Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tokodon a DH és 4X pálya évközben ingyenesen használható?
Kössz
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Hasonlatoddal élve, Egy 10 milliós traktor(vagy tudomisén, munkagép) hogyhogy nem elõzi le a jóval olcsóbb suzukit?
Más a felhasználási területe. Nem azért építették, hogy tekerj vele, nem is arra, hogy túrázz, hanem arra, hogy tudj nagy sebességgel hegyrõl lejönni.
A másik meg, ugyanúgy bringások mint te, nem kell lenézni a másikat.
Fékbowdenházba fut a váltóbowden és ezért nem tudja tartani a fokozatot.Így 2-3 ugrás után dobja kicsit a láncot. Na emiatt is szakadhat.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Például egy kb. másfél millió forintos Trek Madone el kéne menjen hegyen völgyön akárhol?😊)Mert ha valami,az drága
De mondom az még a névtelen földút kategória egy DH-snak, dehát könyörgök az a gép nem kátyús aszfaltra való...
máshol szerinted hol akarna odaverni egy felhasználó a dh bringájával. aki dh-zik és nem csak a szája jár,annak egy sport eszköz,ha szimplán biciklizni szeretne,tart egy másik bicót,esetleg edzõbiciklit.
általában,úgy tolják a bicót az emberek,hogy a bukó félig van a fejükön,esetleg kormányon.
nem hinném,hogy sokan röhögnének azon,hogy egy (komoly) kerékpáros/sportoló tolja fel a biciklijét a hegyre. mint említetted az egyszerû szemlélõdõ igen,de akkor te elég egyszerû ember lehetsz.
szerintem a srácok szimplán nem voltak felkészülve arra,hogy valaki egy az adott terepre alkalmatlan(?) bicóval száguldozik. szimplán meglepõdtek, gondolom arra számítottak,hogy valami suhanc akar vagizni,ami részben stimmel is, csak kicsit idõsebb kiszerelésben.
Akármilyen durván jöhettek le, soha nem fogsz olyan tempót menni terepen XC bicóval, mint gy DH-val, de még AM bicóval sem fogod tudni tartania tempót. Vicc, hogy azt hiszed olyan gyorsan mész közepes terepen, hogy ne tudná tartani egy dh-s...
Eléggé vicces, hogy egy ilyen drága biciklit tolni kell ha jön egy kis domb
Így igazából, elveszti a kerékpár funkcióját
Csak lejtõn tudsz A-ból B-be jutni
Nem akkor lenne célszerû felvenni a sisakot ha már felértél a dombra? ha már olyan nehezen kapni benne levegõt, én bukó nélkül is bátor vagyok.
Azért az hidd el elég vicces, hogy tolják a biciklit egy egyszerû szemlélõ számára, DH ide vagy oda.
Hidd el mi is megyünk durván gyorsan közepes terepen, ahogy te már nem tudnál jönni.
Persze tisztában vagyok vele, hogy mire képes egy olyan bringa ami neked van pl.
SPD-vel pedig nagyot lehet ám esni, ha még nem próbáltad volna..
Az a lényeg eléggé meglepõdtek a srácok, pedig aki "ilyen extra durva 😄" helyeken bringázik vadul, annak úgy gondolom nem kéne beszarnia.
Ez volt a lényeg, nem mondat többi része
nem értem mi ebben a hülye hozzászólás
Csak a DH-sok lehetnek kemények vagy mi?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Én is mostanában tervezem az új kölsõk vételét,meg majd valamikor én is szeretnék valami "modernebb" felnit😊 Csak azért az már húzósabb tétel,mert ott cserés akkor a sor,és akkor már a lánc is..
MonstertXD az nagyon trendie😛
Najó vicc volt😄
Sztem vagy a márkáját, vagy vmi nonfiguratívat😛
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Volt egy nagyon kemény emelkedõ, nem arra kellett volna mennem, de ezt akkor még nem tudtam. Szép köves volt az egész, elöl középsõ tányér, és kiállva tekerve kapart el a hátsó kerék. Ha ott megállok, nem tudom hogy lépek ki az spd-bõl esés nélkül, de jó volt, lefele csakis fékkel mertem jönni😄
Nem,klipszes. De leszedtem róla mert én nem tudnám elviselni ha klipszben lenne a lábam,jó nekem így simán is😊
Sikerült új matrinyákat szereznem a vázra,nagyjából tökéletesen ugyanolyanok mint az eredeti😊 Tegnap fel is raktam õket
Régi:
Neu:
Régi:
Neu:

-Csomagtartót megheggesztettem
-Vettem rá 3 részes táskát-9k
-új hátsó gumi-6k
-új lánc-5k
-új fékbetétek-2,2k
-gumipókok-800ft
-bowdenek,bowdenházak
A napokban még lesz egy teljes nagytakarítás,aztán kész is. Jövõ hét Szerdán már fel lesz rá pakolva minden (csütörtökön indulunk),akkor majd dobok képeket! 😉
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Egy dh bringát oda adok neked tekerjél fel vele egy hegyre. Kb 40 méter után beszarsz, nem hogy feljebb juss.
A Downhill, az arról zól, hogy csak lefele kell menni. Én is ezt csinálom. A Bringa geometriája, súlya, mindene teljesen alkalmatlan arra, hogy felfele tekerj vele.
Általában láncterelõ van rajtuk, hiszen a kemény lefelékben lesne a lánc. Így viszont a hátsó fogaskeréken max az alsó 4 fogat tudod használni. Tehát hegyi áttételt nem tudsz használni rajta.
Ezek a bicók 20 centit mozognak elöl hátul. Amikor tekersz vele, kb az energiád 70% a a rugók mozgatására megy, mert akkora rugó úttal rendelkeznek.
Ha gondolod, akkor találkozzunk, valahol oda adom, az én gépemet és megnézem, hogy mászol fel vele. Adok hozzá egy állvédõs sisakot amibe levegõt nem kapsz, de csak azért hogy könnyebb legyen.
Amikor feltekertél (toltad, mert úgyse tudsz vele felmenni) majd vissza adod, és elindulunk lefele. Majd lent találkozunk, mert kb kizártnak tartom hogy akár 20 méterig tudd tartani a tempót velem.
Szóval, ha nem értesz a dolgokhoz akkor inkább maradj csendben. A Downhill errõl szól.. Olyan helyeken megyünk le ahol a turisták gyalog nem bírnak sétálni. A CC-sek meg hétszentség hogy nem tekernek fel rajta. Mert pl egy 60 centis letörést nem hiszem, hogy egy bringás felteker. Jahh és ahol te azt hiszed baromi gyors vagy õk ott tolják fel. Nem ott jönnek le viszont, hanem olyan helyeken, ahol te lemenni nem mernél.. Nahh õk/mi ott megyünk 50 nel, vagy inkább többel.
Downhill!!
Gondoltam, mi ez a vicc, hogy jön egy kis emelkedõ és a vérbeli bringások tolják a cangát
Gondoltam odapörkölök nekik, megmutatom hogy kell ezt csinálni
eléggé lejtõs kacskaringós kátyus kavicsos az út kb 7%-os lejtõ 2-3km hosszan, azt tudni kell.
Jöttem le a hegyrõl vagy 60-ra felgyorsítottam és 10cm-re mellettük repültem/mentem el
Mondanom se kell kicsit megijedtek 😄 és majdnem beugrották az árokba
Nem értem ilyesmikkel voltak, de már luxus feltekerni a tetejére
ezek mindig csak lefele mennek az erdõbe

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
:3
nézegettem a neten a bicókat mit, miért. ezt találtam. ennyi pénzért szerintetek megérné? kezdésnek lenne. netán van valakinek ilyen biciklije?
De lehet hogy van mágneses, én még nem láttam 😊
Shimano Revoshift hátsó váltót hogyan kell (jól) beállítani??? kérlek benneteket, hogy segítsetek!
köszi elõre is
zola88
<#gonosz1>#gonosz1>
Közben megjött a gumim. 😊 Még ezen a héten el is hozom. Ma megheggesztettem az eltörött csomagtartómat,szóval az is klappol. Még arra kell a batyum,meg a lánc,átnézem a bringát és jövõ hét csütörtökön let's go. 😊