Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Olvasni is rossz volt 😞
Az emberek ilyenek..Mikor én buktam, saját hibámból, ott feküdtem, vérzõ szájjal és karral, senki sem jött oda, hogy jól vagy, vagy valami.
Haverom volt csak ott, még Olasz tanárom is mosolygva köszönt..
Pontosan ezért nem szeretek egyedül tekerni. De te remélem rendbe jössz!
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Jobbulást neked, remélem megtalálják a két eszementet.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
És köszi szépen,igyekszem. Kedden már tervezek iskolába menni...😊
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Neked is Máté!
Amúgy ez a Giro ez jó kis sisak,vegyed nyugodtan! És persze feltétlenül használjad is!!!....
Lenne még egy kérdésem. Szerintetek EZ (Giro Rift) a sisak jó lenne XC-re? A boltban felpróbáltam jó volt nem lötyögött.
Blum:
Mihamarabbi gyógyulást!
Persze a lényeg az, hogy csak mértékkel kend a láncot. Egyáltalán nem hasznos, ha cuppog a lánc az olajtól.
Én is remélem,hogy megtalálják õket. És a rohadt buzija mégcsak oda sem jött utána bocsánatot kérni,vagy valami....
A két gyalogost gondolom megtalálják, ha volt térfigyelõ kamera.
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Hajnali 4-kor jöttem haza kórházból. :S
Tegnap délután fél 4 fele 1 jóbarátommal indultunk egy közeli erdõbe szalonnát sütögetni,többi 10-12 ember már elõbb odaért,ránk vártak. (nekem sokáig volt suli.) Jókedvvel elindultunk kerékpárúton. Házunktól kb. 800 méterre van egy McDonalds,ami elõtt elmegy a kerékpárút,de ezen a részen keresztezik a gyalogosok is a kerékpárutat. Jó 35-ös tempóval haladtunk,én mentem hátul. Egyszercsak a semmibõl 1 srác és a barátnõje megjelent a bringaúton. haverom csengetett is nekik,de nem hallották. Nekem nem volt gond,lehúzódtam balra,majdnem a fûre,hogy haverom is kitudja õket kerülni,de nem tudta. A srác akart menni a bringaúton,de barátnõje rángatta onnan le. Aztán addig szarakodtak,amíg oda nem értünk. Haverom satufékezett,merthogy vele szemben voltak,de nem tudott megállni,elrántotta a bringát balra,ahonnan én érkeztem egy jó 35-ös tempóval. oldalról belecsapódtam,majd repültem,de úgy,hogy a levegõben saját tengelyem körül kb. 2-szer megpördültem,majd a bal csípõmre érkeztem,de olyan erõvel,hogy visszapattantam az aszfaltról és bucskáztam vagy 8-10 métert,majd egy bokor tövében álltam meg. Ekkor éreztem,hogy nagy a baj,ugyanis ISZONYATOS fájdalmat éreztem a bal csípõmben illetve bal térdemben,ami erõsen vérzett. Haveromnak semmi baja nem lett. Felpattant,odafutott hozzám,hogy minden oké-e,mondom nagyon nem....hívjad a mentõket,aztán anyámat. Hívta a mentõket,kb 2 perc nem telt el,ott is voltak....az a 2perc alatt,pedig a gyereknek bebaszott 2 olyat,hogy fetrengett a fûben. Anyukámat nem tudtam-tudtuk elérni....kórházból már sikerült. Szóval odaértek a mentõsök,egybõl rögzítettek,majd vákumágyra tettek. beraktak a mentõbe és szirénázva vittek be a kórházba,mivel akkora már nem éreztem a bal lábamat térdtõl lefelé. Egybõl bevittek dokihoz,megvizsgált,mondta,hogy lehet,hogy nagy a baj,lehet hogy megkell mûteni. Mikor kitoltak vizsgálóból szüleim már odaértek,barátomat pedig elvitték a rendõrök kihallgatni,mivel ez az egész közúti balesetnek számít,hiszen történt személyi sérülés. Vártam röntgenre,ekkor megérkezett 2 rendõr,akik engem is meghallgattak. Elmondtam mindent,amire emlékeztem....
