Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Nem, ezek még 8-10km-re sem okék. Amiket lentebb linkeltem használt bicók mind fényévekre vannak ezektõl.
Mondjátok már meg,hogy miért tetszenek nektek az ilyen bringák?
Attól,hogy van rajta hátsó "rugóstag",meg hú de szép vastag,erõs kereke van (ami amúgy kb. mint a papír) még ez egy FOS! Faluban-városban mászkálni vele A-ból B-be napi 8-10 km-t még oké. De terepre,túrázgatni...felejtõs.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Máté94
110%-os egyetértés!<#worship><#taps>
Én azt mondom,hogy olyan bringát,ami megbízható,nem kell félni túrázgatás közben,hogy jaj,elkezd kattogni,mindjárt széthullik,nem fog a fék,nem vált,nem ropog-recseg-nyikorog-zörög-csörög-csattog-kattog 65-70ezer Ft alatt NEM lehet venni!
Ezt sajnos el kell fogadni.

EZ pl. egy kitûnõ alternatíva.

-Alumínium váz (sokkal könnyebb,mint az acél és persze jobb is minden tekintetbõl)
-WTB Felnik és WTB gumik (szuper)
-B+ Country agyak. (Én évi 12-13ezer km-t tekerek terepen és országúton egyaránt...Magellan Polarisom van,gyárilag B+ Country (ugyanilyen) agyakkal szerelték az enyémet is. Nemrégiben ki kellett cserélnem a hátsó agyat,mert megadta magát (hiába...rengeteget ment,sokat kapott...),elõl viszont még mindig a gyári van és soha még csak bele sem nyúltam. Simán fut,nincs vele gondom....)
-B+ hajtómû (sokan lehúzzák,nálam bevált. Kicsit nehéz,de cserébe masszív..)
-B+ fékek (szintén...én vettem hozzá Jagwire fékbowdeneket és fékbetéteket,valamint egy Avid fékkart...és szuper. De gyárilag is egész jó volt)
-Acera váltók (ésszerû használat mellett nincs velük semmi gond)
-RST Gila teleszkop (ettõl nem kell csodát várni..olyan,amilyen. Melegben szépen mozog,hidegben viszont merev villává alakul át. Viszont itt fontos megjegyeznem,hogy még nekem SEM sikerült ilyen sok idõ alatt megölnöm. Nem kotyog,nem nyikorog,mozog,kussban van.)

Én személy szerint nagyon igényes vagyok bringa karbantartásával kapcsolatban. Minden használat után át törölgetem a teleszkop becsúszóit,meg a komplett bringát. 2 hetente nagy karbantartást csinálok...értem ezalatt a fékek ellenõrzését,minden forgó alkatrész átkenését,csavarokat megnézegetem,illetve amit használat közben észreveszek annak utánanézek. Ezért soha nem hagyott még cserbe a legnagyobb retekben,sárban sem,leghosszabb túrákon....

Szóval érdemes többet kiadni egy bringáért. Hosszútávon abszolút megéri...ráadásul te is biztonságban tudod magad egy komolyabb bringán,mint egy kerékpárnak nevezett maszat Hauseren és társain.

bardocz
Ne vegyetek ilyen szarokat! Ezen a hátsó rugózás semmit sem ér. Ennyiért szigorúan merev vázas bicókat keressetek.
VRSDM
még egy üléscsövet is épphogy 😄

u dont have to listen anybody else but me

Máté94
Elsõ az egész jól néz ki<#rolleyes>
Szia. Én is új vagyok, de a vaterán elég nagy a választék! Van sok össztelszkópos bringa. S még viszonylag olcsók is. http://sport.vatera.hu/kerekpar/mtb/mtb_kerekpar_uj_matrix_168893311.html Pl ez még új is. Ha lenne ennyim megvenném. De csak 20 van. Bár ez az én véleményem.
Máté94
Szerintem egy hónap alatt széthullik már......
Ezt és ezt találtam, a többiek majd megmondják róluk a véleményüket, annyira nem értek hozzá.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Máté94
Hát, kezdjük ott,hogy õszteleszkópos bringa olyan 150-200e Ft körül kezdõdik.
bardocz
Ezekért egy fillért ne adj, 5ezerért merev vázat sem kapsz😊
3-4 ezer km az 4-5 év alatt lenne meg maximum. Akkor 40 alatt mit tudtok ajánlani, ami úgy nagyjából jó? Neuzert preferálnám akkor.
És hol vegyem, hipermarketek vagy szakbolt? Elõbbiben nyomottabb az ár.
Hogy érted?
Hogy érted?
Máté94
Ezek pénzt nem érnek😄
Sziasztok! Még új vagyok, s nem nagyon értek a márkákhoz... Szerintetek megérte ez a váz az 5ezret? www.vatera.hu/longus_ossztelos_mountain_bike_vaz_elado_169023341.html Akarok építeni egyet, csak cross motor elsõ villával 😊 Kivitelezhetõ? S még kinéztem egy komplett bringát csak nem tudom, hogy megéri e?: www.vatera.hu/bicikli_matrix_xtb_olcson_169129964.html
bardocz
Az elég kevés, ha nem gyilkolósan használod, akkor talán jó lehet. 3-4 ezer km-re viszont már tuti kevés.
Máté94
Hát olyan 70-100e Ft között találnál már igazán jó bringát😊
Látom nagy eretnekséget mondtam... Bocsánat, tényleg nem értek a biciklikhez, eddig úgy volt hogy megvettük(milyen szép színû, legyen az😊) és használtuk amíg szét nem pergett.
Kicsit utána számoltam, évi 1000 km lenne a maximum, de ez tényleg csak nagyon végsõ esetben következhet be. Hétvégén 20km-es túrák aszfalton, max, hobbi szint. Még így sem lenne elég egy 40 alatti bringa? Annál többet nem tudok rááldozni:/
Neuzer Nelsonról valami vélemény?
bardocz
Jaja, olyan bringáik vannak, hogy csak nézek.
norbi56
Ez kurvajó ez a maxi bike😮<#worship>

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Máté94
Jajó<#vigyor3>
bardocz
Szerintem sokba😄D
Máté94
Szerintetek mennyibe kerül egy olyan Cannondala féle levegõs teleszkóp? Nem arra a fél villásra gondolok hanem arra aminek ott van a váz és a teló között lévõ rugózásra.
Pl.:
bardocz
Link
Ez õsrégi bicó, de akkoriban elég jó minõségû volt.Link2
Szintén nagyon régi, de jó bicó, ez túl is lépi rendesen a keretet.
Link3
Innen még nézegethetsz, ezek még olcsóbbak is.

Viszont ezekre lehet, hogy bizonyos alkatrészeket csak nehezen találhatsz, ha elkopna valami.
bardocz
Annyiért sajnos max használtat találsz, és azt se feltétlen minõségit. Ha nem mennél vele földútra, akkor vehetnél ennyiért régi országútit, ami teljesen jó lenne.
norbi56
Ha nem vagy 30kg és 140cm magas akkor nem akarsz 40ezres bicót venni,(nekem volt másodikos koromban hauser viper 32 ezer ft)és még így is tönkrement 1 év után...szóval kicsit muszáj lesz többet áldoznod rá.
Magellan Hydra ha vigyázol rá és nem zúzol vele hegyen akkor nem hullik szét, a villa télen befagy a váltó meg ugrál a nagyon rázós terepen de ennyiért nem lehet jobbat venni, aszfaltra meg ez tökéletes, nekem 1 évig volt 2500km és még mindig meg lenne ha nem hajlik el a villa(csak is porfogónak nem használatra)😛
Ja a villa elhajlás az esésbõl következett nagy esésbõl...😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Vadnokedli
elég 2 fogaskerék 1 fék váz villa kerekek no meg kormány meg stucni csak minöségi legyen xd

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

egyet értek 😄 anno vettem egy bringát 30-ért és mára annyi alkatrész van lecserélve belõle hogy egyik sem a gyári 😄 még a váz se az eredeti ....
De az is biztos hogy nem 30at költöttem rá azóta hanem jó pár havi fizumat 😄 A legtöbb váz több mint 40 ezer xD

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Vadnokedli
ne poénkodjunk már XDDD

70-60 alatt nem találsznagyon max naaggyoon csóró spórólt 1 hét után kuka bicót.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sziasztok!
Kerékpár vásárlás elõtt állok és nem tudok hova fordulni, így hát megkérdezlek titeket😊
Vidéken ilyen 10-20-30km-es túrákra lenne használva, meg természetesen falun belül is. Aszfaltra, esetleg gáton, földúton(nem tudom, hogy ez fontos-e, de leírom). Olyan bicikli kellene ami minõségi, bírja egy darabig. Max 40e a keret, de ha olcsóbb akkor jobb lenne😊 Esetleg ha magyar Neuzer, akkor még jobb lenne. Amit kinéztem az esetleg a Neuzer Nelson. Mit gondoltok róla?
És hogy vegyem? Szakboltban vagy Praktiker, Cora?
pajti
Nem tudom mi pénz egy ilyen 😞
Ha csak a 2 FOX Telót nézem az is 200 felett van (ha jól tippelek)😄

