Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ma úgy döntöttem, hogy visszatérek ehhez a sporthoz. Szeretnék egy single speed street montit. Közlekedni. Stílusosan közlekedni 😉
Viszont nagyon rég foglalkoztam a témával, milyen márkákkal érdemes foglalkozni? Anno volt egy nagyon istenkurvajóra épített heavy tools bulldogom, és imádtam. Szeretnék valami olyan vázat, amit nagyon könnyû kiemelni, és bunny után is egyszerû vele manualban érkezni. A többi alkatrész nem baj ha budget, majd ez a gép is felépül szépen lassan mint a régi.
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Ez a kép ugye csak vicc? Az a váz úgy törik ketté már 1 kisebb ugratásnál is,mint a ropi 😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Õ ajánlott egy MÁRKÁT(Kross), megnéztem ennek a MÁRKÁNAK a kínálatát, de nem találtam olyan TERMÉKET, ami tetszene, és árban is megfelelne.
Így már érthetõ?
Egyikõtök a márkáról beszél, másik a kategóriáról. Nem kever senki semmit, csak elbeszéltek egymás mellett.
Fook említette a márkát, míg SrAta a kategóriát.
remélem mostmár jóság van
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Kross az egy márka.
Cross meg egy kategória az MTB és a utcai bringa között, ahogy azt bemásoltam. Angolszász területeken inkább a hybrid szó terjedt el erre a fajtára.
A kettõnek semmi köze egymáshoz, max annyi, hogy a Kross is gyárt cross bringákat.
The term "cross" bicycle is used to refer to two distinct types of bicycles, which have a few similarities, but many differences.
1. Cyclocross or "cross" bicycles are built for cyclocross racing. They typically have drop handlebars with handlebar-end shifters. Because they must often be lifted up and carried while running, they are light and usually use tubular tires. Cyclocross tires are fairly plump, and have a knobby tread for better traction. Cantilever brakes are normally used to provide better mud clearance. Traditional cyclocross bicycles were based on road-racing frames that had outlived their usefulness, but modern cyclocross riders normally use purpose-built 'cross frames, or sometimes mountain bikes.
2. Hybrid bicycles are also sometimes referred to as "cross" bicycles, because they are a cross between a mountain bike and a road bike.
Olyan mint például a 4X. (Four-Cross)
Én ilyen bicós stílusról még nemhallottam...
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Tehát:
WALLRIDE
Elsõ asztalon:
Elsõ asztal a pályán:
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Leggyakoribb az elsõ kerék rögzítése a jól ismert bicikli tároló valamibe.
Természetesen gyorszáras 😊
Itt egerben, a sétáló utcán nyár vége felé feltünt egy piros teszkógép szerûség, pont az út közepére lakatolva egy oszlophoz.
1 hétig ott volt kb.
Elõször a kerekek álltak derékszögben( szembõl nézve egy L betû 😊) )
Aztán szép lassan leloptak róla mindent, és csak a váz volt.
De sok 100 feletti bringákat lakatolnak le spirállakattal, felsõcsõnél csak.Megérdemlik, ha ellopják...
Van belõle férfi. A hivatalos oldalon is egy férfi van lefényképezve, a nõi tök más fazonú.
Valamint haverom 2007-ben vett egy Splice3500-ast Miskolcon, és az is férfi.
Ezt muszáj volt lefényképeznem....egy több mint 100k-s SWISS gép így lezárva...megláttam,majdnem leborultam a bringáról..😄DD (Remélem látszik a lényeg 😄 )

Szerintem ne a kinézettel foglalkozz, hanem a minõséggel is. Nézz szét más gyártók kínálatában is.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |