Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Attól,hogy van rajta hátsó "rugóstag",meg hú de szép vastag,erõs kereke van (ami amúgy kb. mint a papír) még ez egy FOS! Faluban-városban mászkálni vele A-ból B-be napi 8-10 km-t még oké. De terepre,túrázgatni...felejtõs.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ezt sajnos el kell fogadni.
EZ pl. egy kitûnõ alternatíva.
-Alumínium váz (sokkal könnyebb,mint az acél és persze jobb is minden tekintetbõl)
-WTB Felnik és WTB gumik (szuper)
-B+ Country agyak. (Én évi 12-13ezer km-t tekerek terepen és országúton egyaránt...Magellan Polarisom van,gyárilag B+ Country (ugyanilyen) agyakkal szerelték az enyémet is. Nemrégiben ki kellett cserélnem a hátsó agyat,mert megadta magát (hiába...rengeteget ment,sokat kapott...),elõl viszont még mindig a gyári van és soha még csak bele sem nyúltam. Simán fut,nincs vele gondom....)
-B+ hajtómû (sokan lehúzzák,nálam bevált. Kicsit nehéz,de cserébe masszív..)
-B+ fékek (szintén...én vettem hozzá Jagwire fékbowdeneket és fékbetéteket,valamint egy Avid fékkart...és szuper. De gyárilag is egész jó volt)
-Acera váltók (ésszerû használat mellett nincs velük semmi gond)
-RST Gila teleszkop (ettõl nem kell csodát várni..olyan,amilyen. Melegben szépen mozog,hidegben viszont merev villává alakul át. Viszont itt fontos megjegyeznem,hogy még nekem SEM sikerült ilyen sok idõ alatt megölnöm. Nem kotyog,nem nyikorog,mozog,kussban van.)
Én személy szerint nagyon igényes vagyok bringa karbantartásával kapcsolatban. Minden használat után át törölgetem a teleszkop becsúszóit,meg a komplett bringát. 2 hetente nagy karbantartást csinálok...értem ezalatt a fékek ellenõrzését,minden forgó alkatrész átkenését,csavarokat megnézegetem,illetve amit használat közben észreveszek annak utánanézek. Ezért soha nem hagyott még cserbe a legnagyobb retekben,sárban sem,leghosszabb túrákon....
Szóval érdemes többet kiadni egy bringáért. Hosszútávon abszolút megéri...ráadásul te is biztonságban tudod magad egy komolyabb bringán,mint egy kerékpárnak nevezett maszat Hauseren és társain.
És hol vegyem, hipermarketek vagy szakbolt? Elõbbiben nyomottabb az ár.
Kicsit utána számoltam, évi 1000 km lenne a maximum, de ez tényleg csak nagyon végsõ esetben következhet be. Hétvégén 20km-es túrák aszfalton, max, hobbi szint. Még így sem lenne elég egy 40 alatti bringa? Annál többet nem tudok rááldozni:/
Neuzer Nelsonról valami vélemény?
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Pl.:

Magellan Hydra ha vigyázol rá és nem zúzol vele hegyen akkor nem hullik szét, a villa télen befagy a váltó meg ugrál a nagyon rázós terepen de ennyiért nem lehet jobbat venni, aszfaltra meg ez tökéletes, nekem 1 évig volt 2500km és még mindig meg lenne ha nem hajlik el a villa(csak is porfogónak nem használatra)😛
Ja a villa elhajlás az esésbõl következett nagy esésbõl...😛
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
De az is biztos hogy nem 30at költöttem rá azóta hanem jó pár havi fizumat 😄 A legtöbb váz több mint 40 ezer xD
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
70-60 alatt nem találsznagyon max naaggyoon csóró spórólt 1 hét után kuka bicót.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Kerékpár vásárlás elõtt állok és nem tudok hova fordulni, így hát megkérdezlek titeket😊
Vidéken ilyen 10-20-30km-es túrákra lenne használva, meg természetesen falun belül is. Aszfaltra, esetleg gáton, földúton(nem tudom, hogy ez fontos-e, de leírom). Olyan bicikli kellene ami minõségi, bírja egy darabig. Max 40e a keret, de ha olcsóbb akkor jobb lenne😊 Esetleg ha magyar Neuzer, akkor még jobb lenne. Amit kinéztem az esetleg a Neuzer Nelson. Mit gondoltok róla?
És hogy vegyem? Szakboltban vagy Praktiker, Cora?
Ha csak a 2 FOX Telót nézem az is 200 felett van (ha jól tippelek)😄
1kis érdekesség:
Jó pár embernek nem tetszett az egész. Beszólogattak meg volt aki leköpte az egyik bringát, stb. -.-
Jobbulást..
Downhill!!
Hátha nem mentem ma vagy 60km et akkor egyet sem😄 Ráadásul ugye a könnyen hajtható Dh géppel😄
Downhill!!
Nekem eddig volt egy Uvex Boss RS és jelenleg egy Cratoni Tremor sisakot használok. De próbáltam a Speckonak is valamelyik modelljét, az is kényelmesnek tûnt. Ezeket a gyártókat is ajánlani tudom.
Minden totyogás és tolás ellenére élveztem. Szerintem ennél jobb idõjárást nem is kívánhatunk volna. A karjaim pirosra sültek. Alakul a vicces bringás lesülés idénre is. ;o)
Képek majd a jövõ héten jönnek.
Ez a Magellan pedig nagyon de nagyon jó cucc és nálam tényleg durván bevált ez a márka.
Nem hiába...Magellan...<#smile>#smile><#puszis>#puszis>
Magellan Pyxis XT
ez volt az elsõ verseny amire neveztem
szóval volt versenydrukkban agyfõvel bevállalt amúgy esélytelen trükkök
jónagy ugratón sok jócsajjal jófej brigáddal tõlünk a roli elhozta a monti elsõt, a fallytomi a második helyet
meg a fally még elvitte a bestricket.
remélem valakik kameráztak mert nagyonnagy osztásvolt 😊
u dont have to listen anybody else but me
Voltam CM-en, hát elég jó volt. Elsõ Cm-em:-)Csorgott a nyálam a sok jó bringa láttán, meg a csajok miatt is.Voltak érdekes bringák meg arcok is.
Mennyiben fáj egy ilyen? 😄
Lényegtelen....
KELL!!! 😄