Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ami viszont biztos, hogy lejtõzésre sokkal jobb az ilyen váz, letolt üléssel hihetetlen féktávokat lehet venni, addig húzhatom az elsõ féket, amíg bírom magamat tartani a kezemmel. volt, hogy aszfalton(igaz esõben) úgy álltam meg, hogy csak leültem, húztam az elsõ féket, és nem emelkedett el a hátsó, hanem elsõ kerék csúszott.
Aki elég elvetemült, az az MX5-el is hazaviszi a hûtõt 😛
MJ rulz Pink Team The Only One
térd? hát? meg úgy egyáltalán?
MJ rulz Pink Team The Only One
Szerintem rendelek egy fasza vázat, hozzá valami frankesz ss hátsó agyat, a maradék alkatrészeket meg megpróbálom összeszedni a régi bringás haveroktól. Biztos lesz egy-két levetett kerék, kormány, nyereg, stb. Aztán majd felépítem szép lassan. 😄D
Meglátjuk, mennyi cucc fér bele a keretbe, aztán lehet, hogy villa+váz kombó lesz belõle.
#12965 integrált hajtásnál nincs jobb.összehasonlítva egy s&m hajtással sokkal jobb.pedig az nem egy salt szint.
Egy ezresért szakszervizben megcsinálják normálisan.<#rolleyes>#rolleyes>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
némi gyakorlatot persze igényel.
de a lényeg annyi
hogy mindig a nyolcas oldallal ellentétes oldali küllõn kell húzni.
u dont have to listen anybody else but me
Tegnap sikerült a kerekembe egy hatalmas nyolcast beletenni
Ma veszek küllõkulcsot
Bonyolult dolog meghúzni és kiszedni belõle?
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Sõt. <#alien>#alien>
akkor azt azért nem árt figyelembe venni hogy az általános nézet alapján ezek a biciklik, kényelmetlenek, nem lehet velük távolságokat megtenni stb.
ettõl független fótról pestre (és most nem az északi legközelebbi csücsökre gondolok)
szóval ilyen 20-40km-es távon még kényelmesen lehet haladni velük.
talán még kényelmesebben mint mással, elvégre nem akadály egy-egy padka, lépcsõ, úthiba, tócsa amit akarsz 😊
én nem vennék ilyen "tömegbiciklit" ha komolyan gondolnám.
arra hogy a tizen-x éves gyerekünk eljárjon a haverokkal a városban, erdõn-mezõn arra jó egy umf is.
ellenben ha komolyabban nekiesel akkor szép lassan az alkatrészek elkezdik megadni magukat, kotyogni majd lógni kezdenek, aztán törnek vagy hajolnak.
most nem az umf-et szidom. hanem az átlag hasonló márkákat. nincs baj velük, csak nem te (én ... mi) vagyunk a célközönsége.
nem reklámozni akarok, de egy ns-el évekig nem lesz gondod ha normális alkatrészekkel szereled.
mennyit szánnál rá körülbelül?
most is épült egy ns egy havernál, az konkrétan a csúcs amit ki lehet hozni egy 24es montiból. (lentebb az a kék az az 😉
tavaly nyáron is építettünk egyet, az egy 09-es capital volt,
pontosan nemtudom már de mindent újonnan véve (ésszerûen költekezve)
230e környéke volt a vége.
ja ezek merevek mind értelemszerûen, ellenben a minõségben nincs kompromisszum bennük 😊
nemtudom mit akartam mondani most.
ja igen.
vegyél ns-t 😄 (tényleg azért ajánlom mert ugyan én bmxezek, mégis ha monti akkor ns-ek vesznek körbe, és ööö ja igen, elég annyi hogy két hete voltunk Balassagyarmaton, Roli elvitte a monti 1. helyet, Fally a 2.at pluszba még a best-tricket. és mindkettõ NS, és mindkettõvel napi szinten biciklizek,bulizok,jóbarátok szóval belelátok na 😄
Fék mondjuk egyel kevesebb van rajt, felnik gagyulatok, viszont alapvetõen egyben van...
Szerk.: hátsó fék meg mechanikus tárcsa, így az sem ér szart sem 😄
Viszont amíg nem dobok le egy magamról némi súlyt (ebben segíteni fog a ride), addig maximum felelevenítem a manualt, meg megtanulok újra bunnyzni rendesen 😄D
gyártanak bicikliket komolyabb felhasználásra
és
gyártanak bicikliket profi felhasználásra
a profi gyártók között is léteznek belépõ bringák. én csak innen vásárolnék, hiszen a nagytestvérektõl sok, de lényeges apróság található meg ezeken is. amik lehet elsõre nem nem fontosak, vagy fel sem tûnnek, de hosszú távon nagyon megkeserítenék az ember életét ha nem így lennének.
gondolok itt az idióta geometriákra, nagy súlyokra, értelmetlen megoldásokra.
szóval ha egy profi gyártó kezdõ biciklijét veszed, szinte minden azonos lesz egy drágábbal, néhány alkatrész lesz alacsonyabb minõségû csupán, amiket késõbb cserélve egy nagyon profi kerékpár lesz az eredmény.
szerintem!
ha én montiznék ez lenne márkafontossági a sorrend...
NS - dartmoor - atomlab váz-kormány stb.
apróbbságok meg nagyobb bmx-es gyártoktól.
pl. united - superstar - macneil - federal - wtp - colony - fbm stb.
konkrét elképzelésed van amúgy?
mert ha extrém felhasználásról van szó akkor szívesen segítek, abban otthon vagyok 😊
akkor jó sokat posztolok össze vissza 😊 (reggel)
egy a lényeg 100-130környékén már össze lehet kovácsolni egy kezdésre számodra nagyon jó kis biciklit (használtan)
ami alapnak jó. késõbb ami nem tetszik még mindig módosíthatod.
nem a legfrisebb dizájn-geo-trend-stílus de kezdésnek ha jó állapotban van akkor biztos megfelel.
a kérdés hogy mik az igényeid.
kisebb-szebb-erre van kitalálva 😊

hogy bírják 😊 Icey is beleölt már százezreket a biciklijébe hogy mégkönyebb legyen pár grammal itt-ott.
Icey kb. 120kiló környékén ingazodik
és nem nagyon törnek alatta a dolgok.
mondjuk nem is ügyes nem is nagy bicós
de ugyan olyan átlagban tör el valamit mint más.
hogy egy váz ne csak erõs és szép legyen
de legyen tökéletes a geometriája (az igényeinkhez igazítva)
apró miliméterek térnek el.
apróságokra is oda kell figyelni, mi integrált és mi nem. mi levehetõ és mi nem. bizony ez sem mindegy.
#12958 majd holnap linkelek bringákat sb-nek,azokat nézd majd meg teis.
jó kis meridák vannak az oldalon, minden árszinten, csak görgetni kell lefelé
Ja és nekem tetszik az a kellys:-)
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |