Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én személy szerint régebben csak szoptam tárcsával. (Avid BB5) Még anno amikor dirtöztem,akkor volt,hogy nagyokat fékeztem,fõleg az elejével. Gyári betét azt produkálta,hogy egy nagyobb fékezés után megégett a betét-->kitükrösödött és olyan hangja volt,mintha csiszolópapírral fékeznék. Aztán szedhettem szét,lecsiszoltam,ugyanez. Vettem bele majd 3k-ért BBB fékbetétet és ugyanez. na akkor lett elegem belõle...

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vadnokedli
az nem a hozzá való fékkar, a hozzá való fékkaron van huzás pont állító is, egy kis fekete görgö.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SrAta
nekem 2400km van benn four crossozok szal gyakran van fék és brutálisan nagy fékazések és melegszik is(szal a lehetõ legrosszabb amit kaphat) és még a fele megvan a fékpofinak😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

köszi a javítást. jelenleg úgyse erre kéne költenem a bringán 😊 még tavaly nyárvége fele estem egy elég szépet és azóta a nagyon szépen zörög valami hátul, de menet teljesítményben nem vettem észre változást. majd ha lesz idõm elviszem megnézetem. úgyis ráférne már egy kis szervíz a gépre, mert amitóa megvan nem sokszor volt szervizelve.

R420
Jah lassan lesz itt szülinap megegyebek akkor beruházunk rá meg talál egy új letóra mert nagyon csattog:S.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

Igen,elég lenne a V-fék is,de ha már van pénz...😄
Ja,amúgy tárcsafékes agy feltétlenül szükséges hozzá.

norbi56
Amit Blum mondott az tökéletes, de erre a bringára egy jó V fék is elég lenne😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Butaság. Értelmes fékbetétet kell bele venni és egy jódarabig bírja.

norbi56
Nem tudom mennyire kopik gyorsan, nekem tavaly május óta van meg a bringa, nem volt még cserélve benne, fékhatás még mindig nagyon jó😊
Hayes Stroker Trail a fék.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

R420
X-Fact Extreme Pro.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

fék cserén én is gondolkodtam mostanába, de azt mondta egy barátom, hogy a tárcsa féknek eléggé "gyorsan" kopik a betéte így én inkább letettem róla, mert az én bringázási stílusom alatt azt hiszem eléggé sûrûn kéne cserélni. amennyiben hülyeséget mondtam javítsatok ki, mert szeretnék tisztán látni.

norbi56
Milyen a bringa?

R420
Túra leginkább meg hosszútávra.
Néha dirt park.

FÉK
Hozzá fékkar

meg egy jagwire bowden szett hozzá és fasza lesz! Max. egy 20-asból megvagy kiszállítással együtt.

norbi56
Milyen bringa mire használod?

R420
Hát max 25K de nem hidraulikusat.
Most vagy msn-en?

Inkább azt mondd,hogy mekkora összeget szánnál rá!

R420
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni féken szeretnék változtani csak a hátsó melyik legyen V-fék vagy a tárcsa?

Megfogsz 1 pár küllõt a mutató és hüvelyk ujjaddal és megpróbálod összenyomni. Normál esetben pár mm az összenyomódás. Ha laza a küllõ,azt onnan tudod,hogy sokkal könnyebben össze tudod õket nyomni,mint a nem lazát. De ha laza,akkor hozzá ne nyúlj! ha meghúzod,akkor nyolcast teszel a felnibe. Hozzá kell igazítani a többit is....inkább vidd el szervízbe.

repvez
nem tudja valaki hogy a küllö fesességet hogyan kell megnézni, hogy jo e?Mert a napokban fura hangok jönnek az elsö kerék felol, olyan mintha berezonálna valami, de nem találok semmi kilazult vagy mozgo alkatrést.CSak Azért gondolom hogy esetleg a küllöknél kéne keresnem a hangok okát, mert füleg kanyarokba jon elö és ha megfogom a felnit akkor tudok rajta annyit mozditani oldal irányba hogy hozzáérjen a fékpofához, de huzni meg nem akarok mert azzal meg 8ast tennék a felnibe .
Amugy egy bonteger felni és azt hittem hogy azért merevebben tart ez mint egy sima aluminium felni.
Az egész bringába nincs 150km se még és eddig csak uton használtam
SrAta
pont ezt akartam írni. A deorenál egyszerre lefele a pályán 3-4 fokozatokat váltogat magától az X5 megse nyikkan. Viszont az tány hogy lassabb, de merevebb a váltás. Tehát a lánc nem átslisszol, hanem átbaszódik😄 egyik pillanatról a másikra, de a kar megnyomásához képest elég soká😄 De csendes😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

"Az X5 megveri a Deore-t és a Deore LX-et ami vele egy szinten van."

Hmmm....nekem full Deore váltásom van,haverom Polarisan pedig full X5. Nekem az X5 nem jött be valahogy. Váltókar nagyon szokatlan,hogy mindent hüvelykujjal kell csinálni (ami nekem kényelmetlen). Valahogy nem olyan sima a váltás,hanem kicsit pattogósabb,merevebb..vagy nem tudom hogy mondjam.
A Deore meg szerintem kényelmesebb,simább,lágyabb. Ettõl függetlenül tény,hogy az X5 is nagyon tuti kis váltó,de engem nem gyõzött meg. Az viszont tetszett,hogy feszíti a láncot,mint az állat. 😄

SrAta
*egy árszinten

SrAta
a SRAM X5tõl felfele nagyon profi!
Az X5 megveri a Deore-t és a Deore LX-et ami vele egy szinten van.
Egyetlen egy nagy buktatója van a SRAM váltóknak.
Az pedig a váltókar. A shimano 2-1es húzású a sram 1-1es. Ergo más váltókar kell hozzá. Nah a váltó olcsó de ez pofátlanul drága.

Dehogy minõségibb...
Mind a kettõ nagyon jó,profi márka. (Én személy szerint Shimanot használtam mindig,egyszer volt SRAM váltóm)
Amúgy mostanában egyre több gyártó kerékpárjai jelennek meg külön Shimano és külön SRAM felszereltséggel.

miért raknak a legtöbb gyári bringára shimano cuccot ? szerintem a sram minõségibb ...

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Mark007
Semmi jót, az biztos 😞
Szedd szét ha tudod, hátha javítható, de szerintem így ne nagyon használd majd.

Ennyire azért nem néztem meg. Majd este fele lemegyek,aztán belekukkantok.

SrAta
meggörbült a láb?
Van egykét gumi/mûanyag alkatrész lehet azok törtek el

Na,már letudtam menni tárolóba felmérni a kerékpárban a károkat. Mivel eddig én még nem láttam,haverom mondta,hogy mi a gond. Az ülést ki kell cserélnem,láncot kell vennem,kormány,pedál összekarcolódott,illetve most fedeztem fel,hogy az elsõ telóban a rugó csattog. Ráülök,és koppan egyet. Bemozdítom fél centit,akkor is koppan egy nagyon hangosat. Esés elõtt ez határozottan nem volt. Mi történhetett,mi lehet a gond?

A bringagyártók a beszállítóktól mindig olcsóbban kapják meg az alkatrészeket, mint amennyiért te azt meg tudod venni. Tehát ha csak kevés kompromisszumra van szükséged az adott gép esetében, akkor jobban megéri a gyárilag összeállított bringát választani.
Az egyedi építés akkor éri meg, ha van idõd és szakértelmed, hogy rendszeresen több boltot is végigjárva kihasználd az akciós alkatrész árakat. Illetve ha meg tudod spórolni a szerelési költségeket. Nem mindenkinek van helye otthon a szereléshez, és nem mindenkinek van meg az összes ehhez szükséges szerszám.

SrAta
Rock Machine '09 Torrent
Ez sztem üti a meridát bõven!

SrAta
Rock Machine '09 El Nino
Azért ez se gyenge😄

SrAta
én 170 000-et adtam ki a bicómért eddig és még nincs benn elsõ villa!és szerintem megérte!
Ha összeadom a bolti ára 278 000FT. De az élmény amit ad az nagyon durva. Szal a saját példámból mondom, hogy 60-70 nem sok egy bicóért

SrAta
heh versenyorientált gépet nem hogy 60-70e forint környékén nem kapsz, hanem 600-700e forint környékén se!

SrAta
igazából csak egy tárcsafékszett kerül 20-25e-be ami használható is

SrAta
Ez már amikor megveszed problémás darab!
Ha olyan bicót akarsz, amiben hátul is van teleszkóp akkor a 20 000FTot szorozd meg kettõvel és tegyél még mögé egy 0-át.
nah ennyiért már kapnál egy haszálható összetelós bringát, de ha még megszorzod 2vel vagy 3al (800 000-1 200 000) ennyiért már egész jót kapsz😊

mert a " kérek mindenkit hogy ne etesse a trollt " beszólásra gondoltam a hsz-em elsö felében

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

VRSDM
<#eljen>

u dont have to listen anybody else but me

Ley Roland
Na ma cseréltem felnit, mert már volt benne 1 jó nagy 8as. :|
Racsnit mindent levettem azt akkor láttam, hogy a tengely már félbe volt törve. Akkor gondolom már ezért húzott ki a kerék a villáig...
Na nembaj 😄 Most van 1 jó erõs felnim, még régebben vettem, csak közbe új vas is lett azt maradt benne az alap felni. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

norbi56
Aki szereti a sarat annak ez még jól jöhet😊Link

norbi56
Nekem is ilyen bringám van, ez tuti nem megy tönkre 100kg alatt, nagyon egybe van az biztos, csak ajánlani tudom.Most van benne 3070KM, 11 hónapos, SEMMIT nem kellett még javítani, nagyon stabil gép, ha raksz rá slick gumit még országúton is elmegyeget😊A villa az ennyi pénzért szerintem a legjobb...a váltó XT azt sem kell részletezni😊Minden nagyon jó rajta😊

norbi56
Mire szeretnéd használni?

norbi56
A neuzerednél 100x többet ér egy használt bringa egy magellan, nézegessed bikemagot, keresgélj ennyi pénzért csak is használtat vegyél...te is Richman84

Mark007
õõ, azt nem értem, miért VRSDM hsz-ére válaszoltál mondjuk.

De nem mindig jobb..Csak akkor, ha az illetõ biztos benne, hogy össze tudja rakni, és van minden szerszám, esetleg segítsége hozzá.
Mert ha nem így van, akkor nem érdemes belevágni.

juj ez mekkora beszólás volt áhhh még mindig itt fetrengek a röhögéstõl , a kommentárt is mentálisan írom 😄 miért fél mindenki a bicikli építéstõl ? néha jobb ha az ember maga állítja össze nem ?

Még épp hogy rábólintok. Nem noname alkatrészekkel van szerelve,viszont a márkásnak a legalja.

(Richman kollégának is ajánlanám.)

bardocz
Ha csak kis utakra, és városban használod, akkor túl sok gondod nem lehet vele, ellenben terepre már nem az igazi, a váltója alsókategóriás, csattogna össze-vissza rázós úton.
nonicks

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

építésben nem nagyon gondolkodom emrt anynir anem érteka biciklikhez.

ACER Aspire 6930G 644G32NM