Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Kurvát árultak bikemagon?<#idiota>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

greg benz
A hirdetés már nincs az adatbázisban..

Mi vót?<#idiota>

DannyL
A hajtókar topikban próbálkozott? <#alien>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Máté94
egy kurva😄
Gladiator
Törölték, mi volt az?

xDDD

Máté94
Elvileg jó,de egy XT váltókarral biztos jobban produkálna.

A bowdenek meg használat közben nyúlnak,fõleg ha új. Szóval annak után kell állítani. Esetleg érdemes beszerezni egy speckó fékpipát. Ilyen nagy bumszli van az elején,nem tudom hogy megfogalmazni. A lényeg az,hogy hirtelen fékezésnél,amikor tényleg szükség van arra,hogy blokkoljon a kerék,akkor harap a fék,ha meg lassan akarsz megállni,akkor engedi tövig behúzni a fékkart és nagyon jól adagolható ekkor. Én Tektro-t vettem,pár száz forint és marha jó.

Gladiator
Egyébként Shimano XT elsõ váltóhoz jó a Sram (asszem X7-es) váltókar, vagy cseréljem le azt is XT-re?

Meg most cseréltem le a hátsóféket, meg újra bowdeneztettem mindent. Mikor elindultam tekerni, minden fasza, de aztán egy 10-15 km-es erdei szakasz után, ahol elég keményen használtam a hátsóféket, a végére már tövig be kellett húznom a kart, hogy fogjon. Most meg már nem tudom úgy beállítani, hogy ne is kelljen tövig behúznom és ne is fogja alap állapotban a kereket. Amúgy a fék az egy sima V fék, vmi 3000 ft-os Shimano, de az is zsír új volt, a fékpofák is, meg a bowden is, szal nem értem. És nincs 8-as a kerékben.

Gladiator
Gondoltam, csak gondoltam megkérdezem😊 Köszi.

Pl. ha elõl a legnagyobb tányéron fut a lánc hátul pedig a csoportkerék legfelsõ lánckerekén. Vagy ha elõl a legkisebben van,hátul pedig a legutolsó legkisebb lánckeréken.

Gladiator
Mi az, hogy keresztbe váltani?<#idiota>

Egyszerûen nem kell keresztbe váltani. Az XTR váltót meg a többi csúcskategóriás váltó is meghal keresztbeváltásnál. Fõleg a lánc kapja ilyenkor a legnagyobbat. Sokkal jobban nyúlik ilyenkor,ennek hála a csoportkereket is jobban koptatja.

gordon 24
Nem! Nem kell keresztbe váltani😄

Ugyanis tök felesleges.

Downhill!!

mondjuk ha valahol szorul ....

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

I.C.ram
Hogy lehet javítani azon, hogy keresztbeváltásokat jobban bírja az elsõ/hátsó váltó? Jobb lánc? Jobb elsõ váltó?
Túl feszes a bowden? <#conf>

milyen típus ? amúgy lehet hogy túl feszes a bowden vagy gyenge a fül 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
nekem meeg egy isteni sugallat kéne (megmég vagy 4 nagykernek és 20 embernek akok ezen gondolkoznak) hogy miért törik a váltófül...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Szerintem is qurva jó vétel csak most nézegettem a gyártó honlapját is, és egy kicsit elbizonytalanodtam hogy ez most nem oké 😄 De már úgyis megrendeltem 😄 elméletileg 1 héten belül jön . Majd fogok dicsekedni csak jöjjenek meg az új cuccok 😄

SrAta
Ha ezzel problémád lesz megeszem a törött váltófüleim😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mondjuk már jókor kérdezem de a Jagwire Racer bowdenszettje jó egy xc bringához ? Gondolom nincs sok különbség de több helyen azt olvastam hogy országútihoz ajánlják .

Aha,köszi.
SrAta
az az opionális ha a felsõ váltógörgõa fogaskerekektõl fél centire van. vagy azon picit belül annál kijjebb nemérdemeas mert szar lesz a váltás lassú, hangos.

