Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Aszfalton menni vele mindenképp jólesz, munkába járni meg fõképp😊
Ha nem akarsz terepre menni akkor mindenképp jó választás szerintem.
Pedálokat azért cseréld le mert az a mûanyag el is fog törni meg nem is illik az összképbe😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

n3whous3
Tegnap vettem, plusz ma egy Cateye Velo 5-öt mellé:

Kinek milyen tapasztalata van a Meridákkal, illetve ha van, pontosan ezzel a típussal?

Amúgy meg kisebb-nagyobb túrákra, meg esetleg munkába járásra lett.

púúúúú

norbi56
Nekem a régi Sigma órám volt ilyen gumis 2 évig volt a bicón és nyoma sem volt elérésnek, a vezeték szakadt el azért vettem másikat.(Tõbõl szakadt nem lehetett összesodorni)

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Máté94
He? Nem szedem le konzolostól. xd
Csak magát az órát szedem le.
Te Vaxi, ennek a színe nem illik a Konádhoz. :oP Nem akarod inkább nekem adni? A Trance X szürke kék színéhez sokka inkább passzolna. ;o)

bardocz
Egy 70ezres kütyü mellé csak adnak normális gumit is;D

Ahogy nézem a te beállításod, nem kicsit más a pozíciónk a bringán😄
Vaxi
és te minden alkalommal leszeded a gumikat?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Máté94
Igaz, végül is jobb mintha egy iPhone-t raknál ki 😄
#14540: Az enyém is ugyan így van rögzítve.
Vaxi

Vaxi
valahol el kell férnie a sok cuccnak ami benne van, meg 2 mm-es kijelzõre nem írhat ki 8 féle adatot. 😄

Máté94
Kicsit túlméretesnek tûnik 😄
Nekem is ilyennel van rögzítve. De nekem oda is van ragasztva. Szerintem nem lesz baja, csak ne hagyd rajta a bicón 😄
Vaxi
ilyen kis gumigyûrûkkel kell rögzíteni, mással nem is lehet.
viszont fosok, hogy az elérik, elszakad 😄
nyugtasson meg valaki, hogy tartósak ezek a gumik 😄 - hátha valakinek ismerõs.

Vaxi

😊

bardocz
Mégiscsak CST gumit fogok hátsó guminak venni. Bikemagon nem írják, hogy rossz lenne, és amit kinéztem, azt mtbr-en is dicsérik. Crusader, 2.1-es.
A kerékagyban lévõ racsni valószínûleg megadta magát. Vidd el bringaszervizbe és megnézik, hogy menthetõ-e még a dolog.
Rossz esetben, ahogy Máté is írta, cserélni kell a kerékagyat. Jó esetben talán olcsóbban is megúszod. Lehet, hogy csak ezer éve nem kapott zsírt és a kalapácsszerkezet beállt.

gordon 24
Val di sole dh replay:

katt

Downhill!!

Máté94
Agyat kell cserélni.
sziasztok!

lenne egy problémám a bicajjal. az van hogy ha megtekerem akkor a hátso fogaskerekek nem tekerik meg a kereket, de a hátso fogaskerék forog de a kereket nem forgasa meg és nem igy nem lehet bicajozni mert nem megy a bicaj.

mi lehet a baja? én is megtudom itthon csinálni?
Mark007
Persze, lelehet, csak "veszélyes". Én inkább rongyolok😊

<#idiota><#eljen>

Good man! 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Én a száraz sárdabarbokat a liftben letördelem, mást nagyon nem.
Én mindig magasnyomásúval mosom. Csak odakell figyelni,hogy hova irányítod a vizet.

DJ RX7
köszi a tippet! akkor nem fogom mosni magassal.

:3

Mark007
Le ne mossad magasnyomásúval!!
Kinyom minden zsírt, az összes csapágyból. Azért nem kellemes újrakenni az agyakat, középcsapágyat, kormánycsapágyat, váltókat..

Mosd meg szivaccsal, ronggyal. Hosszabb, de nem kell utána kenni semmit.

DJ RX7
hali!

lenne pár kérdésem bicikli takarítással kapcsolatban. magasnyomású mosóval lehet takarítani igaz? és mosás közben mire kell figyelni illetve ha lemostam minden mozgó alkatrészt újra kell kenni? <#help>

:3

bardocz
Akkor hanyagolom.

