Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Speciel én a vázadra gondoltam csavarásban, nem a kerékre, de lehet, hogy a kerék se fogja szeretni.

De mivel noname, és patkófékes váz, így nem valószinû, hogy fogad tárcsaféket. De küldj képet.

bardocz
Amikor tárcsafékkel fékezel, annak van egy csavaró hatása. Ha a kerék nem elég merev, márpedig neked nem az, akkor lehet érezhetõ. Lehet érdemesebb lenne új kerékben gondolkodnod, sokkal drágább, de valamennyire megoldja a problémát, és késõbb nem kell feltétlenül egy új bicót venned, hanem szépen összepakolgathatsz egyet, ami bírni fogja alattad.
Tárcsaféknél a fékezés miatt deformálódik a kerék? Ezt nem gondoltam volna.
Természetesen a telibe kapott kövek, buckák miatt továbbra is szép ütése lesz a keréknek, de ennek nem lenne szabad befolyásolnia elképzelésem szerint a tárcsafék hatásfokát, mert az a tengelynél fékez, a patkófék meg a felninél.
Persze lehet, hogy rosszul gondolom. 😊

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Mark007
Patkófék mellett nem hinném, hogy lesz tárcsahely..

De ettõl nem oldod meg, ugyanúgy deformálódni fog az egész, sõt, a tárcsa csak baloldalt fogja, tehát csavarni fogja az egészet.

Inkább ruházz be egy új gépre, ha komolyan gondolod.

Köszi a válaszokat mindkettõtöknek!
Kicsit vázolom a helyzetet. 😊
Szóval az a kiképzés, amit terepen tõlem kap a canga, teljesen megöli a kereket, és akkora ütése lesz, hogy nem lehet normálisan beállítani a patkóféket (még csak nem is V fék). Egy darabig centíroztattam az abroncsokat, de meguntam. Az agyhoz közel sugáron pedig nincs ütése a keréknek, így úgy gondoltam lecserélem tárcsafékre.
Azért kell hátulra, mert elõre nem akarok nagy fékerõt, így tuti nem állok orr-ra.
Továbbá sima mechanikusra (bowdenes) gondoltam, nem kell nekem hidraulikus.
A váz noname, az egész bicikli arra jó, hogy felpattanjak rá, és a Bakonyban halálterepen toljak egy adrenalinlecsapoló 12-15km-es vágtát. Tehát a kerék deformálódik ezerrel. Meguntam, hogy kb 5 éve nincs fékem, mert már lusta vagyok holtpontot állítgatni, küllõkulccsal szívni.

Ezért kéne egy igénytelen, de használható tárcsafék.

Mark007:
Nem tudom mi az a tárcsafékszem (gondolom amire fel kell fogatni a féket, de nem vágom merre kell lennie), ezért csinálok egy képet a vasról, és felteszem hamarosan.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Én meg közben felraktam az új hátsó váltót -2008-as Deore- (ami valójában kicsit használt,de semmi baja sincs,ezért kaptam meg baráti áron 3ezer forintért). Még mindig utálok váltót beállítani...😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Mondjuk elõször el kéne mennem valami terepre, hogy legyen értelme is ennek. De már kamaraerdõt kinéztem, kár, hogy csak az odaút kb fél óra, és sose voltam még benne😄
bardocz
Mire ez véghez megy, addigra az alsóbb kategória is 9 sebességes lesz, viszont nem egyben kell ezért fizetnem😄 Hajtókarból mindenképpen minimum integrált deore kéne, az meg 9 sebességes, bár mûködik 8-as lánccal is. És most a váltóm az cserére szorulna, mert nem tart semmit a rugó benne, és okosabb már most 9es váltót venni.
Mark007
Megér annyit +1 sebesség? 😄

bardocz
Nincs.
Így apránként összerakhatom, ha egyben csinálnám, az 50ezer lenne kb.
Máté94
Akkor nem értem.
Eddig nincs meg semmi a 9-es rendszerbõl?
bardocz
Nem csak az lehet.
Hi!

Gyenge vázra komoly,nem no name féket nincs sok értelme tenni,elõbb utóbb úgyis szétvágja. Szar féket meg nincs sok értelme venni.
Amik kellenek.
Hátsó agy-5000Ft-tól kezdõdik az értelmesebb,határ a csillagos ég...
Fékszett-Hidraulikus: Hayes Stroker-14000Ft,határ itt is a csillagos ég.
Tárcsa-2-3Ezer forintért már kapni értelmeset
Fékcsõ-5ezer

Szvsz nem éri meg. Vegyél rá egy értelmes V-féket és kész. Ha jól be van állítva,az is tud úgy fogni,mint egy tárcsa. Na meg persze az anyagiak szempontjából nézve sem utolsó...

Mark007
Ha van hozzá tárcsafékszem, akkor fellehet tenni. Viszont agyat is cserélni kell, ha nincs rajta tárcsának hely.

De hátulra minek. Elég az V-fék is, az is megfogja, inkább elõre ha fékerõ kell.

Sziasztok!

A nevenincs, de sokat kibírt montimra szeretnék hátulra tárcsaféket a v-fék helyett. A kérdésem az lenne, hogy miket kell ehhez vennem, és milyen márkákban érdemes gondolkoznom?
Van aki azt mondta, hogy elöl pl villát is kell cserélni. Mivel nekem csak hátulra kéne, de ott ugye meg a váz van, remélem azt nem kell cserélni, mert akkor egyszerûbb lenne beruházni egy új cangára.

Máté94
Mármint a 2010 Deore?
Gondolom csak az lehet😄D
bardocz
Rájöttem hogyan fogok 9sebességesre átállni. A deore váltó használható 8 sebességesként is, így elõször elég csak a váltót megvennem, és be lehet kötni a mostani váltókarhoz. Korábban is eszembe juthatott volna😄
bardocz
Mondjuk külföldön az Xc pályák olyanok néhol, mint itthon a dh😛
Értelek
XC zem hivatalosan csak nálunk az erdõ nagy része DH pálya
Ne úgy képzeljétek el hogy én Dh zom XC bringával, mert nem csak lejtmenetbe azon jövünk

Máté94
XC és DH két külön dolog.
Vagy az egyikre veszel bicajt vagy a másikra, vagy mindkettõre.
Hát figyelj
Caprine epik 30 am van azzal mentem naponta DH pályára(NEM ugratni csak még is legurulni rajta) és elégg jól bírja a vékony alu váz

XC bringával még néha sem kéne betévedni DH pályára....

Máté94
Kevés. Szerintem ennyiért nincs olyan ami neked kell.
Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami jó MTB ot?
XC zem de néha betévedek a DH pályára szóval nem árt ha erõs a váz.
Mindenképpen tárcsafékeset szeretnék mert jelenleg az van.
KB 100- 110 000 Ft ba gondolkodom.
Ebike on már nézegettem ott csak 1 meridát láttam.
Tudnátok nekem más oldalakról ajánlani?

Máté94
Van a környéketeken Hervis? Ott szoktak lenni leárazott nagyon jól felszerelt bringák.
bardocz
Csak az nincs készleten, és lehet nem is lesz:\
Pedig tényleg mérföldekkel jobb gép, mint a KTM.
SrAta
Én a Rock machine Tundert venném vagyis amit badorcz az elsõnek ajánlott. Toronymagasan veri a KTMet

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

S2000
Tudom sajnos, hogy a ktm erõsen túlárazott, csak egy helyi boltban ajánlották, valamit az ár is kicsit barátibb lenne, mint a webshopban😊, ezért kérdeztem rá. De ettõl függetlenül köszi az ajánlatokat!
Szeretném már lecserélni a mostani biciklim, remélem lesz lehetõségem rá.<#zavart1>

bardocz
Ez, meg ez, meg talán még ez is jobb választás.
Leggyengébb pontja talán a hátsó váltó meg a teleszkop,de ész szerû használat mellett nem hinném,hogy lehet velük jelentõsebb probléma.
na meg persze a karbantartás sem utolsó szempont...

