Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tavaly volt egy balesetem, amikor is a kerékpárúton szabályosan haladtam, és egy kereszbe kanyarodó autós nem adta meg az elsõbbséget, és elütött.
2 méter repülés után a hátizsákomban levõ notebook-ra zuhantam, ami megroppantotta a bordám, plusz az ujjam is eltört.
A vétkes kötelezõ biztosítása megtérítette az vagyoni káromat, és szerencsére egy bringás ismerõsöm szólt, hogy törések, kórházi kellemetlenségek, stb. miatt nem vagyoni kár is megillet!
Találtam egy jó ügyvédet aki ilyen esetekre szakosodott. Vele csináltunk egy
kerékpáros baleset információs oldalt
a TestBike-on. Ha valakinek kérdése van vagy az ügyvéd segítségét kéri ott megteheteti!
u.i.: nekem végül nem vagyoni kár címén a vagyoni kár 4X-esét folyósította a biztosító!
Pedig képzelhetitek nem volt kevés a vagyoni kár. Tört ott notebook, bicikli, fejvédõ 😊
Azt kívánom nektek, hogy ne kelljen kapcsolatba képni az ügyvéddel!
Balesetmentes bringázást kívánok mindenkinek!
hefi
A lady számomra a nõi biciliket jelöli, nem tudom te hogy vagy vele <#idiota>#idiota>
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Akkor amíg a pénz gyüjtöm valamire, addig még kitalálok, hogy mit akarok csinálni. Addig is olvasgatom még a fórumot 😉
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
az nem gyenge. azt hittem a 4000erõsnek számít, lehet tévedtem😊
MJ rulz Pink Team The Only One
Ugrálásnál az ízületek és az inak elég komoly terhelést kapnak, ráadásul egy-két esésre is bizton lehet számítani. Hegyi túráknál inkább az ízületek kopása jelentkezik idõvel. Ezért is fontos a bringa helyes beállítása. Meg persze néha ott is bukik az ember. Illetve a nagyobb távoknál a szervezett fokozott energia felhasználását is meg kell tanulni kezelni.
Minden esetre úgy gondolom, hogy hosszabb távon talán a túrázgatás az, ami kevésbé veszi igénybe a testet.
Szerintem nem igazán fogsz olyan bringát találni, ami mind a két célra gond nélkül használható lenne. Teljesen más igényeket támaszt a két felhasználási terület.
Egy ugrató gépnél nem igazán lesz szükséged váltóra. A váznak és az alkatrészeknek kellõen masszívnak kell lenni. Ráadásul ha lehet még olcsónak is, hogy ha valami mégis félresikerül, akkor legalább ne kelljen egy vagyont fizetni a cserére.
Egy XC gépnél fontos a pontos és jó váltó. Szempont, hogy a terhelés és a kopás elviselése mellett azért könnyû is legyen, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell holt súlyként megmozgatni egy emelkedõn.
Az XC telónak teljesen más a rugózási karakterisztikája, mint pl. egy dirt villáé. Az XC villának végig egyenletesen és finoman kell mozognia. A dirt villának inkább a komolyabb leérkezésekkor jelentkezõ erõket kell elnyelnie.
A két bringa típus váz geometriája is teljesen más.
Majd rákérdezek elõtte.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Akkor valószínüleg a dugattyú lesz.
Inkább szervizbe viszem(hátha belefér a gariba)
A fékkar, elvileg egy rúdon van fent ugye, amit nyomogat.
2 verzió van.
1. Elgördült ez a rúd is, így amikor behúzod a kart megszorul és ezért nem enged vissza. Nézd meg elméletileg meg tudod forgatni a házban és ha jojózik akkor ugye egyértelmû.
2. a Fékkar amiatt hogy meggörbült megszorult a házban. Próbáld meg azt, hogy lazítsd meg a felfogató csavarjait. Ha úgy könnyen mozog, akkor ez lesz a baj. Ha nem akkor valszeg a dugattyút mozgató tengely.
És akkor szerviz!
Downhill!!
erre valaki nem tudna valami választ adni??
Fontos lenne
Elõre is köszönöm
Downhill!!
Amúgy "Dirt/Street" canga (vagyis azt szoktam látni,hogy a 12-15 évesek azzal """durvulnak"""")
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nem tudom téll. eldönteni de nagyon 1 Hardy4 felé húz a szívem. Ezzel am. lehet csak úgy túrázgatni is ? Freestyle canga ugye ?
Downhill!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
A szokásos edzõköröm Dunakeszi-Vác oda vissza 32 km, ami kb. 2 óra tekerést jelent. A nagy nálam 70-80 km környékén kezdõdik. ;o)
Bár a megtett táv inkább csak következmény és nem az elérendõ cél nálam. :o)
Neked kell eldöntened, hogy mi vonz inkább, a túrázás vagy az ugrálás. Ezt helyetted senki nem tudja megtenni.
