22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    amit leírtam az a belépő szint, az alatt ha veszel valamit fél éven belül valamilyen alkatrésszel már problémád lesz.
    én sem vagyok pénzes, de megéri (saját tapasztalat) beruházni egy kicsit (ez még mindig elenyésző ár egy bicikliért(!)

15368 - tisztában vagyok vele, hol a gond? :D
  • fook
    BMX-ről van szó.
  • krisz940122
    köszi de azért ott még nem járok hogy vegyek is am nekem annyira kellene, hogy a városban ökörködjek vele, egykerózgassak, stoppie, stb. tehát nem durva terepre meg durva trükkökre kellene.
  • VRSDM
    egy ilyen bicikli acél alkatrészekből van.
    nehéz, geometriája, hát annak nem is nevezném, nincs mögötte éveken át tartó tesztelés, és profik tapasztalatai, nincsen bennük semmien innovatív technikai megoldás, a cél hogy " legyen egy ilyen is, páran úgyis megveszik " .
    röviden és tömören...

egy ilyen bicaj nehéz, valós extrém használatra teljes mértékben alkalmatlan!
    ha olyan biciklit szeretnél ami megfelel a mai kor elvárásainak akkor 80e a belépő kategória.
    40-50 környékén maximum használtan kaphatsz.
    ha akarod segítek.
  • krisz940122
    szerintetek egy olyannak, aki életében egyszer ült bmx-en, akkor is kb 2 percre, megteszi egy 40-50 ezer forintos bmx? tehát trükköket egyáltalán nem tudok még, de ezzel a 40-50 ezressel tanulgatni szeretnék. És attól, ha van rajta 4 peg, lehet a kanyarban dűteni? nem akad a földbe? előre is köszi a választ.
  • Vadnokedli
    hát nem nagyon van sok pínzem:D
  • SrAta
    ha kevés benn az olaj akkor levegős:D Legalábbis valaminek kell az olaj helyett lenni ha kevés:D
  • Rainbow15
    Rossz link :P

(ha nem lenne jó link)
  • Rainbow15
    Eladtam a Konát múlt héten :P Összerakok használt és új cuccokból egy bicót, egy könnyebbet.
    Ma fűztünk egy első kereket SrAtával, elsőre sikerült :D Nem volt egyszerű de megoldottuk. 8-as az van benne, nem is kicsi, de remélem szakszervizben kiszedik. Nem téptük meg a küllőket.
    Alkatrészekkel jelenleg így állok, vázon kívül jövőhét végére szerintem meg lesz minden :)

RodiDH felnik, hátul Joytech golyós agy, elől BTS HC anyás agy, Hayes Nine fékek, többi nem lényeg.
    Féknél a fékolaj csere az egyenlő a légtelenítéssel, vagy ha légtelenítek nem muszáj az egész olajat lecserélni, csak nyomni utána valamennyit? Mert szerintem nem levegős, csak kevés benne az olaj és sok a fékút.
  • VRSDM
    átütős jó?
  • Vadnokedli
    valakinek van valami jó telója - gyorsszáras eladó?
  • Gabo
    Ebbe ma botlottam bele teljesen véletlenül:
    http://www.bikemap.net/

Szépen be is került a könyvjelzők közé. :o)
  • Balee 007
    Kösz szépen és nem csak neked hanem mindenkinek aki segített. Most már értem a lényegét. Még 1X bocs hogy ekkora hülyeséget kérdeztem...
  • gordon 24
    Teljesen elvetélt gondolat!

Ugyanis nem csak azért, mert egy Dirt váz nem erre van kitalálva, hanem azért is, mert a bringa vázakat amikor a gyártás előtt megtervezik gondosan kiszámolják az adatait.
    Ez azt jelenti, hogy ki számolják, a váz geometriáját, mit akarnak belőle kihozni. Mire legyen alkalmas. Ehhez terveznek egy fejcsőszöget. Amihez megvan határozva egy gyári villa érték amely a legjobb. Tehát nem orr nehéz, jól fordul bla bla..

De ha te ezt felborítod egy sokkal nagyobb, vagy egy kisebb villával, akkor az egész dolog a kútba döl:D Tehát orr nehéz lesz, nem fog jól ugrani, befordítja a kanyarokba a kereket maga alá stb stb.

Plusz, a terhelést ezeknél a bringáknál szintén az előzetesen kiszámolt villa méretére tervezik. Magyarul nincs olyan szinten megerősítve az eleje, hogy egy dupla vállas villa erőhatásait, csavaró erejét kibírja. Így 95% hogy idővel le fogja törni a bringa fejcsövét.

Plusz összehorpasztja az oldalát egy esésénél (ezt megteszi a dh vázakkal is a villa) viszont ha egy törés után vissza viszed egyből garancia vesztést okoz. (ellentétben egy dh vázzal hiszen az arra való)

Szóval egy szó mint száz! Semmi értelme, csak kibaszol saját magaddal.

Egy dirt bringába max 130 milis telót szabad tenni. Ha mozog a fenek és Fr váz akkor 180 milis. Ha Dh váz akkor 203 milis telót szabad rakni beléjük.

Üdv.
  • Ley Roland
    Nekem is Duro-m van és meg vagyok vele elégedve. Nagyon jól csillapít! :D
  • SrAta
    igen nekem van egy Suntour Duro DJ-D-P-m 100mm rugóút:D kvajó villa visszaút csillapítás állítás kívülről és előfeszítésállítás mind2 lábon külön. Mozgása szép. Nekem 1-2m-es leugrásokat bírt nyekkenés nélkül tökéletesen. Nekem jobb nemkéne:P
    Olcsó jó:P
  • bardocz
    Azért egy Leftyt elnézegetnék a vázamban:-)
  • Mark007
    A 130mm a határ, afelé ne nagyon menj. Persze függ a váz geojától is.

Ráadásul nem is szép egy duplavállas egy merev vázban..Szerintem:)
  • bardocz
    A 100-120mm rugóút megfelel egy dirt vázba szerintem. Hogy milyen villát érdemes venned, az attól is függ, hogy mennyi pénzed van rá. Sajnos ebben már nem vagyok annyira otthon, SrAtának van ilyen villája asszem, és ő jókat mondott róla.
  • Balee 007
    Értem. Kösz a gyors választ. És akkor szerinted milyen villát érdemes betenni? Nem tudom mekkora max rugóutat érdemes megjátszani. Én olyan 100-120mm-re gondoltam, de sajna nem nagyon vagyok otthon a villákban, ezért nem tudom hogy melyik az amelyik úgymond erdőbe jó lenne és bírná is az ugratásokat. Esetleg ebben tudnál segíteni?
  • bardocz
    Egy idő után leszakad majd a fejcső, és kukázhatod a vázadat. Ne tedd.
  • Balee 007
    Lehet hogy most nagy hülyeséget kérdeztem és előre is bocs a hozzáértőktől, csak tényleg nem tudom hogy lehetséges-e megcsinálni.
    Sry a dupla postért.
  • Balee 007
    Hellosztok.
    Lenne egy olyan kérdésem hogy ha egy dirt vázba beletennék egy dupla vállas villát az nagyon rossz lenne neki? Megeshet hogy becsuklana az eleje a hosszú villaút miatt?
  • SrAta
    nah a hátsóváltó rövidkanalas
  • SrAta
    valakinek kell valami az alábbi cuccok közül?:
    SRAM X5 GS HÁTSÓVÁLTÓ 7-8e FT körül
    SRAM X5 ELSŐVÁLTÓ 3500-4500FT körül
    SRAM X5 VÁLTÓKAROK (párban!) 8000 FT körül
    TRUVATIV SHIFTGUIDE LÁNCFESZÍTŐ 3500-4000FT (elöl 2 lánctányérral lehet használni meg váltóval:P)
    KONA SHRED 2008 M-es váz CANE CREEK kormánycsapággyal 34000-38000FT

