Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amennyire követtem a dolgokat, a Marzo és a Manitou is mostanában kezdett magához térni, az SR pedig kezd felzárkózni. Valahol a RockShoxnak is használt, hogy a Sram felvásárolta. Valószínûleg ennek köszönhetõen tudták tartani a viszonylag állandó színvonalat.
Persze itt most csak általánosságban fogalmaztam. Valószínûleg az egyes modelleket összehasonlítgatva hol az egyik, hol a másik gyártó nyújt többet.
Szerintem tudjátok rólam, hogy soha nem a márkanév alapján válogatok. Mindig is annak a híve voltam, hogy érdemes jó alaposan utána nézni, hogy mit is nyújt az adott dolog és mik is az elvárt igények. Ahol a kettõ között a legnagyobb az átfedés, azt kell választani. Másoknak is ezt szoktam javasolni. ;o)
Szóval semmi bajom az SR-rel vagy a Marzoval vagy bármelyik másik gyártóval. Mindig az adott eset szerint kell mérlegelni, hogy jó-e. :o)
itt megleshetõ az olcsóbb is. 1690 euros😄
És ugye az elérhetõ árú, Fox 40 rc2.:
ára
Downhill!!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit írsz nem állja meg a helyét, csak úgy😄
A Marzocchinak a nagyon nagy elõnye az, hogy "ugyan azt" a technikát megkapod mint a fox, vagy a Rock Shox esetében viszonylag kedvezõ áron.
(nyílt olajfürdésre gondolok😄)
Mire gondolok😄 Pl Vegyünk egy Boxxer Racet. Vagy egy Marzocchi 888 rv-t
A Boxxer Race 140000-150000ft a 888Rv pedig kb 100000ft.
Ugyan ez a 888 RCV és a Boxxer Team. A Boxxer Team majd 200000ft a 888rcv pedig 140000ft körü van.
A wc -nál már ez a differencia elenyészõ.
És nem csak ez a Marzocchi elõnye, hanem az is, hogy nagyon szép. És ráadásul baromi erõs fõleg az 888 RCV, 66 alsó lábas villák.
A Boxxer nincs ilyen erõs, a 2010 es meg egyenesen szar, a boxxerbõl sajnos. Törik és a minõsége is elég gagyi. Nem is nagyon szeretik , majd kiforrja magát, de egyelõre nagyon rossz.
Én azt mondom, hogy függetlenül attól, hogy Sauntur vagy eredeti Marzo, nagyon jó villákat gyártanak, erõsek és olcsóbbak, és ráadásul vastag szép design-el ellátottak.
Én Boxxert nem vennék, mert a 2010 elötti olyan mint egy fogpiszkáló a 2010 es meg nem jó.
Ha lenne pénzem Fox 40 RC2 vagy BOS, egyértelmûen. De így hogy nincs Marzocchi😄
Downhill!!
Nem függ össze a kettõ, két külön dolgot közöltem csak 😊
Az, hogy felvásárolta, tényleg nem jelenti azt, hogy jobbak lettek.
Ezt én mások véleményébõl hallottam, és egyre több bringán van suntour villa.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Maradjunk annyiban, hogy mind a két márkanév alatt ma már/még használható villák készülnek. Azért azt nem hiszem, hogy jobbak lennének, mint egy levegõs vagy nyílt olajfürdõs RockShox vagy Fox villa. Itt persze most nem a belépõ kategóriáról beszélünk. Ott kb. egy szinten van majdnem az összes gyártó. De ha valóban jó telót akarsz, akkor nem a belépõ villák között fogsz nézelõdni.
Amúgy a felvásárlásról pl. itt lehet olvasni:
http://www.bike-eu.com/news/3197/sr-suntour-becomes-biggest-in-bike-suspension.html
Suntour oldala:
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si5d1e2082983c93b51e3f022a22d5b5/index.php
Tenneco Marzocchi oldala:
http://www.marzocchi.com/
Nem hiszem hogy egyesültek volna😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
BMW
KTM
Genesis
a Ferrari gyári bicajban is ilyen villa van 😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Valaki megtudná mondani, hogy melyik suntour me akk azt veszem😄
Baloldali. 😄
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Vannak alsókategóriás villáik, de 40-60ezer környékén bõven verik az RS-t XC téren. Dirt-re meg simán bevállalnék egy Rux DJ-t.
