Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mighty
Ezekre figyelj:

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

morcosqtya
A másik: vettem én lezáráshoz eszközt, de se nem U-lakat se nem lánc, se nem sodronyos, hanem ilyen gömböcskékből álló lapított füzér, vastag mint a franc, ilyen vastag gumók összekapcsolódásából áll. Defender márka. Ez ugyanolyan gyenge védelem mint a sodrony vagy annál jobban bízzak benne? 😊
Az a baj, hogy U lakattal nem mindenhol tudom lezárni.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Egy CUBE biciklit készülök venni város-tanya távolság áthidalás céljából, göröngyös, kátyús utakra.
Namost azt hallottam szeretnek a rendőrök kötekedni, ilyen dolgokkal, hogy lámpa (megveszem nyilván), prizma elől-hátul (ezt is) kis névtábla a tulajdonos nevével (WTF? 2015 van, szondánk van a plútónál, ilyen névtábla még a mamám bicaján volt 😄 ) meg fehérre legyen festve a hátsó sárvédő alsó harmada (nem is lesz rajta sárvédő).
No ezt ti hogyan oldjátok meg? Nem szeretnék bírságot fizetni úton útfélen.... 😞

sz4bolcs
lol, és valóban mosómedve 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Szabi
koáti 😄

"Nulla tenaci invia est via"

pajti
fingom sincs milyen jószág ! 😄

sz4bolcs
kutya-mosómedve hibrid? 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

morcosqtya
de aranyos akármi 😊

http://cobranco.hu/

pajti
I was riding up a mountain when suddenly a wild "what the hell is that?" appears?

Tetsuo
Arra figyelj, hogy így azért ne:

:-D

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bardocz
Én a hátsó kereket szoktam a háromszögön belül. Néhol sikerül úgy, hogy a váz nyeregcső részét meg a kereket is odakötöttem. Így már csak az első kereket, meg a könnyen leszedhető dolgokat tudják lopni. Egy időben azt csináltam, hogy kiszedtem az első kereket, U-lakattal a hátsóval együtt kikötöttem egy oszlophoz, és még köré egy edzett acél lánc.
morcosqtya
Bocsánat ha noob a kérdés de az U-lakattal a vázat vagy a kereket zárjuk oda?

bardocz
Amiket én olvastam, meg teszteket néztem, ezt a legnehezebb átvágni. Plusz a viszonylagos merevsége miatt hozzáférni is nehezebb lehet. Elfűrészelni is nehezebb mert többnyire edzett acél. Ami a linkben van amire válaszoltam azt egy erősebb ember szerintem harapófogóval átvágja, nem érnek sokat.
morcosqtya
Miért az U lakat a legjobb?

pajti
<#worship><#eljen>

Sziasztok!

Egy másfél éve abbahagyott,mondhatni „befejezetlen történet” ősbemutatója következik,a változatosság kedvéért egy kis hazai színfolt a sok külföldi túra kavalkádjában.

Útvonal:
Perkupa-Dobódél-Bódvarákó-Esztramos-hegy-Bódvaszilas-Szögliget-Szádvár-Ménes-tó-Ménes völgy-Szelcepuszta-Szelce völgy-Lófej völgy-Tohonya szurdok-Jósvafő?-Kecső völgy??-Kecovo???-Aggtelek????

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/aggtelek.2014..html

Fogadjátok szeretettel!

Utoljára szerkesztette: cobranco, 2015.10.01. 22:23:36

Roger6
Ízlések és pofonok. Szerintem meg pont jó. <#beka2>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

kell a 9 bar a kisebb felületérintkezéshez
Mersant
kicsit tul van fujva...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Roger6
Jó bringák

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Szabi
ejj basszus de rohadt hideg van.. 😄

Boconadi
http://i62.tinypic.com/2j2sx6w.jpg

3x irtam egy egesz regenyt, mindharomszor kilepett a tetves telefonom az alkalmazasbol, negyedjere most nincs türelmem leirni.

A kerdesre a valasz, hogy az csak az elsö valto felfogatasa.

A KTM egy lycan 274, a scott pedig spark 650b.

Ha kicsit türelmesebb leszek szivesen megvalaszolom a hozzatartozo kerdeseidet.

Idöhiany miatt sajnos iden nemsokat mentünk MÉG velük :-(
Sziasztok!

Még mindig lehet nyerni bármilyen kerékpárt a TestBike-on!
Segítsetek a bringásoknak a véleményeitekkel, és legyen tietek a 3 db. 600.000 Ft összértékű kerékpár egyike!

Részletek itt >>

Szerintem az maga az első váltó ha mégse akkor talán láncfeszítő bár az meg általában alul van.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

repvez
A KTM-nél az első váltónál mi az a nagy feketeség a nyeregcső és a hátsó villa között?
A másiknál meg alig látszik az első váltó felfogatás.Milyen felszereltséget vannak rajtuk?

