Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem ez a bringa megéri az árát így ránézésre.
Ha nem vagy márkahű vagy ilyesmi, akkor a leírt igényeidnek megfelel.

Kicserélni nem nagy dolog, két bovdent kell csak áthúzni és persze feltenni a kormányra. Hogy mennyibe kerül, azt nem tudom. Ebike-on néztem Sram marokváltót, ott csak ilyen drágábbak vannak, de szerintem léteznek olcsóbbak is.

Pipör
akkor szerinted jó vétel lehet a bringa? nagy macera lecserélni a váltót marokváltóra? árba kb- ?

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Ha használtan is játszik, akkor én nem kockáztatnám ezt be. Nem tudom eredeti Shimano-e, de ha az is, akkor is "csak" 355-ös.

Használtan testbike-on 5-7000 Ft ért lehet venni már ilyen kategóriájú tárcsaféket, simán ki lehet fogni pár jó vételt.

Én szétszedném a féket, megpucolnám hígítóval vagy benzinnel, persze nem ráborítani, csak éppen hogy, majd lecsiszolnám a felső réteget.
(Olvastam olyat is, hogy bele kell tenni egy napra a betéteket hígítóba és az ki tudja belőle szedni a zsírt, olajat és koszt. Nem próbáltam, felelősséget nem vállalok érte.<#idiota>)
Tárcsát szintén ugyan így. Hígítóval lepucolnám.

repvez
Abban mekkora zsákbamacska lehet ha Kinai webshopból rendelne az ember komplett féket? Mert "eredeti" simanonak látszó első hátsó olajos fékszettet láttam 56 dollárért ingyen postával.
Simano 533ast ha jól emlékszem
#21419 erről lenne szó
bardocz
Igen, csak a tárcsa meg fék járt hozzá, kar nem.
Vadnokedli
Én is néztem hogy 22- ezer újonnan. És még akkor (ha jól emlékszem) külön kellett megvenni hozzá a fékkarokat.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

bardocz
Most akartam írni, hogy avid bb7-est kapni olcsón, és azzal tényleg semmi macera, meg esőben is fog, de látom eléggé felment az ára. Én még valamai 11 vagy 13k-ért vettem.
Vadnokedli
Amúgy nekem a régi biciklimen Avid BB7-volt, mostanin Avid DB1- utóbbi iszonyat rossz, pedig olajos. Nyekereg az első fék terhelés függvényében főleg kanyaroknál.. 😄 Ötletek hogy ne nyekeregjen. (nem kenem be a tárcsát olajjal az tuti.<#banplz>)

Tényleg, bocsi, nem olvastam végig

De attól még tartom, hogy egy "V" fékkel kevesebb a macera.

Vadnokedli
Hayes fék van rajta, csak a fékkar tektro

Az igazság az, hogy ilyen árkategóriában a Trek, Merida, Cube és hasonló márkáknak főleg a nevét és a vázát kell megfizetni, a bringa komponensei, hát hogy is mondjam, elég ratyik, valljuk be. Tehát főleg Tourney, Acera, Altus, nem a megbízhatóságukról híresek sajnos.

A rockrider 500 jónak néz ki, villa valóban rejtély, de szerintem szét nem fog esni, 160mm-es tektro féket el kell bírnia.
Aki írta róla a leírást az valószínűleg még nem ült bringán, hiszen a képeken nem marokváltó van, hanem "normál" váltókar.
És ha e mellett döntesz, akkor szerezz rá egy normális markolatot, mert az iszonyú kényelmetlen lehet.

Bár, hogy érdemes-e ennyi pénzért tárcsafékes bringát venni, azt kétlem, inkább ez ilyen vakítás, egy egyszerű "V" fék veri ezeket a tárcsafékeket és szinte nem is igényelnek karbantartást.

Vadnokedli
Az a rockrider 500 egész jó- Csak a villába nem bíznék.

