Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Nem a tárcsa a rossz!

Nézzétek meg milyen betét van benne. Lehet túl kemény. Így nem lassít csak súrlódik ezért melegszik túl. Vegyetek bele puhább betétet. Hamar kopik, de nem melegszik annyira.

A nagyobb tárcsa is lehet jó megoldás, de egyelõre ezt próbáljátok ki.

A máisk. Egyetlen tárcsaféket nem lehet a végtelenségig húzni. Én is ha jövök le egy 5km es pályán nagyon sok olyan hely van ahol hiába durva meg stb nem fékezek. Nem lehet azt, hogy 5km-et behúzott fékkel jössz. Nincs olyan fék ami azt kibírja. Csak akkor kell fékezni ha feltétlen szükséges.

Downhill!!

bardocz
Márpedig úgy kell fékeznie. Más a félmilliós biciklijén fékez úgy.

Más: tegnap a 4x-nél egyik srác Yeti-je mennyire durván nézett ki. Legjobb bicó volt aznap, amit láttam.
gordon 24
Elmegy😄

Downhill!!

SrAta
hát nem😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

De ez így nem megoldás. Elég maximalista a srác...."vettem egy bringát 200akárhány ezer forintért,nehogy már szakaszosan kelljen fékeznem"

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SrAta
háát
picit csavarja az tuti...
Ami bicóval mentem és Dart 2 volt benn azt nemtom mér deén úgyéreztem hogy egy Mx4 es is csavarja a 180as tárcsával😄 pedig az bowdenes😄 de lehet cska én éreztem így...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
nemszar 😄

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Elõször kezdjen el szakaszosan fékezni, a tárcsaféket is meg kell tanulni használni.
185-ös tárcsa Juicy3-al egy dart2-nek már sok lenne?
Haverom akar venni egy 185-ös tárcsát a Juicy3-hoz,mert állandóan túlmelegedik,fékbetét is állandóan kitükrösödik neki,úgy véljük,hogy egy 185-ös tárcsa megoldaná a problémát...

bardocz
Kotyogást már sehogy, elkopott a becsúszó vagy amibe becsúszik, szerintem az javíthatatlan.
Még egy kérdésem lenne
A teleszkópomat azért is szedem szét hátha megtalálom a kotyogásra az orvoslást
Nem tudjátok hogy hogyan lehetne ezt a problémát akár csak ideiglenesen megszüntetni?

gordon 24
Hát picit tudnak a srácok😄

De Gee is mit ment iszonyat durva.. Én Lahikonnenek drukolok egyébként😄

Pont olyan bicója van mint nekem😄 Intense-is Marzocchi is😄 Csak mindenbõl a legjobb legujabb😄 És kb dupla annyit ér de pont olyan😄

Downhill!!

SrAta
Komoly volt ez a DH😄
Nemsemmi amit Minnaar ment középen😄

SrAta
Énis ezzel értek inkább egyet!

rendben
köszönöm a válaszokat

gordon 24
Az adaptert szedd le a villáról! Így nem állítódik el a féktest az adapteren. Tehát amikor vissza rakod akkor jól fog állni a féktest a tárcsához képest!

Szóval adapterestül!

Downhill!!

bardocz
Két imbusz fogja a féktestet, szerintem csak azt szedd le.
Sziasztok
Eljött az idõ hogy kitakarítsam a dzsuvát a teleszkópomból
Csak az a gond hogy fent van a tárcsa
Ezzel szeretnék tanácsot kérni mi lenne a praktikusabb.
Ha csak a féket veszem le vagy ha leveszem adapterrel együtt?
Elõre is köszönöm a válaszokat.

Ott azért kicsit közrejátszott az is hogy a másik versenyzõ(re) ráakadt elõzés közben .Amúgy jó nyálkás idõ volt, az nagyon kafa amikor a kõre ránõ a moha és arra rárakodik egy kis nyálkás akármi, az jobb mint a jég xD

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Srácok nekem állandó jelleggel kifagy a böngészõm és nem tudom nézni. =(
Valaki nem tudja mitõl lehet?