1kis érdekesség:

laci 700
Én is kint voltam a CM-en. (elõször) Nekem tetszett, igaz néhol elég lassan mentünk de legalább sokan voltunk. Két haverból csak egy jött el, de jó volt így is. Csináltam sok képet is igaz mobillal, de egész jók lettek. Várom a következõt!<#vigyor3>
Jó pár embernek nem tetszett az egész. Beszólogattak meg volt aki leköpte az egyik bringát, stb. -.-

gordon 24
Gratula megérdemelte az a hülye.., meg a rendõröknek is. Bringa utón eléd lépnek, esel egy faszát, aztán a végén még te leszel a fasz? Gratulálok😄

Jobbulást..

Downhill!!

bardocz
Én végül nem mentem ki. 3 embert hívtam, egy se akart jönni, aztán már leszartam, és inkább tanultam itthon...
gordon 24
Én is kint voltam! Rohadékul elfáradtam😄 Reggel hegy mentünk 3 kört ugye Dh😄 Majd a Dh bicóval CM😄

Hátha nem mentem ma vagy 60km et akkor egyet sem😄 Ráadásul ugye a könnyen hajtható Dh géppel😄

Downhill!!

A Giro jófajta sisakokat készít. Ha kényelmes, nem nyom, és még a fejméretedre is tudod igazítani rendesen, akkor érdemes megvenni.
Nekem eddig volt egy Uvex Boss RS és jelenleg egy Cratoni Tremor sisakot használok. De próbáltam a Speckonak is valamelyik modelljét, az is kényelmesnek tûnt. Ezeket a gyártókat is ajánlani tudom.

Nekem is megvolt a CM. :o)
Minden totyogás és tolás ellenére élveztem. Szerintem ennél jobb idõjárást nem is kívánhatunk volna. A karjaim pirosra sültek. Alakul a vicces bringás lesülés idénre is. ;o)
Képek majd a jövõ héten jönnek.

Ok...de jövõ ilyenkorig sok-sok nélkülözéssel (és egy kis ügyességgel ;D) össze tudom rá szedni a pénzt. + még bejönne egy jelentõsebb összeg is,ha eladnám a mostani Polarisomat.

Lehet,hogy jövõre benevezek egy ilyen Pyxis-re. Trance az álom,de az nekem nagyon sok,nem hiszem,hogy annyi pénzt össze tudok szedni.
Ez a Magellan pedig nagyon de nagyon jó cucc és nálam tényleg durván bevált ez a márka.

Máté94
Ezt se a magyar ember pénztárcájához mérték😄D
Te jóságos atyaúristen,de bitang jól néz ki ez is! <#szeret>
Nem hiába...Magellan...<#smile><#puszis>

Magellan Pyxis XT

VRSDM
Öcsém Balassagyarmat jam.
ez volt az elsõ verseny amire neveztem
szóval volt versenydrukkban agyfõvel bevállalt amúgy esélytelen trükkök
jónagy ugratón sok jócsajjal jófej brigáddal tõlünk a roli elhozta a monti elsõt, a fallytomi a második helyet
meg a fally még elvitte a bestricket.

remélem valakik kameráztak mert nagyonnagy osztásvolt 😊

u dont have to listen anybody else but me

Hali mindenkinek!
Voltam CM-en, hát elég jó volt. Elsõ Cm-em:-)Csorgott a nyálam a sok jó bringa láttán, meg a csajok miatt is.Voltak érdekes bringák meg arcok is.

Igen,õ lesz az! 😊
Mennyiben fáj egy ilyen? 😄

pajti

szerintem az 😄

Parancs értettem. 😉

Hogy õszinte legyek fogalmam sincs,hogy mi az Isten ez,mert Giant topikban találtam egy külföldi fórumon...viszont Giantre nem igen hasonlít a felirat rajta,ugyanakkor a feliratból számomra nem derül ki semmi....
Lényegtelen....

KELL!!! 😄