Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mifelénk bevált. 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

greg benz
Én mondjuk nem vagyok ennyire erõszakos meg nem tolok ilyeneket,inkább megvárom türelmesen míg félremennek..de lehet át kéne térnem a te módszeredre<#idiota>

Én ha bicikliúton is megyek,akkoris megoldom,ha gyalogos vagy kutyasétáltó,esetleg egy komplett nyugdíjas klubb szuttyog elõttem. Egyszerûen ráordítok,hogy "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ". Félreugrik,lelassítok és mondom,hogy "milyen jó a bicikliút,mi?"
Van 1-2,aki veszi a lapot,elnézést kér és átmegy a "helyére",de többsége néz mint a birka vagy még vissza is ugat. Aki vissza ugat azt többnyire lerendezzük...😊

greg benz
Nem olvastam ezt a kommentet,de durván hangzik. A légkürtös ötlet jó,én olyanra gondoltam,hogy robogó akksi + autó dudája😊) Nálunk ráadásul sok a túrista,akik természetesen szigorúan egymás mellett sétálnak,szinte álló tempóban a járdán,és ha mögöttük 2 centivel bénázok még akkor sem tûnik fel nekik,hogy arrébb kéne menni.. Most mégis mit kéne akkor csinálnom,egy országúti bicóval oszlassam a gyalogosokat? Mert akárhogy nézem,az sem oké,ha a járdán megyek,mert ott meg a gyalogosoknak vagyok útban,vagy õk nekem..

greg benz
Azt már nem is mondtam inkább..

Teljesen egyetértek veled! Én montival is kiszoktam menni az útra. Van bicikliút ugyan,de nagyon bután van megoldva.
Nem tudom olvastad-e azt a bejegyzésemet,amikor is arról írtam,hogy pont a rettentõ rossz kivitelezés miatt kapart össze a mentõ.
Ezek után pláne nem fogok azon a szaron menni. Haverom régebben azt csinálta,hogy vett egy boltban nagy légkürtöt,ha ment egy gyalogos a kerékpárúton,akkor csendben mögé gurult és a fülétõl 10 centire megnyomta. Mivel semmi eredménye nem volt hosszútávon,ezért feladtuk. Biciklizés ezentúl csakis fõúton. És leszarjuk.
Ja,és akkor a kerékpár út mellé ültetett 2centis tövises bokorról meg nem is beszélek....

Vaxi
2010-ben az lenne az elvárható, hogy normális kerékpárút legyen minden városban.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

greg benz
Oké,akkor mondok mást. Csuszi,szerinted azért vettem országútit,hogy aztán az extra szar minõségû kerékpárútnak nevezett szaron basszam szét a kerekét,vagy kapjak defektet minden egyes út során? De egyébként kifejezetten nem is nevezném kerékpárútnak a kérdéses szakaszt,mivel gyalogosok is közlekednek rajta (egy aszfaltcsík megy,nem kettõ,tehát nem külön járda és kerékpárút. Van olyan szakasz is,jó minõségû térkõvel lerakva,azt használom is,örömmel! Csak ez kb 800m-es szakasz,az egész környéken) Vagy vegyük például a robogókat,kisebb motorokat.Akkor õk sem mehetnek az úton?Mert lassabbak,és "akadályozzák" a többieket a haladásban? Tudom,azok forgalmival és jogosítvánnyal rendelkezõ résztvevõi a forgalomnak,de ezzel az erõvel õket is "ki lehetne tiltani".
Az pedig,hogy magamat veszélyeztetem legyen az én bajom..mondjuk talán 2010-ben elvárhatna már annyit az ember,hogy egy tök egyenes útszakaszon fényes nappal nem gázolják el. De tudom,ebben sincs igazam,én mentem ki,én kerestem a bajt,dögöljek meg.

