Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Én egy 8,4V 8400mAh-ás akksipackkal vettem igy 3-4 napot mentem vele nappal melóba 2x fél óra és még 2 led világít a töltöttség jelzőn .
Igaz a leg alacsonyabb fokozaton hajtottam , igy talán folyamatos üzemben talán 4-5 óra kihozható belőle.

Amit még meg akarok oldani, hogy egy kapcsolót beiktatok az akksik és a lámpa közé, mert ha összedugom akkor folyamatosan ég a töltöttségjelző és gondolom ez is fogyasztja az akksit, használat után meg macera mindig széthuzkodni a kábelt , vagy ugy tekerni, hogy ott lóg, ha nem kell.

Mert az akksit és a kábelt elvezettem a vázon igy csak a töltöt kell rádugni , nem kell kiszedni a helyéről.
shaba23
Kötelező a prizma, de nekem a rendőr megelégedett a gumin lévő fényvisszaverő csíkkal 😊
RAZOR27
énis pont ezzel a modellel szemezek. Azt írják érdemesebb csak a lámpatestet venni, mert amit mellé szoktak adni aksipakk az nem túl izmos. Ahogy néztem egy decens csomaggal (panaszonik pl.) kilehet belőle hozni 2-3x több időt. Mindenesetre, ha mentél már vele este is, tarthatnál egy beszámolót 😊

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

repvez
Én egy solarstorm x2-t rendeltem kinából, hasonló áron. Igaz, hogy nem birja ilyen sokáig, de 75 lumen helyett 5000 lumenesnek irják, mégha csak a 10-edét tudja is jó. Még sötétben nem mentem vele vagy közúton, igy a reakciókat nem tudom vele, de nappal is elég jól látni mesziről is hogy világit.

Én csak ugy hivom: " országuti rohadjon ki a xeon lámpád" 😛
Vadnokedli
Tudtok ajánlani jó első lámpát?
Kezdetnek Blackburn Local 75-öt néztem ki.

Másik, lehet probléma abból hogy nincs Prizma az első kerékben? (Azt hiszem 1-2 darab ajánlott legalább az első küllők közé.)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Én se nagyon ragaszkodtam a drágább első váltóhoz. Annyi különbséget vettem észre az Acera és a sima Deore között, hogy a Deore-t egyszer belőttem és úgy is maradt, az Acerát minden héten állítani kellett. De ha az Acera is bevolt állítva akkor a világon semmi különbség nem volt a kettő között.

Igazából nem is nagyon tudom, hogy egy első váltón milyen világ megváltó újítást lehetne kitalálni. Adott egy átdobó, amit mozgat a bowden, kész.
Az első váltó váltási érzetét szvsz inkább a lánc és a hajtómű határozza meg, mert úgyis a hajtómű bütykei veszik fel a láncot. Az első váltó csak a láncot dobálja ide-oda.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vadnokedli
Nekem egy 2014-es TNT 20-asom van.. Erre is Altus került.. A kezdetek óta szar(De hát nincs rá már keretem kicserélni meg stbi. 😄

repvez
Nálam az első váltó kb csak disznek van, mert olyan ritkán használom, hogy szinte csak a külső nagytányéron van a lánc és a hátsó sorból is a középtől lefelé.
Csak nagyobb turák alkalmával kell egyszer kétszer odaváltogatnom, mikor a domborzat ugy kiványja ,de legtöbször sik terep.
Megmondom őszintén, az első váltó között sose éreztem különbséget.
Két bringám van, egyiken az első váltó vagy Acera vagy Alivio, a másikon pedig XTR.
Semmi különbséget nem érzek, mindkettő teszi a dolgát, de árban nagyon komoly különbségek vannak.

De értem mit mondasz, ezért az árért már tehetnének valami jobbat is rá.

MerlinW
De hogy még arra is a fostos Altust-teszik rá... nem értem..

[merlinw.org]

Vadnokedli
Fairfaxot

Szabi
a feketét 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Tetsuo
pajti
#18157 😄

Vadnokedli
Kazettában a kalapácsok voltak szarok.. <#idiota>

repvez
vagy a lánc és a fogaskoszorú el lehet kopva megnyulva vagy ha uj akkor nem illenek össze egymással.
Esetleg a váltópapucs nincs elferdülve? Vagy a váltókanál? Akkor szokott ilyet csinálni.

Vadnokedli
Megvolt.. <#idiota> Gyakorlatilag tökmindegy merre hova mikor csavarom. 😄 volt hogy mm-enként csavartam.. figyeltem hogy 1 / 1-2-3 .. 2 / 4-5-6 .. 3 / 7-8-9 - be legyen, de teljesen mindegy hol van ugrik egyet..

bowden feszítőt tekergesd tekerés közben
Vadnokedli
Hello, lenne egy kérdésem. Adott egy hátsó váltó, tök mindegy hogy állítom be a váltót amikor terhelem ugrik egyet.. Pl; ha hajtásnak ellenkezőleg megpördítem fel ugrik egy fokozatot hátul és a "görgőről" le is esik félig. Gyakorlatilag mindegy melyik fokozatban van, vagy hogy van beállítva a váltó. <#idiota> Ötletek? (Világ életemben SS-ben toltam.)

<#eljen>

Boconadi
: )

Roger6
Hoppá! Esti program meg is van! <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Köszi!<#wink>

Sziasztok!

Egy kis néznivaló az ünnepekre…
A tavalyi alpoktúránk folytatódik,bár egy kicsit másképp,volt egy kis átkötés két régió között,amit a Francia-Riviérán keresztül oldottunk meg.

Útvonal:
Nizza-Villafranche sur Mer-Cap Ferrat-Beauliau Sur Mer-Eze-Bord de Mer-Cap d'Ail-Monaco-Cap Martin-Menton

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex4.2014..html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095697900124172945

Irásos túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloriv_14.html

Kellemes időtöltést!

http://cobranco.hu/

RAZOR27
Ha már Cube akkor erről mi a véleményetek?

+1 a használt bringára

Beszédültem jómúltkor egy üzletbe és az agyam eldobtam, hogy milyen szemetekért kérnek el horror árakat.

170k-ért Acera váltó, Suntour hajtómű meg Tektro fékek...mi van itt? 😄

jó a giant, nekem is az van, de ez a defy legalja, inkább egy 3-ast nézzél, az már sora felszereltségű (+1 sebesség, karbon villa) és nem sokkal drágább
de megnézheted még a cube-okat is (peloton pro), vagy pl. merida - de a használtakat se hagyd ki, jókat lehet találni
pajti
<#szeret>Uhh, ez nagyon tetszik..
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ebben az árfekvésben ki mit venne?? : P

eksy
Grat. bárcsak én is olyan lehetnék mint Te.

De én úgy látom, hogy Györgyi ki akarja követelni a "tiszteletet", magamutogató stílusú, plusz még a másikat is alázná.
Az ilyen embert nem tudom nézni semmibe, hiába a nagy sport teljesítmény😞

Ellenben Cobranco videói lazák, szórakoztatóak. Igazi kikapcsolódás számomra egy-egy (úti) film megnézése😊

"...és...szerintem...bizony."

MerlinW
Köszi.

[merlinw.org]

repvez
A másik amit még kiszemeltem egy ilyen km óra, csak egy gondom van vele igy első látárról, hogy a felfogatása a kormányon van és én a stucnira akarnám rászerelni, mivel ott nem zavarna és nem is olyan sérülékeny a hely, viszont akkor 90 fokban el forditva tudnám csak a felfogatást rögziteni.Van erre avalami megoldás? mert az összesnél ez lenne a probléma mégha más tipust is veszek.
DeoreXT szvsz túlzás ilyen célra, simán jó lenne a sima Deore is bár ha nincs olyan nagy árkülönbség akkor go for it.
Szerintem első körben láncot és koszorút cserélj, de amit még cserélj le az a váltókar. Nem tudom most mi van a vason de feltétlezem, hogy valami Altus kompatibilis cucc. Ha egy jó váltót egy vacak karral használsz akkor adsz a sz.rnak egy pofont, mindenképp cseréld!

