22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    Hát az olyan is lehet...
    Nagyon papírnak tűnik, még képen is :)
  • bardocz
    Jee, az új Alivio szett is 9 sebességes már.
  • Spongya08
    OFF: Kedves Sporttársak!

Hétvégén kerül megrendezésre a Top Marathon sorozat 3. állomása, a 10. Bükk Maraton.
    A rajtterület ezúttal Felsőtárkányban kapott helyet, a pálya is új nyomvonalon fut.
    Az időjárás reméljük kegyeibe fogad, bár 1-2mm csapadékot mondanak, reméljük nem kell erre nagyobb figyelmet fordítani a felkészülés során.

A távok:

Rövid: 37 km, szintkülönbség 743 m - U13 és fiatalabbak csak szülői kisérettel (U15, U17, U19, FELNŐTT, MASTER1, MASTER2, MASTER3)
    Közép: 57 km, szintkülönbség 1490 m - 16 év feletti nevezők (U19, FELNŐTT, MASTER1, MASTER2, MASTER3)
    Hosszú: 93 km, szintkülönbség 2563 m - 18 év feletti nevezők, csak férfiak (FELNŐTT, MASTER1, MASTER2).

(Forrás: www.nse.hu)
  • gordon 24
    2 dolgot kell megnézni:

1.. (maga a fék) (ha vfék) akkor azt, hogy a 2 fék normálisan mozog-e a váz tartó konzolján.bovden házban megfelelően mozog-e a bovden.
    (ha bovdenes tárcsa fék) akkor azt, hogy a bovden vezetés tiszta-e a féktestnél, és a mechanikája mozog-e rendesen.
    (ha olajos tárcsa fék) akkor azt, hogy a betét mennyire van elkopva , milyen szinten van kint a dugattyú a féktestből.

2.. (fékkar) mind3 esetben azt, hogy a fékkar nem görbe-e. Ugyanis, emiatt tud szorulni abba a kis házba ahonnan indul.

(ha bovdenes fékek) akkor azt hogy a fékkarban a bovden megfelelően van-e, és hogy a fékkarnak a házban lévő része nem koszos-e. (a kosztól meg tud szorulni, így nincs elég ereje a fék rugójának visszahúzni)

(ha olajos tárcsa) a fékkar, házban lévő része, nem koszos-e, és azt is meg kell nézni, hogy a fékkar dugattyúja tiszta-e.

És még egy. Hayes fékeknél szokott az lenni, hogy a fékkar kormányhoz való távolságát állító csavar, kilazul, ezt menet rögzítővel szokták megoldani. A Módszer jó, csak sokszor előfordul, hogy a menetrögzítő bekerül a fékkar távolság állító kis alkatrész alá, így a fékkar megszorul, nem tud mozogni rendesen.

Hát kb ennyi:D
  • Mark007
    Jajj..Összeraktam a BMX-et. Hát mondtam egy szép bmeg-et..
    Nézem, de furcsa ez.. Hát beraktam balra a lánctányért, de ez csak a végén tünt fel..
  • Spongya08
    Igyvan nézdmeg a kart hogy bowden nélkül vissza-e ugrik,ha nem akkor nézdmeg ha rugos nézdmeg nem e akadt ki,de am nemmmind1ik fékkar ugrik vissza a szarabbaknem.:D
  • Mark007
    Milyen fék? Magának a féknek is, meg a fékkarnak is visszakéne állnia magától. Szal nézd meg, szedd ki a bowden-t a fékkarból, ha úgy visszaugrik, akkor a fékkel van baj, ha nem, akkor eltörted :)
  • miki10
    Sziasztok. van egy kis bajom a fékkarral...hogy mikor meghuzzom a fékkart és elengedem akk nem ugrik vissza, úgy marad.
    pediga bowden végig feszes.

mi lehet a baja? meg tudom itthon is csinálni, ha meg hogyan?
  • gordon 24
    Attól függ mire akarod, használni. Ha biciklinek veszed (tehát családi túra kerékpár úton, sok bringázás itt ott erdőben is, de csak bringázás) akkor teljesen jó..

Ha komolyabban akarsz cross countryzni pl ahhoz kevés.

Egy jó bicó, de 138 ezer forintért lehet jobbat is venni, csak az nem Trek lesz.
  • Spongya08
    De erre már az a gond nemkapni felnit, pedig szivesen tennék rá vmi ritka küllős alut.
  • bardocz
    Én estem olyat, hogy a villanyak elferdült, de a felnibe semmi nyolcas nem lett. Mai alu felnik sokkal erősebek, mint a régi acél, vagy akármiből készültek.
  • Gabo
    Na akkor újra...
    Az előző bringám egy Trek 4000-es volt. 8 évig nyúztam, az alkatrészek nagy része le is cserélődött ezalatt. Szerettem. :o)
    A váz jó alap a későbbi fejlesztésekhez. Viszont az alkatrészek szinte mindegyike a belépő kategória alsó részébe tartozik. Ezektől túl sokat nem szabad várni.
    A Trek esetében sajnos a márkanevet is keményen meg kell fizetni. :o/
    Szerintem nézd meg a Magellan bringákat is! Ezért a pénzért nem kizárt, hogy jobb felszereltséget kapsz.
  • SrAta
    nincsmit:)
    Sajna nekem 3 tört az elmúlt 1 hóba:S szal van tapasztalatom...
  • sanyi023
    Igen eltört:S
    Értem, köszi szépen a segítséged!
  • SrAta
    őő eltört a fül?
    mert azt csak úgy tudnak, h ha bemész a boltba és odaadod nekik a töröttet, hoznak egy ugyanolyat kb 2-3e ft
  • sanyi023
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni tőletek! Nem tudnátok megmondani hogy a Hauser Winner vázhoz melyik váltótartó fül illik? már kerestem mindenhol de sehol nem találtam:S. ha csak a nevét vagy hogy honnan lehetne rendelni az is elég lenne.
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Máté94
    Hát én azt azért nem mondanám...
  • kisbesi
    Szóval nem hagy a "bajba" vagy ez esetebe erdőbe?:)
  • gordon 24
    jó bringa, érdemes vele foglalkozni. Ennyi kb:D
  • kisbesi
    Sziasztok
    Erről mi a véleményetek?
  • Spongya08
    Én esőbe is kimegyek ha meleg van és ugy esik fel egy koszolható ruha és hagy szóljon max befekszek néha a kanyarokba.:D
  • SrAta
    tnap új ugrósor vis ink rázósor:D
    Koptatni kellett vna mert még leért a bicó hasa:D
    És az elsőnél pofáraestemxDDD
    Combomon szépkis lila folt a fékkartól v a kormánytól:D
    De ennél nagyobb esésem ne legyen :P