Vaxi
Ha van bringaút, akkor ne menjünk már az úton...
Kátyús? Tenni kell ellene. Érdekes, szegeden ha nagyon kátyús lenne egy bringaút, lenne 300 ember, aki képes lenne a polgármesteri hivatal elé kivonulni. (Dova pl. felmászott egy villanyoszlopra a bringájával, csak mert van egy veszélyes szakasz. feljelentették, és KÖZÖSSÉG ÉRDEKÉBEN elkövetett izgatás miatt semmit nem csináltak) na ezért szeretem én szegedet, itt nem lefosnak minket, hanem tesznek a bringásokért. 60km bringaút van csak szeged belterületén.
visszatérve: arra van a bringaút, hogy használjuk.
csuszinak igaza van, nem kell még erõsíteni a feszkót. ha elvárjuk, hogy szabályosan viselkedjenek velünk szemben, akkor nekünk is úgy kell másokkal szemben.

csuszi
és nincs ugyanúgy jogod, ha van keróút, erre valók a szabályok, én is zokon veszem ha egy faszkalap autós ráparkol, vagy gyalogot kerülgetek a keróúton amikor ott a kurva járda. de reméljük ehhez hasonló faszparaszt hozzáállása lesz nekik is, és más is ott megy, más is ott parkol elven szarik bele, vagy közli velem, hogy "nekem is ugyanannyi jogom van hozzá mint neked."

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
ajánlom figyelmedbe az alábbi szót:
" fõútvonalon"

tõlem menjetek az autóúton, üttessétek el magatok, mélyítsétek a kerósok és autósok közötti feszültséget, adjatok igazat a kerósokat illetõ sztereotípiáknak, és basszatok a szabályokra, más is baszik elven. <#eljen>

Mark007
Nah azért nem így van az.. Engedély? hova ember?
A bicikliutat mint irta, azért nem használta, mert kráterek vannak rajta..

Ugyanúgy jogom van az úton közlekedni, mint az autónak..Azt meg tényleg nem értem, hogy miért is zavarom õket.

csuszi
hát szerintem elég elbaszott a logikátok. ha az autósok x százaléka tahó, akkor nekünk is szabad? pont ez gerjeszti az állandó feszültséget. ott a keróút, miért nem jó az? jobb autók között bénázni? ahol veszélynek vagy kitéve?
és rosszul tudjátok, kötelezõ keróúton menni, ha van. fõútvonalon amúgy is csak engedéllyel mehet a kerós. az külön prosztó, hogy tanyasi tahó barom, akkor te se zavarsz senkit. ennyi erõvel szemetelj is, hisz azt is csinálja egy valag ember.

Ley Roland
Hát annyira nem. 😄 Szinte észre se vettem csak azt hallottam hogy koppant. 😄 Azthittem hogy akkorát vissza fog ütni, hogy leesek, de nem. 😄😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

DannyL
Gondolom pislogtál mint a szemafor.
...csak hogy valami idevágót írjak. <#vigyor>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Ley Roland
Na ma sikerült kicsit meghajtanom a hátsó váltom. :/
Nekicsattantam a vasuti átjáró lámpájának, de szerencsére más gond nem lett. 😄 Szinte észre se vettem hogy elkaptam, csak egy nagyot koppant. 😄
Most 7esbe 6ba van, 6osba pedig 4be megy. Majd holnap kicsit visszahajtogatom, szerintem még megmenthetõ. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

greg benz
Csak az egyik oldalon van kerékpárút,szóval akkor ebben is igazam van😊
Szürkületben mondjuk nem fogok útra menni az is biztos,még a végén elüt valami köcsög..

greg benz
Köszi srácok😊
Mark: Végül is van igazságtartalma annak amit leírtál,de szerintem ha a kocsmából szabadult tanyabájkos fószer nem zavar senkit,akkor talán én sem.. És ahogy írtam is,abszolút az út legszélén mentem,a kutyát sem zavartam.. csak azt,aki kötekedni akar meg azt hiszi õ szarta a világot mert 4 kerék van alatta,nem 2. Azzal az erõvel,hogy majdnem letolt az útról,dudált majd leugatott és továbbment nyugodtan továbbmehetett volna az egész procedúra nélkül.

Ha jól emlékszem a legújabb kresz módosítás szerint már nem kötelezõ a keróút használata ott, ahol csak az út egyik oldalán van kijelölt bicoút. Szóval talán a kedves autósoknak illene egy kicsit tájékozódni.
Annyira bírom õket. Mindig olyan jól tudják, hogy hol van a keróút. Csak akkor felejtik el, mikor ráparkolnak, vagy keresztezik...

