22335
11330766891279474906.jpg
  • bardocz
    Én a száraz sárdabarbokat a liftben letördelem, mást nagyon nem.
  • Blum
    Én mindig magasnyomásúval mosom. Csak odakell figyelni,hogy hova irányítod a vizet.
  • DJ RX7
    köszi a tippet! akkor nem fogom mosni magassal.
  • Mark007
    Le ne mossad magasnyomásúval!!
    Kinyom minden zsírt, az összes csapágyból. Azért nem kellemes újrakenni az agyakat, középcsapágyat, kormánycsapágyat, váltókat..

Mosd meg szivaccsal, ronggyal. Hosszabb, de nem kell utána kenni semmit.
  • DJ RX7
    hali!

lenne pár kérdésem bicikli takarítással kapcsolatban. magasnyomású mosóval lehet takarítani igaz? és mosás közben mire kell figyelni illetve ha lemostam minden mozgó alkatrészt újra kell kenni?
  • bardocz
    Akkor hanyagolom.

Ezaz, még bben a hónapban meglesz az új villám úgytűnik, egy Suntour Axon.
  • Blum
    Defektállóság leginkább.
  • bardocz
    Tapadása miatt, defektállóság, vagy nagyon kopik?
  • Blum
    Nálam leszerepeltek. De nagyon. Az aszfaltra kitalált verzió is,meg a terepre kitalált is.
  • bardocz
    CST gumikkal van valakinek tapasztalata? A mintázatuk jónak tűnik, és nagyon olcsók.
  • bardocz
    Na, megvolt a mai SPD-s esésem, fáj is a lábfejem belső része.
  • norbi56
    Most azért van ez a Maxxis mert azért jó vétel volt ilyen árban mondom csak jó lesz valamire:P:D
  • norbi56
    Én is a Dry2-vel szemezgetek csak pénz kellene hozzá:D
  • bardocz
    Az XC Dry2-t is néztem, de eléggé drága, bár régebben találtam egy akciót, ahol párban hajtogatósat 10ért adtak.
  • Blum
    A Speed Kingek darabját anno 7k-ért vettem. Az már csak nem a gyengébb minőségű változat...:)
  • Gabo
    Általánosabb használathoz nekem szimpatikusak voltak a következők:
    Continental Race King (Nem az ocsó, de nem is a csúcs WCS változat.)
    Micheline XC Dry2 (Jelenleg ilyet használok.)
    Vredestein Tiger Claw

Persze ezek nem olcsó gumik. Viszont a mintázatuk miatt szerintem mind aszfalton, mind terepen jól használhatók, száraz körülmények között.
    Esetleg a Schwalbe semi-slick gumik is megérnek egy pillantást.
    Méretre 2.0 - 2.2, de hogy a gyártó hogyan értelmezi a méretet, az eltérő lehet.
  • Gabo
    Contiból is többféle van. Az olcsó, B kategóriás gumik legfeljebb a mintázatukban olyanok, mint a magasabb besorolásúak. Ezektől túl sokat nem is szabad várni. A jobb minőségűeknek meg megkérik az árát, ha egyáltalán lehet kapni őket.
  • bardocz
    Jaja. Vagy megpróbálok szélárnyékozni...:D
  • Muttley
    hát pedig akkor terep gumi kell neked, s a felsorolt 2 jó arra
    betonon meg max. tájnézegetsz ;)
  • norbi56
    Hát érzem hogy aszfalton eléggé lassú, de talán a 2.1-es Merida Race-nál nem lassabb, aszfaltozásra van 2 garnitúra conti sport contactom az egyik 1.3-as a másik 1.6-os.
  • bardocz
    XC gép, sajna még be az erdőbe nem jutottam vele egyszer sem túl sok időre, de az odaút először 8-10km aszfalt, majd egy köves rész, illetve egy földes, saras. Meg vannak köves lejtők néhol, ahol nem merem engedni a bicót annyira, főleg, hogy az elsőkerék fékezésnél érzem, ahogy csúszik, a hátsó meg viszonylag korán blokkol.
  • Muttley
    Milyen gépre keresed és milyen talajminőségen használod zömmel?
  • bardocz
    Az egész jó. Nekem lassan kel egy új gumi, és nem tudom, hogy mit vegyek, meg hogyan, az elsőt rakjam hátulra, és oda keressek valamit, vagy elöl marad a motoraptor, és hátra nézzek-e valamit. Van pár lehetséges versenyző. Annyira a súlyával nem is törődök, inkább ne kapjak vele defektet, mert erről a felniről képtelenség kézzel leszedni akármit is.
  • Blum
    Ez nem olyan nehéz,első defekt cserénél meg is lepődtem,hogy milyen könnyű.

