22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    Azt azért én hozzá tenném, hogy a Tag egy DHX 5.0 azon amelyiken rossz a szimering. És maga a váz is sokkal fiatalabb. Igaz egy Magellan és nem egy Giant.

A rossz szimering é olaj csere kb 15-20 ezer ft egy Fox tagnál..

Szóval gondold, meg, de a Manitou 6 way. Szarabb mint egy Fox DHX5..
  • Vadnokedli
    azon BMX fékkarvan; Goldfinger(ha jól látom).. nem tudom hogy egy BMX fékkar mennyire hatékony egy tárcsafékhez :D
  • Vadnokedli
    JAJA elég para :DDD meg nézd meg hogy hol kopott ki a zöld váz.. Nem gyengén használhatták. Kicsit megviselt.
  • VTX
    Szóval marad a giant. :D
  • SrAta
    azt ugye vágod, hogy a másodikon szimmering gond van a hátsó tagba...? azaz ereszt az olaj!!
    Ja meg hogy azon nincs fék hátul!!4 Hátul csak tárcsa van!
  • VTX
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-74104
    vs.
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-75447

A kettő között filózok. Melyik a jobb?
  • norbi56
    Szép!
    Az enyém szombaton lesz kész majd rakok én is képeket:)
  • SrAta
    egyetértek X5 és afölött angyon jó cucc, kicsit nehézde nagyonjó! stabil feszít mint a bika és összenemtudod törni!:)
  • fook
    szerintem egyértelműen sramot :)
  • SrAta
    Merida Matts 10-V
    esetleg ez? vagy ez már áron felülvan?
  • SrAta
    hát nemtom ez se egy mai veréb...:D
  • hamonka
    köszi a tömör és velős véleményt!
    Neked milyen bringád van?
    És Caprine márka az milyen?
  • Máté94
    bikemagon is leírtam, hogy használhatatlan. :)
  • hamonka
    szevasztok. Kellene egy kis tanács, segítség. Most készülök új bringát venni, mert ami volt az elkopott, használtat meg nem akarok.
    Kint németben veszem a gépet és sajna nagyon drágák a biciklis boltok, olyan 3-4-500 euró alatt nincs, csak gyerekbringa max a neten rendelve olcsóbb :)

Rátaláltam a következőre: SERIOUS a márkája...??? Milyen márka ez? Megbizható valamennyire??? Szimplán normál használatra venném, igaz majdnem minden nap rónám a köröket vele ide-oda, ugyhogy semmi ugra-bugra, pattogás...még a szakszót se tudom hogy is van ez... :)

Tudom sokaknak 2-300 rugónál kezdődik a bicaj, de nekem halandónak csak egy eszköz amit használok. És ha megfelelően vigyázok rá, akkor kiszolgál hosszabb ideig.

Légyszi valaki adjon valami használható tippet hogy megéri e megvenni és nem e gagyi, mert nem vagyok az a nagy szakértő a témában,igaz kicsi korom óta bringázok. De tényleg megköszönném ha valami használható ötletet adnátok, mert lassan kifogyok az ötletből, drágábbra nem költök, használt meg minek! :))

Sajna linket nem tudok beszúrni, mivel ez a kedves weboldal30napig nem engedi a regisztrációtól...grrrrrrrr!!!!

Amugy a bicaj Serious Rockville lenne! És az Otto.de oldalon 200euroért mérik.
  • VTX
    Na ehhez mit szóltok: http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-74104 ? :)
  • Máté94
    Láttam bikmagon, tetszik. :)
  • DannyL
    Többi kép.
  • VTX
    szép :)
  • DannyL
    Na kész a verdám. :)

• Mark007
    Igaz, a krétás izgalmasabb és látványosabb:D:D
  • bardocz
    Micsoda elcseszett ötlet már ez kör kerületének a számolására^^
  • Máté94
    Budget kategória.

Mennyit szánsz rá? Egy új olyan 120e Ft, bikemag.hu-s régebbi modellek, de újakhoz olcsóbban hozzá lehet jutni.
  • Mark007
    Nem egyszerűbb megmérni a sugárat, aztán kiszámolod a kerületét? :D
  • VTX
    Áhh, az nagyon rossz. Olyan ne vegyél, az gyerekeknek való.
  • mascarun
    Ok! Köszönöm!

És a marokváltóról mik az általános tapasztalatok?
  • VTX
    Szerintem egyértelműen shimanot vegyél, annál pedig úgy van, hogy betűrendben vannak a jobbak, tehát ami A-val kezdődik az az alap, és az XTR jelenleg a legjobb.

Itt ráviszed az egeret a Products-ra aztán a Mountain Bike-ra és megmutatja az MTB váltókat. (fent vannak a legjobbak, lent pedig az alap váltók)
  • mascarun
    MTB
  • VTX
    Milyen biciklihez kéne a váltó? mtb, országúti, stb. ?
  • mascarun
    Üdv!
    Hónap végén szeretnék venni valamilyen kerékpárt és érdekelne a véleményetek váltó és váltó közötti különbségekről. Kinek mi a tapasztalata.
    Az üzletben értelemszerűen nem akarom az eladót megkérdezni mert az mindent rám akarna beszéni. Szerintük minden jó csak vigyed alapon. :)
  • norbi56
    Az a baj hogy az úgy nem pontos és minden óra papírjára más van írva, pl vdo és vdo között is van pár miliméter különbség, jobb az ha megméred.
  • SrAta
    Szerintem meg rávan írva a gumira, hogy 26*2,4 pld és ezt kikeresed az óra használati útmutatójából, ott lesz egy 3jegyű kód hozzá és azt beleírod és fasza is... a cateye órámat így kellett legalábbis...
  • norbi56
    Hétfőn viszem be a boltba a bringát, megrendeljük az agyakat(BTS XC PRO) és a felniket(Sun Equalizer 21) DT küllőkkel természetesen:)
    A hajtás, váltókarok megvannak(SLX)úgyhogy maximum 2 héten belül kész a vas:)
  • norbi56
    Húzol krétával a betonra egy vonalat, tolod a bringát amíg egy teljes kört meg nem tesz ott húzol mégegyet. Megméred a két vonal távolságát és ezt írod be miliméterben az órába. Célszerű úgy csinálni hogy a szeleptől-szelepig mérjed így pontosabban meg lehet határozni.
  • S2000
    a kerék teljes kerülete, azaz a futófelület "hossza" a lényeg. Egyszerűen leméred milyen hosszú út kell ahhoz, hogy egyszer körbeforduljon.
  • VTX
    Az átlóját kell mérni.
    De miért kell tudni a kerék méretét a km/h óra beállításához? Én úgy tudom, hogy a kerékagy és a gumi távolságának a feléhez kell tenni.
  • franko2
    Sziasztok, nem nagyon szoktam biciklizni de a télen kicsit elkényelmesedtem ezért elhatároztam hogy idén sportolok egy kicsit és bringázni fogok, hogy mérni tudjam mennyit tekerek vettem egy digitális kilóméterórát de akadt egy kis gondom nem tudom hogy kell mérni a kerékméretet. Én úgy tudtam hogy átlósan vagyis a kerék eggyik oldalától a közepén át a másik oldaláig, de a használati utasításon meg úgy irja hogy circumference ami a fordító szerint körmérete, kerülete valaminek, most teljes a képzavar nálam, nem tudom mit mérjek, aki tudja kérem segítsen, előre is köszönöm.
  • VTX
    (ami jó is)
  • VTX
    OK

Mondanátok pár specialized big hit-hez hasonló árkategóriájú, duplavállas bringát?
  • Mark007
    Merevebb, tartósabb. Tudtommal.
    Azért egy 180-as, szimplavállas teló könnyebben törik a vállnál, mint egy duplavállas, egyértelműen.
  • VTX
    Mi a különbség a szmpla és a duplavállas telók között, ha pl mindkettő 180-at mozog?
    (azon kívül, hogy a duplavállas jobban néz ki:D)