Egy ideje egyébként bennem van a kisördög, hogy a legközelebbi ilyen alkalommal lazán csókot dobok az illetõnek. ;o)

Szép jószág! Pláne ezzel a fehér bandázzsal. Jól harmonizál a nyereggel és a kék vázzal.
Használd egészséggel! És kívánok neked sokezer letekert km-et vele! :o)

Mark007
Az a baj, hogy sajnos igaza volt. Ha van bicikli út, akkor ott vagy köteles tekerni. Az már sajnos senkit nem érdekel, hogy milyen állapotban van 😞
Gratula az outihoz!

greg benz
Meg,elsõ utam az volt,hogy elmentem a szomszéd városba megvenni a bandázst😄 Nem volt túl nagy úgy,oda-vissza kb. 7km..De menetpróbának jó volt😊Azt pedig rögtön le tudtam szûrni,hogy parasztok az autósok (nemtudom csak errefelé ilyenek-e)
Odafelé még bringaúton mentem biztos ami biztos,visszafelé már az úton. Négyen dudáltak rám,és egy skodás picsa elõször majdnem letolt az útról,majd mellémgurult és azt mondta: "Szia!Ott a bicikliút,ott tudsz menni"..majd elhajtott. Szivesen mondtam volna neki,hogy "nem elég széles az út,ribanc?😊 De nem volt idõm frappánskodni. Na meg arról is megkérdezném szerinte miért országúti bringa a neve,világosítson már fel. Vagy menjen egy karikát azon a bicikliútnak nevezett valamin ezzel,ami tele van huplikkal,kráterekkel,repedésekkel..

Szép ez a bicaj! <#wink><#eljen>
Menetpróba megvolt már? (:

greg benz
Sziasztok!

Megtörtént a bandázscsere,ahhoz képest,hogy elõször csináltam szerintem jó lett😊 Csináltam pár képet is

na arra pont jó.

Cosmo1999
Én csak street-ezek

CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man

Mark007
Végülis nem drága, ha meg ennyire törik neked, akkor megéri.
Nem engedi hajlani a fület, szal így nem is tud törni elvileg.

Ez egy FOS.

SrAta
Illetõleg!
A Váltótartó fül töréseimre ez nem jelentene egy bizonyos fokú bebiztosítást?:
Acor ARD-2601

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Outi olcsón😄
Valaki tud ajánlani?😄
Ittvan haver peugeotja azt hajtom mert az enyém eltört:S
És beleszerettem😄DDD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
ezzel mit akarsz csinálni?😄
Mert Dirt meg Four cross sztem felejtõs vele...

Cosmo1999
Még szerencse hogy nem az enyém.

Máté94
Ez egy szar....
Cosmo1999
ez szerinted jó villa?

greg benz
Köszi,szerintem is jó vásár volt😊 A váz is makulátlan,nagyon gondos gazdája volt (egyébként kerékpár szervizben dolgozik a volt tulaj,és van neki otthon még egy rakás összerakott/félig összerakott országútija is)
Amit cserélni kell rajta az a bandázs,és idõvel majd a gumik,mert azok már sajnos nem az igaziak,fõleg a hátsó.

Máté94
Szép, megkímélt darab!
<#eljen>
Cosmo1999
az király.

Ja,azt hittem a vázat kérdezed.
A kerekek 26-osak.

Cosmo1999
én úgy gondoltam hogy 20",24" vagy 26"

Talán 15-16"
Kerekek meg kezdésnek biztos jók lesznek.

Cosmo1999
a kerekek is.Vagy nem?

Cosmo1999
így látszakra hány colos lehet?

Az elsõ "teleszkop" egy hulladék. Ha az ki van cserélve,akkor akár még jó is lehet.

Cosmo1999
Szerintetek ez
megéri ennyiért?

Vaxi
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

greg benz
A kormánybandázs cserére vár természetesen,ez ami most van rajta undorító 😄D

greg benz
Sziasztok!

Hosszú-hosszú keresgélés és nyálcsorgatás után végre én is országúti tulajdonos lettem😊)

Amit érdemes tudni a kicsikérõl:

A Bringa egy Bianchi 845-ös
A szett Shimano 105 "Golden Arrow" (1983-86)
ITM kormány és kormányszár,3TTT nyeregcsõ,
Ambrosio Élite dupla falú, szegecselt felnik
Continental Grand Prix gumik
Maillard pedálok

Most csak egy képet lõttem gyorsban,annyira meleg van,hogy fotózni sincs kedvem😞(

MaSzKa
SR Suntour-ok vannak nekem is
megvagyok velük elégedve

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

SrAta
Nekem egy Suntour duro Dj D-P-m van és nekem tökéletesen bevált sztem kvajó villa😊
Szal lehet megtáltosodott a suntour😄

Erre valaki?