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Bazz Rain nem árulják már a Stance-et sõt a Maitou erre a célra nem gyárt villát😞((
A DJ3 marad így és mint kiderült 2006 utántól az is post mountos mint a tied😞(
Szal überszívás😄
bár nyárig kituggya milesz még😄
-mindig kona fesztivál volt
-bikefest van
a kép meg nem jön be 😄
u dont have to listen anybody else but me
tegnap kint voltunk SrAtával, pont jött az esõ, felszedtünk pár kiló sarat a pályán 😊
Tegnap kivettem a hátsó kereket, letisztítani, amikor visszaraktam, nem akart a helyére menni. Rájöttem, hogy a féktest miatt. Nem értem miért. 2 alátétet be kellett raknom, hogy pont középen legyen. Mi lehet a gond? Féket nem szedtem le még elötte, nem is volt ott alátét, most viszont ugye 2-vel jó csak :S
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
vagy õk engem
vagy mindenki mindenkit 😄
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
1200 biciklivel indul jövõre a kerékpárkölcsönzõ rendszer Budapesten. A jármûveket elõzetes regisztráció után bárki igénybe veheti. Használatuk az elsõ fél órában teljesen ingyenes.
a villáknak, azért, hogy ne lehessen bekoppantani õket az útjuk úgy van megcsinálva hogy az eleje puha és egyre keményebb.
Állítsd be úgy a villát az elõfeszítés állítóval, hogy a súlyod alatt 1,5 2 centinél többet ne üljön be és szépen fog mozogni az egész.
A legegyszerûbbaz a tetején a rugóelõfeszítés állítócsavarral (kézzel tekerhetõ)
Ha ez nem elég rugót és elasztomert is lehet benn cserélni
Arrol tud valaki mondani valamit hogy a sountur XCR 120as telonak hogyan lehet egyzserre keményiteni és finomitani is a mozgásán?Mert jelenleg a 80 kilom alatt ha csak ráülök a bringára bemegy 4-5 cm-ert és utánna meg nem mozog az ut egyenetlenségeinél csak ha ráfékezek, az utolso 4 cmre meg ha akarom se tudom lenyomni igy egy 120as telobol jo ha 5cmt tudok használni.
hogy egy átlagos biciklin lévõ cuccokat megéri e megtartani és átpakolni a vázra vagy akkor már teljesen új bicajt venni
Ha egy jobb vázat és sokkal jobb villát fel tudsz hajtani önmagában, akkor esetleg megéri az átszerelgetés, feltéve, hogy a többi alkatrész egyébként jó minõségû.
Viszont egy komplett bringát valószínûleg könnyebben el tudsz adni.
Igazából sokat számít, hogy hogyan használód a bringát. Technikásabb, zúzósabb használat, sok szlalom esetén jobb a javasolt méretnél kisebb vázat választani, mert könnyebb rajta helyezkedni.
Túrázásnál viszont elmegy esetleg egy nagyobb váz is.
Amivel javítani tudsz az üléspozíciódon, hogy kevésbé legyen nyújtott, az egy rövidebb stucni és egy egyenes kormány. Esetleg a nyerget is elõrébb lehet egy kicsivel húzni, de ezt csak mértékkel.
Nem nagyon tekertem még nagy vázzal, szóval nincs viszonyítási pontom.
Mindennek van elõnye, és hátránya is 😊
Elõzõ (hauser) bringám 18-as volt, az is kényelmes volt.
Én csak azt kommunikálom, hogy 16-osnál több helyed van mint 20-asnál.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Míg egy 16-osnál letudod egészen térdig.
Szerintem nem jelent extrém használatot, egy rázósabb földút. Végigmehetsz ülve is, csak nem kellemes..😊
Ebbe neked van igazad😊
Nagy elõny😊