Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mivel noname, és patkófékes váz, így nem valószinû, hogy fogad tárcsaféket. De küldj képet.
Természetesen a telibe kapott kövek, buckák miatt továbbra is szép ütése lesz a keréknek, de ennek nem lenne szabad befolyásolnia elképzelésem szerint a tárcsafék hatásfokát, mert az a tengelynél fékez, a patkófék meg a felninél.
Persze lehet, hogy rosszul gondolom. 😊
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
De ettõl nem oldod meg, ugyanúgy deformálódni fog az egész, sõt, a tárcsa csak baloldalt fogja, tehát csavarni fogja az egészet.
Inkább ruházz be egy új gépre, ha komolyan gondolod.
Kicsit vázolom a helyzetet. 😊
Szóval az a kiképzés, amit terepen tõlem kap a canga, teljesen megöli a kereket, és akkora ütése lesz, hogy nem lehet normálisan beállítani a patkóféket (még csak nem is V fék). Egy darabig centíroztattam az abroncsokat, de meguntam. Az agyhoz közel sugáron pedig nincs ütése a keréknek, így úgy gondoltam lecserélem tárcsafékre.
Azért kell hátulra, mert elõre nem akarok nagy fékerõt, így tuti nem állok orr-ra.
Továbbá sima mechanikusra (bowdenes) gondoltam, nem kell nekem hidraulikus.
A váz noname, az egész bicikli arra jó, hogy felpattanjak rá, és a Bakonyban halálterepen toljak egy adrenalinlecsapoló 12-15km-es vágtát. Tehát a kerék deformálódik ezerrel. Meguntam, hogy kb 5 éve nincs fékem, mert már lusta vagyok holtpontot állítgatni, küllõkulccsal szívni.
Ezért kéne egy igénytelen, de használható tárcsafék.
Mark007:
Nem tudom mi az a tárcsafékszem (gondolom amire fel kell fogatni a féket, de nem vágom merre kell lennie), ezért csinálok egy képet a vasról, és felteszem hamarosan.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Gyenge vázra komoly,nem no name féket nincs sok értelme tenni,elõbb utóbb úgyis szétvágja. Szar féket meg nincs sok értelme venni.
Amik kellenek.
Hátsó agy-5000Ft-tól kezdõdik az értelmesebb,határ a csillagos ég...
Fékszett-Hidraulikus: Hayes Stroker-14000Ft,határ itt is a csillagos ég.
Tárcsa-2-3Ezer forintért már kapni értelmeset
Fékcsõ-5ezer
Szvsz nem éri meg. Vegyél rá egy értelmes V-féket és kész. Ha jól be van állítva,az is tud úgy fogni,mint egy tárcsa. Na meg persze az anyagiak szempontjából nézve sem utolsó...
De hátulra minek. Elég az V-fék is, az is megfogja, inkább elõre ha fékerõ kell.
A nevenincs, de sokat kibírt montimra szeretnék hátulra tárcsaféket a v-fék helyett. A kérdésem az lenne, hogy miket kell ehhez vennem, és milyen márkákban érdemes gondolkoznom?
Van aki azt mondta, hogy elöl pl villát is kell cserélni. Mivel nekem csak hátulra kéne, de ott ugye meg a váz van, remélem azt nem kell cserélni, mert akkor egyszerûbb lenne beruházni egy új cangára.
XC zem hivatalosan csak nálunk az erdõ nagy része DH pálya
Ne úgy képzeljétek el hogy én Dh zom XC bringával, mert nem csak lejtmenetbe azon jövünk
Caprine epik 30 am van azzal mentem naponta DH pályára(NEM ugratni csak még is legurulni rajta) és elégg jól bírja a vékony alu váz
Tudnátok ajánlani valami jó MTB ot?
XC zem de néha betévedek a DH pályára szóval nem árt ha erõs a váz.
Mindenképpen tárcsafékeset szeretnék mert jelenleg az van.
KB 100- 110 000 Ft ba gondolkodom.
Ebike on már nézegettem ott csak 1 meridát láttam.
Tudnátok nekem más oldalakról ajánlani?
Pedig tényleg mérföldekkel jobb gép, mint a KTM.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Szeretném már lecserélni a mostani biciklim, remélem lesz lehetõségem rá.<#zavart1>#zavart1>
na meg persze a karbantartás sem utolsó szempont...
Errõl mi a véleményetek? Vannak nagyon gyenge pontjai? Teljesen átlagos, egyszerû használat mellett valami kevés lehet?
Városba jobbat nehéz elképzelni!
Egy zseni a srác!
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Annakidején az volt a vagány, aki az elöl 28-as bringavillával csopperesített összecsukható Campig bringájával úgy tekert, hogy nem volt középen lezárva. Irtózatos esések és természetesen röhögések fakadtak ebbõl a mókából, de el lehetett vele így is tekerni. Ma már nincs Camping bringa, vannak viszont 20 kilós masszív lakatok, amikkel meg lehet védeni (egy darabig) imádott paripánkat az illetéktelenektõl.
http://articles.imgsrv.tech.hu/002348/originals/8873439741.jpg
Kevin Scott úgy gondolta, miért ne cserélné le a vázat egy ilyen masszív lakatra? Így nem kell külön cipelnünk a bringa súlyán felül a sok vasat. A lényeg, hogy egy belsõ (gondolom nem 1 mm-es) huzal megfeszítésével a kis csõdarabok egymásba feszülnek és merev lesz a váz, míg ha engedünk a dróton, a bringát szépen tekergethetjük az oszlopok köré. Még jól is néz ki a cucc.
A dolog egyetlen szépséghibája, hogy így még mindig kell egy lakat, hiszen valahogy az oszlopnál kell tartani a drótszamarat és az sem nagy baj, ha az ülést és a kerekeket nem lopják el, míg beugrunk a boltba. Ennek ellenére tényleg jó az ötlet, kifejezetten tetszik, hogy nem csak a rajzasztalon létezik és elég szériaérettnek is tûnik a dolog.
u dont have to listen anybody else but me
A DH kormány így néz ki:
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Ezt csak agycserével tudják szerintem megoldani...:S
nekem a bicajommal van egy olyan problémám hogy hiába tekerem meg a háso racsni nem tekeri meg a kereket és ahogy tekerem sercegõ hangot add ki, de a lánc nincs le esve.
szerintetek vigyem szervizbe vagy megtudom csinálni itthon is és hogyan?
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |