Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Én alapozófestéket hoztam ma kulacstartóban😄D

Még szerencse,hogy volt a kollégánál kulacstartó...😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

RS
Ma ezt lõttem biciklizés közben. 😄

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

"...az ez meg az az, az ugyan az 😄"

Nem volt kicsit sok az a belélegzett higító gõz? ;o)

VRSDM
nyárimunkaként higítógyárban dolgozok most, meg minden féle vegyszerek vannak.
és csomó van ami ugyan az csak máshogy van cimkézve, ja és persze el lehet adni drágábban mert " ide bizony ez kell nem az " közben az ez meg az az, az ugyan az 😄

u dont have to listen anybody else but me

Mark007
Az is izopropil alkohol ha jól tudom, csak spray formában, ennyi a lényege😊 Kényelmesebb ráfújatni, mint önteni.

SrAta
a féktisztító az tiszta alkohol csak van benne még vmi ami jóttesz a féknek😄 valszeg nemvéletlen használják azt😄 énnekem már nem 1szer mentette meg a pénztárcsám a pofacserétõl és tárcsacserétõl😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Csak és kizárólag tiszta alkohol használata a javasolt! A féked használati útmutatójában is ezt fogják írni.
Gyógyszertárakban lehet kapni.

Akkor valószínûleg a spray lesz mert nincs kedvem most szerelgetni.
Szerintem motoros boltban is lehet kapni, majd lemegyek és megnézem
Köszönöm a választ

SrAta
U.I:
Ha nem féktisztító spray-t használsz ajánlott a fékpofákat kivenni és finom csiszolópapírral megcsiszolni meg a tárcsát is!
És utána leönteni lakkbenzin hígítóval!
Mert az nem szedi le normálisan!
A körömlakklemosós ötlet mûgyanta alapú pofánál nagyon ajánlottan FELEJTÕS!! Mert a mûgyantát oldhatja a körömlakk lemosó!
A Féktisztító spray a legjobb!
Én mondjuk eddig mindig kölcsönkértem egyik rokontól, de lehet venni praktikerbe meg egyéb helyeken!
Nekem olyan volt aminek a doboza sárga-szürke-kék és egy vörösen izzó(narancssárga) fék van rajt!
Nekem az bevált.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Ilyen nekem is volt már!
Autóhoz lehet venni féktisztító sprayt! Az faszán leviszi és egy jó 5 perc intenzív használat után jobb a fék mint újkorába!
De a Lakkbenzin hígító is tökéletesen bevált nekem!
De a féktisztító spray kényelmesebb!
Csak ráfújod megvárod míg megszárad(elpárolog) aztán lefékezed róla a dzsuvát amit feloldott😄 ennyi😛

Egyik jobb mint a másik😊
Kipróbálom
Köszönöm a válaszokat

Körömlakk lemosó.

bardocz
Alkohollal, vagy sebbenzinnel.
Sziasztok
Ráfolyt egy kis olaj a tárcsámra
Próbáltam lepucolni de nem sokat ért
Nem tudtok valamit amivel le lehetne szedni?

SrAta
jah 45+20+20😄 a többi szabadon😄 de ott vinnyogott az egyik bicóboltos h ezígy nem elsz jó de sztem az^^😄

Én meg nem kockáztatok 😄 Új váltórendszerhez dukál az új ház is 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

gordon 24
Neked lehet😄 Mivel nálad kb 2x 40 centi a bovdenház vagy anyi sem.

Az Intensenel meg kb 2.5 méter😄 Mert végig abban kell lennie. Nincs bontva sehol.

Szóval ott már fékbovdenházzal kuka a váltás😄 Pont most cseréltem emiatt.

Vettem hátra országúti sort, és egyszerûen nem bírtam beállítani. És lecseréltem a házat lásd csodát😄 Úgy vált mint szél😄

Downhill!!

SrAta
Fékbowdenházzal is fasza a váltás😄
nekem is úgyvan már párszáz kilómétere😄

SrAta
Én E-biketól rendeltem amit õk árulnak azon van!

