22334
11330766891279474906.jpg
  • repvez
    Nekem még a gyári bonteger gumijaim vannak fenn és egyáltalán nem repedtek és még nem kaptam defektet sem velük, 2009 óta, a hátsó már kezd slikkesedni az igaz és ugy 2-3 hetente kell utánna fujni a nyomásnak 4báron használom 2.1es gumit.
  • Szabi #21613
    kb. havi 500km-t bringázok, de már rohadtul idegesít hogy ma és holnap se fogok már bringával menni, helyette mehetek heringjárattal és még korábban is kell elindulnom, yeah

szóval rohadt drága ez a 19500ft érte.. de ha beválik és vállalnak rá egy év garit akkor egye fene, kipróbálok egy hátsót, két bkv bérlettel vissza is jön az ára.. vagy ~9-10 defektel :D
  • ldavid
    schwalbe (belsőjük is jóféle!) vagy conti gumit vegyél, azok értelmesebbek
  • CamelX
    Ejjha, ezek szerint tényleg lehet alternatíva. Kipróbálnám :)
  • Szabi #21610
    pedig nem hangzik rossznak

most a Viperám gyári Kenda gumija van fent, és a harmadik különböző belső, ez most három hetet bírt.. pénteken használtam utoljára, szombaton még kemény volt, vasárnap nem néztem, de ma reggel már teljesen lapos volt, felfújtam, de 20percel később már megint lapos volt -.-
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.08.03. 20:22:50
  • CamelX
    Bubin kívül nem hallottam olyanról aki önként vállalná :D A defekttűrő viszont eddig beválósnak tűnik :)
  • Szabi #21608
    van valakinek tapasztalata tömör gumikkal ? :D
  • Vadnokedli
    6-os bicikliúton mennyi idő eltekerni Visegrád vagy Esztergomba? Árpád-híd Budai hídfőjétől mondjuk? sacc/kb. 17-22km/h átlaggal (Ha van köztetek olyan aki ismeri azt a bicikli utat végig odáig.)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.08.03. 10:09:35
  • cobranco
    Sziasztok!

Itt egy kis bemutató az idei „kárpátokos”túrámból:

Útvonal:
    Szászsebes-Szászcsór-Sugag-Kudzsiri-havasok/Pasul Tartarau /1678m/-Lotrufő/Obarsia Lotrului/-Páring-hegység/Transalpina: Pasul Muntii/2104m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Koponya-hegység/Kis-Olt völgye-Curmatura Oltetului/1620m/-Petrimanu-tó-Latorica-kanyon/-Lotru-hegység/Malaia-tó,Brandisor-tó/-Brezoi-Cozia Nemzeti Park-Vöröstoronyi-szoros-Erdély/Szászföld/-Certisoara-Fogarasi-havasok/Transfogaras: Bilea-vízesés-Bilea-tó /2041m/-Vidraru-tó-Poinari-vár-Arges-kanyon-Curtea de Arges-Campulung-Dambovicoara-kanyon-Királykő-Törcsvári-árjáró-Törcsvár-Bucsecs-Barcarozsnyó-Brassó

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dktrailer.2014..html

Vágatlan verziók majd valamikor…

Utoljára szerkesztette: cobranco, 2015.08.02. 21:53:10
  • tutuhawer #21605
    Nekem is egy vékonyka nyergem van, kérdezik is, hogy lehet rajta ülni. Nekem egy idő után már megszokott. Igaz, 30-40 km-t megyek max, de azt gyakran.
  • gyorgyigabor
    Sziasztok !

Egy hónapja két és fél hetet bringáztam a svájci, olasz és francia Alpokban.
    Az első héten Svájcban közismert (pL: Simplonpass, Furkapass (2436 m), Grimselpass (2165 m), és kevéssé ismert aszfaltos utakon (Homatta, Heimichgartu (2074 m), Obere Feselalp (2205 m), Wasealp) tekertem 2000 m fölé; élveztem a panorámát, videóztam. Nagy örömömre szolgált, hogy a korábbi 3-4 alkalommal amikor a Furka és vagy Grimsel hágón jártam, az vagy felhőben volt és esett, vagy fél órán belül lepte el a fehérség, ám ezúttal csodák-csodájára tiszta időben élvezhettem a hágót. Végre ! HOmatta és Heimischgartu kaptatója lenyűgözött: háborítatlan utakon, glecscerrel, nagy hegyekkel szemközt tekerni...

