Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyennel túrázol? 😮
A "balls of steel" kategóriáról már hallottam de az "ass of steel" nekem új..😄

Nekem ilyenem volt -persze csak túrákon használtam, a hétköznapokra volt egy fapad WTB- ...szívesebben ültem ezen mint egy székben 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

MerlinW
Nekem Selle Italia-m van, ezzel járok túrázni, nagyon kényelmes. Igaz nem olcsó (35-40k körül vannak)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[merlinw.org]

kattintás nélkül tudtam hogy ez lesz 😄
pajti
ajánlani nem igazán lehet, mert mindenkinek más a segge.<#idiota>
a szélességet nagyjából be tudod lőni ha leméred a távolságot a csontjaid közt.
a tökéletes megoldás persze az lenne ha pár napig tesztelhetnél minden nyerget - de ez nyilván esélytelen/erősen zsebbenyúlós (bár pár boltban vannak teszt példányok)
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.07.27. 16:07:01
Vadnokedli
Ezt fel se tudom rakni. 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

repvez
Én ilyet használok
Eddig nagyon kényelmes (volt) mig nem estem el és nem nyeregre érkezett a bringa azota egy kicsit ferde az ülőrész és igy már nem a leg konfortosabb.
Meg a 2009es vásárlás ota megdublázódott az ára. Pedig az elöbb emlitett ok matt nekem is cserélnem kéne valami hasonló kényelmesebbre.Esetleg amin nagyobb a prosztata rés, meg ami zselés .
Tetsuo
Ez kényelmes, a többi kamu.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Vadnokedli
Szeretnék új ülést venni, Nagyjából napi 1- és 6 óra közötti távokat tekerek. Tudnátok ajánlani sportos, de komfortos ülést?
Ezt néztem ki. Ez jó lehet?

egy ilyen Cube szerintem jobb vétel, de ha nagyon tetszik a Merida, azzal sem jársz éppen rosszul
Tetsuo
Csak az a probléma, hogy a bicikli 11 kg, a zár meg legalább 2 és kell neki a hátizsák harmada. :-S
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.26. 20:06:48

Szabi
látványlakat mind, ha valaki vinni akarja és felkészülten érkezik akkor tehetsz rá bármit.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Vadnokedli
Ez arra jó hogy a gyors száras cuccokat összekössed- hátsó/elsőkerekeket + ülést a vázhoz. Ha nem akarsz állva hazáig tekerni X távolságból. 😄
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.26. 15:46:00

bardocz
Biciklit kikötni csakis u lakattal, vagy acéllánccal szabad. Ezek a sodrony valamik nem jók semmire.
Pipör
Vettem egy ilyet 3000 Ft-ért, ezt ajánlották de nem tudom, hogy jó-e biztonságosabb, mint egy U Lakat vagy Acéllánc? lehet inkább olyat kellett volna vennem? vettem még szintén 3000 körül BikeFun Square első-hátsó lámpát ilyet szintén csak , h legyen lámpám dísznek kb 😄

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Pipör
Na akkor a Sisak téma számomra kilőve, mert én csak bicikli úton mennék néha erdő ilyesmi 😊

A bukósisak használata csak egyetlen esetben kötelező,
ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladunk
Ezt leszámítva mindenkinek
a saját döntése a sisakviselés, de mi szívből ajánljuk
sportoláshoz és 14 év alatti gyerekeknek !

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

bardocz
Nincs a közelemben senki, akit megkérdezhetnék, de igazából ha hajtást akarok majd egyszer cserélni, akkor muszáj lesz úgyis ilyenre váltani.
Sziasztok! Újabban újra rászoktam a kerékpározásra, viszont többnyire aszfalton nyomom egy jó ősrégi MTB-vel, nem a legideálisabb finoman fogalmazva 😄 Szóval szeretnék venni egy normális Cross bringát, max 130k keretem lenne rá. Így elsőre egy Merida Crossway 15-V-t néztem ki, esetleg tudtok valamit ajánlani, vagy valami tapasztalat a Meridáról?

Vadnokedli
Hidd csak el, kérdezz meg akárkit aki BB7-es féket használt hozzá való fékkarral. <#alien>
Amúgy én most DB1-et használok. 25 ezer egy pár.. (olyan is, inkább a BB7) <#idiota>

bardocz
Not sure of serious...<#idiota>
Vadnokedli
Gyári BB7(BB7 fékhez) fékkar nagyjából 200% ban megdobja az egész fékezés élményét.

bardocz
Na, mégse lesz fékem, azóta eladta a bicót 😄 Új fékkar számítana valamit avid bb7-nél? Mert akkor egy olyan átalakítást tudnék esetleg, hogy első váltókart vennék, meg fékkart. Azt mondjuk nem tudom, hogy esetleg később deore hajtókarnál is kompatibilis lenne-e valami acera vagy alivio első váltó.
eksy
<#lookaround> "buvár benő" találó, de szerintem pl csukott szájjal jobban járnál, a kendő helyett, meg a sima napszemüveg sem bogáráteresztő😊

"...és...szerintem...bizony."

Pipör
ejjha keményen tolod 😄 de ilyen melegben azért vmivel lájtosabban öltözöl nem ? 😄 alapból izzadok mint 1 ló még sálal meg sisakkal a fejemen áá 😄

bardocz
Ez jó, köszi 😊 Arra is gondoltam, hogy csak előre kérem el a kisebbet, hátra meg rakom az avid bb7-et. Igazából azt se tudom milyen márkájú fékek, de nagyon jól fog mindkettő.
Pl. EZ

185-ös fékeket még még bőven elbírja bármilyen váz/villa, pláne ha nem valami brutál cuccról van szó 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

bardocz
Hátsó 8 sebességes Alivio vagy acera váltóhoz milyen váltókar kompatibilis? Apámnak van két nagyon fasza hidraulikus tárcsaféke, és azon gondolkozok, hogy elkérem tőle, mert úgyse használja, viszont akkor kell váltókar, mert most egyben van a fékkarral. Mondjuk 160mm-nél nagyobbak ha jól emlékszem, lehet a váz meg a villa nem örülne neki.
szerintem arra gondolt hogy valakinek "beleesik a kezébe" és ott marad 😊
több zárat kell rá rakni ha otthagyós felhasználású bringa
Mért nem? Jól be kell állítani és akkor nem fog kiesni. Nekem még soha sem esett ki, pedig igen sok ezer km-t tettem meg velük.

Tetsuo
Thx.

Tetsuo
Hát, a gyorszár nem éppen a legjobb, ha a biztonságot is figyelembe vesszük. ;-)

Vadnokedli
Sose menjetek BPről Vácra felkészületlenül. 😄 Strava link
Relatíve felkészültem, több nem kellett. 4 liter víz nem árt- 1 liter fürödni- 3 ivóvíznek. <#idiota> Egy darab táskával indultam útnak kb.- Térkép viszont fölösleges. Hehe.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.22. 18:34:54

Ilyet csavart még sose láttam, de kézzel tuti nem lehet ezt meglazítani.
Szerintem cseréltesd ki gyorszárra, mert annál egyszerűbb nincs.

gyorszár az sima ügy. csak lehajtod a fület, kicsit kitekered (ha kell) és kiesik a kerék.
visszarakni ugyanúgy, addig tekered a meneten míg a fület visszahajtva meg nem fogja a villát (nem kell túl erősnek lennie!) nem árt arra is figyelni hogy viszonylag középen maradjon a kerék

a hátsó nekem nem is merős (mintha kézzel lehetne tekerni azt is?) majd talán valaki tud okosat mondani róla.
Tetsuo
A most vásárolt biciklimen érdekes csavarok vannak a kerékagy két oldalán... defekt esetén nem is tudom leszedni a hátsót.
Az első szerintem a gyorszár, aminek a beállítását ugyancsak nem ismerem.
Képek a bicikli galériámban.
Milyen eszközzel lehet kinyitni, zárni a hátsó csavarokat?

