22335
-
#14928 2,1-esnél nagyobb már egészségtelen abba a gépbe.
-
#14927 De ha elárulod, h a mostani gumid mekkora és oldalanként kb mekkora a legkisebb hely a vázg a gumitól akk megmondom:D -
#14926 sajna a geometriai adatokba a gyártó oldalán nincs benn az a táv...:S de sztem 2,2-2,25ös guminál nagyobb nemigazán fér oda... -
#14925 de pill ésutánanézek:P -
#14924 Oks -
#14923 Ebbe a keróba!! -
#14922 mi a fsznak 2,5ös gumi bele?XD
egyébként a Kona Shredbe megy bele max a 2,5ös, szal a Kellysbe, ami nem egy freeride váz oda nemhiszem... -
#14921 Hali!!!
Szerintetek mekkora a legnagyobb gumi méret amit még be lehet rakni egy
26" Kellys scarpe -ba? Gyárilag 26x2.0 van benne esetleg 2.5? -
#14920 Oké thx!!!!!!!:)
-
#14919 hiddel nagyon:D Ha leesik az eső meg főleg:P amíg nincs sár tapad:P
Gordon:
Oks! Elhiszem:P
Megpróbálom 3-3,5 báron:d aztán majd írok véleményt:D
Egyébként a magyar four cross pályák ink dirtre hasonlítanak... tehát, nem az a brutálsaras sziklás cucc, ami nekem elsőre DHnak tűnt, csak azé tuttam, h nemaz me 4en vannak:D:D:D
De ezek az ívek annyira kemények, nem olyan cucc, mint ami a világkupákon van....
Tehát egy mélyen barázdált gumi csúszik rajt, nincs mibe megkapaszkodnia... Betonkemények az ívek... Kapával nem sikerült megbontani:D:D:D:D
Ezért is szimpatikus ez a mintázat:P -
#14918 Az a lyukacsos gumi nem is tudom hogyan tapadhat, ha leesik egy kis eső, vagy egy homokos részre érsz vele. -
#14917 Nahh most érdekes, hogy egy 4x os csávóval kell vitáznom, de ez rohadtúl nem így van!:D
Ad1.
Én kint voltam kb 3 évig a 4x világ kupán, hát kurvára nem olyan gumikkal mennek, mint amiket linkeltél.
Azokat a gumikat még az e-bike is ami egy nem is tudom mi. Dirtre és Streetre ajánlja.
Nem 4x gumi egyiksem.
A Four Cross gumi ilyen. Brain Lopez nevével fémjelezve, aki Four Cross indulás óta ismeri és csinálja ezt a sportot:
katt
2 külön világ a Dh és a Four Cross, de nem használják ők sem 4 báron a gumit, ugyanis tapadnia kell szegénynek. Nem is 2.5 baron használják mint a Dh-sok, mert akkora terhelést kap, hogy lefordul a felniről. Ezért keményebb 3-3.2 bar, de 4-et 4.5 et nem raknak bele.
Az meg a másik, hogy nem kell megfogadni, csak elmondtam. Ugy csinálja mindenki ahogy akarja.
-
#14916 1 szétcseszi a pályát a high roller, 2 kopik mint állat, 3 porban marhára nem fog meg a high roller:D -
dx #14915 nem azért de dh meg 4x két külön világ.a 4bar szerintem optimális erre a felhasználásra,dhra (vc) meg ok a fele.
amiket linkelt srata nem street gumik. aki meg highrollert és társait dirtön,4x-en nyúzza egészségére.
amugy énis szeretem akik okítanak,hogy miért használok vékony gumit,a vastag sokkal jobb... na persze csak hátránya van,abban sokkal jobb. -
#14914 Ezek street gumik te:D
De sokan használják 4 x ra a dh gumikat. Nézd meg a Maxxis Lopez gumit pl, vagy ilyeneket. Nagy bütykös brutál gumik.
De mondjuk, nekem 8 annyit fújsz amennyit akarsz.
Trialosokat buktam, de a többi az így van.
