Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hunter of Deer
nekem a Genesisemben 3425 km van eddig. azert vettem ilyen szeles gumit mert eleg sokat jarok vele terepen is és jól is mutat rajta 😊, viszont ahogy elnezem az aszfaltot is eleg jol birja nemmigen kopik. jah es a villa es lancvedorol dobhatsz egy pm-et hogy mennyibe lenne.
thx

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Megerõsítem !

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

bardocz
Amúgy meg az Avid BB7-ben is kézzel cserélhetõ a betét, és nem mágneses, hanem rugó van benne.
bardocz
A pofához semmi köze annak, hogy beleér a tárcsa kanyarban, az azért van, mert nem merev a villa, meg a tengely, és az deformálódik, emiatt ér bele.
SrAta
mágnes van!
Szerszám nélkül cserélhetõ pofáról beszélünk!
Mágnes tartja ott kézzel kitod venni, ha nincs benn tárcsa.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Hú😄
Mágnes nincs, rugó van, annak is tartania kéne a pofát, de végülis lényegtelen ha hozzáér😊

Viszont azért 40-rõl nem kéne felforrósodnia. Persze ha vki csiszolja, szóval csak kicsit húzza be, akkor ne csodálkozzon ha jön a fûtés alulról 😊

SrAta
Ja hát olajos tárcsát használni tudni kell!
Ott ha megtéped a féket 40nél akkor az nem fékez sokáig😄 Mert totál elmelegszik.
Tárcsaféknél egyébként teljesen normális ha döntöd a bicót és hozzáér a pofa. Elvégre nincs rögzítése, csak ien mágneses cucc.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MaSzKa
Semperit

ilyen Semperit régí típusa van gyárilag a KTM-emen
meg vagyok elégedve vele, itthon nem nagyon kapni 😞

Top Life az van 5eFt-ért

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
Vettem Prevent Szilikon Spray-t is a gumikra
jelentem semmit nem ér szinte
elfogyott 1 flakon a 2 biciklire és 1 hét múlva már meg se látszódott szinte, alig ápol valamit, de kiderült pénzkidobás volt csak

Én hülye pedig volt olcsóbban kimondottan Prevent gumiápoló kenõcs olcsóbban, csak kisebb tubusban

Ismerõs szokott kapni ipari gumiápolót, attól 1 hónapig úgy néz ki a gumi mintha új lenne és 2 év után se töredezett ki, valóban ápol

Legközelebb azt veszek

Valami autósampont kéne vennem még, meg viaszos polírozót

A Genesis-nél az olajos tárcsafék pofái se kopnak jelentõsen (mûgyanta alapú) és nem is melegszik túlságosan.

A sarat meg a vizet nem szereti, de azt egyik tárcsafék se
Jól harap és jól is adagolható.

De viszont nagy kanyarsebességnél erõs kanyarban néha hozzáér a tárcsa a pofához.

Ismerõsnek 3x drágább nem Shimano olajos tárcsaféke van, õ meg melegedésre panaszkodik pedig nem is fékez erõseket.

Én azért adok neki, de vigyázok rá.

A hátsóváltót kell majd még beállítanom. Meg ide-oda egy kis olaj is elkél.

A lánc az indokoltnál jobban használódik (Truvativ+SRam+Shimano HG párosítás miatt talán). Nyomatékbõl tekerek többnyire

Összességében meg vagyok elégedve, nagyon megérte az árát.
Bár örültem volna, ha pár apróság nem csúszik be.

Az intersportban a beállítás messze van a professzionálistól.
Összecsapják azt fogd és vidd az elvük.

Sok jó akciós bicaj van náluk. Érdemes ott vásárolni.

Hozzáteszem én saját magam akartam összerakni, de azt mondták akkor nem adnak rá garanciát.

Összerakták otthon meg saját magam, beállítgattam ami nem tetszett, meg utólag vettem rá pár kiegészítõt,

MaSzKa
Én 1 hét alatt lenyomtam a 415km-t
KTM-el ebbõl 376km
volt olyan nap, hogy eltekertünk a Kinizsi-vár fele 126km lett

A Genesis-be 1219km van eddig, félig terep félig erdõs sima út
ezzel voltam tavaly a Gázló 2009 Teljesítménytúrán 108km(kemény)+visszaút összesen 150km fél nap alatt

Idén el kéne menni valami 200+km-esre

Szerintem valami házi távtartóval biztosan rá lehet tenni a sárvédõt

Ha érdekel tudok neked szerezni 4-ed áron olyan Giant villavédõt, Shimano láncvédõt pedig féláron.

A Continental gumival meg vagyok elégedve
soka azt írtak, hogy állandóan defeket kapnak

én 1 év alatt egy lassú defektet kaptam a Gázlón amin elég sok rossz ut volt telis-tele éles kövekkel
http://www.gazlo.eu/

én vékonyabbra cserélném ha lehetne 1.75-ösre
Continental TravelContact Reflex-et néztem ki a drágább erõsebb változatát, de itthon nem igen kapni és marhadrága 15-20eFt egy szett

Jó az új banner!<#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

váó új fejléc

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Máté94
Szerintem még néz körbe bikemagon😊
Szerintem ez a legjobb köztük.
bardocz
Alivio már használható szint, a hajtókar, meg agyak nem tudom milyen szintû cuccai a shimanonak. Ha azok is aliviok lennének, akkor szerintem megérné az árát.
De ne ragadjunk le a szarvaknál 😊
Szerintetek hogy néz ki, megéri-e, mert ahogy látom sok dolog új.

VRSDM
A világ legdurvább villanybringája

És persze nem olcsó. Nagyon nem. Amerika egyetlen sportmotor gyártója a Roehr három elektromos vadállattal rukkolt elõ.

részletek : )

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Azok picik? Pont rá lehet markolni, teljesen jó.
I.C.ram
Azok a pici szarvak érnek valamit? Enyémen is vannak, de gondolkozom a leszerelésükön. Fõleg városban zavaró, mert elég könnyen beleakadhat valamibe.
bardocz
Nekem nem mûködik a link😊
Sziasztok!
Fõként XC-seket kérdezném hogy errõl mi a véleményük.
Elõre is köszönöm.

Máté94
Hehe, micsoda véletlen😄
Hunter of Deer
igen nekem is ugyanilyenem van.
nem a legjobb minõségû kép 😊

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Máté94
Neked is ugyanolyan?😊
Amúgy Hervisbe meg Intersport-ba szoktak nagyon jó bringák lenni elég olcsón, mint ezek.
Hunter of Deer
Igen Intersportos én is ott vettem. 110ért vettem akciósan sztem annyit megért. jah és kaptam hozzá asszem 25k értékben kupont amit ott le lehetett vásárolni.

Máté94
Ez Intersportos bringa volt, ugye?😄
Hunter of Deer
zsír mintha most hoztad volna ki a boltbol 😊 Pénteken én is lecsapattam az enyémet. imádom ezt a bicót és hogy lekopogjam (kop-kop) eddig semmi bajom nem volt vele és már kicsit több mint egy éves, és minden nap használom hétköznap melóba járni (télen is ezzel jártam) hétvégén meg erdõbe illetve túrázni minden fele ha van kedvem persze 😊 most kapott a bico maxxis 2.35os papucsokat nagyon atom 😊 annyi a gaz hogy a sarvedot nem tudom feltenni mert nincs hely még elõre csak csak de hátra nemigen, és ez a gumi elég keményen felvágja a vizet 😊. nah még egy kérdés a telóra azt a védõt mennyiért vesztegetik? én is gondolkodtam lenne rá venni.

MaSzKa
Nekem van eredeti tökéletes állapotú Tour De France 2010 97. Nike pirospöttyös pólóm, de nem nagyon adom el 😄

1év után sikerült lemosnom a bringát 😄

Sziasztok!

Eladó egy Tour de France-ról való csomag, tehát a verseny helyszínén lett beszerezve, aminek tartozékai sosem voltak használva, csak kibontva volt és lecsekkolva.

A csomag tartalma:

- Egy sárga frissítõ csomag, amire fekete betûkkel van felírva a Tour de France logo

- Egy sárga póló, amin szintén fekete betûkkel van felírva a Tour de France logo

- Egy sárga siltes sapka, aminek a siltje fekete, elején pedig szintén feketén feltüntetve a logo

- Egy Tour de France logóval ellátott alkoholos filctoll

- Egy érintetlen, becsomagolt kulcstartó

Kérésre csinálok képeket, posta megoldható!

Az ajánlatokat a [email protected] címre várom! Gyûjtõknek kötelezõ!

SrAta
Srácok!
Azzal mit lehet csinálni, hogy a legkisebb esõ is kimossa a pályán a letörés beérkezõjét?
Kössz

SrAta
Nah xfactorék írtak. Rövid láncra gyanakodnak nagyon erõsen!

I.C.ram
Meg jó ronda is 😊

Képtelen vagyok ebben a hõségben körbelõni a Raleigh-t. 😊 De az is akkora, hogy a 184 cm-mel kb csak lábujjhegyen tudok rajta megállni függõlegesben 😊
bardocz
Versenyvázból nagyobb kell méretben, mint montinál. Én 184 vagyok, és 58-60 körüli lenne az ideális.
MaSzKa
váz méret 52

nekem 45-ös van, de 41-43-as lenne az ideális

versenynél kicsit másképp van ez

bardocz
Kár hogy törpéknek van méretezve:\
MaSzKa

SrAta
láncot takarítani jó
utána törlöd és olaj.
Meg rozsdára is jó csak kenpõanyagnak enm szabad használni!

Rozsdaoldásra és csavarlazításra biztos hogy jó, ugyanis én is arra használom már jó pár éve

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Pharaoh
Hi!

Vettem WD40-t mert az volt ráírva mindenre jó. most utánaolvasva lassan kiderül, hogy nem jó semmire. Kenésre akkor veszek mást, de tisztításra és rozsdaoldásra azért lehet a biciklin használni?

SrAta
Nah felért a bicóm Pestre Xfactorhoz!😊
Jövõhét közepére lesznek fejlemények a töréssel kapcsolatban!

Máté94
köszönöm, egy gondal kevesebb! Akkor marad a régi terv 😊
bardocz
Ja, ha lenne max 2 centi mozgása, akkor a kerék lehet nem ütne bele a villanyakba, ebbe teló nem tehetõ, max a geo szétcseszésével.
Mark007
Tán a geoja miatt..elrontaná..meg sokat úgyse tudna mozogni.

Amúgy láttam, de nem emlékeztem pontosan azért 😄

bardocz
Én nem raknék bele teleszkópot.
Máté94
nem láttad amikor beraktam képet róla? 😄 trek 7.3 fx, amúgy nem tudom, szerintem a-head.
Mark007
Milyen bringa?
Biztos van oka. esetleg menetes a kormánycsapágy?

Máté94
Kérdés: a mostani bringámba szerintetek elõre teleszkópot? Tõletek is tudni akarom, hogy lehet e, mert a boltban azt mondták nem. Inkább az a kérdés, hogy miért nem? 😄
bardocz
Én most így fogom eldönteni, hogy vegyek-e új villát, vagy inkább egy outit, bár nem tudom hol tárolnám. Ha nagyon tetszene, és ott egyedül is el tudnék lenni órákat, akkor inkább veszek egy új, jobb villát. Ha nem, akkor nincs értelme, városba tekerni jó ez is, sõt, akkor akár merev villa is lehetne benne, az legalább könnyû.
Én meg napok óta a kiba**ott hátsó gumimra várok,amit rendeltem helyi bicó boltban,de nem akar megérkezni...

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Baszki, napok óta már arra várok, hogy ne legyen rohadt meleg, és el tudjak tekerni kamaraerdõbe, erre egyre melegebb lesz :cc