22334
11330766891279474906.jpg
  • smog15
    Nem :) M&M Bike tette ki fészre, gondolom valaki vitte szervizeltetni a gépét és ez volt a meglepi :D
  • Blum
    Kérlek mondd, hogy ezt nem te tetted :D
  • smog15
    Hogyan csinálj taperedes villából 1 1/8-ost lvl99

• darkSectorxxx #21771
    Ja értem köszönöm, haveromnak továbbitom az infókat remélem el tudja intézni majd. :)
  • raptor22
    Gyorsan rákerestem a témára, elvileg lehet webes felületen fizetni vele, kérdés az adott üzlet ezt a lehetőséget elérhetővé teszi-e a honlapján. Szerintem ebből nagyon kevés lehet inkább éttermek meg wellness.
  • darkSectorxxx #21769
    Igen ettől félünk hogy ezt a szép kártyát nem lehet ugye intézni online...:S
  • raptor22
    Ha a boltnak van honlapja a legtöbb esetben fel van tüntetve a fizetési mód. De azt is csinálhatod, hogy ha az adott bolt forgalmazza a bicajt amit kinéztetek, vagy kérésre rendel és megoldható a kártyás fizetés távolról akkor érdemes lehet rendelni. Bár én még olyannal nem találkoztam, hogy szép kártyával van lehetőség online fizetésre, de lehet, hogy létezik.
  • darkSectorxxx #21767
    Az egy picit messze lenne innen tőlünk sajnos, de azért köszönöm a tippet. :)
  • raptor22
    Én tudok ilyen bicajboltról, bár az itt van Nyíregyházán, de biztos van máshol is ilyen lehetőség, érdeklődni kell.
  • darkSectorxxx #21765
    Sziasztok.
    Van rá mód hogy szép kártyát elfogadnak esetleg valahol bicikli boltban?

Itt Baranya megye, vagy valahol a közelben lenne célszerű, női biciklit szeretne venni egy haverom.
    Mármint nem magának. :D
  • pajti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"How to cope with harsh break-ups? By traveling 6600 km with the bike in the most remote areas of North America, as Radu Paltineanu did."

• smog15
    2016-tól új BIG csúcsok Magyarországon: Hörmann-forrás, Tihanyi apátság, Szár-hegy, Tokaji-hegy.
  • raptor22
    Na az első keréken gurulást még nem sikerült abszolválnom :)
  • Hunter of Deer
    Én is imádom ezt a féket, egy ujjal olyan szépen lehet neki adagolni, a gyenge fékezéstől egészen a satuig is...
    Régen volt hogy lejtőn első keréken gurultam csak olyan szépen lehet adagolni :D jöttem már le vele kanyargós lejtős terepen ahol 60-70 km/h-ás sebesség mellett kellett belefékezni elég rendesen kanyar előtt aztán megint 2 sec alatt full sebességgel gurultam tovább, annyi volt a lényeg hogy keményebb fékezés közben kicsit beleengedtem hogy ne égjen be a betét.
    én Maximálisan megbízom benne, nagyon szépen meglehet állni akár vészfékezéssel is, persze a telóm is szépen közrejátszik :)
  • raptor22
    Nem a fékfolyadék fog túlmelegedni, hanem a tárcsa és a fékbetét. (folyadék is túlmelegedhet, de ehhez már nem értek). Nagyon hamar fel lehet úgy forrósítani a tárcsát, hogy nem lehet hozzáérni :) Ha meg túl van már az üzemi hőfokon, akkor jön az a rész, hogy nagyobb lesz a fékút és a fékhatás is csökken. Ehhez a tárcsához ha jól tudom műgyanta alapú fékbetét kell. Ha minden igaz vannak olyan betétek is amik fémszemcsét tartalmaznak, de ahhoz már más tárcsa kell. Nyilván azok sokkal minőségibb cuccok.

A hidrós fékem kb. belépőszintű fék ebbe a kategóriába, Shimanon belül biztos, más gyártónak lehet ennél gyengébb is. Nekem ez a fék tökéletes. A bovdenes tárcsa féket azt el kell kerülni messzire, inkább egy felső kategóriás V fék.
  • smog15
    Hát szeretek gyorsan menni :) Cobranco a 2000 méter fölötti hágókról lejön a V fékkel simán de ugye ott nincs fékfolyadék ami túlmelegedhetne több km lefelé gurulás közben. Nekem meg még nem volt hidraulikus fékem és nem tudom mennyit bírnak ezek, egyáltalán túl lehet őket hevíteni...
  • raptor22
    Attól függ :) vadulva eszetlenül lefele vagy kulturáltan. Ha az első akkor én inkább kihagynám:) ha az utóbbi, szerintem bírnia kell, max izzad a tenyered kicsit, meg új fékbetét, nagy ügy...XDXD
  • smog15
    És mondjuk a Kékesről lefelé elég lenne? :D
  • raptor22
    Ugyan ilyen fékem van nekem is. Egyetértek veled, amit írtál. Meg vagyok vele elégedve nagyon. Városba tökéletes, megfelelő gumival használva meg lehet állni vele biztonságosan. Több helyzetben kellett már a tudása :) Durvább terepen még nem próbáltam, de nem is oda való, szerintem ott már kevés lenne.
  • Hunter of Deer
    Hali!
    Nekem Shimano BRM-486 van. Nagyon meg vagyok elégedve vele, szerintem marha jó fék. Gyárilag ez volt a bringán, ez év közepén lesz 7 éves a bicó, de eddig 1szer cseréltem fékpofákat úgy, hogy télen nyáron ezzel járok esőben, hóban, fagyban :)
    Viszont az éven elviszem cseréltetek benne olajat, mert mióta megvan a gyári van benne. (azóta is tökéletesen működik).

Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2016.01.07. 12:29:30
  • smog15
    Sziasztok!

Használ vagy használt valaki Tektro Auriga hidraulikus tárcsaféket? Vagy inkább Shimano BR-M355?
  • gyorgyigabor
    Sziasztok !
    Nyáron teljesítettem egy hegyeken vezető olasz ultra távú bringás kihívást: Brevetto Brenta-Ortles; hivatalosan, ha végig a megadott utat követi az ember: 363 km + 8088m; nekem kisebb eltévedéssel, ill egy helyen tévedésből picit hosszabb útvonalválasztással és a vihar okozta hegyomlás miatti kerülővel: 383 km + 8424 m szint lett.
    A kihívás egyébként onnan adódott (a kitalálójának), hogy egybeolvassza az AUDAX égisze alatt futó Tour d'Ortles (250 km + 5500-5700 m) és a Randonnée Dolomiti di Brenta útvonalát (ill. azok nagy részét). A Tour d'Ortles-en (úgy rémlik, kapnak is valamit a teljesítők, valami frissítő is van és a sok résztvevőből és meghatározott napi teljesítésből (egy napra szervezik) adódóan bolyozni is lehet a hosszú lankás völgyekben; a Brenta-Ortlesen egyik sem: önellátó és a vállalkozó kerekes jellemzően egymaga tekeri végig a bő 8000 m szintemelkedést.
    Készítettem róla egy rövid (kedvcsináló): és egy hosszú (45 perces) videót is:

és a rövid pedig:

Bár így is eleget filmeztem a hegyomlásoknál, de persze utólag van egy kis hiányérzetem: még a sziklákon mászva is kellett volna - mondjuk bringával az egyik kezemben nem lett volna egyszerű :)

Útvonala: Pietramurata (Olaszország) - Molveno - Passo Palade (1518 m) - Merano - Passo dello Stelvio (2760 m) - ezután hegyomlás - Bormio - Passo di Gavia (2621 m) - Ponte di Legno - Passo del Tonale (1883 m) - Dimaro - Passo Campo Carlo Magno (1682 m) - Stenico - Pietramurata.
    A kihívás egyébként szerepelt is az olasz ultrabrigás - naptárban; korábban magyarok még nem teljesítették.
    Köszönöm az érdeklődő megtekintést !
    Gábor
  • Roger6
    Köszi szépen!
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

Akik jártak már Erdélyben vallják,hogy vannak olyan helyek,amiket az életben legalább egyszer látni kell.Ilyen a Fogaras.
    Nos,nekem az idén nyáron összejött,ime:

Útvonal:
    7C-út: Cartisoara-Cascada Balea/Bilea-vízesés/-Lacul Balea/Bilea-tó/-Pasul Bilea/2040m/-Cascada Capra/Zerge-vízesés-Lacul Vidraru/Vidra-tó/-Cet.Poinari/Poinari-vár/-Dracula kemping

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk4.2015..html

Fotóalbum:
    http://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6229349681323903073

Túrabeszámoló/5.nap/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Jó szórakozást és egyúttal Kellemes Karácsonyi Ünnepeket illetve Boldog Új Évet kivánok mindenkinek!
  • cobranco
    Korábban már publikáltam néhány fotót,most itt egy rövid bemutató, egy-két snitt erejéig,az idei csavargásunkról az Alpokból.

Útvonal/térkép:
    https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view
  • repvez
    egy ilyen kéne :)
  • Blum
    Trial körökben volt (vagy még most is az?) nagyon népszerű, Magura gyártotta őket. (HS22 a típusa azt hiszem)

Merevítő nélkül bátor dolog használni, akármilyen villán/vázon :)
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.12. 13:02:36
  • bardocz
    Hidraulikus felnifék, trialosok vagy kik használták, akik egy helyben ugrabugrálnak.
  • smog15
    Látott már valaki ilyen féket? Úgy néz ki mintha valamiféle hidraulikus "v fék" lenne :D mindenesetre nem mai darab az biztos.

• cobranco
    Sziasztok!

Az átkelés a „Vöröstoronyi-szoroson igazi „kaland”,de erősen idézőjelben.
    Itt egy kis filmes dokumentáció:

Útvonal:
    1.Cozia Nemzeti Park /Brezoi-Calimanesti/
    2.Brezoi-Corbu-Draganesti-Cainenni Mari/Mici-Lazaret/Latorvár/-Cheile Tunu Rusu/Vöröstoronyi szoros/-Boita-Talmaciu/Talmács/-Racovita-Avrig/Felek/-Scoreiu

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dk3.2015..html

Fotók:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6202168172149016273

Túrabeszámoló:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_15_dk.html

Kellemes időtöltést!

Utoljára szerkesztette: cobranco, 2015.12.07. 22:26:54
  • Tetsuo
    Hihetetlen!
    Kár, hogy az inkompetens köztisztviselők, politikusok és egyéb döntéshozók nincsenek kalodába zárva egy-egy hétig a főtéren.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.12.05. 23:23:01
  • morcosqtya
    Azért egy jó ónoseső után.... :)
  • bardocz
    Simán vizesen szerintem nem gond, hóban tényleg érdekes lehet :) Hasonló oldallejtőn esem már el, volt egy réteg jég a hó alatt.
  • morcosqtya
    Ez már downhill.... :D
  • repvez
    Na megvettem a recon telót. most azon agyalok, hogy hogyan állitsam be azt , hogy a kormány a megfelelő magasságba legyen mielött levágok a nyakhosszból.
    Mert 2cm-t biztos , hogy pótolnom kell, de lehet hogy még emelnék egy kicsit rajta, mert, most alacsonynak éreztem.DE ez nem tudom , hogy hogyan teszteljem ki, hogy mekkora kell még vagy, hogy a mostanival jobb e.
  • RelakS
    Én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ez még gyalog sem egy életbiztosítás? :)
    Persze, nem a legvadabb nyár közepén kell az utat elképzelni, ha nem télen, egy kis havazás után, vagy csak simán vizesen :)
  • bardocz
    De itt mégis mi lenne a jó megoldás? Ha jól látom az út másik oldalán nincsen járda, építhetnének utat, de az drága, ha meg ezen a járdán jobb oldalra rakják, az oszlop a gond. A hullámok meg kellenek a kocsibejárók miatt, van ott vagy 30 centi szintkülönbség.
  • cobranco
    Az RTL ma este tudósított róla,hoztak egy crossmotorost,ráültették egy női bevásárló bringára/még kosár is volt rajta/ próbált a szerencsétlen ugratni a dombokon,hogy legyen már valami izgalmas is a riportban.Azon túl,hogy az egész ügy siralmas, a helyiek mind azt nyilatkozták,ez is jobb,mint a 8-asok billegni a kamionok között.
  • smog15
    Montisokra is gondoltak vagy mi? :D

• repvez
    egyre jobban érik az elhatározás bennem, hogy megveszem a lentebb linkelt RS recon silver telót.Mivel sok boltot megkérdeztem, de sehol sincs ilyen tulajdonságokkal még hasonló sem.Ezt a konkrét telót, meg azt mondták, ha most megrendelném akkor csak február végére tudják meghozni,mert nincs az egész országban a nagykerben ahonét a kisebb boltok szerzik az árut.

Igy marad a német webshop, mivel ott is eddig 2 helyen találtam abból az egyiknél már ott is készlethiány van.Igy nem akarok hoppon maradni, hogy a másikból is elfogy.

Valaki esetleg tud valami jó webshopot ahol 190 eur-nál és 10 eur postánál olcsobban van ez a teló? A 2 fajta fékfelfogatás fontos.

Egyébként bármilyen véleményt infot elfogadok a telórol, mind használat beállitás, karbantartás ugyileg vagy ha valakinek van pont ilyen akkor tapasztalatait is.