Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
12-13órája jött meg neki kb a villa szal ezt kétlem😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
nekem csak 1szer de azé me hülye voltam
vagyis nem!!!!!
azért, mert egy olyan alsó kúp volt a villanyakon, ami külsõ csapágyhoz való és nem félintegrálthoz!!!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

régen nekem is volt,hogy kotyogott.oka az volt,hogy elhasználódott a villa,késõbb el is tört...

Ley Roland
Hát nem tudom. 😄 Nekem mindig is kotyogott mert nem lehetett vele normálisan összehúzni. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

ez a headlock szerintem marhaság. annyi az egész,hogy megfelelõ(nem gagyi) alkatrészt normálisan kell használni/beszerelni és akkor nincs olyan gond,hogy kotyog.

no offense.

Ley Roland
SrAta: Miért nem csinálsz/csináltatsz magadnak?😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
nincs képXD

gordon 24
Muti azt.. Mert nem hiszem, hogy másfajta kell ahhoz.

Downhill!!

SrAta
jah ok mert e-bikeon egyedül pike villához van azis 2kért

gordon 24
A Rózsa nem kell bele azt ki kell venni. Ez tulajdonképpen két tárcsa (nekem felül a Syncross kormánycsapágy fedõje van) alul meg beletolsz egy hasonlót a villa aljába, és egy menetes szár fogja össze kettõt.
Ilyet lehet venni gyárilag, nem tudom mennyi én esztergályossal csináltattam.

Downhill!!

SrAta
ás ez a cucc mennyit kóstál? ha van a-head rózsám már v azis kell új?😄

gordon 24
Mert ha durván tolod pl Dh, a sima A-head simán lelazul és kotyog a villa. Nekem is Head lock van benne.

Downhill!!

Ley Roland
Háát... 😄 Én most már ebben jobban megbízok! 😄 Ezzel nem fog többet kotyogni a kormány! 😄

SrAta
Vágom:d Kösz:d
És ez miért jobb mint a sima A-heades rögzítés?😄

Ley Roland
Így néz ki. Csak ugye ezt házilag csináltam 😄😄 A villa alján látszik is a 2 csavar.

Ley Roland
Ami nem imbusszal fogja oda a tetején a kupakot hanem átmegy az egész csövön. 😄

Ley Roland

SrAta
mi az a head lock?😄

Ley Roland
Sikerült egy házi head lockot csinálnom! 😄😄 Most már minden fasza!!

Ley Roland
Na megjött a villa! 😄 Fasza cucc!!
Most már csak a csapágyakkal szenvedek... :/ Nem akar rendesen összemenni... Meg valahogy megoldom a stucni tetejére a kupakot, vagy lehet veszek head lock-ot.

Mark007
Jaja.
Eddig is rossz volt, mert nem húzta teljesen vissza a munkahengert, szal idõnként újra be kellett állitani. De eddig nem folyt belõle..

Meg lehetne csinálni gondolom, új fedõ, légtelenítés, de nem éri meg nekem..
új fék meg drága..jókor jött..

bardocz
Hát a fékrendszeren semmilyen lyuknak nem kéne lennie szerintem.
Mark007
Vettem ma nyerget végre, tök jó.
Próbálgatás közben tünt fel.
Lyukas a fékkaron a kiegyenlítõ tartály.. Ugye van rajta egy fedõ, amit két csavar fog. Ennek a közepén van egy fél mm átmérõjû szabályos lyuk.
Ha meghúzom a fékkart, akkor jön az olaj. Ez nem volt ott eddig, és nem is kéne levegõznie annak.
Én fedeztem fel csak most, vagy annak tényleg nem kéne ott lennie?

Ley Roland
Na úgy néz ki, hogy holnap vagy szerdán jön a Duro. 😄 Az alsó kúpot pedig simán le tudtam szedni. 😄😄

gordon 24
BSz így utólag!

Downhill!!

gordon 24
Jobbulást!
Én tegnap és tegnap elõtt megint Mariborban bicóztam.
Mentünk a Világ kupa pályán. Van egy rész ahol egy ugrató van benne, majd ahova érkezel tiszta gyökeres rész következik. De ilyen kb 20 centire kiálló nagy bazi gyökereket képzeljetek el.
Összesen 2 "nyom" van rajta ahol bringázható.Van persze több is de arra még szarabb, ezért használom ezt. Magyarul amikor elugrasz van egy 30-40 centis helyed ahova érkezhetsz ez van bal oldalon jobb oldalon pedig ugyan ennek a fának még nagyon abszolút nem bringázható gyökeres része😄 Tehát ténylegesen 20-25 centi van arra, hogy oda érkezz és hogy tovább tudj menni.
No mentünk a 2 nap alatt kb 8-9 kört. Mindig sikerült, de tegnap az utolsó elõtti körben elugrottam leérkezés nem lett meg a 20 centi😄D szembõl elkapta a bal oldali gyökeret átvágta jobbra bele azokba a nagy barom gyökerekbe az megfogta a kereket, teló kopp és a bringa ott meg is állt😄 én meg át a kormányon fejre vállra oldalra bukfenc😄 rá arra a tovább rettenetesen sok gyökérre😄 Úgyhogy eddig volt szép a six six one cross bukom😄DD tiszta karc már megint hogy bassza meg😄D

De szerencsére semmi komoly baj nincs, de igaza VRSDM, mindig hordjatok bukót és védõket! Nagyon nagy a baj, ha nincs!

Downhill!!

Mark007
Esetleg..fékmerevítõ? 😊 Elõre is fellehet tenni, ha van v-fék szem szerintem.
Merevíti a lábakat elvileg abban az irányban is.