Máshol nem ennyiért van fenn:D illetve a váz van csak fenn kormánycsapi nélkül ennyiért:D
    Csakmst csaknektek:P
    Jó ide is v privátba ha kell vmi vkinek:P
    Jah a váltókra,váltókarokra most jár le a gari, szal még nincs 1 éves a shiftguide osszesen ha 100km-t futott.

Azért adom el mert akarok egy acélvázat csúszópapuccsal meg mindenféle finomsággal kis 13"os drágaságot:P
    És oda nem kell váltó, mert a csúszópapucs megoldja a feszítést:P SS-re váltok:D
  • Mark007
    Kérj kölcsön egy 9-es láncot. Sztem boltban is megpróbálja neked, ha van olyan lánc, használtan is akár.
    Elvileg nem annyira keskeny, hogy ne férne rá a 8-asra. Szóval valószinű menni fog, de ezt csak próbával tudod kideríteni.

A lényeg ugye, hogy az agy ugyanakkora, tehát csak a fogaskerekek sűrűbb elhelyezésével fér el a 9 kerék. Ehhez pedig kicsivel vékonyabb lánc kell.
    De szerintem a fogaskerekek vastagsága nem változik, tehát akkor ugyanaz, mint a 8-asnál.
  • bardocz
    Jaja, annyi a 2010-es. Majd még megbeszéljük, nekem nem olyan sürgős, de élek a lehetőséggel akkormár:)
  • Máté94
    Mondjuk még átgondolom, de nem hiszem, hogy szükségem lesz + váltóra. Másra ugye nem lehet felrakni, itt porosodna.

Nekem jó a személyes átvétel is, de csak akkor ha felkerültek a dolgok a bringára és működnek. Mondjuk, nem olyan hatalmas baj akkor megdrágítanám egy 500-al. Mert tényleg karcmentes, vigyáztam rá, hogy ne verje le semmi a festéket rajta, de mivel használt így szerintem a fél ár nem olyan vészes. 9200 valamennyi most azt hiszem újan.
  • bardocz
    Szegedi átvételt személyesen is meg tudjuk oldani , ha más nem, közvetítő emberrel:)
    Nekem a 4000 tökéletes.
  • Máté94
    Ezzel most előrébb jutottam :DD
  • Mark007
    próbáld ki..nem tok mást:D
  • Máté94
    Nem tudom ezért kérdezem. De láttam már sokkal rosszabb hajtóművel felszerelt SRAM 9-est, elvileg nem kellene, hogy baj legyen. Nem tudom :D
  • Máté94
    Hmm, jó kérdés. Mivel el kellene küldeni így utánvételben gondolkodtam ha eladnám. 4000+1690? Azt hiszem annyi a posta.
  • Mark007
    A 9-es lánc nem vékonyabb?
  • bardocz
    Mennyiért adnád?
  • Máté94
    Ha kell majd valakinek a hátsó váltóm az szóljon. 2010 fekete Deore.

Amúgy nem tudom, de olyan nagy baj, ha elvileg a hajtóműm 8 sebességeshez van de én egy 9-es koszorúval és hátsó váltóval fogom használni. Láttam, hogy más gyártók is használnak 8 hajtóműt kombinálva a 9-sel így tudom, hogy működni fog de érdekel, hogy miért van 8-as és 9-es hajtómű. :D
  • greg benz
    Jaa,hát mondjuk úgy,hogy túlvásároltam magam:D Ami meg fölöslegessé vált,azt eladom
  • Máté94
    Eddig ilyet akartál nem? Most meg eladod?:D
  • greg benz
    Hogy érted?:)
  • Máté94
    Na mi történt :DD