Szabi
naszóval mégegyszer, kissebb képpel 😊

én buvár benőként közlekedek és pontleszrom hogy néz ki, a lényeg hogy kényelmes, nem jön a szemembe és a számba se por, se bogár.. 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szerk: najó mostmár agyfszt kapok, erre most meg brutálpixeles lett a kép.. naaa mindegy.. a lényeg látszik 😄
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.07.22. 12:36:59

<#banplz>

Fullface-t szerintem felejtsétek el. Egyrészt nehéz egy idő után és megsül benne a fejetek, másrészt túlzás is szerintem. DH-ra kell, de az teljesen más tészta.

Vannak normális MTB sisakok, amik egyáltalán nem otrombák vagy ilyesmi. Igen, sajnos kicsit drágábbak, ez tény, de ki lehet fogni egy-két jó vételt, ami csak pár ezerrel több, mint egy alap sisak.

repvez
sisakok terén én is gondba vagyok,mert a verseny bringás stilusu bukok nem tetszenek föleg MTB-hez nem mutat jól a full face megint elég fura egy városi tekeréshez, a gördeszkás féle megint nem, valahogy a verseny és a görkoris közti megoldás lenne a jó,de olyat nem igen láttam még.
Szabi
10ért már vannak korrektek, nekem egy Fox Transition sisakom van, az mtb sisak nem tetszik, a fullface már túlzásnak tűnt, így maradt a dirt sisak 😄

Pipör
Néztem sisakokat de 19-20ért láttam csak én sokallom bár nem igazán hordtam még ilyet se görkorihoz se semmihez 😄

de ahogy nézem télleg kéne az a sisak 😊 Lámpákat is néztem előre és hátra de olcsóbbakat 3-4 ezerért vagy drágábbat kellene ? 😊

pajti
<#szomoru1> Sajnos gyakran előfordul az ilyen baleset, versenyeken meg főleg.. Az biztos hogy a sisak életet is menthet.😊

tutuhawer
Most néztem ,tesóm szólt, a Touron volt egy baleset, egy beton oszlopba verte a fejét a srác a kanyarból kisodródva, leesve. Meglökték és dominóként ő ment kifelé, és elszállt, és fejelt. A sisak is jól van meg a bringás is - mondja tesóm
Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2015.07.20. 18:52:47

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

pajti

tutuhawer
Megállítottak, egyébként tök jó helyen, érdemes is ott figyelni, ezért jár a piros pont nekik. vagy zöld Nézegeti a gépemet, meg dumál , én meg közben mondom, OK, hogy engem ellenőriz, de ha már itt vagyunk, akkor az illegálisan lerakott szemetet jelentse be , aztán jöjjön már a GyőrSzol és vigyék el. Azt mondja, nem a feladata, én meg mondom, de ha én leviszem a kanapét a szelektív mellé , akkor megbüntetnek stb stb... Erre pár nap múlva a helyi lap címlapján, hogy elvitték a nagy szemetet , kiválogatták, átnézték, stb. Azért csak beszólt valaki telefonon, hogy történjen már valami, adok még egy piros pontot a rendőröknek.

Aszondja, tegyek fel még csengőt... 😊 😊

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

nekem még nem volt dolgom velük szerencsére. érdekes lenne a szitu.
Szabi
naja, nálam se volt túl egyszerű helyet találni neki, viszont ha megállít a rendőr akkor nyomogathatja nyugodtan....... 😄

Vadnokedli
Amúgy a legtöbb csengő fel se megy a kormány belső részére mivel ott vastagodik a kormány. Kormány vékonyabbik részére meg nem tudom felrakni mivel beljebb toltam a fékkarokat- váltókat mert nekem úgy kényelmes. (+lámpa)<#idiota> Ilyenkor amúgy tényleg mi tévő lehetek, fel csavarozom a hüvelykujjamra?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.20. 15:38:53

tutuhawer
múltkor ellenőriztek, mindenem megvolt, és megjegyezte, hogy azért még egy csengőt fel kéne tenni. Akkor kiröhögtem, nem bírtam ki.