Hajtóműből én nem vennék Shimanot...ha olcsó kell és jó akkor Truvativ, kicsit drágábban ott vannak az FSA-k.

repvez
Ezekről az olcsó fék szettekről mik a vélemények? érdemes lehet ilyenben gondolkodni? mert itthon ugyan ez szinte duplája. mennyire lehet belöle gond a későbbiekben esetleg egy sram tektro vagy egy noname verzióval?
MerlinW
Kérdésem lenne. Korábban volt róla szó, hogy Shimano Altus hátsó és M191 első váltó van a vason, SR SUNTOUR hajtókarral, stb (részletek).

A váltót nem szeretem, le szeretném cserélni. A kérdés, mire lenne érdemes és mit. Azaz ha pl a hátsó váltót lecserélném Deore XT-re, annak lennének-e függőségei (gyak cserélni kell-e / érdemes-e a fogaskoszorút, első váltót, a hajtóművet, stb), illetve az első váltó esetében ugyanez. Tehát mi az ami ezen a területen kompatibilis vagy nem egymással? Mert pl a Deore váltó ára még elmegy, de a 60k-s hajtókar árán kiesett a szemem😄

Esetleg van-e a Deore XT-nek és minőségének más / olcsóbb alternatívája? Nem feltétlenül akarok high end cuccot, elég ha tisztességesen végzi a dolgát😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.05.17. 12:19:10

[merlinw.org]

Köszi a választ.
repvez
A hidraulikus fékkel szerelt a jobb választás, bár talán az egy kicsivel több gondozást igényel, néha olajat kell cserélni benne , mint az autóknál,de ha nincs agyonhasználva akkor talán nem kell olyan gyakran.

A mechanikus tárccsafék az lényegében csak abban különbözik a V féktől, hogy a felni helyett egy tárcsára szoritja rá a pofákat ,de mivel kisebb az átmérő ezért nagyobb erőt kéne kifejteni ugyan akkora hatás elérésében, és a bóvden nem annyira jó ilyen esetben , a folyadék a hidraulikusnál,meg ugye nem összenyomható igy könnyebb nagyobb erőt is kifejteni vele.
Melyik a jobb melyiket érdemes venni. Nem tudom miben különbözik a ketté fék?
RAZOR27
Az MD-nek (Mechanical Disc) mechanikus tárcsaféke van, a D-ésnek meg hidraulikus.

Sziasztok!
Bicikli vásárlás elött állok, meridát szeretnék, konkrétan a
Merida '15 Matts 6. 20-D
Merida '15 Matts 6. 20-MD
tipusút néztem ki csak nem tudom mi a különbség a kettő között, mit jelent a nevükben a D, és MD jelölés.
De ha valaki tud esetleg mondani jobbat, mint ezek hasonló árba azt is meg köszönöm.
Bitang <#taps>

Szabi
uhh <#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

Boconadi
Hoppácska! 😄

MerlinW
Szerintem tök értelmetlen és felesleges kötekedni. Nem versengés folyik. Két totál más stílust képviseltek, mindkettőtöket ugyanolyan jó nézni. Ennek örüljetek. Az meg hogy emellett ki mit csinál - látogatottságot növel, hogyan, stb- az mindenkinek a magánügye. Te élvezed amit csinálsz, mi élvezzük amit csináltok, ennyi a lényeg. Nem kell lemenni óvodás szintjére csak mert valamibe bele lehet kötni (nem lehet). Béke.

[merlinw.org]

tutuhawer
<#eljen>

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Roger6
Ha számít a nézőitek véleménye, akkor itt van egy: mindegyikőtök szuper, mindegyikőtöket nézem.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ezek után, aki új anyagra kiváncsi,itt az enyém 😊

A tavalyi Alpoktúránk következő epizódját szeretném mindenki figyelmébe ajánlani.
Előljáróban annyit,hogy látványvilágában talán a legütősebb rész következik:

Útvonal:
St.Salvaire-St.Sauveur de Tineé-Roubion-Col de Couillole/1678m/-Beuil-Cians szurdok-Var völgye-Puget Théniers-Entreveaux-Col de St.Raphael/876m/-Riolán szurdok-Sigale-Aiglun kanyon-Roquesteron-Esteron szakadék-Gilette-Carros-Nizza

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex3.2014..html

Túrablog /aktuális rész: 5-6nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html

Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6095692238108250753

Jó szórakozást és kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Gábor:
Nem akarok hosszan reagálni a személyeskedő válaszodra,csupán azt bátorkodtam megemlíteni,hogy ha nem veszed a fáradságot,hogy megnézz valamit,akkor nem is kéne tartalmilag kommentálni.