Elég tetszetős a KTM.
pajti
<#eljen>

Boconadi
RAZOR27
Srácok!

Keresek egy bringás videót, valamelyik (asszem) himalájai útról jönnek le 3an benne. Nepál, Tibet talán. Valami terepjáró reklámkampányának volt a része (azzal, hogy a terepjáró tartja velük a lépést, de szinte alig szerepel benne.) Útközben a helyiek meg borotválják őket ilyesmi, laza zene. 3 részes videó volt emlékeim szerint. Már régóta keresem, de nem találom sehol, a youtube előzményeimből meg már eltűnt :/
szerk- videónként olyan 5 perces volt kb, látom sok a dokumentumfilm erről, de ezek rövidebbek voltak
Utoljára szerkesztette: RAZOR27, 2015.08.11. 19:21:09

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

MerlinW
Újpesttől 65km-re van Esztergom, az 4 óra kényelmes 17-es tempóban.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.08. 19:56:08

[merlinw.org]

Pipör
Esztergomba autóval 1 óra de általában főleg mostanság nagy dugók vannak úgy hogy lehet 2 óra is. biciklivel sztem 3-4 óra kb.

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Vadnokedli
Anno Dirt/Street-esek körében népszerű volt ez a fajta külső. (TableTop) Csak sose volt pénzem rá.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Hunter of Deer
Marzo 33 LO. meg vagyok elégedve vele már vagy 2 éve benne van a bringában (gyárilag egy Suntour XCM V2 volt benne ég és föld a 2)
télen nyáron használom, télen persze bekeményedik 😊

nekem is 2 egyforma gumi volt rajta (maxxis larsen TT 2.35), de a hátsó már slick lett. sokat használom betonon is, de nem szeretem a vékony gumikat, ezzel sztem jól néz ki még ha kicsit jobban vissza is fog.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Vadnokedli
Marzocchi Bomber 44 (2009) ha jól nézem.

Nekem is átfutott az agyamon a felemás gumi használata, végül elvetettem az ötletet😊 A teló a bicódon Marzocchi? Milyen a teló, meg vagy vele elégedve?

Hunter of Deer
nekem felemás gumi van rajta 😄 bár az elsőnek az oldala kicsit gáz, mondjuk én egész évben ezzel járok melózni + tekeregni minden fele. <#worship>

Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.08.05. 20:25:04

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hát nem lesz könnyű dolgod jó hybrid külsőt találni. Sokat kerestem én is, végül Schwalbe/Sammy Slick-et vettem (26x2.1), németből. Ránézésre nagyon hasonlít erre a Maxxis-ra. Azon is van nagy külső bütyük és a futófelülete is nagyon hasonló. Azt aszfaltra és döngölt földútra ajánlják, ami fedi is a valóságot. Nagyobb homokba csúszkál, semmi tapadás, sárba nem próbáltam sose, de ott még rosszabb lehet. Aszfaltra és lejárt, kemény földútra kiváló, ahol használom is.

Előtte WTB-m volt, weirwolf azt hiszem. Az terepre szuper volt, aszfalt annyira nem ette, de baromria tekerni kellett, hogy haladjál is, tapadt nagyon. Sarat nagyon verte, vizet talán kevésbé.

Vadnokedli
29" es max 2.1 -es jó terep/aszfalt hybrid külsőt tudnátok ajánlani? Esetek csak 25%ban megyek sárban/latyakban/nedves talajon, de nem árt ha ott is tapad.
Ezt néztem: Maxxis Torch De félek a "kifejezetten száraz körülményekre" résztől. <#gonosz1>
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.08.04. 13:35:13

Nekem pont a Contival van a legrosszabb tapasztalatom, defektek tekintetében nálam a WTB a nyerő. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

repvez
Nekem még a gyári bonteger gumijaim vannak fenn és egyáltalán nem repedtek és még nem kaptam defektet sem velük, 2009 óta, a hátsó már kezd slikkesedni az igaz és ugy 2-3 hetente kell utánna fujni a nyomásnak 4báron használom 2.1es gumit.
Szabi
kb. havi 500km-t bringázok, de már rohadtul idegesít hogy ma és holnap se fogok már bringával menni, helyette mehetek heringjárattal és még korábban is kell elindulnom, yeah

szóval rohadt drága ez a 19500ft érte.. de ha beválik és vállalnak rá egy év garit akkor egye fene, kipróbálok egy hátsót, két bkv bérlettel vissza is jön az ára.. vagy ~9-10 defektel 😄

schwalbe (belsőjük is jóféle!) vagy conti gumit vegyél, azok értelmesebbek
Ejjha, ezek szerint tényleg lehet alternatíva. Kipróbálnám 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Szabi
pedig nem hangzik rossznak

most a Viperám gyári Kenda gumija van fent, és a harmadik különböző belső, ez most három hetet bírt.. pénteken használtam utoljára, szombaton még kemény volt, vasárnap nem néztem, de ma reggel már teljesen lapos volt, felfújtam, de 20percel később már megint lapos volt -.-
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.08.03. 20:22:50

Bubin kívül nem hallottam olyanról aki önként vállalná 😄 A defekttűrő viszont eddig beválósnak tűnik 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Szabi
van valakinek tapasztalata tömör gumikkal ? 😄

Vadnokedli
6-os bicikliúton mennyi idő eltekerni Visegrád vagy Esztergomba? Árpád-híd Budai hídfőjétől mondjuk? sacc/kb. 17-22km/h átlaggal (Ha van köztetek olyan aki ismeri azt a bicikli utat végig odáig.)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.08.03. 10:09:35

Sziasztok!

Itt egy kis bemutató az idei „kárpátokos”túrámból:

Útvonal:
Szászsebes-Szászcsór-Sugag-Kudzsiri-havasok/Pasul Tartarau /1678m/-Lotrufő/Obarsia Lotrului/-Páring-hegység/Transalpina: Pasul Muntii/2104m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Koponya-hegység/Kis-Olt völgye-Curmatura Oltetului/1620m/-Petrimanu-tó-Latorica-kanyon/-Lotru-hegység/Malaia-tó,Brandisor-tó/-Brezoi-Cozia Nemzeti Park-Vöröstoronyi-szoros-Erdély/Szászföld/-Certisoara-Fogarasi-havasok/Transfogaras: Bilea-vízesés-Bilea-tó /2041m/-Vidraru-tó-Poinari-vár-Arges-kanyon-Curtea de Arges-Campulung-Dambovicoara-kanyon-Királykő-Törcsvári-árjáró-Törcsvár-Bucsecs-Barcarozsnyó-Brassó

Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dktrailer.2014..html

Vágatlan verziók majd valamikor…

Utoljára szerkesztette: cobranco, 2015.08.02. 21:53:10

tutuhawer
Nekem is egy vékonyka nyergem van, kérdezik is, hogy lehet rajta ülni. Nekem egy idő után már megszokott. Igaz, 30-40 km-t megyek max, de azt gyakran.

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Sziasztok !

Egy hónapja két és fél hetet bringáztam a svájci, olasz és francia Alpokban.
Az első héten Svájcban közismert (pL: Simplonpass, Furkapass (2436 m), Grimselpass (2165 m), és kevéssé ismert aszfaltos utakon (Homatta, Heimichgartu (2074 m), Obere Feselalp (2205 m), Wasealp) tekertem 2000 m fölé; élveztem a panorámát, videóztam. Nagy örömömre szolgált, hogy a korábbi 3-4 alkalommal amikor a Furka és vagy Grimsel hágón jártam, az vagy felhőben volt és esett, vagy fél órán belül lepte el a fehérség, ám ezúttal csodák-csodájára tiszta időben élvezhettem a hágót. Végre ! HOmatta és Heimischgartu kaptatója lenyűgözött: háborítatlan utakon, glecscerrel, nagy hegyekkel szemközt tekerni...

Két nap pihenőt követően ugyanazzal a túrabringával vettem részt az olasz Super Randonnée Prealpina kihíváson (természetesen nemzeti színű mezben indultam), ami a kiírás szerint 618 km + 12674 m szintemelkedés. Két nehézségi szintje van: a randonnée verzió eléréséhez 55 órán belül kell körbeérni az észak-olasz tavak melletti 14 hegyet (Banchette, Bochetto diSessera / Bielmonte, Alpe Noveis, Passo San Bernardo, Passo di Colma, Mottarone (1455 m) , Piancavallo (1254 m), Pian dei Sali, Seiser Neggia (1395 m), Cademario, Lanzo d'Intelvi, Alpe Tedesco, Sette Termini, Passo Cuvignone (1036 m) magában foglaló úton. Semmi szolgáltatás nincs (kivéve útleírás és pecsételőlap); frissítésről is a résztvevőnek kell gondoskodni.
A Tourist verzióra 7 nap áll rendelkezésre.
Korábbi extrém kihívásaim után a randonnée verziót tűztem ki célul, ugyanakkor ez volt az első olyan kihívásom, ami több napos volt, azaz egy alvás után másnap is komoly tekerés várt még rám. Készítettem egy kedvcsináló, best of videót (17 perc körül), készül majd egy kb 50 perces hosszabb is.

Jó szórakozást hozzá !

Ui: A kihívás után egy nap pihenő (és utazás) következett, majd pedig a francia hegyek legendás 2000-es emelkedőin tekertem még pár napot, szerencsére kiváló időben. Ezen magasabb utakra kerekeztem fel: Col du Petit St Bernard (2188 m), Arc 2000 (2130 m), La Plagne (2130 m), Col de la Madeleine (2000 m), Col de la Croix de Fer (2067 m), Col du Sabot (2100 m), Colle del Preit (2083 m) és Colle di Sampeyre (2284 m).