S2000
Sziasztok!
Errõl mi a véleményetek? Vannak nagyon gyenge pontjai? Teljesen átlagos, egyszerû használat mellett valami kevés lehet?

SrAta
Ez kurvajó😄😄😄
Városba jobbat nehéz elképzelni!
Egy zseni a srác!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
Vagy még annál is jobban. Egy 21 éves ifjú titán újraértelmezte az összehajtható bringát. Nem a helytakarékosság vezérelte, hanem a biztonság. Gyakorlatilag beépítette a masszív bringalakatot a vázba.

Annakidején az volt a vagány, aki az elöl 28-as bringavillával csopperesített összecsukható Campig bringájával úgy tekert, hogy nem volt középen lezárva. Irtózatos esések és természetesen röhögések fakadtak ebbõl a mókából, de el lehetett vele így is tekerni. Ma már nincs Camping bringa, vannak viszont 20 kilós masszív lakatok, amikkel meg lehet védeni (egy darabig) imádott paripánkat az illetéktelenektõl.

http://articles.imgsrv.tech.hu/002348/originals/8873439741.jpg

Kevin Scott úgy gondolta, miért ne cserélné le a vázat egy ilyen masszív lakatra? Így nem kell külön cipelnünk a bringa súlyán felül a sok vasat. A lényeg, hogy egy belsõ (gondolom nem 1 mm-es) huzal megfeszítésével a kis csõdarabok egymásba feszülnek és merev lesz a váz, míg ha engedünk a dróton, a bringát szépen tekergethetjük az oszlopok köré. Még jól is néz ki a cucc.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy így még mindig kell egy lakat, hiszen valahogy az oszlopnál kell tartani a drótszamarat és az sem nagy baj, ha az ülést és a kerekeket nem lopják el, míg beugrunk a boltba. Ennek ellenére tényleg jó az ötlet, kifejezetten tetszik, hogy nem csak a rajzasztalon létezik és elég szériaérettnek is tûnik a dolog.

u dont have to listen anybody else but me

SrAta

SrAta
hát ha V alakú volt és nem egydarabból, akkor az BMX kormány és nem DH
A DH kormány így néz ki:

remélem tudtok segíteni !! anno láttam egy dh-s kormányt (sajnos csak láttam ) ha jól emlékszem "V" alakban állt és mintha nem 1 darabból lett volna hanem 2 részbõl . Esetleg valakinek ismerõs a leírás ? Nagyon bejött az a kormány de azóta sem találtam sehol !

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

SrAta
akkor elszállt a kalapácsszerkezet vagy hogyhívják a hátsóagyadban...
Ezt csak agycserével tudják szerintem megoldani...:S

igen a racsni forog
SrAta
szerintem hátsóagy csere....

racsni forog miközben tekered? mert ha igen,akkor valószínûleg a hátsó agy lesz a ludas,ha nem,akkor monoblokk/középagy

sziasztok!

nekem a bicajommal van egy olyan problémám hogy hiába tekerem meg a háso racsni nem tekeri meg a kereket és ahogy tekerem sercegõ hangot add ki, de a lánc nincs le esve.

szerintetek vigyem szervizbe vagy megtudom csinálni itthon is és hogyan?
mert van olyan hülye aki szagolgatja ? amúgy én fõként a nõi versenyzõkre gondoltam D:

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Ley Roland
ja nem rossz ötlet XXDXDXD egyesek biztos szopogatnák is XDXDXDXDXD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
ha benyeled a kormányt?XD vagy nõi versenyzõknek?^^XDDDDD

izésítét nincs ?

Ley Roland
Wááá ez mekkora! XXDXDXDXDXD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta

Ley Roland
Te is rokon vagy! 😛😛 😄😄

fook
na akkor ez lesz 😊