22335
11330766891279474906.jpg
  • Mark007
    Nincs ez túl árazva? Most csak úgy fejből, de 200ból ez bőven megvan szerintem..
  • fityusz
    Üdv!

A közeljövőben szeretnék kerékpárt vásárolni. A tanácsotokat szeretném kérni ezzel kapcsolatban. Nos én a kerékpárt leginkább hosszútávú, viszont mindenképp 1 napos túrákra szeretném használni, leginkább országutakon tekerek az alföldön, ahol az utak állapota meglehetősen változó. Fontos szempont a gyorsaság, és, hogy bírja a göröngyösebb utakat. A felszerelésem legjavát hátitáskában viszem, tehát a csomagok elhelyezése megoldott, már évek óta így tekerek. Az anyagiakban 300k a max amit rátudok szánni. Én első menetben erre a bicajra gondoltam: http://www.bicyclewebshop.com/?508,kellys-definite-2010 , de ha tudnátok ajánlani egy-két olyan modellt, ami szerintetek jobb és praktikusabb, akkor kérjek dobjatok róla egy linket. Előre is köszi!
  • Vaxi
  • gordon 24
    És képzeljétek építek egy fasza utcai harcost a régi magellanból..

Már elköltöttem vagy 70 ezret:D De már látom az alagút végét..

Majd mutatok képeket ha kész... Még darabokba figyel a szobámba:D
  • gordon 24
    Nahh már megint megihletett a CRC:D

Chain Reaction Cycles Intense Team:

• Mark007
    Erre nem is gondoltam sohasenem.. Tényleg érdemes lehet "belazítani" a láncot tekerés után
  • Ley Roland
    Sose rakom le mivel elől nincs váltom se..:D csak ma ledobta azt akkor vettem észre :DD
  • Máté94
    Ha leállítod, nem szabad úgy hagyni. Rá kell rakni 2-re és nézni hátul, hogy melyik fokozaton egyenes.
  • Ley Roland
    Jó mondjuk mindegy! :D 3/7 nekem jó. 1/7 ben képtelen lennék már tekerni :D
  • Ley Roland
    Az is lehet, de tuti hogy meg is nyúlt.
  • Vadnokedli
    Vagy csak a váltó nem feszít. (nem?)
  • Ley Roland
    Pff. Nagyon megnyúlt a láncom. Végig fent volt 3/7ben, ma leraktam elől 1-be azt majdnem a földig ért..
  • norbi56
    Én pedig amit veszek majd össztelósat (trans mission HFS 3000D '09)az 17"-es lesz és már mentem vele, az pl még közlekedni sem kicsi, durvább terepen meg egyenesen tökéletes.
  • dx
    nekem is kb akkora a mostani vázam mint az octane-od.
  • SrAta
    jah télleg csak kategóriától meg érdeklődéstől függ:D nekem pl a 16"os kona shredem nagy volt:P közlekedésre kicsi...:D Most a 12,6"os octane-el jobban szeretek közlekedni:P persze 10km-n inkább tolom mint tekeremXD
  • Mark007
    Igen, az a vége, hogy ki kell próbálni, geotól is függ ugye.
  • dx
    igen,szerintem is óriási lenne a 20-as. főleg ha aktív használatra kell(gondolok itt a nem csak hobby szintű bringázásra).
  • norbi56
    Ha veszed a bicót próbáld ki mindenképp, én 183 vagyok és a 20"as nagy a meridából a 18" pont tökéletes, igaz kellett venni egy 400-as nyeregcsövet de kényelmes így is.
  • Mark007
    Szerintem akkor olyan 20" körüli váz kell neked.
    De googlen keresztül találsz pár számítót.
    pl. http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
  • dx
    xc , verseny .
  • Mark007
    Attól függ milyen stílus, és mit akarsz vele csinálni.
  • dx
    180 cm-hez kb mekkora váz passzol?
  • Spongya08
    Ömm a gond az hogy ez saját épitésű lenne, mivel járok horgászni és sok mindent kell vinni, aztán a legközelebbi tő is 3-4km aztán táskával nemtudok mindent vinni,
    az országutim után lenne kötve, aminek meg elég keskeny a kormánya szóval az nemjó ötlet,én járok kresz versenyekre de most nem járok a rendőrségre igy nemtudom megkérdezni, de valami olyasmira elmékszek hogy 30-30az lóghat ki de most hogy úgy méregettem sztem nekem egy 70centi hosszú 60széles jólenne:D
  • Tomika001
    Kettesben. :)

• Vadnokedli
    Szélességben kormányod szélességéhez megfelelőt keress szerintem; mert ahol a kormány elfér ott minden elfér :D (A többit nem tudom.)
  • Spongya08
    Hali!
    Segitségetek szeretném kérni sok időt fektettem a webezésbe hogy kideritsem milyen utánfutót lehet a bicaj után kötni, azt szeretném megtudni milyen hosszú, és milyen széles lehet.

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Vadnokedli
    Mennyit kaphatok ezért a bicóért?

Váz- DaBomb Grenade 2006
    Kormánybefogó- DaBomb Glock 2010
    Hajtás- Truvativ Hussefel (ha jól tudom.)
    Hátsó.K- Supernova Wihte MTX33 + Novatech agy Singlespeedes (csavaros nem gyors.)
    Első.K- Supernova White Singe Track SL1 + Novatech agy. (gyors száras.)
    Villa- Manitou Axel '06

még írok többet; csak részleteket most nem tudok :D
  • Máté94
    Hmm, na mindegy. :D
    Megvár. ^^
  • bardocz
    Én voltam az.
    Kész lehett volna vasárnapra, akkor még szegeden voltam!;D
  • Máté94
    Meg van a bringa. Elvittem és felrakták az alkatrészeket!
    Kinek is kellett a Deore hátsó váltó?
  • norbi56
    Srácok az én terveim is véglegesülni látszanak, egy AM gépben:)
    Konkrétan van az itteni kereskedésben egy trans mission hfs 3000-D 09-es
    tesztbringa volt 460ért árulják de szinte karcmentes, ennyiért megérné már megvenni? Bikemagon is nagyon dicsérték.(azért még picit alkudni hátha tudok ottvan régóta szegény bicó)Ja és az xc is 09es még illenének is egymáshoz!:)
  • gordon 24
    Jaja! De egyébként ahogy a lenti képen látod.. 1x megvolt így ezzel az összeállítással a balaton kör vele:D Szóval ha kicsit városiasodva lesz még akár arra is jó lenne.

Egyébként 16.5 es ez a váz.
  • SrAta
    Túrázgatni jólesz ez:P
    Mérete pontjó:D Nem Össztelós és nem 12,6"os (amivel itt megjegyzem lehet haladni 4-5km-t utána gyilkos:D) lelehet ülni rá:D szal jógépleszaz:P
  • SrAta
    08:D
  • gordon 24
    Majd ha elkezd készülgetni rakok képeket. Időpontot nem tudok mondani, de zsír lesz!:D
  • Máté94
  • gordon 24
    Hát:D Volt régen egy magellan Polaris extreme gépem. Biztos emlékeztek, de mindjárt berakom..

Ő ni:

No és vissza kaptam aputól..

Az elképzelésem:

Le lesz festve kékre a váz. Azon bronz színnel egy új fajta magellan felirat de csak az.
    Minden cserélve lesz feketére. fekete felnik, küllők, fekete ülés cső, fekete ülés kormány stucni minden..

Bronz agyak. és mivel dh gépem van ezért nem terep gumikkal lesz szerelve, hanem slick de 2.2 2.3 street gumikkal.
    Tárcsafékkel valószínüleg bovdenes aviddal.

Kb ez az elképzelés, egyszóval egy városi harcos cirkáló lesz belőle. A Villa az ez ami a képen is van matricákat leszedem róla az is csak fekete lesz.:D

Ezt fogom használni a városba, ugye az Intense az Dh gép az oda is való.
    És van egy országúti ami pedig balcsikarika és egyéb túrákra van/lesz.
  • Máté94
    Milyen lesz? :D
  • Balee 007
    Grat hozzá :D
    Úgy döntöttem hogy lehet inkább egy Freddy2-ebe lesz beruházva :D arról több jót is olvastam ellenben a magellanról olyan rémhírek járnak hogy törik a láncvillája mint a ropi. Szóval nemsokára UMF Freddy 2 tulaj leszek :D
  • gordon 24
    Megjött a Jézuska!

Hozott nekem két novatech gyors záras bronz színű agyat.:D A készülő utcai harcosba..:D