Ezen a nézettség kérdésen nem kéne ennyit rúgóznod,tele van a face a fotóiddal /nyilván nem a nézettség miatt/,két hetenként összevágsz valamilyen „best-of”-ot az évekkel ezelőtti túráidból/persze nem a nézettség miatt/,nincs olyan komment a face-en,ahová azonnal ne vágnád be az témába vágó filmedet/még véletlenül sem gondolom,hogy a nézettség miatt/,bármilyen bringás fórumra kattintok ott hegyelnek a videóid,és még sorolhatnám…egyébként nincs ezzel baj,én is linkelgetek ide-oda,de kicsit kiforditva azt tudnám erre mondani „bagoly mondja verébnek.

Te tudod a legjobban,hogy egy ilyen utifilm elkészitésében mennyi munka van,menet közben és itthon is,nyilván szempont,hogy utána valaki meg is nézze.
Egy kis marketinglecke: A Youtube-on több millió videó van és fontos,hogy valamilyen módon felhivd magadra a figyelmet, nem biztos,hogy borítóképnek a legjobb választás 160 videóból 130-ban saját magamat bevágni,és a címnek sem árt figyelemfelkeltőnek lennie,mert akkor kattintanak rá,aztán ha kiderül benne az igazság /ahogy fogalmaztál/ majd eldönti,hogy marad-e.

A „facebookos idézetre egy mondat:
Tipikus példája annak,mikor valaki kiragad valamit a szövegkörnyezetébőlés nem tudja,/vagy nem akarja/ értelmezni.
Itt az eredeti:
Hajléktalan a tóparton

Ez a nem túl előnyös kép, valójában egy fricska akart lenni a facebook-függöknek,hogy ebből miért megint a nézettség jött elő benned,ezt már nem tudom megfejteni.

Egyébiránt,ha hiányolod a saját fotóimat,itt van közel félezer kép,csemegézzél kedvedre /lásd következő poszt/

Feltételezéseiddel ellentétben én minden videódat megnézem,és az irásos túrabeszámolóidat is igyekszem elolvasni,amennyire az időm engedi.

Remélem, nincs harag

Üdv Cobranco

RAZOR27
A többi videóját is ilyen sokan megnézik, szóval fölöslegesen ne kakáld össze magad...

Sziasztok !
( esetemben videóimon csak saját magam által készített fotókból készült a borítókép (meg sem fordul a fejemben, hogy nézettség növelés miatt a netről vadásszak a videó "borítójára" mástól fotót)
Pár hete készítettem egy best of videót egy ismerősömnek spinning órára, amely a 2010-2014-es időszakban tett túráim sok szép, ütős részéből lett összeválogatva persze úgy, hogy passzoljon a zene üteméhez. Látható benne sok út, emelkedő, lejtő az Alpokból, Pirenusokból, Andalúziából, így van benne a Costa del Sol-ról is, de Rajna part, nizzai tengerpart is.
Néhány kiemelt (közte sok legendás) emelkedő: Mont Ventoux, Passo di Gavia, Bonette, Galibier, Col de l'Iseran, de akad olyan, ahol még kevesen videóztak (pl. Dürrboden), továbbiak az Alpokból (pl. Oberalppass, Albulapass, Silvretta út, a Pireneusokból pl: Col de la Core, Peyresourde, Andorra - Arcalis, Ordesa Nemzeti Park, Andalúziából pl Pico Veleta (3394 m).
Bringás kihívások is bekerültek, úgy mint: Monte Grappa challenge (261 km + 7241 m), Ötztaler radmarathon (228 km + 5500 m), Valtellina Extreme brevet (345 km + 8998 m). Jó szórakozást hozzá ! Köszönöm az érdeklődő megtekintést ! 😊
A videó :