Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hétvégén kerül megrendezésre a Top Marathon sorozat 3. állomása, a 10. Bükk Maraton.
A rajtterület ezúttal Felsõtárkányban kapott helyet, a pálya is új nyomvonalon fut.
Az idõjárás reméljük kegyeibe fogad, bár 1-2mm csapadékot mondanak, reméljük nem kell erre nagyobb figyelmet fordítani a felkészülés során.
A távok:
Rövid: 37 km, szintkülönbség 743 m - U13 és fiatalabbak csak szülõi kisérettel (U15, U17, U19, FELNÕTT, MASTER1, MASTER2, MASTER3)
Közép: 57 km, szintkülönbség 1490 m - 16 év feletti nevezõk (U19, FELNÕTT, MASTER1, MASTER2, MASTER3)
Hosszú: 93 km, szintkülönbség 2563 m - 18 év feletti nevezõk, csak férfiak (FELNÕTT, MASTER1, MASTER2).
(Forrás: www.nse.hu)
1.. (maga a fék) (ha vfék) akkor azt, hogy a 2 fék normálisan mozog-e a váz tartó konzolján.bovden házban megfelelõen mozog-e a bovden.
(ha bovdenes tárcsa fék) akkor azt, hogy a bovden vezetés tiszta-e a féktestnél, és a mechanikája mozog-e rendesen.
(ha olajos tárcsa fék) akkor azt, hogy a betét mennyire van elkopva , milyen szinten van kint a dugattyú a féktestbõl.
2.. (fékkar) mind3 esetben azt, hogy a fékkar nem görbe-e. Ugyanis, emiatt tud szorulni abba a kis házba ahonnan indul.
(ha bovdenes fékek) akkor azt hogy a fékkarban a bovden megfelelõen van-e, és hogy a fékkarnak a házban lévõ része nem koszos-e. (a kosztól meg tud szorulni, így nincs elég ereje a fék rugójának visszahúzni)
(ha olajos tárcsa) a fékkar, házban lévõ része, nem koszos-e, és azt is meg kell nézni, hogy a fékkar dugattyúja tiszta-e.
És még egy. Hayes fékeknél szokott az lenni, hogy a fékkar kormányhoz való távolságát állító csavar, kilazul, ezt menet rögzítõvel szokták megoldani. A Módszer jó, csak sokszor elõfordul, hogy a menetrögzítõ bekerül a fékkar távolság állító kis alkatrész alá, így a fékkar megszorul, nem tud mozogni rendesen.
Hát kb ennyi😄
Downhill!!
Nézem, de furcsa ez.. Hát beraktam balra a lánctányért, de ez csak a végén tünt fel..
pediga bowden végig feszes.
mi lehet a baja? meg tudom itthon is csinálni, ha meg hogyan?
Ha komolyabban akarsz cross countryzni pl ahhoz kevés.
Egy jó bicó, de 138 ezer forintért lehet jobbat is venni, csak az nem Trek lesz.
Downhill!!
Az elõzõ bringám egy Trek 4000-es volt. 8 évig nyúztam, az alkatrészek nagy része le is cserélõdött ezalatt. Szerettem. :o)
A váz jó alap a késõbbi fejlesztésekhez. Viszont az alkatrészek szinte mindegyike a belépõ kategória alsó részébe tartozik. Ezektõl túl sokat nem szabad várni.
A Trek esetében sajnos a márkanevet is keményen meg kell fizetni. :o/
Szerintem nézd meg a Magellan bringákat is! Ezért a pénzért nem kizárt, hogy jobb felszereltséget kapsz.
Sajna nekem 3 tört az elmúlt 1 hóba:S szal van tapasztalatom...
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Értem, köszi szépen a segítséged!
mert azt csak úgy tudnak, h ha bemész a boltba és odaadod nekik a töröttet, hoznak egy ugyanolyat kb 2-3e ft
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Segítséget szeretnék kérni tõletek! Nem tudnátok megmondani hogy a Hauser Winner vázhoz melyik váltótartó fül illik? már kerestem mindenhol de sehol nem találtam:S. ha csak a nevét vagy hogy honnan lehetne rendelni az is elég lenne.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Koptatni kellett vna mert még leért a bicó hasa😄
És az elsõnél pofáraestemxDDD
Combomon szépkis lila folt a fékkartól v a kormánytól😄
De ennél nagyobb esésem ne legyen 😛
:3
Ezért akarok egy fixit építeni majd egyszer,azzal lehet állatkodni
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Mentem lejtõs rész alján,30körüli sebességgel..egy pillanatra nem figyeltem,és annyira az út szélére kerültem,hogy le is ugrott róla a kerék,megijedtem és le akartam fékezni,erre nagy ügyesen sikerült az elsõ féket meghúzni,jól megemelte a seggét a bringa😄 De nem történt baj,annyi hogy a kb 1 méter magas útmenti gyomba belegázoltam,tiszta fû lett a lábam meg a cipõm😄 De örültem,hogy ennyivel megúsztam..
xDDDDD.
Ilyen 6k ig kéne, annyit sztem szánnak anyáék.
Most igaz van 4k-m de a bmxre 3k egy fék nem egy pár.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
egy pénzérmét tegyél már mellé, hogy lehessen látni mekkora 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
250Ft omba van ez a km óra ingyen szereztem az elememet kellet bele vennem a bringámon még nemvolt de lehet felrakom majd kiprobálni h hogy mér.
halál, hogy nem tudom bringán kipróbálni még 1 hétig :S
azt hiszem nem tartozik bele a pulzusmérõ, de a késõbbiek folyamán lehetséges, hogy beszerzek hozzá egyet 😊
majd készítek róla fotókat, bicajon sajna csak augusztusban tudom lekapni 😄
Nem tudom, hogy ehhez kapsz-e pulzusmérõt, de ha nem akkor érdemes beszerezni mellé a Garmin saját egységét. Szerintem az egyik leghasznosabb kiegészítõ, amit bringa vagy bármilyen állóképességi sport mellé be lehet szerezni. Legalábbis számomra a Polar pulzusmérõ annak bizonyult már többször is.
Ne hidd, hogy csak a profik hasznosíthatják az így kapott eredményeket!
Egy profi mellett ott van egy edzõ is, aki tanácsokkal látja el. Amatõrként viszont csak magadra számíthatsz. Ebbõl adódik, hogy minden ilyen jellegû segédeszköz hasznos lehet, ha kicsit komolyabban akarsz foglalkozni egy sporttal. Nem csak abban jelenthet segítséget, hogy jobban tudd edzeni magad, hanem abban is segít, hogy megismerd a saját tested mûködését, reakcióit a különféle körülmények között.
Használd egészséggel! :o)
meghát 16éves koromra akarok valami komolyat mivel akkor fejlõdik a szervezet v hogyvan akkor érdemes gyurni kezdeni mert az izomnak akkor jó de én nem akarok hazudni amik bringáim nekem voltak azok mind1szálig ipari hulladék de mégis levertem egy csomó nagyszájú gyereket és elég jó érzés volt.
Nekem mjuk elég komoly kis gépem van, de ezt se sikerült egybe összerakni... 2 évig mindenre alkatrészeket kaptam😄 és így lett kész😛
Ha lenne pénzem akkor vennék bele de mivel apám nem politikus és nem apuci kedvence vagyok nem tehetem meg😄XD De am országuti am se arrol hires h strapa biro hanem arrol h könnyû de mégis birja a kisebb gödröket.