Ezaz, még bben a hónapban meglesz az új villám úgytûnik, egy Suntour Axon.
Defektállóság leginkább.

bardocz
Tapadása miatt, defektállóság, vagy nagyon kopik?
Nálam leszerepeltek. De nagyon. Az aszfaltra kitalált verzió is,meg a terepre kitalált is.

bardocz
CST gumikkal van valakinek tapasztalata? A mintázatuk jónak tûnik, és nagyon olcsók.
bardocz
Na, megvolt a mai SPD-s esésem, fáj is a lábfejem belsõ része.
norbi56
Most azért van ez a Maxxis mert azért jó vétel volt ilyen árban mondom csak jó lesz valamire😛😄

norbi56
Én is a Dry2-vel szemezgetek csak pénz kellene hozzá😄

bardocz
Az XC Dry2-t is néztem, de eléggé drága, bár régebben találtam egy akciót, ahol párban hajtogatósat 10ért adtak.
A Speed Kingek darabját anno 7k-ért vettem. Az már csak nem a gyengébb minõségû változat...😊

Általánosabb használathoz nekem szimpatikusak voltak a következõk:
Continental Race King (Nem az ocsó, de nem is a csúcs WCS változat.)
Micheline XC Dry2 (Jelenleg ilyet használok.)
Vredestein Tiger Claw

Persze ezek nem olcsó gumik. Viszont a mintázatuk miatt szerintem mind aszfalton, mind terepen jól használhatók, száraz körülmények között.
Esetleg a Schwalbe semi-slick gumik is megérnek egy pillantást.
Méretre 2.0 - 2.2, de hogy a gyártó hogyan értelmezi a méretet, az eltérõ lehet.

Contiból is többféle van. Az olcsó, B kategóriás gumik legfeljebb a mintázatukban olyanok, mint a magasabb besorolásúak. Ezektõl túl sokat nem is szabad várni. A jobb minõségûeknek meg megkérik az árát, ha egyáltalán lehet kapni õket.

bardocz
Jaja. Vagy megpróbálok szélárnyékozni...😄
Muttley
hát pedig akkor terep gumi kell neked, s a felsorolt 2 jó arra
betonon meg max. tájnézegetsz 😉

Just do it :)

norbi56
Hát érzem hogy aszfalton eléggé lassú, de talán a 2.1-es Merida Race-nál nem lassabb, aszfaltozásra van 2 garnitúra conti sport contactom az egyik 1.3-as a másik 1.6-os.

bardocz
XC gép, sajna még be az erdõbe nem jutottam vele egyszer sem túl sok idõre, de az odaút elõször 8-10km aszfalt, majd egy köves rész, illetve egy földes, saras. Meg vannak köves lejtõk néhol, ahol nem merem engedni a bicót annyira, fõleg, hogy az elsõkerék fékezésnél érzem, ahogy csúszik, a hátsó meg viszonylag korán blokkol.
Muttley
Milyen gépre keresed és milyen talajminõségen használod zömmel?

bardocz
Az egész jó. Nekem lassan kel egy új gumi, és nem tudom, hogy mit vegyek, meg hogyan, az elsõt rakjam hátulra, és oda keressek valamit, vagy elöl marad a motoraptor, és hátra nézzek-e valamit. Van pár lehetséges versenyzõ. Annyira a súlyával nem is törõdök, inkább ne kapjak vele defektet, mert errõl a felnirõl képtelenség kézzel leszedni akármit is.
Ez nem olyan nehéz,elsõ defekt cserénél meg is lepõdtem,hogy milyen könnyû.

655gramm ha jól tudom.

bardocz
Szerintem azért ilyen jó a defektállóságuk, mert kõnehezek. Én gumim eredetileg több, mint 800g elvileg, míg más terepgumik 600g körüliek.
Nekem sincs semmi bajom a WTB ALl Terrainasaurussal.
Nagyon rég volt már ilyen fasza gumim. Igaz az ára kicsit borsos,de megéri. 13k km alatt talán ha 3X kaptam defektet.

bardocz
Ha jól állítod be a guminyomást, akkor egész jó, de tényleg eléggé visszafog.
Muttley
betonon ezzel is beelõz a görkoris 😊

bardocz
Akkor wtb motoraptor, mentem már át vele üvegszilánkhegyen, de semmi, csak a két centis tüskék szúrják ki, de az meg mit nem?😄
+1.
Betonon borzasztó vele menni.
Én elsõsorban azért cseréltem le,mert minden kis szar miatt defektet kaptam.
Bár ilyen szempontból a Continental Speed King-tõl még mindig jobb! 😄