

A Marzo villák egykor valóban külön fogalomként éltek a bringás körökben. De ha egy kicsit utána olvastok, lehet látni, hogy az elmúlt években nagyon sokat veszített a fényébõl a cég. És a Suntour tényleg felvásárolta õket. Remélhetõleg nem csak a márkanevet, hanem a technológiát is átvette tõlük. (Talán ezért jelentek meg a olajpatronos csillapítással szerelt Suntour villák.) Ettõl sem a Marzo nem lett jobb, sem a Suntour. Vagy csak kis mértékben.
Maradjunk annyiban, hogy mind a két márkanév alatt ma már/még használható villák készülnek. Azért azt nem hiszem, hogy jobbak lennének, mint egy levegõs vagy nyílt olajfürdõs RockShox vagy Fox villa. Itt persze most nem a belépõ kategóriáról beszélünk. Ott kb. egy szinten van majdnem az összes gyártó. De ha valóban jó telót akarsz, akkor nem a belépõ villák között fogsz nézelõdni.

Amúgy a felvásárlásról pl. itt lehet olvasni:
http://www.bike-eu.com/news/3197/sr-suntour-becomes-biggest-in-bike-suspension.html

VRSDM
azota mar bejott 😄

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
hmmm????

Suntour oldala:
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si5d1e2082983c93b51e3f022a22d5b5/index.php

Tenneco Marzocchi oldala:
http://www.marzocchi.com/

Nem hiszem hogy egyesültek volna😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Újabb suntour-okról azt mondogatják, hogy jóak 😊
Tudtommal eggyé vált a marzocchival

SrAta
Az ok talán a RUX DJ belet vagy a DURO DJ-D vagy E belét használhatják??

bardocz
Mondjuk az, hogy a BMW és Ferrari mivel szerel mit, nem jelent semmit.
MaSzKa
SR Suntour -t elég sok nagynevû gyártó használja

BMW
KTM
Genesis

a Ferrari gyári bicajban is ilyen villa van 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
ez már lámpa a javából
24eFt

ez kell nekem

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

bardocz
Fú, ez vagy nagyon régi, vagy nem váltottak design-t, régi bicómban ilyesmi volt😄
SrAta
Állítólag a Marzocchi Dirt Jumper 3 villának is Suntour a belseje.
Valaki megtudná mondani, hogy melyik suntour me akk azt veszem😄

Ley Roland

Baloldali. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

bardocz
Nem is találok olyan villát😄
Vannak alsókategóriás villáik, de 40-60ezer környékén bõven verik az RS-t XC téren. Dirt-re meg simán bevállalnék egy Rux DJ-t.
Post mounttal mi a baj? Azon kívül, hogy nálam szétcseszték a menetét.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Ley Roland
Nekem Suntour XC60-asom van, de annyira nem rossz. 😄 Igaz most fogok majd venni, én Dart 2-t néztem ki. Ezzel most annyi bajom van, hogy a becsúszószár "csuklik" a lábban. Vagyis, mozog a becsúszószár. 😄 Nem tudom máshogy leírni. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

bardocz
Elõítélet.
Csomó telóban van Suntour csillapítás.
SrAta
suntour.....

bardocz
Suntournak van dirt telója.
SrAta
jaja jóvolt😄
Bazz Rain nem árulják már a Stance-et sõt a Maitou erre a célra nem gyárt villát😞((
A DJ3 marad így és mint kiderült 2006 utántól az is post mountos mint a tied😞(
Szal überszívás😄
bár nyárig kituggya milesz még😄

Máté94
Itt bejön. A hiba az ön kerékpárjában van.
VRSDM
még
-mindig kona fesztivál volt
-bikefest van

a kép meg nem jön be 😄

kona bike fest 😊
tegnap kint voltunk SrAtával, pont jött az esõ, felszedtünk pár kiló sarat a pályán 😊
Tegnap kivettem a hátsó kereket, letisztítani, amikor visszaraktam, nem akart a helyére menni. Rájöttem, hogy a féktest miatt. Nem értem miért. 2 alátétet be kellett raknom, hogy pont középen legyen. Mi lehet a gond? Féket nem szedtem le még elötte, nem is volt ott alátét, most viszont ugye 2-vel jó csak :S

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

VRSDM
vagy az autósok õket.
vagy õk engem
vagy mindenki mindenkit 😄/és engem nem 😄

Okos dolog de inkább maradok a sajátomnál 😄 A turisták viszont biztos rá fognak kapni .... csak nehogy összetörjék magukat .

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

repvez
igen csak egy gond van vele hogy nincs rajta rugoelöfeszités.Csak a (anyeregtöl nézve) jobb száron egy remote lock van a bal száron meg csak a csillapitás állitás.Legalábbis én mást nem találtam rajta.
VRSDM
Bicajkölcsönzõ jövõre BP-en! : )

1200 biciklivel indul jövõre a kerékpárkölcsönzõ rendszer Budapesten. A jármûveket elõzetes regisztráció után bárki igénybe veheti. Használatuk az elsõ fél órában teljesen ingyenes.