betoltak röntgenre,ahol medence illetve bal térdemet nézték meg. Szerencsére mint kiderült semmi komolyabb dolog nincs,térdemet összevarrták,bekötötték,illetve kaptam mankót. A zsibbadás pedig azért volt,mert az ülõidegemet vágtam oda. Az én bringámnak komolyabb baja nem lett,ülést kell kicserélni,mert a jobb oldali pálca (amivel rögzítem a nyeregcsõhöz) eltörött,illetve pár kisebb karc. Haverom vadiúj bringája már nem volt ennyire szerencsés. Hátsó váltó leszakadt,illetve hátsó kerékben gigantikus nyolcas,amit nem lehet már centírozni,de a biztosító fizeti szerencsére.
Aztán most kb. fél órája mentek el tõlünk a rendõrök,meghallgattak mint tanút....aláírtam egy csomó papírt és most jön a nevetséges része. kérdezték,hogy felelõsnek érzem-e magam a balesetben? Mondom,nem,abszolút nem,nem tudtam mit csinálni. És a vicc az egészben az,hogy vagy a gyalogoskat keresik meg (akik egyébként elmentek,miután odaért a mentõ...) vagy engem. Térfigyelõ kamera mindent felvett. Engem azért vehetnek elõ,mert nem tartottam be a követési távolságot (mondom a kurva anyád,bicajosoknál ilyen mióta van...). De mivel még nem vagyok 18,ezért max. 1 figyelmeztetéssel megúszom. Szerencsére sisak volt rajtam,ami valamennyire megvédte a fejemet is,mivel ahogy most nézem van rajta egy elég kemény karc...
Szóval most egy hét kemény pihenés vár rám.
szóval idén is kimaradok a jóból.
valami mindigközbejön 😞
de nektek jó CM-t 😊
u dont have to listen anybody else but me

Másnapra ugyanúgy alig mozog, de kb. fél napig kitart, és jobban mozog sokkal.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Eszedbe se jusson 😊
WD40 csak akkor kerüljön bringa közelbe, ha zsírtalanítani akarsz.
Láncra olaj, aztán kész.
Köszi még egyszer a segítséget a bringaválasztással kapcsolatban. Nagyon sok örömteli percet okozott és fog még okozni ez a Kelly's Oxigen. <#wink>#wink>
Lenne egy kérdésem. A láncot mivel érdemes olajozni? WD40 mehet rá?
Thx!
balaton melletti falu jó levegõ, 15x megpróbáltam elindulni de mindig felborult, aztán már nem volt erõm megint felállítani, hazatoltam és bebasztam a sufniba 😄
Arab money
Javaslom egyszer próbáld ki milyen jó érzés a szabad levegõn bringázni... és utána megfog változni a véleményed meg a hozzáállásod is...
és nem az a célja, hogy megbénítsa a közlekedést, azt elintézik az autósok 😊
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Ha valaki észrevesz, nyugodtan köszönjön rám!
A bringámat ismeritek. (Ha nem, akkor galéria! ;o) ) Én meg szürke-fekete szerkóban, sisakban, bringás hátizsákkal fogok poroszkálni, idõnként fényképezõ gépet kattintgatva. (Tipikus turista... ;o) )
2009 Bringapolisz kerékpár Mobilitási Hét
Egész napos programot szerveztünk idén a Mobilitási Hét kerékpárral foglalkozó napjára idén szeptember 19-én szombaton. A véletlenek szerencsés egybeesése folytán a Zichy Palota szervezõi ugyanekkor, ugyanide koncerteket szerveztek, úgyhogy nekünk már nem kellett olyat, ráadásul a nagy tömeg kerékpáros indulása és érkezése a Megyeház térrõl/térre jótékony hatással lesz a közhangulatra is.
Programok sorrendben
10:00 - 14:00 MOKKA foglakozás kicsiknek és nagyoknak extrém kerékpáros hinta, fényképezkedés, bringóhintó, Fapuma kerékpáros depó.