Az a baj hogy eddig én is így tudtam 😄 más kategóriát nem nagyon ismerek ezzel kapcsolatban de legközelebb írásban kérem tõlük a választ .

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

gordon 24
Hát most ezt így hogy külsõ vagy belsõ nem vágom😄

Az viszont 100% hogy 2 fajta létezik.

Az egyik a fék bovden ház: ha elvágod, spirálisan van benne a drót. Ezért ha ezzel kötöd be a váltót pontatlan rossz lesz a váltás, hiszen a bovden összetudja húzni a házat.

És van a váltó bovdenház: ebben ha elvágod hosszanti irányban van a drót, és ez vékonyabb is mint a másik. Ez kell a váltóhoz, mert nem tudja az elõbb említett összehúzódást megcsinálni.

Szóval lehet erre a gondoltak😄D

Downhill!!

Na most felteszek egy számomra érdekes kérdést 😄 Elmagyarázná valaki nekem hogy milyen a külsõ és milyen a belsõ bowdenház ? Én eddig nem halottam arról hogy ilyen kategóriája is lenne a bowdenházaknak de múltkor bementem a "helyi" bringa boltba ahol igazi szakértök vannak és mikor megkérdeztem menyibe kerül visszakérdeztek hogy külsõ vagy belsõ ,de arra a kérdésemre hogy "He ? Miiiivan ? Ezt most magyarázd mááá el! " -nem tudott érthetõ választ adni,(hááá izé a belsõ az olyan belsõ a külsõ meg... ) 😄 nem igazán szoktam bemenni oda mert olyan szakemberek hogy 1szer bevittem a bringát hogy cseréljenek már gyorsan egy belsõt mert defektem van (4 óra múlva ) úgy ki volt cserélve hogy még az elsö fékemet is elállították de nagyon(a poén az hogy hátsó defektem volt ):S

Ley Roland
Ok kösz! Csak azért mert tárcsát nem akarok venni. 😊

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Van.

A barátomnak van duro ja és azon nincs

Ley Roland
És ezen a Suntour Duro-n van V-fék tüske? Mert az oldalon úgy van írva, hogy tácsa/v-fék. Most akkor van rajt az is?😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

VRSDM
jaja azvan.

Balee, ott kezdõdik hogy 180centihez egy 20.25-ös váz. hát nem a legjobb, ugyan streeten rövidebbet szokás használni, de mégsem ártana egy nagyobb váz.

a wtp-k jók, nekem is az van.
nem mondom hogy fullpro, de mondjuk egy wtp bicaj apróságait lecserélgetni éclat-ra,
az már fulltimepro színvonal 😊

a magyar top bmx-es bagázst is az og szponzorálja, és mindenki alatt wtp-éclat kombó csücsül, izé gurul.

szóval ez már bmx, ajánlani tudom. ha vigyáz rá akkor hosszú távon is jó szolgálatot tesz majd.
bár ez ugye az alsókategória, ahol mind anyaghasználatban, mind technológiában elmarad a drágább bicikliktõl.

érdemes lenne megnézni hogy vannak-e 2009-es darabok, és ha igen melyikek, elvégre azok sem rosszabbak, mégis olcsóbbak 10-20e forintal.
ha ezt belekalkuláljuk akkor egy pár hónapja még 100.000-es biciklit vihetne el 80-85ért, és ami nem egy kezdõ bicaj, hanem fullcromo váz-villa-kormány, pivotal ülés, széles kormány, duplafalú felnik stb.

szóval kezdésnek belekóstolásnak ezzel nem fog csalódni az biztos, és késõbb ha megteszik neki akkor egy jó alap a fejlesztésekre, mivel minden alkatrésze kompatibilis a pro termékekkel.
ez mondjuk egy mongoose-ról nem mondható el 😊

Gladiator
Hát annyival, hogy kb. 5 méterrel lentebb el kell fordulni élesen balra, különben telibakapod a hidat amirõl fényképeztek😄

SrAta
A WTPk elvileg jók!
Neves gyártó!
VRSDM-nek WTP Trust BMXe van (talán).