SrAta
megértettem a hibád😄
a villáknak, azért, hogy ne lehessen bekoppantani õket az útjuk úgy van megcsinálva hogy az eleje puha és egyre keményebb.
Állítsd be úgy a villát az elõfeszítés állítóval, hogy a súlyod alatt 1,5 2 centinél többet ne üljön be és szépen fog mozogni az egész.

SrAta
hogyhogy egyszerre??
A legegyszerûbbaz a tetején a rugóelõfeszítés állítócsavarral (kézzel tekerhetõ)
Ha ez nem elég rugót és elasztomert is lehet benn cserélni

repvez
Nekem egy BBB BSD-12-es nyergem van és eddig nekem bevált hosszu távu turán is 120km után sem zsibbadt el a t@köm.

Arrol tud valaki mondani valamit hogy a sountur XCR 120as telonak hogyan lehet egyzserre keményiteni és finomitani is a mozgásán?Mert jelenleg a 80 kilom alatt ha csak ráülök a bringára bemegy 4-5 cm-ert és utánna meg nem mozog az ut egyenetlenségeinél csak ha ráfékezek, az utolso 4 cmre meg ha akarom se tudom lenyomni igy egy 120as telobol jo ha 5cmt tudok használni.
SrAta
Az attól függ mik azok a cuccok és milyen vázba rakod át!😊

ez a kérdés most csak úgy jött,
hogy egy átlagos biciklin lévõ cuccokat megéri e megtartani és átpakolni a vázra vagy akkor már teljesen új bicajt venni

Kérdés szerintem az, hogy mirõl mit szeretnél átrakni mire?
Ha egy jobb vázat és sokkal jobb villát fel tudsz hajtani önmagában, akkor esetleg megéri az átszerelgetés, feltéve, hogy a többi alkatrész egyébként jó minõségû.
Viszont egy komplett bringát valószínûleg könnyebben el tudsz adni.

Ne ess kétségbe! A magasságodhoz nagyjából passzol a vázméret, de valószínûleg 19" körüli jobb lett volna.
Igazából sokat számít, hogy hogyan használód a bringát. Technikásabb, zúzósabb használat, sok szlalom esetén jobb a javasolt méretnél kisebb vázat választani, mert könnyebb rajta helyezkedni.
Túrázásnál viszont elmegy esetleg egy nagyobb váz is.
Amivel javítani tudsz az üléspozíciódon, hogy kevésbé legyen nyújtott, az egy rövidebb stucni és egy egyenes kormány. Esetleg a nyerget is elõrébb lehet egy kicsivel húzni, de ezt csak mértékkel.

Mark007
Jah, értelek.
Nem nagyon tekertem még nagy vázzal, szóval nincs viszonyítási pontom.
Mindennek van elõnye, és hátránya is 😊

bardocz
Kicsi vázon közelebb van a kormány, meg más a geo-ja, és emiatt egyenesebb a hátad rajta.
Mark007
Felemelkedett pozíció? Melyikre érted? 😊

bardocz
Ellenben hülyén nézek ki rajta, és a felemelkedett pozíció miatt nem vagy olyan hatékony:-)
Mark007
Én hiszek neked 😊
Elõzõ (hauser) bringám 18-as volt, az is kényelmes volt.

Én csak azt kommunikálom, hogy 16-osnál több helyed van mint 20-asnál.

bardocz
Ha nincs hova letolnod a nyerget, akkor alacsony vagy hozzá. Én a 18-as vázba letolhatom kb 30 centit még, a 20-as vázon akkor 20 centit bõven lehet lejjebb tolni.
Nem a francokat nem kell rugózni lábbal XC-n....😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mark007
õõ..Én aztmondom, hogy egy 20-as váznál nincs hova lejjebb tolni a nyerget.
Míg egy 16-osnál letudod egészen térdig.

Szerintem nem jelent extrém használatot, egy rázósabb földút. Végigmehetsz ülve is, csak nem kellemes..😊

bardocz
XC-n is kell rugózni lábbal lejtõknél... Szép is lenne 50-el végigmenni földúton ülve.
SrAta
sztem MARK007 úgy értette a terepet. Kül terepen CC,XC nem kell a lábunkkal rugózni, az a lényeg, hogy kiállva legalább 10 centi legyen a mogyi meg a nyereg között meg h ülve kényelmes legyen azt cs
Ebbe neked van igazad😊

bardocz
Ne keverd már ide az extrém használatot...
SrAta
tökig letolva a 16os vázzal a nyereg a térdemnél van van helyem technikázni, rugózni és nem vág tökön.
Nagy elõny😊