22334
11330766891279474906.jpg
  • ldavid
    passz, nem próbáltam még elvágni :D
  • morcosqtya
    ABUS City Granite láncosat is átvágják???
  • ldavid
    amit el akarnak vinni, azt el is fogják, rakhatsz rá bármit.
    veszel egy U (aka D) lakatot és azzal már tettél valamit ellenük (csak ne így zárd le)
  • repvez
    DEhogy gondolkodok 30k-ban épp ez az , hogy olcson és jót akarok, amit linkeltem az már olyan 7k környékén be lehet szerezni a kinai webshopokból. és kisebb helyet foglal mint a abus vagy bármelyik láncos verzió.
    Jelenleg egy kellys sodronyos van a bringámon olyan 1-1,5m körüli hossz, ugyhogy az 58cm nem tudom mire lenne elég

Nekem össztelós bringám van sárhányó és csomagtart nélkül
  • Mighty
    Ha ilyen összehajthatóban és 30k körüli árban gondolkozol, nézd meg az abus bordo lakatokat: http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/egyeb/
    Veszel mellé egy vázra szerelhető tokot, és nincs probléma a szállítással :)

Egyébként én egy ilyesmit használok: http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/lancos-zar/101996_bikefun-shield-integralt-lancos-zar/

Pont körbe éri a csomagtartómat :)
  • repvez
    Erről vélemyén?

Menynire lehet használható és biztonságos? ezeknek a merev kialakitásu lakatokkal mindig az a gondom, hogy amikor kellene akkor pont nem tudom ugy forditani vagy elhelyezni ahogy odaférne.A másik dolog, hogy ami jó védelmet nyujtana az általában olyan nagy és nehéz, hogy külön táskát kell hozzá vinni, hogy elférjen.

Ezz meg kis helyen elférne, de nem tudom a minősége milyen lehet.
  • Stockbauer33 #21688
  • morcosqtya
    Gyönyörű! Használd egészséggel! :)
  • Szabi #21686
  • CamelX
    Megvan végre a drágaszág!!

Nagy böhöm, magas kormányállású Alboin 500 után olyan mint Transitból Audiba átülni :) Nagyon adja, hamar meg fogom szokni, az tuti, főleg ha emelkedő fele visz az utam :D
  • smog15
    Itt tudsz SMP nyergeket tesztelni: Bringaland. Amit linkeltél SMP hybrid nyerget dicsérik, meg testbike-on is elég jókat írtak róla. De persze ez is személyiség függő akkor lesz csak kényelmes ha megfelelő szélességű.
  • ldavid
    kétlem hogy gondod lenne a felszereléssel, legfeljebb akkor kell erre figyelni ha spéci aero carbon nyeregcsőre kell a nyereg
    online rendeléssel is kb. ugyanott vagy mintha boltban vennéd, kipróbálni 99% hogy nem tutod vásárlás előtt
    a szélességre azért nem árt figyelni #21599
  • Szabi #21682
    :D
  • morcosqtya
    Oximoron? :)
  • Roger6
    Kényelmes nyereg? Jó, mondjuk 25 rongyos ülést még soha nem próbáltam, ez igaz.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.11.02. 14:54:17
  • morcosqtya
    Ha biciklinyerget akarok majd rajta cserélni (egyrészt fehér legyen, másrészt ultra vaddisznó kényelmes) akkor mire kell figyelni?
    Nem merek rendelni online mert nem tudom a nyereg alján lévő "csövek" távolságában, kialakításában van-e több méretezés, több standard, és mi van ha olyat veszek ami nem jó az én nyeregcsövemen lévő nyeregtartóhoz??
    Amúgy ezeket néztem ki, kényelmesnek (és fehérnek) tűnnek:

http://ebike.hu/termekek/nyereg/nyereg/105354_syncros-xr15-nyereg/
    http://ebike.hu/termekek/nyereg/nyereg/104235_smp-hybrid-nyereg/
    http://ebike.hu/termekek/nyereg/nyereg/105811_bbb-bsd-60-arrow-anatomic-thr-nyereg/