Esetleg errõl mi a véleményetek? Megéri az árát?

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

A srác kb 180cm és fõleg streetre szeretné használni de azt is csak nagyon alapfokon.
Amúgy nem értem én se miért nem szeretne használtat.
Én közben néztem neki ezt. Szted ez jó lehet?
Esetleg tudnál ajánlani pár használtat úgy a 60K-s kategóriában?

SrAta
ááá utolsó elõtti képnél ha nem fékezel mennyivel lehetne menni?😄
Mert na ott szívesen csapatnék😄

SrAta
hmm itt csak domb van😄 mostakarjuk az erdei ösvényt kicsit megbolondfítani, hvalami köze legyen a freeridehoz😄
Üdv Gyõrbõl😄 XD (úgyis ittvan a szomszédba😄)

Gladiator
Esetleg mások is tehetnének be képeket arról a környékrõl, ahol õk laknak, mert tervezek kocsival átmenni más "hegyekbe" is, mert a Mátrát már kicsit unom.

Gladiator
Mátraházáról le Mátrafüredre (Gyöngyös - Mátrafüred - Sástó - Mátraháza 19km felfele)

Gladiator
Na most a képeket mé nem tette be?!

Gladiator
Mátraházáról le Sástóra (Gyöngyös - Mátrafüred - Sástó - Mátraháza 19km felfele)

VRSDM
szia, nos akkor.
elkezdtem írni hogy mi mennyit ér ezen a biciklin, meg hogy mi jó rajta valamire, vagyis inkább hogy mi nem jó rajta semmire.

azt ajánlom neki hogy ha mindenképp újat szeretne akkor célozzon meg egy 70-80e közötti árkategóriát. ott már lehet kapni normális cégek kerékpárjait, akik értenek is a dolgokhoz.

a mongoose-nak annyi köze van a bmx-hez mint ide lacháza return.
szóval.
elsõ körben.
hány centi a haverod? mire szeretné használni a bicajt? használt miért nem jöhet szóba?

SrAta
VRSDM valszeg majd megmondja a tutit õitt a BMXes😛

greg benz
Az jó lehetett,ott én is szivesen megnézném😊 Mondjuk furi,hogy rendesen kiadták dvd-n meg még moziban is vetitették..nem gondolná az ember

macaframat moziban néztem meg 😄

greg benz
Jah és 1 óra hosszú

greg benz
Pont akartam mutatni valamelyik nap,illetve meg akartam kérdezni,hogy ismeritek-e😊 Én leszedtem a teljes verziót,megéri!Bringás témában eddig a legeslegjobb alkotás amit láttam,egyszerûen csillagos ötös! Gyönyörû felvételek,marha jó zenékkel. Amit a srácok csinálnak benne az meg állati..

Esetleg,ha akarjátok feltöltöm és belinkelem (547mb)

Hellosztok!
Haverom szeretne elkezdeni BMX-ezni és nézett ki magának egy gépet kezdésnek:
link
Szerintetek ez egy kezdõnek jó lenne? Mindenképpen újat szeretne. Esetleg valami jobbat tudtok ebben az árkategóriában?

Lentebb felvetõdtek a fixis trükkök

macaframa

Hali!
Mit jelent a láncvonal (50 mm) a hajtómû adatainál?
gordon 24
Attól füg milyen teló! Normális villákhoz van feljavító szett ami tartalmazza azokat a gyürüket amelyek a becsúszószárt vezetik meg. Az lógosodik egy bizonyos idõ után ki.

De én addig nem foglalkoznék vele, amig nem folyik az olaj pl. Felesleges.

Mondjuk Vféknél és egy szar felninél idegesítõ lehet, mertha van ütés a felnibe minden fékezéskor érzed hogy lóg😄

Downhill!!