Annyit minden esetre el tudok mondani, hogy rengeteg szép helyre el lehet jutni bringával. És ha ezt saját erõdbõl tudod megtenni, annál inkább értékelni fogod a dolgot. Én ezért bringázom.
VRSDM az ugratókat és a trükköket imádja, Gordon meg zúzni szeret, Blum pedig többet teker szerintem 1 év alatt, mint mi többiek összesen a topikban. Éppen ez a legszebb az egészben, hogy mindenki megtalálhatja a maga stílusát.
vagy
15748031.496063 hüvelyknek
vagy
400000000000 mikrométernek
vagy
1312333.333333 lábnak
vagy
437445.319335 yardnak
<#hehe>#hehe>
Amúgy egész jónak. Én úgy évi tizen-két-három ezreket nyomok.
Sorban válaszolva a kérdéseidre: Leginkább hétvégéken cangáznák jó nagyokat, 30-40 km ha összejöhet, de hétköznapi cangázás is általános lenne, ha lenne kikkel tekernem.
Leginkább sportként használnám, de nem tudom, hogy túráznék XC-vel hegyen-dombon xD , vagy ugratgatnénk pl egy freeride UMF Hardy 4-essel pl.
Fizikai forma : 😄😄 Hát mivel ahogy már leírtam magas vagyok és nem nagy darab, hát nem tudom tekerni tudok, bírom a bicózást.
Még egyszer kösz, hogy írtál.
Nem kell típus függõnek lennie a tárcsának és a féknek.
Adapter meg mindenképpen kell. Hiszen a Dh vázakat gyártják (abból sem mindet) 203mm-s tárcsához. De ennél kisebb tárcsára nem gyártanak vázat, mindenképpen kell adapter neki.
Downhill!!
Nem kell átalakító sem, mert a váz is és a kerék is tudja fogadni a tárcsafék rendszereket.
A kerekem nem central lock-os, hanem ez a 6 lyukosztásos fajta.
És valóban nem én fogom szervizelni. Hajtányos srácok beváltak. 😊
Nem mellékes, hogy esetleg ehhez is kell még venned adaptert, vagy közvetlenül rászerelhetõ a tárcsa.
Egyébként mára a Shimano, Avid, Hayes nagyjából egy szinten vannak ebben az árfekvésben. A karbantarthatóság és a beállíthatóság az, ami esetleg döntési szempont lehet.
Amúgy nyugodtan veheted,fasza fék! <#eljen>#eljen>
Kapkodtam.
Szeretném felszerelni a Magellan Polaris-omat egy jó ár/érték arányú, hidraulikus tárcsafékkel.
A Hajtányban a Shimano 555-öst ajánlották 55e Ft-ért.
Ebben benne van minden. 2 szett fék, fékkar, minden.
Azt mondták, hogy ez egy megbízható, kis szerviz igényû típus.
Mi a véleményetek magáról a fékrõl és az ajánlatról?
Köszönöm elõre is a tanácsokat!
A hardtail merev farút jelent. Azaz a hagyományos vázzal rendelkezõ, nem össztelós bringákat takarja.
Az XC a mountainbike egyik ága. Cross country vagy olympic cross néven is emlegetik. Általában hosszabb-rövidebb körpályán megrendezett versenyeket takar. A pálya komolyabb emelkedõket és lejtõket is tartalmaz, technikásabb és sprintre alkalmas részekkel együtt. De ide lehet sorolni a teljesítménytúrákat és a maratonokat is.
Lényegében az átlagos montikat sorolják az XC kategóriába. Túrázásra szánt olcsóbb gépeket és csúcskategóriás, ultrakönnyû, kompozit vázzal épített versenyzésre szánt gépeket egyaránt találni közöttük. Általában merev farú gépek, de a technikásabb pályákon vagy maratonokon össztelós gépeket is szívesen használnak. A telók rugóútja 60-100 mm között változik. Az üléspozíció kissé nyújtott, inkább a mászáshoz illeszkedik.
Amiket érdemes lenne végig gondolnod:
Milyen gyakran szeretnél bringázni? Naponta, hetente, havonta néhányszor?
Milyen intenzitással? Könnyû túrázgatás? Rendszeres sport? Esetleg versenyszerûen? Csomagos túrák?
Milyen helyeken, milyen útfelületen szeretnél tekerni? Elsõ sorban aszfalton? Döngölt földúton? Erdei ösvényeken, esetleg laza vagy éppen sziklás talajon? Vegyes útfelületen?
Milyen fizikai formában vagy, mennyire vagy edzésben?
150k-ból már össze lehet hozni egy jó bringát. Ezért is lenne fontos minél jobban tisztázni az igényeidet.
ragasztottam a hátsót el a benzinkútra haza... nagh útközbe látom húzza az elejét.
ragasztottam, vissza a kútra😄
demost úgynézki jó(.kopp kopp kopp)😄