• DJ RX7
    buzi ez az időjárás. mikor nem volt meg az új bicóm 35 fok volt kint az nap mikor megvettük azóta esik ez a köcsög eső.
  • Spongya08
    Énis akarok majd fixit,de most ezen elszakadt a fék meg most a kormány is, de a fék az azért szakadt mer már öregvolt meg stb a kormány meg a másik se birta volna ki de cserélem és jobblesz mint újkorába énis vigyázok rá de ilyen előfordul.
  • greg benz
    Áh,én ezzel a bringával sose fogok,féltem mint a szemem világát..ha majd 30 évet sikerült úgy "leélnie",hogy szinte hibátlan állapotban megmaradt,nem én fogom már szétbarmolni szegényt:)
    Ezért akarok egy fixit építeni majd egyszer,azzal lehet állatkodni
  • DannyL
    Nekem is úgy kezdődött. Aztán elkezdtem nem vigyázni annyira rá, bevállaltam többet és azóta folyton potyogok. :D
  • greg benz
    Én mióta megvan a bringa még nem estem vele,kopkop
  • Spongya08
    Nekem első esésem ezzel a bringával a bukás kb 15 km/h val történt csakhát a fal keményebb volt mint a kerékXD, a beton meg a kormányomnál volt keményebb.Mind1 a lényeg h nemlett nagyobb bajom, de a bringa nem uszta meg.
  • greg benz
    Egy csúnya bukás majdnem nekem is befigyelt..
    Mentem lejtős rész alján,30körüli sebességgel..egy pillanatra nem figyeltem,és annyira az út szélére kerültem,hogy le is ugrott róla a kerék,megijedtem és le akartam fékezni,erre nagy ügyesen sikerült az első féket meghúzni,jól megemelte a seggét a bringa:D De nem történt baj,annyi hogy a kb 1 méter magas útmenti gyomba belegázoltam,tiszta fű lett a lábam meg a cipőm:D De örültem,hogy ennyivel megúsztam..
  • Spongya08
    Azszép nekem ma készlett a bringa még egykis enyhe 8as van benne meghát csöppett tojás de holnap eztis megcsináljuk dehát mire megcsináltuk eddig másfél óra kin, meg mikor elbuktam észre se vettem hogy a kormány behajlott szoval kikell cserélni.
    xDDDDD.
  • greg benz
    Basszameg 57km-t tekertem ma,megdöglök
  • Spongya08
    Mondjatok már olcsóbb kategóriás biciklis táskát, olyanra gondolok mint vannak azok a Queshua táskák amit elől össze lehet csatolni.
    Ilyen 6k ig kéne, annyit sztem szánnak anyáék.
    Most igaz van 4k-m de a bmxre 3k egy fék nem egy pár.
  • Vaxi
    köszi
  • Blum
    Na ba*dmeg..megvettem mindent a bringára,erre mégsem megyünk. FFFUUUUUUUU
  • Spongya08
    Tessék

Csak azért van amásik fényképezőn h egyszintbe legyen és mégpontosabb legyen.
  • Vaxi
    faszás!
    egy pénzérmét tegyél már mellé, hogy lehessen látni mekkora :D
  • Spongya08
    Ma megprobálom felszerelni a kulacstartóm remélem a műhelybe találok valami gyorskötözöt aztán felsikerül tennem,megmutatnám a km órát amit szereztem.
    250Ft omba van ez a km óra ingyen szereztem az elememet kellet bele vennem a bringámon még nemvolt de lehet felrakom majd kiprobálni h hogy mér.
  • Vaxi
    na meg is hozta a futár :D
    halál, hogy nem tudom bringán kipróbálni még 1 hétig :S
  • Vaxi
    köszönöm :)
    azt hiszem nem tartozik bele a pulzusmérő, de a későbbiek folyamán lehetséges, hogy beszerzek hozzá egyet :)
    majd készítek róla fotókat, bicajon sajna csak augusztusban tudom lekapni :D
  • Gabo
    Azért most egy kicsit irigykedem. Mérsékelten kütyümániás vagyok, így imádom az ilyen jószágokat. Valószínűleg én sem tiltakoznék ellene, ha hozzám vágnának egy ilyet. ;o)
    Nem tudom, hogy ehhez kapsz-e pulzusmérőt, de ha nem akkor érdemes beszerezni mellé a Garmin saját egységét. Szerintem az egyik leghasznosabb kiegészítő, amit bringa vagy bármilyen állóképességi sport mellé be lehet szerezni. Legalábbis számomra a Polar pulzusmérő annak bizonyult már többször is.
    Ne hidd, hogy csak a profik hasznosíthatják az így kapott eredményeket!
    Egy profi mellett ott van egy edző is, aki tanácsokkal látja el. Amatőrként viszont csak magadra számíthatsz. Ebből adódik, hogy minden ilyen jellegű segédeszköz hasznos lehet, ha kicsit komolyabban akarsz foglalkozni egy sporttal. Nem csak abban jelenthet segítséget, hogy jobban tudd edzeni magad, hanem abban is segít, hogy megismerd a saját tested működését, reakcióit a különféle körülmények között.
    Használd egészséggel! :o)