Pipör
kisbesi #21481 jah igen sry azt kellett volna 😊
ldavid #21482 Igazából csak néha napján használnám pl. ilyen jó időkben meg valami olyat ami sokáig bringa marad 😊 amiket linkeltél abból a Merida Crossway 10-V 2015 a legtetszetősebb számomra.
RAZOR27 #21487 húú ezekből az első 2 bejövős

Decathlonból én ezeket néztem ki :

Rockrider 340
RockRider 500

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Szabi
1 hét alatt sikerült összeszednem 2 defektet.. :-/

"Nulla tenaci invia est via"

RAZOR27
pár monti, a magyar aszfalt ellen 😄
cube
Kelly's
GT

de szerintem jobb dekatlonosokkal is nyugodt szívvel belevághatsz. Egy jóbarátom csapott le egy előzőéves rockrider 500-ra -vagy valami ilyesmi néven fut- 75ért vette, teljesen korrekt megbízható gép. Elsőre én is csak pislogtam hogy mégis hogy merészelt ott bicajt venni, de meglepően jó, azóta se volt gond vele. Terepen is jól teljesít.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

azok is használhatók, persze (messze jobb egy filléres tescóstól), de 60-70-nél többet nem érdemes értük adni.
ha 100-at rászánnál akkor már jobbakat is kapsz nagyobb gyártóktól pl. gepida, merida amiknek a váza már jobb minőségű
Vadnokedli
Itthon 29-er FOX vagy Rockshox villát hol lehet kapni? ebike-ot ismerem szinte csak- Itthon jószerivel csak Suntour-t találtam.

bardocz
Decathlonossal mi a gond? Amiket nézegettem egész jó felszereltségűek voltak.
Vadnokedli
Meridát vinném.

meg attól is függ milyet szeretnél.
városba (ha nem kimondottan városi bringát akarsz) egy fitness vagy tracking, esetleg cross ha terep is előfordulna néha.
decathlonost akkor vegyél ha csak néha napján használnád, vagy még akkor se.

kiindulásnak
Trek DS 8.1
Gepida Alboin 200 Pro
Sprint Sintero 2014
Merida Crossway 10-V 2015
talán még Devron Urbio Urban Men U1.8 2015
Ha linkelsz be bringákat, amelyek tetszenek, akkor szerintem könnyebben tudunk segíteni.

Pipör
Hello Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de mást nem találtam, gondoltam most kicsit bicóznék na de mivel...
Nézegettem a decathlonban és a Bicajozz.hu is a bringákat de mivel nem értek hozzá így profibbak segítségét kérném. Kb. 100.000 szánnék rá, városban hobby célra lenne 😊 ajánlatok? és újonnan szeretném

Nekem a sima Deore van, nem az XT. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy rendes valamire való hajtómű csilliókért van, de megéri megvenni. Nyilván felesleges olyat venni, hogy a hajtómű többe van, mint a bicó összes többi része. Használtan nézegess, lehet kapni jókat, jó áron.

32e-ért találtam is😊
Utoljára szerkesztette: raptor22, 2015.07.01. 18:46:39

repvez
A kazettás hátsó agyakat lehet valahogy tisztitani vagy csapágyat cserélni ? mert 2009 óta van nálam a bringa eddig még nem volt szétszedve,de néha olyan érzésem van mintha indokolatlanul erősebben kéne tekernem, mintha valami megfogná a bringát.

Az elején azt gondoltam a bütykös gumi,de azóta már lekopott a közepe. Gondoltam, hogy akkor más nem nagyon lehet csak valamelyik a hajtásban részvevő alkatrész.
Tetsuo
Az igaz, hogy drága, de itt-ott egy-egy alkatrészt be lehet szerezni olcsóbban, másrészt örök. Tovább bírják, mint a váz... állítólag. ;-)
Engem meggyőznek az olvasott review-k.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.01. 16:12:29

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

MerlinW
Jó a Deore XT, de egy fél bicikli ára😊 Csak a hajtómű 60k

[merlinw.org]

Tetsuo
Deore XT-t nézted? Én arra cserélem majd az egész hajtást, ha tönkremegy valami.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Vadnokedli
Egy alsó bilincses Altus első váltóm van, tegnap 2-ről 3-ra köztes úton megakadt a lánc; jó vissza 2-be majd 3-ba. Na azóta hozzá ér a váltó Papucs/Fül/Kanál (hívjuk akárhogy is) hoz a lánc. Persze állítgattam de tovább már nem lehet. <#banplz>