655gramm ha jól tudom.
  • bardocz
    Szerintem azért ilyen jó a defektállóságuk, mert kőnehezek. Én gumim eredetileg több, mint 800g elvileg, míg más terepgumik 600g körüliek.
  • Blum
    Nekem sincs semmi bajom a WTB ALl Terrainasaurussal.
    Nagyon rég volt már ilyen fasza gumim. Igaz az ára kicsit borsos,de megéri. 13k km alatt talán ha 3X kaptam defektet.
  • bardocz
    Ha jól állítod be a guminyomást, akkor egész jó, de tényleg eléggé visszafog.
  • Muttley
    betonon ezzel is beelőz a görkoris :)
  • bardocz
    Akkor wtb motoraptor, mentem már át vele üvegszilánkhegyen, de semmi, csak a két centis tüskék szúrják ki, de az meg mit nem?:D
  • Blum
    +1.
    Betonon borzasztó vele menni.
    Én elsősorban azért cseréltem le,mert minden kis szar miatt defektet kaptam.
    Bár ilyen szempontból a Continental Speed King-től még mindig jobb! :D
  • Muttley
    És mentél is már vele?
    Ez az a gumi, aminek betonon olyan gördülési ellenállása van, mint egy tanknak. :)
    Terepre persze ideál(l), meg oda is .. :)
    Nekem gyárilag volt szerelve ezzel a gép és ahogy hazaértem vele (betonon) dobtam le én is a gépről és kerestem alternatív megoldást.
    Betonon q-rva lassú.

#14497: Számít bizony. S ilyenkor combhajlító izom, mélyhátizom és farizom nyújtás is ezerrel. Pihenő után ez esetben újjászületsz. ;)
  • pauly
    Na én kb 1,5 liter vizet vittem összesen :)Pedig bőven lett volna hely hova tenni,mert van egy kis csomagtartóra szerelhető táskám,de mindig úgy vagyok hogy áá ennyit nem iszok meg eszek meg úgyse...A pihenőkkel meg úgy voltam,hogy mivel leggtöbbször egyedül tekerek,így mit csináljak 10 percen át,meg olyan időpocsékolásnak tűnik :)De azóta már többet pihenek,tényleg nagyon sokat számít 5-10 perc is...
  • Gabo
    A legutóbbi ilyen kaliberű túrámon kb. 4,5 liter folyadékot szürcsöltem be. Ebből 2 liter sportital a hátamon volt, 0,5 liter víz a kulacsomban amit egyszer újra is töltöttem. A maradékot pedig menet közben vettem. Utána még otthon is szívtam magamba a nedűt, mint egy szivacs.
    Szerintem ha valaki nem versenyre készül, hanem csak túrázik, akkor egyáltalán nem szégyen pihenőket tartani. Sokszor egy 5-10 perces megálló is sokat számít. Tartalékot pedig mindig érdemes vinni. Mondjuk én amúgy is bringás hátizsákkal túrázok. Szóval abba lehet pakolni. A camelbak jellegű megoldások nekem igen csak beváltak.
  • gordon 24
    Ha érdekel a legutóbbi 4x világkupa:

katt
  • Máté94
  • norbi56
    Köszönöm szépen!
  • greg benz
    Nájsz
  • Blum
    Fasza gép!
  • norbi56
    Beujítottam egy pár Ignitor gumit, 3500ft volt a kettő, annyit volt bringán hogy hazahozták a boltból és már cserélték is le:)
  • Danyi95
    Oké, akkor nem is foglalkozok vele. :)