22334
-
smog15 #21734 Hóban, homokban, sárban még hegyet mászni is jó úttalan utakon, Dakaron indulni fognak ilyen bringákkal is... Manapság már kezd divatcikk lenni városban is rohangálnak vele, hogy kitűnjenek a tömegből. De amúgy itt egy jó cikk. -
#21733 Hóba kevésbé süllyed el. Meg láttam videót, ahol hasonló gépet csak más kormánnyal bmx-ként akartak eladni, és azzal trükközgettek. -
#21732 És alapvetően ennek mi a célja vagy hol használják ezt a kialakítást? Nagyon terepen? Homokon? Tengerparton? -
smog15 #21731 Így van
-
#21730 Ezt hívják Fatbike-nak? -
#21729 -
ldavid #21728 alu vs karbon váz erőszakolás -
#21727 -
cobranco #21726 Az átkelés a Kárpátokon lehet egyszerű illetve kevésbé egyszerű.
Nekünk ezúttal az utóbbi sikeredett.
Ime,az idei erdélyi túránk videós összefoglalójának második része:
Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk2.2015..html
Túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html
Fotók:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6202168172149016273
Kellemes időtöltést!
-
#21725 Itthon hol található 29er villa széles választékban? Ebike kizárt- alig pár darab ha van.. az is Suntour.. -
Blum #21724 Szerintem ezek ilyen egyen matricák ahogy te is írtad, ránézésre is látszik, hogy ez a villa biztos nem 120-as. -
#21723 itt az XC30asnál sem irja, hogy 120as lenne,de a levegőnyomás beállitás táblázatnál meg szerepel , hogy mekkorára kell fujni, ha 80 as és mekkorára ha 100-120ig akarja használni az ember
VEgy ezek csak egyen matricák,nem tipus specifikusak?
erre gondolok -
Blum #21722 Leírás szerint fix 100mm a rugóút. Bár nagyon nem ajánlott de kilehet őket húzni 1-2 centivel. Szétkell hozzá szedni a villát..hogy pontosan mit csinálnak velük azt nem tudom de anno amikor ezt nagy divat volt eljátszani az olcsó de masszív telókkal (SR Duro...zseniális cucc volt, lehet azt még kapni?) akkor annak általában fél éven belül vége volt. -
#21721 Egyébként ezeknek lehet állitani a rugóutját? Mert rákeresve a recon nevére a yt-on adott egy videot azon 120mmesnek irja,de webshopban sehol nem találok 100asnál nagyobbat belöle.
Illetve melyik webshop lenne a legjobba hol olcsón postáznak külföldi is lehet csak 60k ból megáljon az egész ,de inkább olcsóbb, mikor először néztem akkor 44k volt az XC32 , most már az is 58k :( -
Blum #21720 Mindkét teló komoly előrelépés lenne a jelenlegi villádhoz képest de a Recon fényévekkel jobb cucc mint az XC32. -
#21719 -
#21718 recon silver
xc32
Ezt a két fajtát néztem ki, ami levegős teló és mind a kétfajta fékfelfogatás van rajtuk, de nem tudom melyik lenne a jobb választás.
Mert ahogy nézem eléggé kihaló félben van az ilyen kialakitás és félek, hogy akár már jövöre nem kapnék ilyen telót.
Egy sountur 120 XCM teló helyére menne , egy össztelós Merida trans-missionba
-
smog15 #21717 Szerintem tőlük kérdezd meg: bringaboard , probike , biker , k2 bike
Mekkora kerékmérethez kell?
Utoljára szerkesztette: smog15, 2015.11.10. 15:21:23 -
#21716 Arról van valakinek infója, hogy mennyire igaz az , hogy a rockshox nem nagyon van már jelen az országba?Ugy értem, hogy voltam benn pár bringa boltba és mikor kérdeztem teleszkopok felől, nem nagyon tudtak ajánlani ebból a tipusból, olyat meg föleg amin mind a 2 fajta fék felfogatás lenne.
Mindenhol azt mondták, hogy németből rendeljek. -
smog15 #21715 Így oldalról nézve tetszik de szemből még szokni kell :D Itt van róla a cikk akit érdekel! -
#21714 Amiket olvastam róla az alapján csak pozitívuma van a hagyományos villákhoz képest. -
Blum #21713 Pedig de.