Amikor kezdtem a dolgot, én is 4.45 barral Dh -ztam. Engem is mások okítottak ki, és valóban sokkal jobb így.
Sőt arról nem is beszélek, hogy a világ kupán 1.5-2-2.5 bar nyomással mennek a Dh sok pályától függően.
És mivel általában a 4x pályák a Dh pályák alja (legalábbis egy része) elég mintás durva gumikat használnak. -
#14913 de rápróbálok a 3 bárra:D csak fos kiérni vele a pályára:D:D:D -
#14912 triálos haver egyébként aztmondta h 1,5 - 2 bárt fúj bele.... Mert a keményebbel lepattan a korlátról -
#14911 nincs sok difi a gumik közt?:D:D:D:D:D:D
Akk csak 2 képet mutatok:D
Én gumijaim:
Te gumijaid:
Sztem ég és föld:D:D:D -
#14910 Ezt nem neked szántam.
Aszfalt az más tészta. Ezt Sratának írtam, aki 4x zozik.
Aszfalton, a gumi mondja meg. Rávan írva az oldalára. Van eg minimum és egy maximim jelölés. A 2 között kell lennie.
Amit írtam az a 2-3-3.5 monti gumikra értendő. Csak azt nem írtam oda:D Sorry.
Egyébként én is "amatör vagyok" -
#14909 A 3,5 bar-t kipróbálom még egyszer aszfalton.
Azt nem próbáltam, lehet elég lesz.
Amúgy valóban amatőr vagyok. :) -
#14908 Igen az amatörök mind ezt mondják!:D
Most nem szarakodok, de ez hülyeség. Főleg nektek, hiszen ti nem is mentek köves terepen stb stb.
Én Dh ra 2.5-3 bart nyomok a gumikba. És így tapad igazán. És mivel a 2 műfaj gumijai között nem sok difi van így nem gondolom hogy a 4 bar szükséges lenne.
Sok.
Országutikba kell 7-8 a többi bringába ez a 2-3-3.5 bőven elég. Kivéve a triálosoknál, ők tolnak bele 4.5 pl. De ők oda is basszák, egyszer egyszer fém akadályok éléhez stb stb. -
#14907 én 4 bárt fújok előre a táblásba, hátra a holyba, meg 4,3at éskibaszottul tapad four cross pályán, poron:D -
#14906 Terepen 3 bar-on mentem. Aszfalton jobb volt a 4 bar ezzel az abroncscsal. -
#14905 A 2007-esem egyébként eladó. Ha érdekel valakit innen, szerintem megegyezünk. Nektek az ár, irányár. ;)
Nagy szervíz után vagyunk, most tip top őnagysága. :)
Magellan Polaris Deore 2007 -
#14904 Azt meg kifelejtettem, hogy terepen meg sokkal rosszabb lesz a tapadása. -
#14903 "Pajtásomnak az új Meridáján folyamatosan surlódott a tárcsafék új korában"
Be kell állítani, és nem fog súrlódni.
A gumiba meg szerintem sok az a 4 bar, és nem feltétlen lesz jobb a gördülési ellenállás, ha keményebbre fújod, egy szint után ugyan úgy rossz lesz. -
#14902 Ígértem egy kis élmény beszámolót a Magellan Polaris Deore Disc 2009-ről. Nos mivel sikerült kerülnöm már vele jó párat és lassan össze is áll a gép, gondoltam megosztom az első tapasztalatokat.
Az első körön kattogott valami a hajtómű környékén, mondom szuper, mi a franc! Aztán kiderült, hogy elég gagyi a gyári pedál, úgyhogy lecseréltem egy BBB BPD-21 kétfunkciós SPD-re és a jelenség meg is szűnt.
A 2007-es Polaris-omhoz képest ami feltűnő volt, az a teleszkóp működése. A Dart2 azért jóval a Gila előtt van. A lockolhatóság pedig nagy találmány, sokat segít aszfalton. Minőségi csere volt a Magellántól.