SrAta
keddóta törött a váltófülem szal bicóznék én csak nem lehet:S

Persze,akkor nyílván nem fog rendesen váltani

Hali! Baj lehet abból, ha a lehetõ legfeszesebbre állítom a hátsó váltót az arra való kis csavarral hátul?
Ley Roland
Hát én voltam du. is. 😄 De elég is volt. Majd fél8után ^^ 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

greg benz
Jah most én is vacilálok,hogy nézzem az F1-et,vagy tekerjek..mondjuk most zabáltam be,szóval még mindenképp várnom kell😊

bardocz
Ma biztos nem megyek, F1 lesz, eddig ment a LeMans, szóval annyira nem volt rá ingerem. De hogy mikor fogok érettségire tanulni...😄
greg benz
6-7 órától már elviselhetõ,én olyankor szoktam kimenni😊 Tegnap és tegnap elõtt is letekertem egy húszast.

bardocz
Ti bírtok biciklizni ilyen melegben? Én már nem tudom mióta nem voltam, egy ideig esett, aztán meg olyan hõség, hogy rosszul vagyok itthon...
SrAta
Nah holnap jönnek az Xfactorosok és megmondják h mit kell csinálnom h ne törjön a fül folyton😄

Ley Roland
Oké kösz! 😄 Ja láttam, hogy nincs raktáron sajnos. 😞 Na nem baj valamelyik nap majd megrendelem. 😊

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
e-bike 27900+500posta asszem😄
1hetes átfutással hozzák mert sosincs raktáron és mindig csak rendelik, de az 1hetet tartják(ill nálam nemtartották mert költöztek, és nem tudtak számlázni, de a villa 1 héten belül feladható volt)

<#eljen>

greg benz
+1

csuszi
reménytelen vagy, na nem baj, folytatjuk 5-8 év múlva.

MJ rulz Pink Team The Only One

greg benz
Én vagyok túlfûtött? Olvasd már vissza milyen stílusban fogalmaztad meg az ide irt kommentjeidet! Röviden csak annyit mondanék rá,bicskanyitogató.
A többiekkel normálisan vitatkoztunk a dologról,aztán jöttél te és fröcsögtél össze-vissza.. Még szerencse,hogy mi lázadunk és mi mélyítjük az autósok és a bringások közt az ellentétet.
A kedvedért leírom újra. Az a kerékpárút (ami mint írtam egyébként nem is biztos,hogy hivatalosan az)nem alkalmas arra,hogy országútival közlekedjek rajta,csakis ezért mentem az úton! Nem heccbõl,vagy hogy kibasszak az autósokkal.Azt is írtam,hogy ahol van rá lehetõség inkább nem az úton megyek. Tegnap eltekertem tõlünk kb 8km-re,bringaút nem volt,így végig az úton mentem. Senkinek nem zavartam a szemét,senki nem dudált,senki nem szólított le. Se oda,se visszafelé.
Az intelligens hozzáállásról.. az talán intelligens hozzáállás volt,hogy elõször majdnem letolt az útról,majd MELLÉM ÁLLT,BESZÓLT és továbbhajtott? Ez egy felelõsségteljes viselkedés ugye? Amit idéztél azt pedig nem mondtam ki,csak szívem szerint ezt mondtam volna. A kettõ között van kis különbség

Ley Roland
Kösz!! 😄 És még 1 kérdés. Honnan rendelted? Mert azt hiszem, hogy én is ilyet veszek! 😄

SrAta
4 hetes mondjuk eddig csak 6-7szer four crossoztam vele😄
Kicsit nehéz de kit nyom😄 (2,4kiló)
Visszaútja fasza mozgása álompuha
És a visszaút állítása is szépen érezhetõ(tehát a legpattogósabb vissza meg a legpuhább erõteljesen eltér egymástól) mindkét szárban állítható az elõfeszítés és bal szárban a visszaút
Az elõfeszítésállítás is jó😄
Szal nekem kvára bejtt jobb nemis kell😄
Mozgása nekem jobban tetszik mint a manitou stance static-é(bocs RAIN😄😄)
ÉS koppantani lehetetlen(mindig marad egy 1-1,5 centi benne) éspuha😄
Suzal nekem így pár alkalom után nagyon bejött😄
Jah fehérbe jól néz ki😄
Adonizálás(fekete szín) kopik a becsúszóról de több hátrány nincs eddig nekem
Pedig baszódtam vele egyet de semmit nem változtatott rajt😄

SrAta
nekem a suntour duro DJ-D-P kurvára bevált és csak 27k😄

csuszi
én nem is teszek másképp, a kolléga kicsit túlfûtött. érdekes én cirka 10 év alatt 1-2 esetet leszámítva nem "ütköztem" sem autós, sem gyalog, sem kerós emberkével. igaz én nem is akaroks enkit leribancozni, és ha elbambulok és kerós út mellett nyomom az autóúton, és az autósok tülkölnek, akkor felhúzom a belem a keróútra. biztos az a baj velem, hogy autóm is van, sõt még gyalog is járok...

Vaxi
igen, itt szegeden tuti, hogy égne a polgármesteri hivatal, ha szarnának ránk. de nincs okom panaszra, sok a bringaút, és kiváló minõségûek, az autósok hozzáállása is teljesen más, mint bárhol az országban. persze, persze, vannak kivételek, de nagyon pozitív a megítélés. és sokan is bringáznak! na meg innen indult ugye a regisztrációs program is. szal itt érdemes bringásnak lenni, az biztos 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
egyébként meg mondtad, hogy kátyús a bringaút, ezért nem mész rajta, hogy ne rázza szét a bringád. de ezzel nincsen semmi gond, én sem mennék rá, hogy szétbassza a bringát, amiért vért hugyoztam, nem errõl volt szó.
kicsit mindenki elbeszélt a másik mellett, és hoppá meg is van balhé.

Vaxi
jólvan srácok, nem kell civakodni, a lényeg annyi, hogy azt adjunk, amit kapni szeretnénk.
ha elvárjuk az autósoktól, és a gyalogosoktól, hogy úgy tekintsenek ránk, mint egyenrangú közlekedõkre, és ne mint szarfaszú utálnivaló rohadékokra, akkor bizony nekünk is tenni kell érte. olyan sok barom ember van autóval, motorral, és bringával is, hogy az hihetetlen. nem kell leakadni rajtuk, elõfordul.
próbáljunk úgy közlekedni, hogy megtaláljuk az optimális viselkedési morált a CSAK AZÉRT IS MERT JOGOM VAN és a JAJJ MINDENT AZ AUTÓSOKÉRT között. és akkor talán egy szép napon megtörténhet az, hogy normálisan állnak hozzánk, és nem szabálytalankodnak velünk szemben.

csuszi
"Szivesen mondtam volna neki,hogy "nem elég széles az út,ribanc?😊" ez is intelligens hozzáállás, lehet korosodni kellene pár évet.

csuszi
például arról, hogy a lázadást nem én hoztam fel elsõnek (de teljesen egyet értek vele):#13470
illetve: #13440

és nem utolsó sorban, attól mert páran neked adtak igazat, és csak ketten mondtunk ellent, nem ad igazságot, csak támogatást. ami egy bringás fórumon nem egy nagy kunszt, nosza próbáld meg egy autós blogban, ott vajon hányan adnak neked igazat.

és a többi vélemény KRESZ-tõl függetlenül fenntartom, akár lehet közlekedni keróút mellett (megalol, valaki tegye már fel a kezét aki látott kicsiny hazánkban párhuzamos keróutat, thx), akár nem autóúton (fõútvonalon biztos hogy engedélyköteles), maradjunk annyiban nem segítetted autósok és kerósok közötti baráti viszony kialakítását, és ráadásul ez a hozzáállás még mindig fail részemrõl, hogy baszod, más is megy ott. meg jogom van hozzá. de ezt már leírtam, ha annyiból nem érted - #13439, sajnálom.

azt meg hogy "amíg csuszi és a többség így gondolkozik" különben sem értem, hogy érted???? kinek ártok én a gondolkodásommal? mert te ártasz a hozzáállásoddal, akár jogod van a használatához, akár nem. én meg akár feleslegesen megyek a keróúton, és feleslegesen kerülöm a konfrontációt autósokkal gyalogokkal szemben, akár nem, normálisabb közlekedési kultúrát eredményez.

Mert az menõbb 😄