A Cannondale már nagyon régóta gyártja ezeket az ún. leftyket és ha szar lenne akkor nem erőltetnék. Még nem volt szerencsém ilyennel bringázni de akinek van az nagyon szereti. 2006-7 tájékán láttunk ilyet először a haverokkal egy helyi bringa boltban...koppantak az állak. :) Amúgy szerintem rohadt jól néz ki. -
#21712 Valószínűleg nem egy strapabíró szerkezet. :-) -
#21711 Hm. Nekem hatlapú van, de abban is van valami tű a közepén. -
smog15 #21710 Na ez elég érdekes :)
-
#21709 Annak ellenére, hogy 5szög a belseje? -
#21708 Nekem pont ilyen van a hátsó keréken, hex kulccsal egyszerűen lehet nyitni. -
#21707 Veszel egy ilyen szett, és nem aggódsz a gyorszár miatt -
ldavid #21706 azért úgy jó pár km-t le lehet még tekerni -
#21705 nem, én csak leveszem a nyerget aztán vidd kcsög ha megbírod ülni.. -
#21704 Ti ha kikötitek a biciklit 2 lakattal csináljátok? mondjuk ha gyorszáras az ülés- kerék.. stbi értitek. -
#21703 Én simán kikötöm a bringatárolóba.
Igaz, kint vagyunk Pest határában egy üzleti parkban, minimum 1, de lehet, hogy 2 kerítés mögött (eddig még nem akartam megfigyelni, hogy a parknak van-e saját kerítése) -
CamelX #21702 De ami a mégdurvább hogy szerintem senki nem is érdeklődne. Nem kicsit vagyok paranoid én sem új bringa óta. Max mélygarázsban hagyom ott dupla zárral munkaidőre, hiába a drága zár meg a megkötött lopás elleni biztosítás (10e/év)... apropó, na arra lennék kíváncsi hogy nem -e átverés, de egy ilyen eddig számomra felfoghatatlan értékű bringánál nem tudok elég óvatos lenni :) -
#21701 Valahogy most az jutott eszembe, hogy társakkal kamerával erővágóval odamenni egy idegen bringához, és ha valaki érdeklődik, hogy mit is csinálunk, hát teszteljük a lánc/lakat/akármi védelmi képességét
Aztán elhajt a frissen szerzett cuccal... -
gyorgyigabor #21700 Sziasztok !
Idén nyárra kerestem 1-2 bringás kihívást... - ez a rövid, kedvcsináló videó az elsőn készült.
Nyári málhás bringatúrám közepén, néhány nap hegyi tekergés (s ezáltal bemelegítés - na meg több heti korábbi felkészülés) után vállaltam be a Super randonnee Prealpina kerékpáros kihívást: 618-21 km + 12674 m tekerés megadott útvonalon az olasz tavak környékén. 2 verziója van: vagy a randonne verzió, amely eléréséhez 55 óra alatt kell bringával teljesíteni az útvonalat, vagy pedig a turista verzió: ez elég laza, mert erre 1 hét áll rendelkezésre. Az extrém, avagy randonnee verziónak vágtam neki 13 kg-s túrabringámmal és kb. 5-6 + 2 kg cuccal.
Az emelkedők: Banchette , Bochetto diSessera / Bielmonte (1417 m), Alpe Noveis , Passo San Bernardo , Passo di Colma , Mottarone (1455 m), Piancavallo (1254 m), Pian dei Sali , Alpe di Neggia (1395 m) , Cademario , Lanzo d'Intelvi , Alpe Tedesco , Sette Termini , Passo Cuvignone (1036 m) .
Ez volt az első több napos, hegyi, extrém kihívásom; korábban sosem kellett alvás után újabb komoly napra vállalkoznom. Korábban viszont már teljesítette a Monte Grappa challenge 4 emelkedős verzióját (aznap 7241 m szintet hajtottam, vagy a Valtellina Extrem Brevet kihívást (360 km + 9124 m szint).
Felemás sikerrel zárult, tanulság is lett, amelyet aztán auguszusban egy másik kihívás követett: ott 34 órán belül kellett legendás hágókon, csodás tájon 363 km-t + 8088 m szintet tekerni. Arról készülő videó is elkészül napokon belül; ott már felhőtlen volt az örömöm.
Köszönöm az érdeklődő megtekintést és örülök, ha tetszik :) -
CamelX #21699
Ilyet vettem én. Böszöm nagy erővágó viszi csak, és az is csak nagy pontosság és kitartó próbálkozás árán. Ez kombinálva egy U lakattal vagy egy nagyobb lánccal, és ésszerű (időtartam/hely) lakatolással már azért elég nyugodt szívvel vállalható. -
#21698 -
#21697 Láncos zárat mennyire viszi az erővágó? -
#21696 Amit görgős zárat láttam elvágva, abba ugyan olyan gagyi huzal volt, csak rá vannak húzva a görgők, amiket szintén könnyen átvisz az erővágó. -
#21695 Két vélemény amit hallottam:
A: legerősebb az U-lakat, aztán a láncos, a többi ratyi
B: legerősebb a görgős zár mert leesik róla a flex meg elvágni se tudja
Most akkor mit vegyen az ember?