Tudom az Altus a legalja mindennek ezért kérdezném másodiknak; Van olyan első váltó ami bírja az erős hajtás közbeni váltást? 20-22% os emelkedőnek mondjuk. Akár. ? <#gonosz1>

kicsit kitekered igen, és lenyomod egyszer hogy megmozduljon a levegő, aztán lehet fújni
Vadnokedli
Francia szelepet hogy fújok fel Auto átalakítóval? kicsit meg kell lazítani a szelepet nem? (Életemben nem fújtam még ilyet.) <#guluszem1>

pajti

pajti

Vadnokedli
Vettem egy ilyet; BlackBurn Local 75 . Gondoltam megnézem hogy kell elemet cserélni, elcsavarom a fedél csavarját és nem tudom leszedni. <#banplz> Kerestem Revieweket vagy egyéb videót róla. De nem találtam. Ötletem sincs miért nem jön le. 😄 Ötletek? Papíron csak annyi volt "easy tool less" stbstb.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.25. 17:49:11

Szabi
a Fatbike hóba és homokba jó 😄

szép bringa jó alkatrészekkel, sok-sok gondtalan kilométert vele <#eljen>

pajti
fatbike? hmm.. ha mondjuk elérted a 160+kg-ot xD Én nem látom értelmét.. sorry 😊

Vadnokedli
Nem flame céllal de mire jó a Fatbike? Miben van nagyobb előnye mint mondjuk az én biciklimnek?

2014 - TNT 20 (by the way; egy ilyet vettem használtan (2 hónapos) 3 hete kb. szerintem megért 110-et, szerintetek?) Had sírjak ha szar üzlet volt . 😄

Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.21. 12:14:23

pajti
köszi😊 tényleg jó volt.😊)

Rev Hard
<#eljen>

ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W

Szabi
hangulatos képek, jó kis túra lehetett <#vigyor3><#eljen>

pajti
Egy kis saját:
(Velence túra volt, 82km-t mentem)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hát még én hogy le vagyok maradva. az alpokból még van egy, aztán jöhetnek a riviérák. és a régiek nagyrészét nem is látttam...
Nagy köszi ezekért! <#eljen>
pajti
<#worship>

Sziasztok!

Egy kicsit le vagyok maradva,mivel tavalyi túrám következő epizódját ajánlom mindenki figyelmében,közben már tombol az idei nyár…

Szóval,…Bringával a Rivierán 2.rész,ezúttal egy kis ízelítő az olasz-részről:

Útvonal:
Grimaldi-Ventimiglia-Vallecrisia-Bordighera-Ospedaletti-San Remo-San Stefano al Mare-San Lorenzo al Mare-Imperia-Diano Marina-Marina di Andorra-Alassio-Albegna-Borghetto-Loano-Pietra Ligure-Finale Ligure

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex5.2014..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095697900124172945

Irásos túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html

Fogadjátok szeretettel!

Cobranco

http://cobranco.hu/

shaba23
Persze, hasogatod a szőrszálat.
Nem, te nem ezt írtad, hanem azt, hogy:

"Kötelező a prizma, de nekem a rendőr megelégedett a gumin lévő fényvisszaverő csíkkal 😊"

Tehát az írásod szerint "kötelező a prizma" felszerelése, de a rendőr "megelégedett", vagyis engedményt tett irányodban a fényvisszaverő csíkkal.
Ami így nem igaz.
Mert a "küllőprizmák helyett alkalmazható a fehér fényvisszaverő felületű körgyűrű felület a gumiabroncsokon".

Aki magyar nyelv szövegértésből az elégséges-közepes szintet eléri, az így értelmezte, amit leírtál, ezért linkeltem be a hatályos jogszabályt magyarázó lapot.

Érted a különbséget?
shaba23
"legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ–EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon."

Ezt mondtam
Vadnokedli
Az jó nekem csak első meg hátsó lámpám van..(6-7 éve most kezdtem újra biciklizni.), bár este 8x is körbe nézek.

Reflexcsíkos 29-er 2.2 / 2.1 es Gumit hol szülök? (Ez lenne a legideálisabb számomra.)

Szabi
nekem a felnin van 2-2 narancs fényvisszaverős csík 😄

Mert most már nem a prizma kötelező hanem...