Két nap pihenőt követően ugyanazzal a túrabringával vettem részt az olasz Super Randonnée Prealpina kihíváson (természetesen nemzeti színű mezben indultam), ami a kiírás szerint 618 km + 12674 m szintemelkedés. Két nehézségi szintje van: a randonnée verzió eléréséhez 55 órán belül kell körbeérni az észak-olasz tavak melletti 14 hegyet (Banchette, Bochetto diSessera / Bielmonte, Alpe Noveis, Passo San Bernardo, Passo di Colma, Mottarone (1455 m) , Piancavallo (1254 m), Pian dei Sali, Seiser Neggia (1395 m), Cademario, Lanzo d'Intelvi, Alpe Tedesco, Sette Termini, Passo Cuvignone (1036 m) magában foglaló úton. Semmi szolgáltatás nincs (kivéve útleírás és pecsételőlap); frissítésről is a résztvevőnek kell gondoskodni.
    A Tourist verzióra 7 nap áll rendelkezésre.
    Korábbi extrém kihívásaim után a randonnée verziót tűztem ki célul, ugyanakkor ez volt az első olyan kihívásom, ami több napos volt, azaz egy alvás után másnap is komoly tekerés várt még rám. Készítettem egy kedvcsináló, best of videót (17 perc körül), készül majd egy kb 50 perces hosszabb is.

Jó szórakozást hozzá !

Ui: A kihívás után egy nap pihenő (és utazás) következett, majd pedig a francia hegyek legendás 2000-es emelkedőin tekertem még pár napot, szerencsére kiváló időben. Ezen magasabb utakra kerekeztem fel: Col du Petit St Bernard (2188 m), Arc 2000 (2130 m), La Plagne (2130 m), Col de la Madeleine (2000 m), Col de la Croix de Fer (2067 m), Col du Sabot (2100 m), Colle del Preit (2083 m) és Colle di Sampeyre (2284 m).
  • Blum
    Ilyennel túrázol? :O
    A "balls of steel" kategóriáról már hallottam de az "ass of steel" nekem új..:D

Nekem ilyenem volt -persze csak túrákon használtam, a hétköznapokra volt egy fapad WTB- ...szívesebben ültem ezen mint egy székben :D

• MerlinW
    Nekem Selle Italia-m van, ezzel járok túrázni, nagyon kényelmes. Igaz nem olcsó (35-40k körül vannak)

• ldavid
    kattintás nélkül tudtam hogy ez lesz :D
  • pajti
    off: ismerős lehet az intro.. :D
  • ldavid
    ajánlani nem igazán lehet, mert mindenkinek más a segge.
    a szélességet nagyjából be tudod lőni ha leméred a távolságot a csontjaid közt.
    a tökéletes megoldás persze az lenne ha pár napig tesztelhetnél minden nyerget - de ez nyilván esélytelen/erősen zsebbenyúlós (bár pár boltban vannak teszt példányok)
    Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.07.27. 16:07:01
  • Vadnokedli
    Ezt fel se tudom rakni. :D
  • repvez
    Én ilyet használok
    Eddig nagyon kényelmes (volt) mig nem estem el és nem nyeregre érkezett a bringa azota egy kicsit ferde az ülőrész és igy már nem a leg konfortosabb.
    Meg a 2009es vásárlás ota megdublázódott az ára. Pedig az elöbb emlitett ok matt nekem is cserélnem kéne valami hasonló kényelmesebbre.Esetleg amin nagyobb a prosztata rés, meg ami zselés .
  • Tetsuo
    Ez kényelmes, a többi kamu.
  • Vadnokedli
    Szeretnék új ülést venni, Nagyjából napi 1- és 6 óra közötti távokat tekerek. Tudnátok ajánlani sportos, de komfortos ülést?
    Ezt néztem ki. Ez jó lehet?
  • ldavid
    egy ilyen Cube szerintem jobb vétel, de ha nagyon tetszik a Merida, azzal sem jársz éppen rosszul
  • Tetsuo
    Csak az a probléma, hogy a bicikli 11 kg, a zár meg legalább 2 és kell neki a hátizsák harmada. :-S
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.26. 20:06:48
  • Szabi #21592
    látványlakat mind, ha valaki vinni akarja és felkészülten érkezik akkor tehetsz rá bármit.. :D
  • Vadnokedli
    Ez arra jó hogy a gyors száras cuccokat összekössed- hátsó/elsőkerekeket + ülést a vázhoz. Ha nem akarsz állva hazáig tekerni X távolságból. :D
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.26. 15:46:00
  • bardocz
    Biciklit kikötni csakis u lakattal, vagy acéllánccal szabad. Ezek a sodrony valamik nem jók semmire.
  • Pipör
    Vettem egy ilyet 3000 Ft-ért, ezt ajánlották de nem tudom, hogy jó-e biztonságosabb, mint egy U Lakat vagy Acéllánc? lehet inkább olyat kellett volna vennem? vettem még szintén 3000 körül BikeFun Square első-hátsó lámpát ilyet szintén csak , h legyen lámpám dísznek kb :D
  • Pipör
    Na akkor a Sisak téma számomra kilőve, mert én csak bicikli úton mennék néha erdő ilyesmi :)