De amúgy nem tudom. Nekem egy rst villa van, egy 185mm-es juicy 5-tel. Kisújjal fejreállhatok vele, de igazázból nem tünt fel, hogy csavarja. Pedig nem egy erõs villa.

Lehet hogy hülye kérdés de elsö teleszkóphoz nincs valami megoldás ami kíméli a villát fékezéskor (én most tárcsafékre gondolok mert elöl az van )? Úgy mint a hátsóféknél a fékmerevítõ .

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
Tájépítészethez nincs köze a bicós pályának?:p
Mert azt ha építenének egyet arrafele sztem lenne jelentkezõ a használatra😛😄

Vaxi
Boldog szülinapot!
ajándék:

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Köszönöm a köszöntést mindenkinek! :o)

Sziasztok!

Elég új vagyok még ezen az oldalon, de remélem azért sokatokhoz eljut ez a kis bejegyzés!

A Corvinus Egyetem Tájépítészeti karán írom a szakdolgozatomat "Szentendre kerékpárútjainak vizsgálata - Állapot és kapcsolódó zöldfelület vizsgálata" címmel. Ahhoz, hogy kerékpáros szempontból is megfelelõ (és reális) legyen a dolgozatom kéne egy kis segítség TÕLETEK, bringásoktól!
Annyi a dolgotok, hogy Szentendre közigazgatási határán belül futó kerékpárutakat minõsítitek a kérdõívem alapján...és ki tudja, a végén még lehet, hogy hozzájárulok/tok a Szentendrei kerékpárútszakasz állapotának javításához, aminek mindenki örülne! 😄

Ez a link, ahonnan elérhetitek a kérdõívet: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFJNNXBXN0xrYVpaV2p1a3NyeTJ4dlE6MQ
Remélem minél többen segítitek majd a munkámat!

Elõre is köszi mindent,
Szandi

ui.: Konkrét utcanevek nem kellenek, max ha ismered jól az utat és van alami konkrét megjegyzésed hozzá, ami segíthet nekem a fejlesztési javaslatokban.
Másrészt én csak a kijelölt kerékpárúttal foglalkozom, tehát ha a 11-es fõúton vagy a kisebb utcákban mész akkor ne azokat jellemezd, hanem esetleg véleményezd, hogy miért nem használod a hivatalos utat (rossz minõség, sok gyalogos, stb..).
Tehetek fel képeket is, ha gondoljátok, de itt most a lényeg az, hogy ismered - vagy legalábbis egyszer már jártál ott és emlékszel az útra - a szakasz jellemzõit.
Boldog szülinapot! 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
Boldog születésnapot!
Máté94
Boldog Születésnapot Gabo!^^
SrAta
Boldog szülinapot Gabo!
Köszönjük a sok segítséget meg mindent!😊

VRSDM
hát a birnga is kapott 😞
le kellett porolni a markolatot 😊

én ugyan hamar leoffoltam magam, de a többiekrõl azért készültek jó kis képek 😊
heffán

u dont have to listen anybody else but me

amúgy, HBD Gabo!<#taps>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Elsõ fékkel sokkal hamarabb meg lehet állni. Én csak esõben szoktam hátsó fékkel fékezni. Fõleg ha már jó kopott a gumi. kicsit felemelem a seggem,elõredõlök és finoman adagolom neki. Olyan supermoto csúsztatásokat szoktam bemutatni,hogy beszarnak a gyalogosok. 😄

bardocz
Mert ha az elsõvel jól fékezel, akkor a hátsó már nem is számít semmit. Na meg megnézem, hogy ki tud hamarabb megállni 40-rõl hátsófékkel, mint én elsõvel.
Miért mondja azt mindenki hogy elsö fékkel kell fékezni? Nekem eddig a hátsó is megfelelt 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

bardocz
Megerõsíthetem, hóban csúsztam még meg vele csak, de ott is minimálisan, és bõven biztonságosan lehet vele közlekedni szánkópályán is.
Illetve alig kopik nekem, pedig nagyrészt aszfalton használom.
EZ egy brutál jó gumi. (Tapasztalatból mondom)

Hunter of Deer
hali!
tudnátok ajánlani valami jófajta külsõ gumit? olyan max 4k körül legyen ballonos 2.2es minimum, nagyrészt földút / kavicsos úton lenne használva illetve városi aszfaltot is kapna azért 😊
elõre is köszi és további jó tekergélést.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Máté94
Segítsetek! Nem találok sehol se 622 mm-es fekete, 32 lyukas, 21 vagy 23 vagy nagyobb belsõ szélességû felnit!:S
<#help>
Neked csak 1 fejed van ? Az nem túl normális. Mikbõl maradtál ki életed folyamán... a hátránya hogy 2 sisak kell 😄

bal fejed? 😄 Van jobb is? 😛
Amúgy jobbulást és én is csatlakozom,HORDJATOK MINDIG BUKÓT!!!!44444négynégyötöt

Orvodnál voltál ? 2 perc a légüres térben nem tesz jót ! Amúgy jobbulást 😄 Hülye kérdés ilyenkor, de a bringa túlélte ?

Sima drótperemes,"defektmentes" verzió.
De lehet,hogy veszek csak egy darab WTB All Terrainasaurust,ami eddig is volt,az nagyon bevált nálam. Csak ez azért mégis csak Schwalbe. 😊

VRSDM
tegnap eldobtam 1x aranyhegyen.
futok le az érkezõn
egyre gyorsulok majd paff elbotlottam.

szemüveg off.
szemöldököm felrepedt.
2perc eszméletvesztés.
és még mindig mocskosul fáj a bal fejem.

és ha nem lett volna rajtam bukó? 😊
MINDIG HORDJATOK BUKÓT! 😊

u dont have to listen anybody else but me