22335
-
#14488 igen, de teljesen felesleges. Mivel :
1 úgyis lejön.
2. ha nem sérült volna meg ugyis lekopik egy idő után. Nekem eséstől nem sérült, viszont a kesztyű már lehozta az élét ugyan így,. -
#14487 Egy ilyen "sérülést", festékkel kibirok javítani? -
#14486 Komolyság:D De jól jött pedig eddig:D
Szép esés! -
#14485 Ez mekkora fuck yeah lett volna ha úgy sikerül,hogy nem esik el:DDD -
Blum #14484 Direkt volt szerintem -
#14483 Ilyet azért nem mindenki tud:DDD
-
#14482 Én hátizsákban viszem a vizet magammal. Jól ráizzad a hátam, de mindegy. Meg bele tudom rakni a pólómat is, ha nagyon melegem lenne. -
#14481 pár cerbona müzli szelet simán belefér egy övtáskába is vagy egy kisebb hátizsákba is. -
#14480 Köszi a tanácsokat:)
Pia volt nálam,az egész út alatt kb 2 kulacs vizet sikerült is eltűntetni.
Kajálni azelőtt kajáltam,hogy elindultam nem sokkal,másképp el sem indultam volna:) De valóban nem ártott volna vinni is magammal valamit,de nincs nyeregtáskám (itt a környéken még egy ilyen alap cucc beszerzése is kisebb kihívás -,-)
A fokozatosság megvolt,eddig ez volt a legnagyobb utam amit megtettem mióta megvan a bringa,előtte mindig csak kisebbeket mentem. Eleinte 10-20 között mentem,aztán 20-30,most pedig néhanapján tolok ilyen 30-60 köztieket,de azért ezeket ritkábban:)Leggyakrabban 10-20km között megyek egy nap.Júni 9-edike óta van meg a bringa,azóta 684km-t tettem meg vele. -
#14479 Nem volt olyan nehéz mert ugye sík terepen mentünk és szélcsend is volt hál'Istennek egyedül a tűző nap volt az ellenség, de visszafelé egy kis zápor is elkapott minket ugyhogy felfrissültünk, utána sokkal könnyebb volt:) -
#14478 Én szerintem ekkora távon nem tudnék ilyen átlagot menni még. -
#14477 Megvolt az eddigi leghosszabb túrám 1 nap alatt, tegnapelőtt.
Karácsond-Heves-Kisköre-Dinnyéshát-Kisköre-Heves-Karácsond, összesen 123km volt 21-es átlaggal mentünk egész jól bírtam a dolgokat ettem ittam normálisan, csak a versenyülés nem volt túl kényelmes, ezen kívül nagyon jó "kis" tekerés volt:) -
pauly #14476 Én pár hete nyomtam úgy 110km-t a hortobágyon át,de az utolsó 30-40 km-en már azt hittem hogy megdöglök :)Víz,kaja elfogyott,amúgy sem vittem sokat,ráadásul szembeszél volt,és rohadt meleg,árnyék ugye szinte nulla.Na az jó lecke volt,mostmár inkább mindig többet viszek,mégegyszer nem akarok úgy járni.Egyszerűen még megállni is alig bírtam,majd össze estem,semmi erőm nem maradt,és még jól le is égett a combom :P Mondjuk a szembeszél készített ki végülis mert már máskor is tekertem 100 körül,igaz hogy ilyen pusztán még nem... -
kisbesi #14475 Sziasztok!
Tudnátok mondani Nyugat-Dunántúli vagy Osztrák DH pályákat?
-
#14474 énse:D
egyesével ugrálom őket:D
az utolsóból egyenesen egy majdnem függőleges wallrideba érkezel:D:D:D
-
#14473 azt nem biztos, hogy bevállalnám a fire mountainnel :D -
#14472 jah ezt a tripla ugrót, kb 10-15m-re van a kidobója az elsőek az utolsó beérkezőjétől, 1 ember ugrotta ki:D Az se a Fourcross versenyzők mezőnyéből:D a Vinetou:D Dirtös:D nullkézbe ugrálta az állat..XDDD 15m-t:D -
#14471 gyere:D már a 40-50%a kivan így kapálva:D:D:D de még a wallride, amiből fotóztam, meg utána 4 ugró, egy 7es rázó, meg egy kvanagy asztal még nincs:S Szal még sztem Rainnel 3 nap mire kikapáljuk:D:D:D -
#14470 mennék ide :( -
#14469 jaja, ezeket kifelejtettem :) -
#14468 MA 8-10ig kapáltunk, majd félóra ride:):):)
Mutatom mit dolgoztunk:P
-
#14467 az izotóniás lötyikis jók... pl Isostar, Isotech -
#14466 hozzátenném ehhez, hogy nagyobb túrák előtt javasolnék lassan szívódó szénhidrátok kajálását, pl. rizs, reggelire zabpehely stb.
ahogy mondtad, sokat kell inni, és kajálni is kell, rá kell szánni az időt.
túra végén, jó, ha eszik az ember egy kis szőlőcukrot. -
Gabo #14465 A bringázás egyik aranyszabálya:
Igyál mielőtt megszomjazol!
Egyél mielőtt megéhezel!
Válts mielőtt váltanod kell!
Ha jól néztem, az általad megtett táv kb. 60 km. Ezen a távon, ilyen időben kb. 1 liter folyadékot illik elfogyasztani. Ezen kívül 1-2 müzli vagy csoki szelet is simán belefér.
Érdemes szőlőcukrot magadnál tartani. Gyorsan felszívódik, így eléhezés közeli állapotban hasznos lehet.
Fontos a fokozatosság. Kezd rövidebb távokkal és csak kisebb lépésekben emeld a távolságot. Közben igyekezz megfigyelni és megtanulni a szervezeted figyelmeztető jeleit. És persze alakítsd ki a ritmusodat. Evés, ivás, energia beosztás. -
#14464 Harkány-Pécs-Pécs-Harkány letudva
Visszafelé már nem kicsit szenvedtem,szerintem eléheztem -
#14463 Nem véletlenül van saját csapatuk a Tour-on:) -
#14462 Hazafele meg pont jött egy újfajta busz, és be tudtam küzdeni magam szélárnyéba, na az nagyon jó érzés volt, szenvedek kb 30-al, és egyszercsak megszűnik minden légellenállás, és lehet vígan tekerni. -
#14461 na kipróbáltam ma az Edge-et, egyelőre csak buszon.
Nagyon okos kütyü, és hihetetlenül jó gps vevő van benne.
A buszon utazva bekapcsoltam, és a zsebembe tettem.
A garmin termékekhez hozzárendelhető a garmin connect oldal, ahova fel lehet tölteni az eszközről az adatokat.
Egy 30 km-es szakaszon nyomtam be, és feltöltöttem a connectre.
Az ottani progi pillanatok alatt elkészítette a statisztikát, meg mindent.
íme
Maga az Edge könnyen kezelhető, és teljesen személyre szabható.
Sajnos bicajon még nem tudtam kipróbálni, de jövőhéten az is meglesz :)
Ez egyértelműen egy edzést és túrát segítő kütyü, navigációra alkalmatlan, nem arra való.
Aki megteheti, szerezzen be egyet. =) -
#14460 Elmentem ma is kamaraerdő felé, most továbbmentem egy részen, erre olyan hely jött, ahol nem tudtam továbbmenni a keresztberakott fáktól. Úgy tűnik sose fogok én oda bejutni emberi útvonalon:D Odafele meg rohadt nagy sár volt foltokban, a 1.5 milisre kopott hátsó futófelület tök jól cikázott jobbra-balra. Úgy tűnik lassan elkél egy új gumi. -
#14459 Olyat hallottam már, hogy valaki outi sort használ, mivel az erősebb, mint a monti sorok, de váltót még nem, főleg nem a csúcskategóriát:D -
#14458 Bazz, egyik srácnak van itt győrbe egy Socom Intense aztmondta, h újan 2millába van:D
És Dura Ace váltó van rajt... Csak pislogtam, hogy mivaannn? DHra Dura Ace????? -
#14457 Érteni. -
#14456 Andy Schleck is emiatt veszítette el a sárgatrikót, mert kiállva akart váltani hegymenetnél. Leesett a lánc, aztán bukott ezzel fél percet. -
Blum #14455 Figyelj..Ésszel kell váltani.
Nem úgy ugrik át a lánc egyik fogaskerékről a másikra,mint ahogy te azt várnád..ezen ne lepődj meg.
Ahogy váltasz lefele,úgy az egész váltó (vagyis a váltókanál) kifele mozdul egy picit,így húzza maga után a láncot. És ahogy tekered,pottyan lefele a lánc többi része is.
Dombon felfele is nem úgy váltunk,hogy miközben kiállunk a nyeregből vagy tapossuk mint állat. Még egy XTR váltó is reccsen egy nagyot.... -
#14454 Na igen, erre én is gondoltam, hogy 9-es sorral szebben menne át a fokozatokon. -
#14453 Ez nem a váltó miatt van, hanem a lánc, és a fogaskoszorú miatt. Így egy Sram X0-t, vagy Shimano XTR-t is szarnak lehet érezni, pedig azokkal semmi gond sincsen. -
#14452 Igazából csak az a baja, hogy nem sima a lefelé váltás. Tekered és amikor lefelé váltasz akkor alul a lánc már az alatta lévő fokozaton van, miközbe felül még szenved egy kicsit majd így bepattan, amitől olyan mintha kihagynál tekerés közben. Minta tekerés közben megállnál majd lejjebb kezdenéd el megint. Kicsit nehéz elmagyarázni mi a bajom :D -
#14451 Mi az, hogy nem vált pontosan? Talán be kéne állítani. -
#14450 Nálam még a 10-es Deore se vált de hű de pontosan, akkor Alivio mit csinál?:D -
#14449 Átlag biciklisnek tökéletesen megfelel, mint ahogy a 8 sebességes is megfelelt.