Szintén nagy élményt nyújtanak a Shimano Deore M486 hidraulikus tárcsafékek. Ezt ugye nem hasonlítom össze a 2007-es V fékemmel, mert botorság lenne, de arról tudok beszélni amit tapasztaltam. Pajtásomnak az új Meridáján folyamatosan surlódott a tárcsafék új korában (Shimano de nem tudom milyen), melegedett is. Valami hasonló kezdeti nehézségekre gondoltam, de egyik sem jelentkezett szerencsére. Igazából egy rossza szavam nem lehet rá. Semmi fura hang, terhelésen sem nyikorog, fog mint állat és akár 1 ujjal is adagolható, nagyon finom műszer.
A WTB Weirwolf 2,1 abroncsok tapadnak mint az állat, 4 bar alatt meg se próbáltam aszfaltra menni vele. 4 bar-on viszont egész gördülékenyen mentek a dolgok, persze ez a gumi nem épp betonra való. Murván nagyon rendben mentek a dolgok, igazi romboló.
Strapabírásról egyelőre nem nyilatkozom, azt majd 500km után teszem meg.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve és úgy érzem minőségi cserét csináltam. Pont annyival nyújt többet amennyivel szerettem volna. És pont annyival komolyabb a felszerelése, mint amit egyébként is fel szerettem volna szerelni a 2007-esre. Csak így relatíve olcsóbb volt.
Viszont amikor ráültem a 2009-re, akkor egyből tudtam hogy Magellánon ülök. Sikerült tovább vinni az elődjei által nyújtott érzést, minden jó benne van a 2007-esből. Úgyhogy hamar összebarátkoztunk. :) -
#14901 Azt hiszem, ez eléggé jó ajánlat, ha valaki éppen féket akarna venni. -
#14900 Hát mx4 nekem is volt, az tényleg nem egy huhh, de az sem rossz fék.
Nekem most ugye Stroker Ace van. 4 dugattyús fék. A 20 kilos Intenset, meg az én 100kg mat úgy felemeli egy kerékre mint a szél:D
Csak kicsit hangos, de nem tudok vele mit kezdeni.
Ha nem puha betét van benne, még szarabb. Szóval ezzel a puha betéttel, igen jól fog és el viselhető a hangja is:D -
#14899 Hopp a másodikat elk*rtam...:D
-
#14898 NAh itt van 2 kép a Bikeról mostani állapotálban:P
Meg 1 humorosXD de az nem bicórólxD
Első kép a bicóról:
Második kép a bicóról:
http://www.kephost.com/images3/kiyu558fyu8vbikpait4.jpg
Ez meg egy mások által 6 órán át épített homokvár nagyon fantáziadús toronnyal...XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
#14897 figy ha rövid fékkarúttal van és jól van belőve, akkor megtunak azért csúszni a kerekek egy pillanat alatt:D
sztem jó fék nagyon:D -
dx #14896 értem,nekem mx4 van,szerintem ugyanaz mint a tied kb. azért ezek nem világbajnok fékek,de lassítani azért lassít. amit említettél meg gordon is,olyat még nem tapasztaltam,csak azt a jellegzetes hangot ami autónál is van fékezésnél. az meg nem zavar.
-
#14895 Én pozitív véleményen vagyok. Nagyon fasza fk, csak szar a hangja:D -
Blum #14894 Btw,ma voltam egyet tekerni [egyedül :/ ]
-
#14893 kicsit zavaró, de ha ennyi az átka a megbízhatóság és óriási fékerő mellett...:D
Akk kinem szarja le:D
Felőlem aztán kuruttyolhatna is ha így megtudok állni:D de csak annyi h gargarizál kicsit a fék:D -
dx #14892 ezt + vagy - értelemben írtad? -
#14891 az 5. pont nekem is fennáll:D bugyborékol a fék ha húzom:D:D:D főleg elől:D
Hayes:D -
#14890 Fú, isteni a mozgása a telónak, néha már csak a seggemen érzem a bukkanót. Nagyon jó volt kamaraerdőben. És a CST gumi is jól tapad. -
#14889 Ejj de sajnálom lecserélni a régi gumimat, úgy szerettem. Viszont annyira le van kopva, hogy meghagyom városi guminak;D