Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.
Egy hónapja két és fél hetet bringáztam a svájci, olasz és francia Alpokban.
Az első héten Svájcban közismert (pL: Simplonpass, Furkapass (2436 m), Grimselpass (2165 m), és kevéssé ismert aszfaltos utakon (Homatta, Heimichgartu (2074 m), Obere Feselalp (2205 m), Wasealp) tekertem 2000 m fölé; élveztem a panorámát, videóztam. Nagy örömömre szolgált, hogy a korábbi 3-4 alkalommal amikor a Furka és vagy Grimsel hágón jártam, az vagy felhőben volt és esett, vagy fél órán belül lepte el a fehérség, ám ezúttal csodák-csodájára tiszta időben élvezhettem a hágót. Végre ! HOmatta és Heimischgartu kaptatója lenyűgözött: háborítatlan utakon, glecscerrel, nagy hegyekkel szemközt tekerni...
Két nap pihenőt követően ugyanazzal a túrabringával vettem részt az olasz Super Randonnée Prealpina kihíváson (természetesen nemzeti színű mezben indultam), ami a kiírás szerint 618 km + 12674 m szintemelkedés. Két nehézségi szintje van: a randonnée verzió eléréséhez 55 órán belül kell körbeérni az észak-olasz tavak melletti 14 hegyet (Banchette, Bochetto diSessera / Bielmonte, Alpe Noveis, Passo San Bernardo, Passo di Colma, Mottarone (1455 m) , Piancavallo (1254 m), Pian dei Sali, Seiser Neggia (1395 m), Cademario, Lanzo d'Intelvi, Alpe Tedesco, Sette Termini, Passo Cuvignone (1036 m) magában foglaló úton. Semmi szolgáltatás nincs (kivéve útleírás és pecsételőlap); frissítésről is a résztvevőnek kell gondoskodni.
A Tourist verzióra 7 nap áll rendelkezésre.
Korábbi extrém kihívásaim után a randonnée verziót tűztem ki célul, ugyanakkor ez volt az első olyan kihívásom, ami több napos volt, azaz egy alvás után másnap is komoly tekerés várt még rám. Készítettem egy kedvcsináló, best of videót (17 perc körül), készül majd egy kb 50 perces hosszabb is.
Jó szórakozást hozzá !
Ui: A kihívás után egy nap pihenő (és utazás) következett, majd pedig a francia hegyek legendás 2000-es emelkedőin tekertem még pár napot, szerencsére kiváló időben. Ezen magasabb utakra kerekeztem fel: Col du Petit St Bernard (2188 m), Arc 2000 (2130 m), La Plagne (2130 m), Col de la Madeleine (2000 m), Col de la Croix de Fer (2067 m), Col du Sabot (2100 m), Colle del Preit (2083 m) és Colle di Sampeyre (2284 m).
A "balls of steel" kategóriáról már hallottam de az "ass of steel" nekem új..😄
Nekem ilyenem volt -persze csak túrákon használtam, a hétköznapokra volt egy fapad WTB- ...szívesebben ültem ezen mint egy székben 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[merlinw.org]
a szélességet nagyjából be tudod lőni ha leméred a távolságot a csontjaid közt.
a tökéletes megoldás persze az lenne ha pár napig tesztelhetnél minden nyerget - de ez nyilván esélytelen/erősen zsebbenyúlós (bár pár boltban vannak teszt példányok)
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.07.27. 16:07:01
Eddig nagyon kényelmes (volt) mig nem estem el és nem nyeregre érkezett a bringa azota egy kicsit ferde az ülőrész és igy már nem a leg konfortosabb.
Meg a 2009es vásárlás ota megdublázódott az ára. Pedig az elöbb emlitett ok matt nekem is cserélnem kéne valami hasonló kényelmesebbre.Esetleg amin nagyobb a prosztata rés, meg ami zselés .
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ezt néztem ki. Ez jó lehet?
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.26. 20:06:48
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.26. 15:46:00
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
A bukósisak használata csak egyetlen esetben kötelező,
ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladunk
Ezt leszámítva mindenkinek
a saját döntése a sisakviselés, de mi szívből ajánljuk
sportoláshoz és 14 év alatti gyerekeknek !
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Amúgy én most DB1-et használok. 25 ezer egy pár.. (olyan is, inkább a BB7) <#idiota>#idiota>
"...és...szerintem...bizony."
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
több zárat kell rá rakni ha otthagyós felhasználású bringa
Relatíve felkészültem, több nem kellett. 4 liter víz nem árt- 1 liter fürödni- 3 ivóvíznek. <#idiota>#idiota> Egy darab táskával indultam útnak kb.- Térkép viszont fölösleges. Hehe.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.22. 18:34:54
Szerintem cseréltesd ki gyorszárra, mert annál egyszerűbb nincs.
visszarakni ugyanúgy, addig tekered a meneten míg a fület visszahajtva meg nem fogja a villát (nem kell túl erősnek lennie!) nem árt arra is figyelni hogy viszonylag középen maradjon a kerék
a hátsó nekem nem is merős (mintha kézzel lehetne tekerni azt is?) majd talán valaki tud okosat mondani róla.
Az első szerintem a gyorszár, aminek a beállítását ugyancsak nem ismerem.
Képek a bicikli galériámban.
Milyen eszközzel lehet kinyitni, zárni a hátsó csavarokat?
én buvár benőként közlekedek és pontleszrom hogy néz ki, a lényeg hogy kényelmes, nem jön a szemembe és a számba se por, se bogár.. 😄
szerk: najó mostmár agyfszt kapok, erre most meg brutálpixeles lett a kép.. naaa mindegy.. a lényeg látszik 😄
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.07.22. 12:36:59
Vannak normális MTB sisakok, amik egyáltalán nem otrombák vagy ilyesmi. Igen, sajnos kicsit drágábbak, ez tény, de ki lehet fogni egy-két jó vételt, ami csak pár ezerrel több, mint egy alap sisak.
de ahogy nézem télleg kéne az a sisak 😊 Lámpákat is néztem előre és hátra de olcsóbbakat 3-4 ezerért vagy drágábbat kellene ? 😊
Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2015.07.20. 18:52:47
youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.
Nézegeti a gépemet, meg dumál , én meg közben mondom, OK, hogy engem ellenőriz, de ha már itt vagyunk, akkor az illegálisan lerakott szemetet jelentse be , aztán jöjjön már a GyőrSzol és vigyék el. Azt mondja, nem a feladata, én meg mondom, de ha én leviszem a kanapét a szelektív mellé , akkor megbüntetnek stb stb... Erre pár nap múlva a helyi lap címlapján, hogy elvitték a nagy szemetet , kiválogatták, átnézték, stb. Azért csak beszólt valaki telefonon, hogy történjen már valami, adok még egy piros pontot a rendőröknek.
Aszondja, tegyek fel még csengőt... 😊 😊