Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muttley
És mentél is már vele?
Ez az a gumi, aminek betonon olyan gördülési ellenállása van, mint egy tanknak. 😊
Terepre persze ideál(l), meg oda is .. 😊
Nekem gyárilag volt szerelve ezzel a gép és ahogy hazaértem vele (betonon) dobtam le én is a géprõl és kerestem alternatív megoldást.
Betonon q-rva lassú.

#14497: Számít bizony. S ilyenkor combhajlító izom, mélyhátizom és farizom nyújtás is ezerrel. Pihenõ után ez esetben újjászületsz. 😉

Just do it :)

Na én kb 1,5 liter vizet vittem összesen 😊Pedig bõven lett volna hely hova tenni,mert van egy kis csomagtartóra szerelhetõ táskám,de mindig úgy vagyok hogy áá ennyit nem iszok meg eszek meg úgyse...A pihenõkkel meg úgy voltam,hogy mivel leggtöbbször egyedül tekerek,így mit csináljak 10 percen át,meg olyan idõpocsékolásnak tûnik 😊De azóta már többet pihenek,tényleg nagyon sokat számít 5-10 perc is...

A legutóbbi ilyen kaliberû túrámon kb. 4,5 liter folyadékot szürcsöltem be. Ebbõl 2 liter sportital a hátamon volt, 0,5 liter víz a kulacsomban amit egyszer újra is töltöttem. A maradékot pedig menet közben vettem. Utána még otthon is szívtam magamba a nedût, mint egy szivacs.
Szerintem ha valaki nem versenyre készül, hanem csak túrázik, akkor egyáltalán nem szégyen pihenõket tartani. Sokszor egy 5-10 perces megálló is sokat számít. Tartalékot pedig mindig érdemes vinni. Mondjuk én amúgy is bringás hátizsákkal túrázok. Szóval abba lehet pakolni. A camelbak jellegû megoldások nekem igen csak beváltak.

gordon 24
Ha érdekel a legutóbbi 4x világkupa:

katt

Downhill!!

Máté94
<#eljen>
norbi56
Köszönöm szépen!<#worship>

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

greg benz
Nájsz<#hawaii>

Fasza gép! <#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

norbi56
Beujítottam egy pár Ignitor gumit, 3500ft volt a kettõ, annyit volt bringán hogy hazahozták a boltból és már cserélték is le😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Danyi95
Oké, akkor nem is foglalkozok vele. 😊

Lenovo Y500 iPhone 5S BMW E30

gordon 24
igen, de teljesen felesleges. Mivel :
1 úgyis lejön.

2. ha nem sérült volna meg ugyis lekopik egy idõ után. Nekem eséstõl nem sérült, viszont a kesztyû már lehozta az élét ugyan így,.

Downhill!!

Danyi95
Egy ilyen "sérülést", festékkel kibirok javítani?

Lenovo Y500 iPhone 5S BMW E30

gordon 24
Komolyság😄 De jól jött pedig eddig😄

Szép esés!

Downhill!!

greg benz
Ez mekkora fuck yeah lett volna ha úgy sikerül,hogy nem esik el😄DD

Direkt volt szerintem <#ravasz1>

gordon 24
Ilyet azért nem mindenki tud😄DD

Downhill!!

bardocz
Én hátizsákban viszem a vizet magammal. Jól ráizzad a hátam, de mindegy. Meg bele tudom rakni a pólómat is, ha nagyon melegem lenne.
DJ RX7
pár cerbona müzli szelet simán belefér egy övtáskába is vagy egy kisebb hátizsákba is.

:3

greg benz
Köszi a tanácsokat😊

Pia volt nálam,az egész út alatt kb 2 kulacs vizet sikerült is eltûntetni.
Kajálni azelõtt kajáltam,hogy elindultam nem sokkal,másképp el sem indultam volna😊 De valóban nem ártott volna vinni is magammal valamit,de nincs nyeregtáskám (itt a környéken még egy ilyen alap cucc beszerzése is kisebb kihívás -,-)
A fokozatosság megvolt,eddig ez volt a legnagyobb utam amit megtettem mióta megvan a bringa,elõtte mindig csak kisebbeket mentem. Eleinte 10-20 között mentem,aztán 20-30,most pedig néhanapján tolok ilyen 30-60 köztieket,de azért ezeket ritkábban😊Leggyakrabban 10-20km között megyek egy nap.Júni 9-edike óta van meg a bringa,azóta 684km-t tettem meg vele.

norbi56
Nem volt olyan nehéz mert ugye sík terepen mentünk és szélcsend is volt hál'Istennek egyedül a tûzõ nap volt az ellenség, de visszafelé egy kis zápor is elkapott minket ugyhogy felfrissültünk, utána sokkal könnyebb volt😊

bardocz
Én szerintem ekkora távon nem tudnék ilyen átlagot menni még.
norbi56
Megvolt az eddigi leghosszabb túrám 1 nap alatt, tegnapelõtt.
Karácsond-Heves-Kisköre-Dinnyéshát-Kisköre-Heves-Karácsond, összesen 123km volt 21-es átlaggal mentünk egész jól bírtam a dolgokat ettem ittam normálisan, csak a versenyülés nem volt túl kényelmes, ezen kívül nagyon jó "kis" tekerés volt😊

Én pár hete nyomtam úgy 110km-t a hortobágyon át,de az utolsó 30-40 km-en már azt hittem hogy megdöglök 😊Víz,kaja elfogyott,amúgy sem vittem sokat,ráadásul szembeszél volt,és rohadt meleg,árnyék ugye szinte nulla.Na az jó lecke volt,mostmár inkább mindig többet viszek,mégegyszer nem akarok úgy járni.Egyszerûen még megállni is alig bírtam,majd össze estem,semmi erõm nem maradt,és még jól le is égett a combom 😛 Mondjuk a szembeszél készített ki végülis mert már máskor is tekertem 100 körül,igaz hogy ilyen pusztán még nem...

Sziasztok!
Tudnátok mondani Nyugat-Dunántúli vagy Osztrák DH pályákat?

SrAta
énse😄
egyesével ugrálom õket😄
az utolsóból egyenesen egy majdnem függõleges wallrideba érkezel😄😄😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
azt nem biztos, hogy bevállalnám a fire mountainnel 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

SrAta
jah ezt a tripla ugrót, kb 10-15m-re van a kidobója az elsõek az utolsó beérkezõjétõl, 1 ember ugrotta ki😄 Az se a Fourcross versenyzõk mezõnyébõl😄 a Vinetou😄 Dirtös😄 nullkézbe ugrálta az állat..XDDD 15m-t😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
gyere😄 már a 40-50%a kivan így kapálva😄😄😄 de még a wallride, amibõl fotóztam, meg utána 4 ugró, egy 7es rázó, meg egy kvanagy asztal még nincs:S Szal még sztem Rainnel 3 nap mire kikapáljuk😄😄😄

Vaxi
mennék ide 😞

Vaxi
jaja, ezeket kifelejtettem 😊

SrAta
MA 8-10ig kapáltunk, majd félóra ride😊😊😊
Mutatom mit dolgoztunk😛

SrAta
az izotóniás lötyikis jók... pl Isostar, Isotech

Vaxi
hozzátenném ehhez, hogy nagyobb túrák elõtt javasolnék lassan szívódó szénhidrátok kajálását, pl. rizs, reggelire zabpehely stb.
ahogy mondtad, sokat kell inni, és kajálni is kell, rá kell szánni az idõt.
túra végén, jó, ha eszik az ember egy kis szõlõcukrot.

A bringázás egyik aranyszabálya:
Igyál mielõtt megszomjazol!
Egyél mielõtt megéhezel!
Válts mielõtt váltanod kell!

Ha jól néztem, az általad megtett táv kb. 60 km. Ezen a távon, ilyen idõben kb. 1 liter folyadékot illik elfogyasztani. Ezen kívül 1-2 müzli vagy csoki szelet is simán belefér.
Érdemes szõlõcukrot magadnál tartani. Gyorsan felszívódik, így eléhezés közeli állapotban hasznos lehet.

Fontos a fokozatosság. Kezd rövidebb távokkal és csak kisebb lépésekben emeld a távolságot. Közben igyekezz megfigyelni és megtanulni a szervezeted figyelmeztetõ jeleit. És persze alakítsd ki a ritmusodat. Evés, ivás, energia beosztás.

greg benz
Harkány-Pécs-Pécs-Harkány letudva<#buck>
Visszafelé már nem kicsit szenvedtem,szerintem eléheztem

bardocz
Nem véletlenül van saját csapatuk a Tour-on😊
bardocz
Hazafele meg pont jött egy újfajta busz, és be tudtam küzdeni magam szélárnyéba, na az nagyon jó érzés volt, szenvedek kb 30-al, és egyszercsak megszûnik minden légellenállás, és lehet vígan tekerni.
Vaxi
na kipróbáltam ma az Edge-et, egyelõre csak buszon.
Nagyon okos kütyü, és hihetetlenül jó gps vevõ van benne.
A buszon utazva bekapcsoltam, és a zsebembe tettem.
A garmin termékekhez hozzárendelhetõ a garmin connect oldal, ahova fel lehet tölteni az eszközrõl az adatokat.
Egy 30 km-es szakaszon nyomtam be, és feltöltöttem a connectre.
Az ottani progi pillanatok alatt elkészítette a statisztikát, meg mindent.
íme
Maga az Edge könnyen kezelhetõ, és teljesen személyre szabható.
Sajnos bicajon még nem tudtam kipróbálni, de jövõhéten az is meglesz 😊
Ez egyértelmûen egy edzést és túrát segítõ kütyü, navigációra alkalmatlan, nem arra való.
Aki megteheti, szerezzen be egyet. =)

bardocz
Elmentem ma is kamaraerdõ felé, most továbbmentem egy részen, erre olyan hely jött, ahol nem tudtam továbbmenni a keresztberakott fáktól. Úgy tûnik sose fogok én oda bejutni emberi útvonalon😄 Odafele meg rohadt nagy sár volt foltokban, a 1.5 milisre kopott hátsó futófelület tök jól cikázott jobbra-balra. Úgy tûnik lassan elkél egy új gumi.
bardocz
Olyat hallottam már, hogy valaki outi sort használ, mivel az erõsebb, mint a monti sorok, de váltót még nem, fõleg nem a csúcskategóriát😄
SrAta
Bazz, egyik srácnak van itt gyõrbe egy Socom Intense aztmondta, h újan 2millába van😄
És Dura Ace váltó van rajt... Csak pislogtam, hogy mivaannn? DHra Dura Ace?????

Máté94
Érteni.
bardocz
Andy Schleck is emiatt veszítette el a sárgatrikót, mert kiállva akart váltani hegymenetnél. Leesett a lánc, aztán bukott ezzel fél percet.
Figyelj..Ésszel kell váltani.
Nem úgy ugrik át a lánc egyik fogaskerékrõl a másikra,mint ahogy te azt várnád..ezen ne lepõdj meg.
Ahogy váltasz lefele,úgy az egész váltó (vagyis a váltókanál) kifele mozdul egy picit,így húzza maga után a láncot. És ahogy tekered,pottyan lefele a lánc többi része is.
Dombon felfele is nem úgy váltunk,hogy miközben kiállunk a nyeregbõl vagy tapossuk mint állat. Még egy XTR váltó is reccsen egy nagyot....

Máté94
Na igen, erre én is gondoltam, hogy 9-es sorral szebben menne át a fokozatokon.
bardocz
Ez nem a váltó miatt van, hanem a lánc, és a fogaskoszorú miatt. Így egy Sram X0-t, vagy Shimano XTR-t is szarnak lehet érezni, pedig azokkal semmi gond sincsen.
Máté94
Igazából csak az a baja, hogy nem sima a lefelé váltás. Tekered és amikor lefelé váltasz akkor alul a lánc már az alatta lévõ fokozaton van, miközbe felül még szenved egy kicsit majd így bepattan, amitõl olyan mintha kihagynál tekerés közben. Minta tekerés közben megállnál majd lejjebb kezdenéd el megint. Kicsit nehéz elmagyarázni mi a bajom 😄
bardocz
Mi az, hogy nem vált pontosan? Talán be kéne állítani.
Máté94
Nálam még a 10-es Deore se vált de hû de pontosan, akkor Alivio mit csinál?😄
bardocz
Átlag biciklisnek tökéletesen megfelel, mint ahogy a 8 sebességes is megfelelt.