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

SrAta
Jah faszavolt😄
Csapattak a srácok rendesen😄
Jah szegéy srác elég rendesen széttörte a lábát:S

gordon 24
Hát ez fasza verseny volt! Ez a Marosi egy állat😄

Azt a gyerkõcöt nagyon sajnáltam szépen széttörte a lábát szegény.

Holnap DH remélem jó lesz az is.

Downhill!!

Brand
Köszike 😊

Csak a nő½ tudja mi a szép:)

Igen,26-os.

Brand
Sziasztok!

Ti biztos tudjátok, a képen látható mtb 26-os?

köszi.

Csak a nő½ tudja mi a szép:)

SrAta
de igen!
Nálunk a versenyen is csak simán egyensúlyoztak...

Szerintem semmi, az elsõ kerékkel támaszkodnak neki a rajthoz. Legalábbis képeken nem látszik semmi más.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
A rajtnál mi tartja a bicót? Gondolom nem egyensúlyoznak ilyen szépen. (4x)
Értem. Amúgy ha jól bele gondolok,akkor aszfalton én is fõként csak az elsõvel szoktam lassítani. Terepen meg életbe lép a törvény,miszerint "elsõ fékkel lassítok,hátsó fékkel kormányzok" 😄

bardocz
Lámpánál néha hátsóval fékezek, amikor még messze vagyok, és piros, hogy amikor odaérjek zöld legyen, de amúgy csak az elsõt használom. Meg még hóban szoktam a hátsót használni, mert ott számít a féktávban, meg nagyon csúszós úton, de az ritkán van, meg sajnos terepre sem járok, így elsõféket húzom addig, amíg érzem, hogy picit emelkedik el a bicó segge.
Jah,hogy te csak elsõ féket használsz? 😄

bardocz
Nekem nem kell, amíg van elsõ fékem úgyse használom.
Nyugi,az enyémet is. Lehet kapni úh. fékmerevítõt,az valamelyest megmerevíti a vázat ezen a ponton. Gondolkoztam rajta,hogy veszek olyant a bringára,de ANNYIRA RONDAAAA!!! :S

bardocz
Hehe, hátul a vfék tök szépen nyitogatja a vázat...😄 Még szerencse, hogy nem használom szinte sose, és így nem lesz baja a váznak😄
Ley Roland
Oké kösz! 😊 Mert szerintem ezt a villát fogom megrendelni. 😊 Most összejött 1 kis pénz.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Igen,ez duro.

Ley Roland
Megint lenne 1 hülye kérdésem. 😊
Ez a villa a Duro?😄 Mert itt van raktáron. 😊

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Erröl a bowdenröl van véleménye valakinek ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

gordon 24
Egyébként, ha valakinek nincs eurosport2-je de nézné a Freecastertv élõben nyomja! Neten elérhetõ:

katt

Downhill!!

SrAta

gordon 24
Bizz bizz!

Holnap pedig 12:30 tól lesz valami. Utána pedig 14:00 tól több mint valószínû hogy DH!

Leogang a helyszín. Nagyon durva hely😄

Downhill!!

SrAta
Elvileg Four Cross ma este 19:30kor Ausztria Világkupa Eurosport 2-n.

greg benz
Bringaboltban,ahol én is😄

Máté94
Átalakítót😄
greg benz
Szelepet?😄

Máté94
Ilyet nem tudod hol lehet kapni?
bardocz
Fixivel leginkább a városban ugrálgatást, kormánypörgetések, lépcsõk leugrása különbözõ módokon.
miket értesz trükközés alatt?

bardocz
Olyan nem egy van, sokan trükköznek fixivel. Az lehet még egy kemény dolog.
van egy srác aki ilyeneket ad be fixivel.