vagy van valami véleményetek, javaslatotok milyet érdemes?
    Fehér-fekete legyen! kb 30ezer-ig bezárólag..
    Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.11.02. 14:41:20
  • morcosqtya
    Ma láttam élőben egy Gepida 500 CRS-t, Kecskeméten akciós 180 körül van (210 helyett).
    Nagyon szép jószág, a váz görbületei érdekesek, izgalmasak.
  • morcosqtya
    Nos, eddig kényelmes, rajtam kívül 3 ember szerint is akik kipróbálták.
  • smog15
    Cube trekking vázaknak állítólag nagyon jó vázgeometriája van amivel könnyű haladni és hosszú távon is kényelmes (persze ez gondolom függ attól is, hogy az ember méretéhez ideális vázméret meg kerékméret legyen) de nem tudom még nem próbáltam :)
  • CamelX
    Gratula hozzá! Holnap én is egy cross-trekkinget fogok vételezni, Gepida 700 CRS. Baszki de régóta várok már erre a napra :) Kép majd jön szintén!
  • morcosqtya
    De itt csak a váz CUBE, a többi ugye összerakott.
    Azt érzem hogy szépen gurul, kényelmes, jól hajtható (annak ellenére, hogy a shimano alsó kategóriás szerelékei vannak rajta (Alivio vagy Acera nem tudom) ) de egy vázat hogyan teszteljek, mi alapján minősítsek?? Annyi hogy könnyű, lazán cipelhető az emeletre de ez ma már alap. (alu vázak) egyébként a kényelembe nem nagyon szól bele a váz sztem.
    Én elégedett vagyok vele, nagy ugrás a mátra után. Tudom nektek itt többeknek sokkal jobb kategóriás biciklitek van de nekem ez is nagy előrelépés és most max 130-at tudtam kiadni.
    A váz színe és alakja viszont nekem nagyon tetszik, én úgy voltam vele, hogy vagy Merida legyen vagy Cube, ez a Cube meg pont akciós volt.
  • Szabi #21673
  • smog15
    Szép darab! Én a Curve Pro-t néztem vagy a Nature-t. Majd érdekelne a további véleményed kicsit több km után, Cube vázakat eléggé dicsérik :)
  • morcosqtya
    Nem, annak indult de 28-ast rakattam össze.
  • Vadnokedli
    Nem 29-es?
  • morcosqtya
    Mármint nem a váz a 28-as hanem a kerekek. :)
  • morcosqtya
    No, megvettem életem második biciklijét, és ez már nem 5 ezer ft volt mint az előző Mátra.. :)
    Cube Curve, összerakott, Shimano Acera(?) hw, Schwalbee gumik, 28-as trekking cross váz.
    Ma letekertem vele az első 15 kilométeremet, suhan, siklik mint az álom.

Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.10.30. 21:26:47
  • cobranco
    Bár itt a hosszú hétvége és az idő is viszonylag jónak tűnik a szabadtéri programokhoz,én azért ajánlanék egy mozit estére,akit érdekel,az idei Kárpát-túránk első része,megtekinthető:

Útvonal: Szászsebes-Péterfalva-Szászcsór-Sugag-Tau Bystra-Lacul Oasa-Pasul Tartarau/1678m/-Obarsia Lotrului-Transalpina/67C/:Páring-hegység-Pasul Muntini/2014m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk1.2015..html

Fotók:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6202168172149016273?sort=1

Túrabeszámoló:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Jó szórakozást!
  • morcosqtya
    "nem vesznek fel banki hitelt"
    Kivéve Ferenc (az exem volt pasija) aki eddig 1 milliót ölt biciklijébe de "szar". Minden fizetése ebbe megy + hitel + ismerősöktől tarhál rá. De még mindig "szar" a bicikli. :D
  • repvez
  • morcosqtya
    Csak amíg nem vagy klánfőnök vagy arab addig ezt nem teheted meg sajnos.
  • Tetsuo
    Ehhez hasonlóan intézném a lopásokat.
  • Tetsuo
    Egyetértek. Szigorúbban kellene venni az alapvető biztonsági előírásokat. De az autóst is jóval szigorúbban kellene büntetni, ha hibájából tragédia történt.
  • Mighty
    Gyalogosra abban az esetben csengetek, ha a kerékpárúton bandukolnak. Inkább csak arra használom, hogy jelezzem, jövök, ne lépj elém. pl autóból szállnak ki és tuti, akkor lépne a bringa útra, mikor odaérek...
  • Vadnokedli
    Ha nincs csengőd, válasz- Nem előzöl gyalogosokat. (Állítólag; hallottam ilyen sztorit.)
  • Mighty
    Nem fosok, de sose lehet tudni, hogy mikor fog megállítani egy igazán kukacoskodó rendőr. Egyébként meg semmi gond ezekkel, aki részt akar venni a közúti forgalomban, az igenis pakolja fel a kötelező alkatrészeket a bringájára.
    A tököm kivan azokkal, akik egy 5 m-ről is alig látható narancssárga fényű lámpával tudja le az első lámpa használatát, azokról nem is beszélve, akik egyáltalán nem használnak. Egyáltalán nem kellemes, mikor bringaúton egyszer csak ott van előtted egy ninja...

Egy pár hónapos razzia igazán ráférne a bringásokra.
  • morcosqtya
    Tomcat-et és 3 barátját most állítják majd bíróság elé mert tettenértek és acélbetétes bakanccsal "felelősségre vontak" egy biciklitolvajt. :-)
  • morcosqtya
    Köszi!
  • morcosqtya
    A lánc ennyire sokkal jobb mint a sodrony? O_o
    Mert nem vágja át a kártevő? Nem tudja elcsípni?
    Látom van 38ezerért is... Az már adamantium-titán-kriptonit ötvözet vagy miért olyan drága? :D
  • ldavid
    nem kell azért annyira fosni.
    nekem outin nyilván semmi nincs ezekből és egyszer sem állítottak meg. * jó, két fékem azért van :)