10:00 – 13:00 MOKKA foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
15:00 – 16:00 Bringapóló bemutató, bõvebben
16:00 – 17:30 Bringapolisz Kerékpáros Körvonulás
18:30 – Alleycat a kitartóknak
Kerékpáros vidámpark
Tekertél már tandemet? Estél már el fixivel? Fagyiztatok bringóhintón? Tudod, hogyan kell ugrálni egy dirt kerékpárral? No és másztál-e már fel velocipédre? Ezt mind megteheted szombaton, ahová a Keret Egyesület hihetetlen kerékpárparkjával vonul ki. Minden megtapogatható és kipróbálható.
Fényképfal
A Kocka Egyesület a fejébe vette, hogy ezen a napon a lehetõ legtöbb gyõri kerékpárosról készít fotót, amibõl majd kiállítást rendez a jövõben.
Fapuma Kerékpáros Depó
Jönnek, átnéznek, beállítanak, tanácsot adnak. Nehogy leessen a lánc felvonulás közben.
Bringapolisz - Kerékpáros Körvonulás
Próbáljuk ûberelni idén az eddigi létszámokat. A nagy terv egy fektetett nyolcas megtétele a városban, miközben megtekintjük az épülõ új bevásárlóközpontokat, integetünk a Kossuth utca lakóinak, no meg az újonnan átadott Barátság Parknak. Lemegyünk az aluljáróba és megmásszuk a felüljárókat. Egyszóval olyan helyeken kerékpározunk, ahol amúgy nem lehet.
A felvonulás 16:00 órakor a Megyeház térrõl indul és ugyanide érkezik vissza. A felvonulás tervezett útvonala: Megyeház tér - Szent István út - 1-es út - Kossuth utca - Rába kettõs híd - Zechmeister utca - Benczúr utca – 821-es számú fõút - Szigethy Attila út – Fehérvári út - Mészáros Lõrinc utca - Tihanyi Árpád u. - Nádor aluljáró - Szent István út - Megyeház tér.
A felvonulást rendõri felvezetés kíséri, de idén is számítunk lelkes önkéntesekre, akik segítik a nyugodt és békés lebonyolítást. A 12-es kerékpárral érkezõ gyerekes szülõknek elõre mondjuk, hogy gyermekük nem fogja végigtekerni a távot, de közben ki lehet szállni nyugodtan.
Koncertek a Megyeház téren
Gigantikus színpad épül a Megyeház térre Golyó jóvoltából, ahol már pénteken is lesznek koncertek. (Például Cozombolis, meg ír kocsmazene.)A szombati programm:
14:00 Lloyd Egylet
16:00 Colombre Band
17:00 Medvetáncoltatás
18:00 Ritmo 2003 Samba Batucada Band
19:00 Anti Fitness Club koncert
Próbáljuk úgy beállítani, hogy a Batucada Band Salsa ritmusaira érkezzünk vissza.
Alleycat
18:30-tól indul a városi tájékozódási verseny azoknka, akik nem bírnak megülni a fenekükön. Digitális fényképezõgépet vagy fényképezõgépes mobilt mindenki hozzon magával! A feladatok a Kulturális Örökséghez kapcsolódóak lesznek.
Helyszín: Megyeháza tér
Reggel 10:00-15:00.-ig
-Kreszpark (gyerekeknek a biztonságos közlekedésre neveléséért)
-Ingyenes kerékpárszervíz
-Bringás fotózkodás
-Térzene
-Kerékpáros vidámpark (érdekes és vicces kerékpárok bemutatása és kipróbálása)
15:00-16:30-ig Kerékpáros felvonulás Rendõri felvezetéssel Gyõr városában a KERET Egyesület szervezésében(táv kb:8,5km) A felvonulás a Megyeháza térrõl indul és oda is érkezik vissza)
A felvonulás pontos útvonala itt megtekinthetõ
16:40 Bringaemelés
17:30-22:00-ig Koncertek
18:00-tól Alleycat (kerékpáros tájékozódási verseny Gyõr városában)(Regisztráció a Megyeháza téren)
A programok a Gyõr megyei Jogú Város Szolgálati kerékpárprogramja keretében az Európai Unióámogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál