22335
11330766891279474906.jpg
  • Vadnokedli
    Elég pofátlanok már nem azért...FR gép eladó? No komment. csak annyit mondok még egyszer, elég pofátlanok... :DDD ennyi pénzt elkérni egy használt bicóért..

elég nevetséges ez. :D
  • Mark007
    Takarítsd le. Más tippem így nincs.
  • immposible
    nem ugrál, ilyen fura hangot ad ki,de csak 1-2 fokozatban
  • Mark007
    Ugrál a lánc? Be kell állítani a váltót helyesen.
    Van rajta két csavar, min és max. Azzal a két végállást tudod belőni(hogy ne engedje a láncot leesni, és ne is nyomja be a küllőkhöz)
    Utána meg a kábel feszítőt csavargasd addig, amig nem vált simán, és nem ugrál a lánc.
  • immposible
    köszi és még egy kérdésem lenne a váltóm 1-2 fokozatban a nagyobb 6-7es fokozatokban ilyen fura hangot ad ki,szóval nemvészes,de zavar erre vmi tipp?
  • Mark007
    Én leszoktam mosni WD-40-el..lefújom vele áztatom benne fél napig, aztán lemosom sok vízzel, abban is hagyom állni, utána meg láncolajjal.
  • immposible
    láncot mivel szoktad újrakenni?
  • Mark007
    Sokmindent nem kell szerintem, azért mert egyhelyben állt.
    Törölgesd át, gumikat nézd meg, láncot nem árt letakarítani és újrakenni, ugyanígy a sorral.. Nézd meg azért, hogy a bowdenek, egyéb csavarok nem rozsdáltak-e be.
  • immposible
    Sziasztok, egész télen nem nyúltam a biciklimhez[garázsban állt] most pedig elővenném, mi a teendő egy ilyen hosszabb idő után? miket nézzek meg? esetleg olajozni valamit stb.? válaszokat előre is köszönöm!
  • Mark007
    Szerintem akkor a legegyszerűbb, ha kiszeded azt a szemet, és patentszemmel összekötöd. Ha jól tévedek, rövidebb sem lesz
  • SrAta
    jah azt nemmondom hogy ki tudod próbálni, mert a kerék meg hajtás át lett telepítve az új vasba:D Szal csak a váz kormánycsapágy, meg nyeregcső meg nyeregcsőbilincs van. meg adok hozzá egy régi suntour villát, mert az csak útba vanxD azzal használtam jódarabig:D
  • SrAta
    Okés:P Am Győrben lakok, szóval itt a környéken akármikor meg is tudod nézni:D Festésen van 1-2 kisebb karc, meg most nincs rajt váltófül, de amúgy hibátlan:D Festésen 1-2 karc az kb annyit tesz hogy a láncvilla kicsit karcos:) vigyáztam rá első bicó :D
  • VTX
    Kösz a tanácsokat, majd szétnézek. :)
    Ezt a Kona Shred-et 30ezer-ért meg még átgondolom, hogy milyen lenne DH-ra.
  • chris82
    Köszönöm a válaszaitokat :)
  • kisbesi
    nem
    valószínűleg ledobta a kistányér és beakadt a váz és a hajtás közé.
    Csak télen nem használtam és sajnos most vettem észre.:/
  • DannyL
    De hogy konstruktív is legyek:

Ezekkel érdemes lehet foglalkozni:
    1.
    2.
    3.
  • DannyL
    Hát ez nálam is az a kategória ami nélkül jobb.

Acél azaz nehéz mint a dög, a teló ami benne van jobb ha nem is lenne, mert nem funkciónál teleszkópként. A váltó meg hát erősen a legolcsóbb Shimano ami létezik.

Úgyhogy osztom az előttem szóló véleményét.
  • Máté94
    Hát, inkább valami használtat 60-70e Ft-ért...
  • chris82
    Link
    Ez mennyire ajánlott? Munkába járásra használnám városban.
  • Mark007
    Gondolom Szétbontottad, és összeraktad, nem?
    Nekem is ez volt, mikor láncot cseréltünk a régi bringámon.. Összenyomtam, de szorult. Egy idő után meglazult picit, tehát nem ugrott folyton, de inkább vettem egy patentszemet, aztán összekötöttem azzal.
  • SrAta
    tedd be az egész láncot gázolajba ázni kb pár órára. így a zsír meg kosz meg minden lejön róla, majd törölgesd át és olajozd újra... ha ez se segített akk új lánc...:S
  • kisbesi
    Sziasztok
    ismét hozzátok fordulok segítségéért, de most a lánccal akadt problémám, ugyanis összeszorult 2 szem(csak harapófogóval lehet mozgatni, ezért mikor a görgőkhöz ér ugrik egyet a váltó)
    Nem tudom van e erre valami egyszerű megoldás hogy hogyan lehet megjavítani.
    Próbáltam kicsit kitágítani csavarhúzóval de nem lett jobb.
    Valami ötlet?
  • SrAta
    De ha merevfarúba gondolkodsz, akkor nekem is van egy eladó fekete-fehér kona Shred-em 2008-as, csak azért adom el, mert dirtözni akartam oda meg acél kell, szóval csak áll az asztalon. én vettem az egész cuccot 70ért (váz kormánycsapágy nyeregcső) 30ért odaadom. Tudom most ez így olyan mint ha lenne vmi baja, de nincs, megkíméltem, oks jártam vele four crossozni, de vagyok 55 kiló, szal nem terheltem agyon:D ha érdekel akk írj privátot:)
  • hefii
    Ezen az oldalon van a legtöbb használt használt DH/freeride bringa! (300 darab)

Ilyeneket keresel te!
  • hefii
    http://bolha.testbike.hu/glist.php?p=search&what=&cat_id=102&minp=130000&maxp=160000&shid=0
  • SrAta
    Át van fújva a bicó! tehát tuti hogy esve volt vele... na most ha estek vele akkor repedhetett is!
    Csak óvatosan!
    Amúgy 160 000ért merevfarú freeride gépeket kaphatsz...
  • VTX
    Kösz.
  • DannyL
    Jó vételnek tűnik, sok sikert hozzá. :)
  • VTX
    Sejtettem, hogy tudod.
  • DannyL
    Háhá, tudtam hogy ez az! Láttam én is miközben körbe néztem. :D
  • VTX
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-69366
    150-ért rohadtul megéri. :D
  • DannyL
    Magellan? :)
  • DannyL
    Na muti! :)
  • VTX
    Sikerült találnom egy tökéletes bringát 150-ért, tehát kösz a segítséget. :)
  • DannyL
    Nagyon nem értek a downhill-hez, én csak a forrást mutattam meg.
    Ha itt nem kapsz valamit ennyiért, akkor valszeg máshol se fogsz.
  • VTX
    Itt leginkább Dirt bringákat dob ki. Azokat lehet használni DH-ra?
  • DannyL
    ITT NÉZZ SZÉT!
    Leszűrsz a freeride/downhill komplett kerékpárra, beírod hogy max. 160.000 Ft és dobálja neked a lehetőségeket.
  • VTX
    Sziasztok!

Már egy jó ideje keresek egy nekem megfelelő biciklit megfizethető árért, de nem találok, ezért segítséget kérek itt.

Enyhe, néha középszintű DH-ra használnám; pl. János-hegy meg Budaörs. Olyan kéne, ami ezt jól bírja max 160.000Ft-ért. Remélem van ilyen canga.
  • Máté94
    Nálunk árulnak FELT-et, vagy csak Szegeden nem? :D
  • hefii
    Sziasztok!

Akit érdekelnek: Bringaexpo 2011 fotók