A bukósisak használata csak egyetlen esetben kötelező,
    ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladunk
    Ezt leszámítva mindenkinek
    a saját döntése a sisakviselés, de mi szívből ajánljuk
    sportoláshoz és 14 év alatti gyerekeknek !
  • bardocz
    Nincs a közelemben senki, akit megkérdezhetnék, de igazából ha hajtást akarok majd egyszer cserélni, akkor muszáj lesz úgyis ilyenre váltani.
  • Ferrari23
    Sziasztok! Újabban újra rászoktam a kerékpározásra, viszont többnyire aszfalton nyomom egy jó ősrégi MTB-vel, nem a legideálisabb finoman fogalmazva :D Szóval szeretnék venni egy normális Cross bringát, max 130k keretem lenne rá. Így elsőre egy Merida Crossway 15-V-t néztem ki, esetleg tudtok valamit ajánlani, vagy valami tapasztalat a Meridáról?
  • Vadnokedli
    Hidd csak el, kérdezz meg akárkit aki BB7-es féket használt hozzá való fékkarral.
    Amúgy én most DB1-et használok. 25 ezer egy pár.. (olyan is, inkább a BB7)
  • bardocz
    Not sure of serious...
  • Vadnokedli
    Gyári BB7(BB7 fékhez) fékkar nagyjából 200% ban megdobja az egész fékezés élményét.
  • bardocz
    Na, mégse lesz fékem, azóta eladta a bicót :D Új fékkar számítana valamit avid bb7-nél? Mert akkor egy olyan átalakítást tudnék esetleg, hogy első váltókart vennék, meg fékkart. Azt mondjuk nem tudom, hogy esetleg később deore hajtókarnál is kompatibilis lenne-e valami acera vagy alivio első váltó.
  • eksy
    "buvár benő" találó, de szerintem pl csukott szájjal jobban járnál, a kendő helyett, meg a sima napszemüveg sem bogáráteresztő:)
  • Pipör
    ejjha keményen tolod :D de ilyen melegben azért vmivel lájtosabban öltözöl nem ? :D alapból izzadok mint 1 ló még sálal meg sisakkal a fejemen áá :D

• bardocz
    Ez jó, köszi :) Arra is gondoltam, hogy csak előre kérem el a kisebbet, hátra meg rakom az avid bb7-et. Igazából azt se tudom milyen márkájú fékek, de nagyon jól fog mindkettő.
  • Blum
    Pl. EZ

185-ös fékeket még még bőven elbírja bármilyen váz/villa, pláne ha nem valami brutál cuccról van szó :)
  • Stockbauer33 #21577
  • bardocz
    Hátsó 8 sebességes Alivio vagy acera váltóhoz milyen váltókar kompatibilis? Apámnak van két nagyon fasza hidraulikus tárcsaféke, és azon gondolkozok, hogy elkérem tőle, mert úgyse használja, viszont akkor kell váltókar, mert most egyben van a fékkarral. Mondjuk 160mm-nél nagyobbak ha jól emlékszem, lehet a váz meg a villa nem örülne neki.
  • ldavid
    szerintem arra gondolt hogy valakinek "beleesik a kezébe" és ott marad :)
    több zárat kell rá rakni ha otthagyós felhasználású bringa